icon

Muž mi viackrát vytkol, že nemám kamarátky

Včera o 19:40

Ahojte, viac si rozumiem s mužmi, ale aktuálne mám iba jedného kamaráta a kamošku. Mám 40. Kamošky som si naposledy našla na strednej škole, aj na základnej samozrejme. Na VŠ som už kamošky veľmi nemala, mala som jasne spolužiakov, chodili sme vonku chlastať, dávali sme si poznámky, chodili na lámavice, krúžkovice a všety ice.. ale už som mala vážneho priateľa, do toho kamošku zo strednej a zo základnej školy a mojich vtedy dvoch naj kamarátov. Čo sa týka práce, odkedy som začala pracovať, som si v práci kamošky nenašla. Ja totiž nenadväzujem kamarátstva v práci, buď som mala výrazne staršie kolegyne, alebo výrazne mladšie kolegyne, alebo mužov, zadaných mužov. Každopádne v práci si nejaké vzťahy nevytváram. Ale... kamarátstva zo ZŠ a SŠ sa mi rozpadli časom. Ono to tak ide, že jednoducho sa ľudia vyvíjajú a jedného dňa v 35tke už nie ste tie 15 ročné dievčatá a vaše cesty sa môžu rozísť. Ostala mi teda jedna kamarátka, ktorá je aktuálne žiaľ ďaleko a jeden veľmi dobrý kamarát. A tu niekde mi môj partner vyčíta, že toto nie je normálne, že aj jeho rodičia, aj on, aj jeho sestra majú priateľov, kolegov, kamošov, a že je divné, že ja nemám žiadne takéto vzťahy. Áno, svojím spôsobom je to divné. Ale opýtala som sa ho, koľko z týchto ľudí mu napíše, keď prežíva niečo ťažké? Koľko ľudí sa o neho naozaj zaujíma? Koľkým ľuďom vie zavolať a pomôžu mu kedykoľvek? Lebo ja mám dvoch priateľov, jedna na opačnej strany krajiny, ale sú tu pre mňa aj o pol noci a vypočujú si ma vždy. A úprimne sa o seba zaujímame. Tak teraz, áno, som asi divná, že si nevytváram vzťahy na pracovisku a nevytváram nové priateľstvá... či nie som jediná takáto autistka? Lebo tak si pripadám.

enmery
Včera o 19:47

Nie je dôležitá kvantita, ale kvalita.

autor
Včera o 19:50
@enmery

Nie je dôležitá kvantita, ale kvalita.

@enmery aj ja si to myslím. Lebo sú to dvaja ľudia, s ktorými stojíme pri sebe kedykoľkvek a viem im vždy zavolať. Ale vyčíta mi, že to, že si v práci neviem vytvoriť priateľstvá,, nie je v poriadku. Možno nie je. Neviem...

enmery
Včera o 19:52
@anonym_autor

@enmery aj ja si to myslím. Lebo sú to dvaja ľudia, s ktorými stojíme pri sebe kedykoľkvek a viem im vždy zavolať. Ale vyčíta mi, že to, že si v práci neviem vytvoriť priateľstvá,, nie je v poriadku. Možno nie je. Neviem...

@anonym_autor Do práce sa nechodí kamarátit, ale v prvom rade pracovať. Mat korektne pracovné vzťahy. Mnohí Slováci si to mýlia. Niekedy motyka vystrelí, ale to je skôr výnimka potvrdzujúca pravidlo.

anonym_0ded77
Včera o 19:52

@anonym_autor ja nemám ani jednu takú, ani na opačnom konci sveta. Mám len manžela a deti. Nikto mi nič nevyčíta, ani sa mi nesmeje. V práci mám kolegov aj kolegyne, ideme si sadnúť na narodeniny, pred sviatkami, dáme si v práci kávu, pokecáme, ale v rámci pracovného času, nič súkromné, ani mi to nechýba. Tiež nemám nikoho zo škôlky, ani školy mojich detí, ... A rodinu tiež ďaleko.

anonym_455131
Včera o 19:57

@anonym_autor musel ti to vytknúť na základe niečoho. Možno sa mu doma sťažujes, že sa nudíš, že málo chodíš von a pod. Ty sama asi necítiš potrebu mat nejakých kamošov, tak preto žiješ takto. Nabudúce mu povedz kludne že tebe to takto vyhovuje.

marci9
Včera o 19:59

Tvoj muž je asi typ človeka "nemám problém, vyrobím si ho." Čo sa on stará do toho, koľko ty máš kamarátiek? A nie, nie si divná.

