Musím opustiť muža, ktorého milujem
Ahojte .je to pre mna velmi tazke pisat o tom..nikdy som si nepomyslela ze sa mi raz toto stane, aby som sa musela rozhodnut medzi Bohom a muzom ktoreho lubim😔.zamilovala som sa do rozvedeneho muza.. najprv som si to neuvedomovala.aky problem do buducna to moze byt po krestanskej stranke..az moja rodina mi po case hovorila aky je hriech zit s rozvedenym muzom..pred Bohom patri inej zene.sme veriaca rodina..aj ja som veriaca a je pre mna strasne tazke sa rozhodnut😔..ostat s muzom ktoreho lubim a zit v hriechu..alebo ho opustit.? Strasne to boli .nemam chut jest .cele dni placem..byvame spolu pol roka cca a ja neviem ci naberiem silu opustit niekoho koho lubim😐😔..rozmyslala som aj nad anulaciou jeho manzelstva..ale je to velmi prisne..jeho byvala zena je neveriaca a v kostole si ho brala len preto ze to chcela ich rodina..nema ani birmovku.. potrebovala som sa vyrozpravat a vypocut si nejake slova utechy😔😔
@janetinka27 aha cize je v poriadku, robit stale jeden a ten isty hriech a potom sa z neho vyspovedat ano? Potom ako lutuje, co spravila, ked to spraví znova? Teraz narazam na spolocne zitie bez sobasa ..
@sherynkamalinka nie, ked uprimne olutuje hriech a odide od frajera. ze zila nejaky cas v hriechu, je sice zle,ale podstatne je,ze si to uvedomila a rozhodla sa,ze v tom nebude pokracovat. nehovorim nic o tom,ze ma chodit opakovane na spoved a vracat sa po spovedi k frajerovi do domacnosti.
@sherynkamalinka moze sa stat ze clovek zhresi a ide na spoved a po spovedi to urobi znova.ano,lebo sme slabi ludia a padame.dolezite je olutovat to a chciet zit bez hriechu. to sa tyka aj ludi, ktori zlyhaju v sexualnej oblasti. ale iba v pripade ze maju uprimny zamer sa k hriechu nevratit.cize ked sa po spovedi vrati do domacnosti frajera a zije s nim dalej,tak spoved nebola uprimna a nema vyznam pre jej dusu.
@svetlovlaska37 akože ,nechajme bokom všetky náboženstvá a viery a pod.
Takže ty si teraz v hriechu, pol roka žiješ s chlapom so všetkým čo k tomu patrí.. teraz si uvedomis,že to nie je "správne". Ok
Ide to len o to,že "ona nemá ani birmovku a vydala.sa v kostole len tak -pre parádu" a chcela by si anulovanie ich sobáša.
Potom už to bude ok?
So všetkými úctou - v živote nepochopím také myšlienkové pochody- pre mňa je to strašne pokrivené zmýšľanie.
(jedno šťastie ,že nemá tie sviatosti,nakoniec,Nie?)🙄
@janetinka27 prave si si super odporovala...sama pises, ze aj krestan "moze zist z cesty"
takze nestaci uprimne olutovat ?
presne o tomto obracani si pravdy vi svoj ptrospech pisem...vsetko si prisposobite tak, aby vam to vyhovovalo
v tom pripade nech sa autorka zmieri s tym, ze zisla z cesty a zije tak, ako doteraz
A Boh povedal milujte sa a množste sa
Ak miluješ, ste voči sebe slušní, zodpovední, s čistým srdcom, tak vám Boh nebráni byť spolu
@nyusika mylis sa, krestan moze hresit opakovane ako kazdy iny clovek.podstatou je,ci skutocne lutuje a chce to zmenit alebo nie. ak po spovedi urobi vo svojom zivote zmenu, je to spravne. no v buducnosti moze znova padnut,lebo je slaby. ale bojuje proti svojej vasni, chuti atd.
druhy pripad je ten,ked clovek ide na spoved bez skutocneho odhodlania viac nehresit. jednoducho sa vyspoveda tak,aby nebolo pocut pravdu a po spovedi sa vrati bez zmeny ku svojmu hriechu. na tom nie je nic protirecive.
ako ked chces prestat fajcit, mas skutocne odhodlanie a snazis sa nezapalit si,bojujes s pokusenim a chutou na cigaretu. prides po case na stretnutie do baru a vyfajcis celu ponuknutu krabicku,zlyhas. no potom sa snazis znova abstinovat,bojujes sama so sebou.
druhy pripad je vyhlasovat ze nebudem fajcit a zapalit si normalne ako doteraz a nic sa nesnazit zmenit,normalne si kupovat cigarety ako doteraz a v nicom sa neobmedzovat. verim,ze rozumies tomu rozdielu a nevidis v tom protirecenie. ide o dva uplne ine pristupy.
@pipistrel13 ale dôvodom je, ak vlastne klamala, že bude deti vychovávať v kresťanskom duchu atď... keď bola neveriaca a zatajila to pred kňazom, tak to bola falošná prísaha. Naviac ak sa v kostole sama ani vydávať nechcela, ale prinútila ju rodina. Neveriaci sa môže v kostole sobášiť aj "dovolene", vtedy sa o tom vie a je to pre neho iba štátny obrad, pre veriacu osobu je to ale prísaha a tam je anulácia ťažká. Ale táto skutočnosť musí byť oznámená a schválená.
