icon

Muž je chorobne naviazaný na dcéru

Dnes o 13:43

Dobrý deň,

ani neviem či potrebujem poradiť, ale rada by som vedela názor nestranných ľudí. Ja viem, že nežijete s nami v domácnosti a každá strana má 2 mince. Ide o vzťah ja s mojím mužom. Sme spolu cez 12rokov, máme 8ročnú dcéru. Muž je až chorobne naviazaný na dcéru. Nemá žiadne záujmy, pre neho je strata času ísť napr.do fitka pretože chce byť s dcérou pokým je “malá”, vraj nás o pár rokov nebude potrebovať. Kúpať ju musí len on, takisto s ňou ísť spať len on. Ja si pripadám ako nepotrebná a nemám ani kedy čas byť len ja s malou, pretože končím neskor ako on v práci a keď prídem domov, oni sú už doma. Mám výčitky ísť len von s kamoškami pretože on nemá kamarátov a nechodí nikam. Pripadám si ako zlá mama :( a možno aj preto má dcéra viac bližšie k nemu ako ku mne :( neviem čo mám robiť lebo sa snažím tráviť čas aj s dcérkou. Čo sa týka vzťahu ja a on, to už ani nekomentujem. Už to asi vyprchalo medzi nami dvomi postupom času. Keď som to chcela v minulosti riešiť, nikdy ma nepočúval. A teraz som sa dostala do bodu že už mi je to jedno a stratila som záujem aj riešiť tento vzťah. Len je tam dcéra a bojím sa keby sme sa rozviedli že by so mnou nechcela byť :( neviem ako ďalej vobec😢

januska12323
Dnes o 16:19
@anonym_autor

Ku*va, nehnevajte sa na mňa, ale zasa viem, že nie je úchyl 🙈🙈🙈 veď s ním žijem v spoločnej domácnosti. To, že s ňou je pri vani a púsťajú si pesničky a skôr je pri nej aby dával na ňu pozor, lebo ona tancuje vo vani a robí hovadiny 🙈

@anonym_autor 8 ročné dieťa tancuje holé vo vani pred otcom a my z neho robíme úchyla? Preber sa. Zneužívanie nie je len pohlavný styk ale aj normalizovanie nahoty.

anonym_13becb
Dnes o 16:21
@anonym_23cb0c

Kúpanie: Do cca 5–6 rokov je úplne v poriadku, ak dieťa potrebuje pomoc a cíti sa bezpečne. Okolo 6–7 rokov by sa malo kúpanie postupne meniť na asistenciu, nie plnú prítomnosť. Ak otec trvá výlučne na kúpaní len on a neumožňuje matke podieľať sa, nie je to o starostlivosti, ale o kontrole.

Spanie v jednej posteli: Príležitostne (choroba, strach, výnimočné situácie) je to v poriadku aj u mladších školákov.Dlhodobé a systematické spanie s rodičom opačného pohlavia po 6–7 roku už nie je zdravé. Od cca 7–8 rokov by dieťa malo mať vlastný priestor na spánok a rodič má byť dostupný, nie fyzicky naviazaný.

Kedy to už nie je v poriadku – jasné varovné signály:
– Dieťa má len jedného „preferovaného“ rodiča a druhý je systematicky vytláčaný.
– Rodič si nárokuje exkluzivitu (len ja ju kúpem, len ja ju uspávam).
– Rodič nemá iné zdroje blízkosti, identity a zmyslu než dieťa.
– Dieťa začína regulovať emócie rodiča
– Druhý rodič sa cíti nepotrebný, odsunutý alebo vinný.
Toto už nie je „láska“, ale nezdravé prepojenie.

Prečo je to problém:
– Dieťa sa neučí zdravým hraniciam.
– Dieťa má ťažšie odpútavanie sa v puberte.
– Dieťa môže mať neskôr problém s vlastnou identitou, vzťahmi a intimitou.
– Partnerstvo rodičov sa rozpadá, dieťa sa nevedomky dostáva do stredu systému.

Nie je problém, že otec dcéru miluje. Problém je, ak ju používa ako hlavný zdroj emocionálneho naplnenia a blokuje prirodzený vývin aj vzťah s matkou.