anonym_03347d
Včera o 20:01

@anonym_autor mňa by zaujímalo, čo za debila máš doma, keď ti vyčíta, že máš kamošky. Sorry, ale zdá sa mi, že to nie je jediná vec, čo ti vyčíta, celkovo mi príde, že ťa tvoj muž zneisťuje a neakceptuje a podkopáva. Ja by som mu vyčítala jeho smradľavé ponožky. Vymenovala by som minimálne 5 známych a rodinných príslušníkov a to menom, a sväto sväte prisahala, že ich ponožky voňajú. Nech s tým dačo robí, veď to nie je normálne. 😰

anonym_452384
Včera o 20:02

Som na tom presne ako ty. Kamaratstva zo skoly padli. Z okolia tiez. V praci su to skor kolegovia. To ze je niekto znamy, priatel, sused este neznamena ze je to ozaj verny skutocny priatel... ako pisali vyssie istotne u mna kvalita prevysuje kvantitu.
Mne je samej luto ze zial nemam ani len tu jednu naj top kamosku roky rokuce...

autor
Včera o 20:04
@anonym_03347d

@anonym_autor mňa by zaujímalo, čo za debila máš doma, keď ti vyčíta, že máš kamošky. Sorry, ale zdá sa mi, že to nie je jediná vec, čo ti vyčíta, celkovo mi príde, že ťa tvoj muž zneisťuje a neakceptuje a podkopáva. Ja by som mu vyčítala jeho smradľavé ponožky. Vymenovala by som minimálne 5 známych a rodinných príslušníkov a to menom, a sväto sväte prisahala, že ich ponožky voňajú. Nech s tým dačo robí, veď to nie je normálne. 😰

@anonym_03347d nie, bolo to naopak. Ja som mu vyčítala, že ma nepočúva, že mu nemôžem nič povedať, lebo jeho veci nezaujímajú, čo sa píše, čo som čítala, čo sa stalo, čo si o niečom myslím. Brala som ho vždy ako môjho najbližšieho človeka, s ktorým práve toto môžem prebrať. Pýtala som sa ho, čo by on robil na mojom mieste. Povedal mi, že by si našiel kamarátky, lebo nie je normálne, aby som sa od mladosti s nikým nevedela skamarátiť, a nadviazať priateľský vzťah.

anonym_03347d
Včera o 20:13
@anonym_autor

@anonym_03347d nie, bolo to naopak. Ja som mu vyčítala, že ma nepočúva, že mu nemôžem nič povedať, lebo jeho veci nezaujímajú, čo sa píše, čo som čítala, čo sa stalo, čo si o niečom myslím. Brala som ho vždy ako môjho najbližšieho človeka, s ktorým práve toto môžem prebrať. Pýtala som sa ho, čo by on robil na mojom mieste. Povedal mi, že by si našiel kamarátky, lebo nie je normálne, aby som sa od mladosti s nikým nevedela skamarátiť, a nadviazať priateľský vzťah.

@anonym_autor 🤦aj mne bývalý odporúčal nájsť si kamarátky na pokec🥴a tiež to bola reakcia na to, že som od neho chcela, aby ma počúval, venoval pozornosť, rozprával sa so mnou, všímal si ma viac. Tvrdil mi, že na to " nemá kapacitu" . Ja tvrdím, že chlap, ktorý mi odporúča kamarátky, aby ma nemusel počúvať a venovať pár chvíľ mojim pocitom, názorom, ... nemá miesto v mojom živote. Bohužiaľ. Postupne som sa mu teda prestala zdôverovať a to je ( ako aj sama uznáš) začiatok konca.💔

autor
Včera o 20:19
@anonym_03347d

@anonym_autor 🤦aj mne bývalý odporúčal nájsť si kamarátky na pokec🥴a tiež to bola reakcia na to, že som od neho chcela, aby ma počúval, venoval pozornosť, rozprával sa so mnou, všímal si ma viac. Tvrdil mi, že na to " nemá kapacitu" . Ja tvrdím, že chlap, ktorý mi odporúča kamarátky, aby ma nemusel počúvať a venovať pár chvíľ mojim pocitom, názorom, ... nemá miesto v mojom živote. Bohužiaľ. Postupne som sa mu teda prestala zdôverovať a to je ( ako aj sama uznáš) začiatok konca.💔

@anonym_03347d presne takto to aj je. My už finišujeme a nerozumiem, ako sme sa mohli tak vzdialiť. On očakáva, že ja tu pre neho budem vždy, keď potrebuje hovoriť a byť vypočutý. Keď chcem byť vypočutá ja, mám si nájsť kamošky a kolegyne, lebo to nie je ok, že je to takto... takže za mňa je aj to odpoveď, ktorú som potrebovala počuť.

anonym_03347d
Včera o 20:28
@anonym_autor

@anonym_03347d presne takto to aj je. My už finišujeme a nerozumiem, ako sme sa mohli tak vzdialiť. On očakáva, že ja tu pre neho budem vždy, keď potrebuje hovoriť a byť vypočutý. Keď chcem byť vypočutá ja, mám si nájsť kamošky a kolegyne, lebo to nie je ok, že je to takto... takže za mňa je aj to odpoveď, ktorú som potrebovala počuť.

@anonym_autor sebec, čo už. Buď fakt rada, že nie je manžel, a nemáte deti. Nemá záujem o teba ako človeka, bohužiaľ. Nezaujímajú ho tvoje pocity, názory, otravuješ ho tým. Realita je krutá, ale radšej si to uvedomiť skôr a konať, ako neskoro. