icon

Muž je chorobne naviazaný na dcéru

6. feb 2026

Dobrý deň,

ani neviem či potrebujem poradiť, ale rada by som vedela názor nestranných ľudí. Ja viem, že nežijete s nami v domácnosti a každá strana má 2 mince. Ide o vzťah ja s mojím mužom. Sme spolu cez 12rokov, máme 8ročnú dcéru. Muž je až chorobne naviazaný na dcéru. Nemá žiadne záujmy, pre neho je strata času ísť napr.do fitka pretože chce byť s dcérou pokým je “malá”, vraj nás o pár rokov nebude potrebovať. Kúpať ju musí len on, takisto s ňou ísť spať len on. Ja si pripadám ako nepotrebná a nemám ani kedy čas byť len ja s malou, pretože končím neskor ako on v práci a keď prídem domov, oni sú už doma. Mám výčitky ísť len von s kamoškami pretože on nemá kamarátov a nechodí nikam. Pripadám si ako zlá mama :( a možno aj preto má dcéra viac bližšie k nemu ako ku mne :( neviem čo mám robiť lebo sa snažím tráviť čas aj s dcérkou. Čo sa týka vzťahu ja a on, to už ani nekomentujem. Už to asi vyprchalo medzi nami dvomi postupom času. Keď som to chcela v minulosti riešiť, nikdy ma nepočúval. A teraz som sa dostala do bodu že už mi je to jedno a stratila som záujem aj riešiť tento vzťah. Len je tam dcéra a bojím sa keby sme sa rozviedli že by so mnou nechcela byť :( neviem ako ďalej vobec😢

januska12323
6. feb 2026
@anonym_autor

Ku*va, nehnevajte sa na mňa, ale zasa viem, že nie je úchyl 🙈🙈🙈 veď s ním žijem v spoločnej domácnosti. To, že s ňou je pri vani a púsťajú si pesničky a skôr je pri nej aby dával na ňu pozor, lebo ona tancuje vo vani a robí hovadiny 🙈

@anonym_autor 8 ročné dieťa tancuje holé vo vani pred otcom a my z neho robíme úchyla? Preber sa. Zneužívanie nie je len pohlavný styk ale aj normalizovanie nahoty.

anonym_13becb
6. feb 2026
@anonym_23cb0c

Kúpanie: Do cca 5–6 rokov je úplne v poriadku, ak dieťa potrebuje pomoc a cíti sa bezpečne. Okolo 6–7 rokov by sa malo kúpanie postupne meniť na asistenciu, nie plnú prítomnosť. Ak otec trvá výlučne na kúpaní len on a neumožňuje matke podieľať sa, nie je to o starostlivosti, ale o kontrole.

Spanie v jednej posteli: Príležitostne (choroba, strach, výnimočné situácie) je to v poriadku aj u mladších školákov.Dlhodobé a systematické spanie s rodičom opačného pohlavia po 6–7 roku už nie je zdravé. Od cca 7–8 rokov by dieťa malo mať vlastný priestor na spánok a rodič má byť dostupný, nie fyzicky naviazaný.

Kedy to už nie je v poriadku – jasné varovné signály:
– Dieťa má len jedného „preferovaného“ rodiča a druhý je systematicky vytláčaný.
– Rodič si nárokuje exkluzivitu (len ja ju kúpem, len ja ju uspávam).
– Rodič nemá iné zdroje blízkosti, identity a zmyslu než dieťa.
– Dieťa začína regulovať emócie rodiča
– Druhý rodič sa cíti nepotrebný, odsunutý alebo vinný.
Toto už nie je „láska“, ale nezdravé prepojenie.

Prečo je to problém:
– Dieťa sa neučí zdravým hraniciam.
– Dieťa má ťažšie odpútavanie sa v puberte.
– Dieťa môže mať neskôr problém s vlastnou identitou, vzťahmi a intimitou.
– Partnerstvo rodičov sa rozpadá, dieťa sa nevedomky dostáva do stredu systému.

Nie je problém, že otec dcéru miluje. Problém je, ak ju používa ako hlavný zdroj emocionálneho naplnenia a blokuje prirodzený vývin aj vzťah s matkou.

@anonym_23cb0c to je Al alebo si odbornik?

anonym_23cb0c
6. feb 2026
@anonym_13becb

@anonym_23cb0c to je Al alebo si odbornik?

@anonym_13becb 1/3 AI a 2/3 kamoška detská psychologička-

anonym_7a69f8
6. feb 2026

Moj manzel kupal dceru ked bola babatko naposledy.Potom to bola moja uloha a od cca 6-7 rokov to robi sama.Neexistuje ze by jej vosiel do kupelne,ci izby ked sa nebodaj prezlieka.Nikto muto nezakazal ale jemu to pride vyslovene nevhodne.To ako sa toho dozaduje tvoj muz a vylucuje ta z toho je chore.Moj sa dcere venuje tak ze ju vezme na ryby,na lyze,na turu,zahraju si spolocenske hry...Ten tvoj tvoju kupe a uspava a teba ako matku uplne cielene odstrcil.Si naivna ak to nevidis.

anonym_13becb
6. feb 2026

Prepáč, ale mala by si navštíviť odborníka a nie útočiť na nás. To čo popisuješ nie je v poriadku. A to o tom tancovaní vo vani. Fu, to už ozaj nepotrebuje komentár.

anonym_13becb
6. feb 2026
@anonym_23cb0c

@anonym_13becb 1/3 AI a 2/3 kamoška detská psychologička-

@anonym_23cb0c neprišlo mi to ako úplný Al, preto sa pýtam. No úplne s tým súhlasím. Stretla som sa s tým v detstve, ale nie v našej v rodine, ale v susedstve. Tiež otec. Dodnes si pamätám, že celé roky sa to dievča nevedelo dať dokopy a tiež mala 7-8 rokov, keď to prasklo.

anonym_abab3b
6. feb 2026

@anonym_autor manzelove spravanie, co sa tyka uspavania a kupania tak velkeho dietata jej vobec nie je k prospechu, co sa tyka zdraveho vyvoja a samostatnosti dietata. Toto ta netrapi? Akoze on ma pravdu v tom, ze o chvilu vas nebude potrebovat, ale vsetko s mierou a so zdravym rozumom, ved uloha rodica je viest dieta tak, aby z neho vyrastol rozumny a samostatny jedinec a nie decko zavisle na rodicovi, ved tym jej viac skodi, ako pomaha

sova7
6. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_3c4168 tak pomaly teraz je to celé zle a mám si s ním urobiť ďalšie dieťa??????? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ to naozaj môže takto niekto premýšlať?

@anonym_autor ďalšie dieťa určite nie

sasa1310
6. feb 2026
@anonym_autor

Ku*va, nehnevajte sa na mňa, ale zasa viem, že nie je úchyl 🙈🙈🙈 veď s ním žijem v spoločnej domácnosti. To, že s ňou je pri vani a púsťajú si pesničky a skôr je pri nej aby dával na ňu pozor, lebo ona tancuje vo vani a robí hovadiny 🙈

@anonym_autor nie, zjavne nevieš a dcéra si myslí, že je to hra. A naozaj nie je normálne, aby IBA otec kúpal 8 ročnú dcéru. On sa má kúpať s tebou a nie s ňou. Aj to by mi blikala kontrolka, že teba ignoruje a všetku svoju pozornosť dáva dcére. Spamätaj sa a dbaj na tie náznaky. Nie sme tu všetky švacnuté len ty si tá normálna. Ešte napíš, že s tebou nechce spávať a sme doma

anonym_2fb600
6. feb 2026

@anonym_autor nie je to v poriadku. Ľudia si myslia, že pedofil, je len to kto unáša a znásilňujú deti. To nie je pravda. Sú to aj muži, ktorý majú hlboko zakorenenú túto orientáciu, ani sami pred sebou si ju nepripúšťajú, je hlboko v nich pochovaná a môže sa prejaviť aj napríklad.takto podvedome v odmietaní partnera a preferovaní dieťaťa. On dieťaťu neubližuje v jeho ponímaní, miluje ju a robí všetko pre ňu. Je to náhrada za partnerku. Tak ako Jackson, v živote neznasilnil dieťa, napriek tomu s deťmi spal v posteli, lebo ich miloval a preferoval pred ženami. Žiaden vzťah mu nevyšiel so ženou, ale deťmi sa obklopoval. S tým autorka níž neurobíš, lebo ty máš vzťah rodič - dieťa a on má vzťah rodič - náhrada za partnera. Tie aktivity mu treba zaraziť. Kúpanie aj to, že ťa vysachuju z " hry". Nie je to zdravé.

wilkova
6. feb 2026

Autorka a čo presne si myslela touto vetou: "Už to asi vyprchalo medzi nami dvomi..." ? Vy spolu už okrem dcéry nemáte nič spoločné?

betulinka1
6. feb 2026

@anonym_autor autorka chod za detskym psychologom. On ti da tie spravne otazky a ty na ne odpovies. To co popisuješ nie je v poriadku.

sisska96
6. feb 2026

Rodinka úžasných 😂

mmia96
6. feb 2026

Tvoj muž sa na dcéru až príliš naviazal, až to hraničí s nezdravým správaním.Najviac ma zaráža, že ju kúpe a celý čas je tam pri nej. Koľko prípadov je na svete, že otec zneužíval svoje dieťa a matka o tom ani nevedela. Ja keď som mala 8 rokov kúpala som sa sama, maximálne mi mama hlavu umyla. Nie je to normálne aby v takom veku ju kúpal otec a ešte tam s ňou veselo celý čas bol. A ešte pri nej aj spí. Veľmi zvláštne…

lienka.7
6. feb 2026

@anonym_autor sorry, ale tvoj muz je divný...

anonym_cdc234
6. feb 2026
@katkazatka

Pre boha ženy, veď ma stále iba 8 r. Prečo by mal byť ten manžel úchylný? Tie komentáre sú hrozné, urobíte z každého úchyla. To je ešte hranica kedy sa to dieťa dá o kúpať od dospelého. Podľa mňa je otázka týždňov az mesiacov, kedy s tým už bude chcieť pokračovať sama.

@katkazatka
nie je to normalne! U nas znama aj vdaka takemuto statostlivemu "tatinkovi" odisla z domu. Mala 15 a dovolili jej odstahovat sa! Preco asi? Aj ju tatinko dllho kupal... . Ktiry normakny rodic dovoli toto? Ziadny, jedine ze by dobre vedel aky pruser je vo vzduchu...
Aj nas ocino lubil, v 8 rokoch nam len povedal aby sme sa VSADE poriadne umyli. Za dverami kupelne! Travili sme s nim veka casu a ja som bola v noci v spalni dlho, strach, nocne desy, sny. Mama chodila potom do detskej spat k sestre a ja sa tulila s ocinom. Aaaale ... Po rokoch viem, ze bol kolkokrat nadtvany, lebo sim ich vyrusila. A teda nasi spolu uplne normalne fungovali.
Toto tu smrdi uchylnostou alebo minmalne chorym zmyslanim, opicou laskou. Nas maly ma za chvilu 6 a uz dlhsie sa sam sprchuje aj kupe, obcas skontrolujem.
Ockova princezna moze byt aj inak. Nie uchylnymi praktikami. A ze zenu uplne ignoruje? Hm, super...
Mame 3 deti ale aj napriek malo casu, chorobam atd sa teda nestalo, ze by ma muz ignoroval uplne.
Toto je cele chore.
Autorka, toto stopni, zacni sa chovat ako matka a trav tiez cas s dcerou. Blbcovi povedz, ze si mal dieta adoptovat alebo dat vynosot nahradnej matke, ked nan chcel mat "monopol"! A zacni konecne riesit intimnu sferu dcery ked je tatko tupec vadny!