@anonym_23cb0c to je Al alebo si odbornik?

anonym_23cb0c
Dnes o 16:22
@anonym_13becb

@anonym_23cb0c to je Al alebo si odbornik?

@anonym_13becb 1/3 AI a 2/3 kamoška detská psychologička-

anonym_7a69f8
Dnes o 16:23

Moj manzel kupal dceru ked bola babatko naposledy.Potom to bola moja uloha a od cca 6-7 rokov to robi sama.Neexistuje ze by jej vosiel do kupelne,ci izby ked sa nebodaj prezlieka.Nikto muto nezakazal ale jemu to pride vyslovene nevhodne.To ako sa toho dozaduje tvoj muz a vylucuje ta z toho je chore.Moj sa dcere venuje tak ze ju vezme na ryby,na lyze,na turu,zahraju si spolocenske hry...Ten tvoj tvoju kupe a uspava a teba ako matku uplne cielene odstrcil.Si naivna ak to nevidis.

anonym_13becb
Dnes o 16:25

Prepáč, ale mala by si navštíviť odborníka a nie útočiť na nás. To čo popisuješ nie je v poriadku. A to o tom tancovaní vo vani. Fu, to už ozaj nepotrebuje komentár.

anonym_13becb
Dnes o 16:29
@anonym_23cb0c

@anonym_13becb 1/3 AI a 2/3 kamoška detská psychologička-

@anonym_23cb0c neprišlo mi to ako úplný Al, preto sa pýtam. No úplne s tým súhlasím. Stretla som sa s tým v detstve, ale nie v našej v rodine, ale v susedstve. Tiež otec. Dodnes si pamätám, že celé roky sa to dievča nevedelo dať dokopy a tiež mala 7-8 rokov, keď to prasklo.

anonym_abab3b
Dnes o 16:34

@anonym_autor manzelove spravanie, co sa tyka uspavania a kupania tak velkeho dietata jej vobec nie je k prospechu, co sa tyka zdraveho vyvoja a samostatnosti dietata. Toto ta netrapi? Akoze on ma pravdu v tom, ze o chvilu vas nebude potrebovat, ale vsetko s mierou a so zdravym rozumom, ved uloha rodica je viest dieta tak, aby z neho vyrastol rozumny a samostatny jedinec a nie decko zavisle na rodicovi, ved tym jej viac skodi, ako pomaha

sova7
Dnes o 16:41
@anonym_autor

@anonym_3c4168 tak pomaly teraz je to celé zle a mám si s ním urobiť ďalšie dieťa??????? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ to naozaj môže takto niekto premýšlať?

@anonym_autor ďalšie dieťa určite nie

sasa1310
Dnes o 16:45
@anonym_autor

Ku*va, nehnevajte sa na mňa, ale zasa viem, že nie je úchyl 🙈🙈🙈 veď s ním žijem v spoločnej domácnosti. To, že s ňou je pri vani a púsťajú si pesničky a skôr je pri nej aby dával na ňu pozor, lebo ona tancuje vo vani a robí hovadiny 🙈

@anonym_autor nie, zjavne nevieš a dcéra si myslí, že je to hra. A naozaj nie je normálne, aby IBA otec kúpal 8 ročnú dcéru. On sa má kúpať s tebou a nie s ňou. Aj to by mi blikala kontrolka, že teba ignoruje a všetku svoju pozornosť dáva dcére. Spamätaj sa a dbaj na tie náznaky. Nie sme tu všetky švacnuté len ty si tá normálna. Ešte napíš, že s tebou nechce spávať a sme doma