@cacianka prepac, ale to je klasika vytrhnuta z kontextu. potom by sa mohol mnozit kazdy s kazdym, cize aj otec troch deti by mohol s Bozim pozehnanim plodit aj v piatich dalsich vztahoch. ved to Boh povedal
@janetinka27 mas pravo na svoj nazor..teda, na nazor, ktory ti je vopred nadiktovany ako spravny.
ja mam iny nazor a nema zmysel o tomto diskutovat.
ako som napisala, povazujem to za pokrytectvo a ulohou cirkvi je nieco ine, ako sirit lasku a dobro.
@nyusika to je zas tvoj nazor a ulohou cirkvi je hlasit evanjelium, nie hovorit kazdemu,ze nech si robi co chce, hlavne nech je stastny. skus si precitat bibliu a potom hovor co je ulohou cirkvi.
@nyusika moj nazor mi nie je nadiktovany, som rovnako mysliaca bytost ako ty, ja nespochybnujem zdroj tvojho nazoru, len ho mam iny ako ty
@janetinka27 tvoj nazor je vopred dany tym, co hlasa evanjelium.
uz si neoprotirec
@nyusika myslis si,ze moj nazor zhodis tym,ze budes pisat, ze si protirecim? ty si myslis, ze evanjelium vymaze cloveku schopnost rozlisovat a mysliet? tomu snad sama neveris... to akoze mi niekto vymazal mozog a pamat? nejaka tajomna sila? a dal mi tam program ci co? sa vyjadrujes k veciam, ktorym nerozumies, kazdy z nas je len clovek, nikto nie je robot. sa nevyvysuj.
@nini1978 a potom sa vyspovedat z klamstava :D
@janetinka27 ty jej píšeš,aby si prečítala bibliu ,aby vedela,čo je úlohou cirkvi...
Ty sa snažíš zhodiť človeka, za iný názor ako ten,ktorý si ty čítala.
Môj uhol pohľadu 😉
@sherynkamalinka a vybavené 👍👏
@nini1978 ale ona tvrdila prva co je vtaj ulohou cirkvi... no ale vsak tvoj nazor
vypinam sa z diskusie, pekny den
@rastika to by bolo ale vela anulacii
ja som tym presla a mam o tom ine info...jej to bolo v podstate asi jedno a kedze je pokrstena nic tym neporusila ak nebola zasadne proti a to asi nebola
Nie som veriaca. Celé detstvo som mala pokazené, kvôli viere mojej mamy.... Ale vždy som presvedčená, že ak človek je veriaci, tá viera má vychádzať z jeho vnútra. To čo cíti, ako to cíti. A nie podľa toho čo mu nadiktujú iní ľudia. Ako môžeš prispôsobovať svoj vlastný život tomu, čo odobria iní.
@svetlovlaska37 dakujem vam za vsetky nazory, povzbudenia, ..viem ze právom si zasluzim aj negativne komentáre...a vobec sa za to nehnevam.. práveže sama na seba som nahnevana..a neviem ako si to odpustim..nebola som dobrá krestanka..urobila som vela chyb v zivote..ktore si kazdy den vycitam..skoda ze som si skor neuvedomila ze nemam ist do vztahu s rozvedenym..ale ja som si to vobec neuvedomovala..asi som myslela ze ostaneme kamarati..alebo po case to skoncime..no zalubila som sa..😐..velmi si to terwz vycitam..ale verim a dufam ze boh nam pomoze..a pomoze mi spravne sa rozhodnut..dakujem vam vsetkym
@svetlovlaska37 Veľa šťastia a Božie požehnanie prajem. Nech ti Pán ukáže cestu a dá ti znamenie.. (1,Peter 5,7) Na neho zložte všetky svoje starosti, lebo on sa o vás stará
@isis234 velmi pekne dakujem .verim že boh mi pomoze..🙏
@sulejmanka sadne zajtra do prveho radu v kostole a bude po hriechu…
@svetlovlaska37 ja by som od neho odisla. Vies koli comu? Nerespektoval tvoje prianie, tvoje zasady, co da tyka intimneho zivota. Ziaden kompromis, nic....on chce sex lebo je chlap a hotovo....tymto by u mňa skončil. Modli sa za tuto situaciu, zver ju do Božích ruk ale uprimne a Pan ti ukaze cestu.
@svetlovlaska37 radim ti, tu to nerozoberaj. Porad sa s knazom, ktoremu doverujes.

@nyusika prepac, rozhresenie by nedostala u ziadneho knaza a mala o tom vediet.mozno keby chodila do kostola castejsie a zaujimala sa o veci viery, vedela by,ze takto zijuci ludia nemozu dostat rozhresenie. cirkev ich predsa nevyhana,mozu normalne zit ako krestania,ale nemozu dostat rozhresenie a chodit na prijimanie. je to logicke a zname, pretoze spoved je o tom,ze lutujes svoj hriech a nechces sa k nemu vratit. to by sa po spovedi uz nemohla vratit k svojmu muzovi. ona teda nemohla pri spovedi slubit,ze nebude pokracovat v hriechu.
a ked ty tomuto nerozumies je len dokazom toho,ze si nad tym neuvazovala z pohladu krestanstva. ked stretol Jezis hriesnicu, povedal jej chod a viac nehres. o tom je cela spoved - lutost hriechu a odhodlanie sa k nemu nevratit.