sissy27
6. feb 2026

@anonym_autor 8r kupat?? A spat s nou?? Ja nechcem z tvojho muza robit uchyla, ale 8r zdrave deti naozaj nepotrebuju, aby ich rodic kupal, vedia sa same osprchovat, umyt, aj vlasy si umyt, takze nechapem, aku ulohu tam zohrava muz 😳 ak by mala velmi dlhe huste vlasy, tak pochopim pomoc s umytim vlasov, inak absolutne nic. Ved v tomto veku sa uz pomaly zacina objavovat prve ochlpenie, dievcata uz riesia ziletky, niektore 10r zacinaju menstruovat…
Spat s nou je tiez divne, aj ked toto trosku chapem, niektore deti su citlivejsie a chcu byt pri rodicoch. Ale to kupanie je pre mna cez ciaru a velmi. Mne by to rozblikalo kontrolky 😳

tykat
6. feb 2026

@anonym_autor hm, ty z celeho naviazania otca na 8r. dceru vyberies kupanie a uspavanie?
Tak bud mate riadny problem pred ktorym zatvaras oci alebo si tu len tak trolujes a natesene cakas ako sa mamicky chytia na "kupanie a uspavanie"
Za mna dufam ze B je spravne.

marca12
6. feb 2026

@anonym_autor Moj kamarat je takto chorobne naviazany na dceru. Opicia laska a na zenu kaslal. Neskor sa s nim rozviedla,lebo to uz nedokazala znasat. On si to aj po rokoch priznal,ale nezmenil nic. Dcera je pubertacka a tak s nim mava ako male dieta. On sa k nej sprava ako k malej. V 14 rokoch jej este krajal maso na tanieri....

biba_18
6. feb 2026

@marca12 čo z tých dievčat vyrastie, chúďatka 😔

anonym_23cb0c
6. feb 2026

Dobre, opýtala som sa muža na to. Čo si myslí on, dokedy je v poriadku, ak otec kúpe malú dcéru, povedal do 4-5 rokov. Potom iba ak mama nie je doma, a dcére treba umyť hlavu, v opačnom prípade jej treba zachovať priestor, a určite nie s ňou byť počas celého kúpeľa. Sám môj muž povedal, že toto zaváňa poriadnym prúserom.

anonym_37c869
6. feb 2026

... znie to, ako by bol tata J. E🤕

jaskolka
6. feb 2026
@anonym_ad2316

@anonym_autor koľko žien spí aj s 11 r chlapcami v posteli.Moj kolega spáva s 2 deťmi chalan 11 a dievča 9 mama robí v nemocnici a spáva v hosťovskej, aby sa nenudili navzajom.Trocha sa ukludnite s tými sklonmi.
@anonym_autor to sa často stáva, ale skôr v opačnom garde žena na deti, ale sú aj muži opici rodičia.Tvoje dieťa bude trpieť aj v 14 r, ak by ste sa rozviedli to máš jedno.Je dosť možné, že by to dalo za vinu tebe a ľutovala by otca.Vztah otec dcéra je tak isto špecifický ako matka syn.
Keď nebudete chcieť ísť od seba, keď dcéra začne tráviť čas s kamarátmi budete musieť na vzťahu zapracovať, alebo si nájdete každý svoj únik hobby, kamarátov a budete spolu len tak, pokým sa nenájde niekto do koho sa zamilujete.Stoji za to zabojovať.

@anonym_ad2316 nejde až tak o kúpanie a uspavanie(aj keď je to divné)skôr tam ide o to,že ich vzťah ako partnerov krachuje,on to má na háku a nechce riešiť,upina sa na dieťa a do budúcnosti toto môže byť problém

anonym_8ee260
6. feb 2026

Akože ok, to spanie v jednej posteli by som ešte pochopila, tiež mám 8 ročného synovca, ktorý proste odmieta byť sám v noci v miestnosti. Sesternica tiež spávala do hádam 10 rokov s mamou, lebo bola strachopud (a teraz je z nej normálna dospelá žena, v Máji skončila farmáciu), ale teda pri tom kúpaní mi popravde zostalo zle. 8 ročné dievča naozaj kúpe jej otec? To už je absolútne za hranicou podľa mňa. Toto už je buď chorobná posadnutosť dcérou alebo je tam ozaj nejaká skrytá pedofília. A ty si tiež celkom mimo, keď ti to príde ok. 8 ročné dievča začína pomaly prichádzať do bodu, kedy dospieva. Ja som mala 10 keď mi prišiel menzes a narástli mi prsia. Nemusí to byť u tvojej dcéry tiež tak skoro, ale môže. To máš doslova pár mesiacov. Potom čo? Tato jej bude vložky lepiť na nohavičky kým sa mladá osprchuje? Choré

anonym_fdd687
6. feb 2026
@anonym_8ee260

Akože ok, to spanie v jednej posteli by som ešte pochopila, tiež mám 8 ročného synovca, ktorý proste odmieta byť sám v noci v miestnosti. Sesternica tiež spávala do hádam 10 rokov s mamou, lebo bola strachopud (a teraz je z nej normálna dospelá žena, v Máji skončila farmáciu), ale teda pri tom kúpaní mi popravde zostalo zle. 8 ročné dievča naozaj kúpe jej otec? To už je absolútne za hranicou podľa mňa. Toto už je buď chorobná posadnutosť dcérou alebo je tam ozaj nejaká skrytá pedofília. A ty si tiež celkom mimo, keď ti to príde ok. 8 ročné dievča začína pomaly prichádzať do bodu, kedy dospieva. Ja som mala 10 keď mi prišiel menzes a narástli mi prsia. Nemusí to byť u tvojej dcéry tiež tak skoro, ale môže. To máš doslova pár mesiacov. Potom čo? Tato jej bude vložky lepiť na nohavičky kým sa mladá osprchuje? Choré

@anonym_8ee260 ja som v 9 uz začínala mat ochlpenie a v 10 som tiez uz mala menzes.... ona nemusí tak skoro ale uz to absolútne nie je vhodné

lucia147852
6. feb 2026

Za mňa je to tiež chore. Mám dve dcéry, jedna ma cerstvych 9 rokov a teda muž ju nekupe už dobre davno. Ani ja, len pomaham umyť vlasy. Nedavno jej raz pomahal s hlavou on, lebo ja som bola chora, KO a aj to mu nebolo moc po chuti. Ale musel. Ma dlhe, huste vlasy a atopiu, nevie si ich tak sama oplachnut aby nemala problem s kozou. Večer uspava muž tu menšiu, su spolu v izbe, tak je tam s nimi. Ale ked mala zaspí, tak odchadza. Ak velka ešte nespi, zaspava dalej sama. Aj mne to príde divné a mala by som z toho veľmi zmiešané pocity. Obzvlášť z toho kupania. 8 ročná sa už predsa v troche vody neutopi a treba jej vysvetliť, že vo vani sa nerobia šaškoviny, lebo si môže nabit usta. Za mňa je to mega extrém a ozaj by ma trapili iné veci ako teba.

anonym_7a69f8
6. feb 2026

Ostava len verit,ze tato uchylnost bola iba nejaky troll co to tu chcel na vecer rozprudit.

slnecnica82
6. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak sa kurva spamätaj...a konaj...uchyl to je či sa ti to páči čítať či nie...

anonym_2fb600
6. feb 2026
@slnecnica82

@anonym_autor tak sa kurva spamätaj...a konaj...uchyl to je či sa ti to páči čítať či nie...

@slnecnica82 najviac uchylarien sa neodohráva na ulici, ale doma, od otcov, strýkovi, bratrancov... Aj keby nebol pedofil, treba nastaviť zdravé hranice a rešpektovať dieťa, jeho intimitu a nie takéto divné veci tolerovať otcovi. Keď v škole povie náhodou v triede, a započuje učiteľka alebo vychovávateľka budete mať problém, alebo aj deti sa jej budú vysmievať, že sa a otcom kúpe. Toto nerobí otec žiadnej inej spolužiačke.

mmmt
6. feb 2026

Ou dievča bude mať traumy do konca života a vieme všetci prečo len ty autorka stále nie … 😿