anonym_2fb600
Dnes o 16:47

@anonym_autor nie je to v poriadku. Ľudia si myslia, že pedofil, je len to kto unáša a znásilňujú deti. To nie je pravda. Sú to aj muži, ktorý majú hlboko zakorenenú túto orientáciu, ani sami pred sebou si ju nepripúšťajú, je hlboko v nich pochovaná a môže sa prejaviť aj napríklad.takto podvedome v odmietaní partnera a preferovaní dieťaťa. On dieťaťu neubližuje v jeho ponímaní, miluje ju a robí všetko pre ňu. Je to náhrada za partnerku. Tak ako Jackson, v živote neznasilnil dieťa, napriek tomu s deťmi spal v posteli, lebo ich miloval a preferoval pred ženami. Žiaden vzťah mu nevyšiel so ženou, ale deťmi sa obklopoval. S tým autorka níž neurobíš, lebo ty máš vzťah rodič - dieťa a on má vzťah rodič - náhrada za partnera. Tie aktivity mu treba zaraziť. Kúpanie aj to, že ťa vysachuju z " hry". Nie je to zdravé.

wilkova
Dnes o 16:58

Autorka a čo presne si myslela touto vetou: "Už to asi vyprchalo medzi nami dvomi..." ? Vy spolu už okrem dcéry nemáte nič spoločné?

betulinka1
Dnes o 17:00

@anonym_autor autorka chod za detskym psychologom. On ti da tie spravne otazky a ty na ne odpovies. To co popisuješ nie je v poriadku.

sisska96
Dnes o 17:02

Rodinka úžasných 😂

mmia96
Dnes o 17:34

Tvoj muž sa na dcéru až príliš naviazal, až to hraničí s nezdravým správaním.Najviac ma zaráža, že ju kúpe a celý čas je tam pri nej. Koľko prípadov je na svete, že otec zneužíval svoje dieťa a matka o tom ani nevedela. Ja keď som mala 8 rokov kúpala som sa sama, maximálne mi mama hlavu umyla. Nie je to normálne aby v takom veku ju kúpal otec a ešte tam s ňou veselo celý čas bol. A ešte pri nej aj spí. Veľmi zvláštne…

lienka.7
Dnes o 17:38

@anonym_autor sorry, ale tvoj muz je divný...

anonym_cdc234
Dnes o 17:40
@katkazatka

Pre boha ženy, veď ma stále iba 8 r. Prečo by mal byť ten manžel úchylný? Tie komentáre sú hrozné, urobíte z každého úchyla. To je ešte hranica kedy sa to dieťa dá o kúpať od dospelého. Podľa mňa je otázka týždňov az mesiacov, kedy s tým už bude chcieť pokračovať sama.

@katkazatka
nie je to normalne! U nas znama aj vdaka takemuto statostlivemu "tatinkovi" odisla z domu. Mala 15 a dovolili jej odstahovat sa! Preco asi? Aj ju tatinko dllho kupal... . Ktiry normakny rodic dovoli toto? Ziadny, jedine ze by dobre vedel aky pruser je vo vzduchu...
Aj nas ocino lubil, v 8 rokoch nam len povedal aby sme sa VSADE poriadne umyli. Za dverami kupelne! Travili sme s nim veka casu a ja som bola v noci v spalni dlho, strach, nocne desy, sny. Mama chodila potom do detskej spat k sestre a ja sa tulila s ocinom. Aaaale ... Po rokoch viem, ze bol kolkokrat nadtvany, lebo sim ich vyrusila. A teda nasi spolu uplne normalne fungovali.
Toto tu smrdi uchylnostou alebo minmalne chorym zmyslanim, opicou laskou. Nas maly ma za chvilu 6 a uz dlhsie sa sam sprchuje aj kupe, obcas skontrolujem.
Ockova princezna moze byt aj inak. Nie uchylnymi praktikami. A ze zenu uplne ignoruje? Hm, super...
Mame 3 deti ale aj napriek malo casu, chorobam atd sa teda nestalo, ze by ma muz ignoroval uplne.
Toto je cele chore.
Autorka, toto stopni, zacni sa chovat ako matka a trav tiez cas s dcerou. Blbcovi povedz, ze si mal dieta adoptovat alebo dat vynosot nahradnej matke, ked nan chcel mat "monopol"! A zacni konecne riesit intimnu sferu dcery ked je tatko tupec vadny!

sissy27
Dnes o 17:53

@anonym_autor 8r kupat?? A spat s nou?? Ja nechcem z tvojho muza robit uchyla, ale 8r zdrave deti naozaj nepotrebuju, aby ich rodic kupal, vedia sa same osprchovat, umyt, aj vlasy si umyt, takze nechapem, aku ulohu tam zohrava muz 😳 ak by mala velmi dlhe huste vlasy, tak pochopim pomoc s umytim vlasov, inak absolutne nic. Ved v tomto veku sa uz pomaly zacina objavovat prve ochlpenie, dievcata uz riesia ziletky, niektore 10r zacinaju menstruovat…
Spat s nou je tiez divne, aj ked toto trosku chapem, niektore deti su citlivejsie a chcu byt pri rodicoch. Ale to kupanie je pre mna cez ciaru a velmi. Mne by to rozblikalo kontrolky 😳

tykat
Dnes o 17:57

@anonym_autor hm, ty z celeho naviazania otca na 8r. dceru vyberies kupanie a uspavanie?
Tak bud mate riadny problem pred ktorym zatvaras oci alebo si tu len tak trolujes a natesene cakas ako sa mamicky chytia na "kupanie a uspavanie"
Za mna dufam ze B je spravne.

marca12
Dnes o 18:08

@anonym_autor Moj kamarat je takto chorobne naviazany na dceru. Opicia laska a na zenu kaslal. Neskor sa s nim rozviedla,lebo to uz nedokazala znasat. On si to aj po rokoch priznal,ale nezmenil nic. Dcera je pubertacka a tak s nim mava ako male dieta. On sa k nej sprava ako k malej. V 14 rokoch jej este krajal maso na tanieri....

biba_18
Dnes o 18:09

@marca12 čo z tých dievčat vyrastie, chúďatka 😔

anonym_23cb0c
Dnes o 18:29

Dobre, opýtala som sa muža na to. Čo si myslí on, dokedy je v poriadku, ak otec kúpe malú dcéru, povedal do 4-5 rokov. Potom iba ak mama nie je doma, a dcére treba umyť hlavu, v opačnom prípade jej treba zachovať priestor, a určite nie s ňou byť počas celého kúpeľa. Sám môj muž povedal, že toto zaváňa poriadnym prúserom.

anonym_37c869
Dnes o 18:31

... znie to, ako by bol tata J. E🤕

jaskolka
Dnes o 18:47
@anonym_ad2316

@anonym_autor koľko žien spí aj s 11 r chlapcami v posteli.Moj kolega spáva s 2 deťmi chalan 11 a dievča 9 mama robí v nemocnici a spáva v hosťovskej, aby sa nenudili navzajom.Trocha sa ukludnite s tými sklonmi.
@anonym_autor to sa často stáva, ale skôr v opačnom garde žena na deti, ale sú aj muži opici rodičia.Tvoje dieťa bude trpieť aj v 14 r, ak by ste sa rozviedli to máš jedno.Je dosť možné, že by to dalo za vinu tebe a ľutovala by otca.Vztah otec dcéra je tak isto špecifický ako matka syn.
Keď nebudete chcieť ísť od seba, keď dcéra začne tráviť čas s kamarátmi budete musieť na vzťahu zapracovať, alebo si nájdete každý svoj únik hobby, kamarátov a budete spolu len tak, pokým sa nenájde niekto do koho sa zamilujete.Stoji za to zabojovať.

@anonym_ad2316 nejde až tak o kúpanie a uspavanie(aj keď je to divné)skôr tam ide o to,že ich vzťah ako partnerov krachuje,on to má na háku a nechce riešiť,upina sa na dieťa a do budúcnosti toto môže byť problém

anonym_8ee260
Dnes o 19:11

Akože ok, to spanie v jednej posteli by som ešte pochopila, tiež mám 8 ročného synovca, ktorý proste odmieta byť sám v noci v miestnosti. Sesternica tiež spávala do hádam 10 rokov s mamou, lebo bola strachopud (a teraz je z nej normálna dospelá žena, v Máji skončila farmáciu), ale teda pri tom kúpaní mi popravde zostalo zle. 8 ročné dievča naozaj kúpe jej otec? To už je absolútne za hranicou podľa mňa. Toto už je buď chorobná posadnutosť dcérou alebo je tam ozaj nejaká skrytá pedofília. A ty si tiež celkom mimo, keď ti to príde ok. 8 ročné dievča začína pomaly prichádzať do bodu, kedy dospieva. Ja som mala 10 keď mi prišiel menzes a narástli mi prsia. Nemusí to byť u tvojej dcéry tiež tak skoro, ale môže. To máš doslova pár mesiacov. Potom čo? Tato jej bude vložky lepiť na nohavičky kým sa mladá osprchuje? Choré

anonym_fdd687
Dnes o 19:29
@anonym_8ee260

Akože ok, to spanie v jednej posteli by som ešte pochopila, tiež mám 8 ročného synovca, ktorý proste odmieta byť sám v noci v miestnosti. Sesternica tiež spávala do hádam 10 rokov s mamou, lebo bola strachopud (a teraz je z nej normálna dospelá žena, v Máji skončila farmáciu), ale teda pri tom kúpaní mi popravde zostalo zle. 8 ročné dievča naozaj kúpe jej otec? To už je absolútne za hranicou podľa mňa. Toto už je buď chorobná posadnutosť dcérou alebo je tam ozaj nejaká skrytá pedofília. A ty si tiež celkom mimo, keď ti to príde ok. 8 ročné dievča začína pomaly prichádzať do bodu, kedy dospieva. Ja som mala 10 keď mi prišiel menzes a narástli mi prsia. Nemusí to byť u tvojej dcéry tiež tak skoro, ale môže. To máš doslova pár mesiacov. Potom čo? Tato jej bude vložky lepiť na nohavičky kým sa mladá osprchuje? Choré

@anonym_8ee260 ja som v 9 uz začínala mat ochlpenie a v 10 som tiez uz mala menzes.... ona nemusí tak skoro ale uz to absolútne nie je vhodné

lucia147852
Dnes o 19:32

Za mňa je to tiež chore. Mám dve dcéry, jedna ma cerstvych 9 rokov a teda muž ju nekupe už dobre davno. Ani ja, len pomaham umyť vlasy. Nedavno jej raz pomahal s hlavou on, lebo ja som bola chora, KO a aj to mu nebolo moc po chuti. Ale musel. Ma dlhe, huste vlasy a atopiu, nevie si ich tak sama oplachnut aby nemala problem s kozou. Večer uspava muž tu menšiu, su spolu v izbe, tak je tam s nimi. Ale ked mala zaspí, tak odchadza. Ak velka ešte nespi, zaspava dalej sama. Aj mne to príde divné a mala by som z toho veľmi zmiešané pocity. Obzvlášť z toho kupania. 8 ročná sa už predsa v troche vody neutopi a treba jej vysvetliť, že vo vani sa nerobia šaškoviny, lebo si môže nabit usta. Za mňa je to mega extrém a ozaj by ma trapili iné veci ako teba.

anonym_7a69f8
Dnes o 19:54

Ostava len verit,ze tato uchylnost bola iba nejaky troll co to tu chcel na vecer rozprudit.

slnecnica82
Dnes o 19:57
@anonym_autor

@anonym_autor tak sa kurva spamätaj...a konaj...uchyl to je či sa ti to páči čítať či nie...

anonym_2fb600
Dnes o 20:07
@slnecnica82

@anonym_autor tak sa kurva spamätaj...a konaj...uchyl to je či sa ti to páči čítať či nie...

@slnecnica82 najviac uchylarien sa neodohráva na ulici, ale doma, od otcov, strýkovi, bratrancov... Aj keby nebol pedofil, treba nastaviť zdravé hranice a rešpektovať dieťa, jeho intimitu a nie takéto divné veci tolerovať otcovi. Keď v škole povie náhodou v triede, a započuje učiteľka alebo vychovávateľka budete mať problém, alebo aj deti sa jej budú vysmievať, že sa a otcom kúpe. Toto nerobí otec žiadnej inej spolužiačke.

mmmt
Dnes o 20:39

Ou dievča bude mať traumy do konca života a vieme všetci prečo len ty autorka stále nie … 😿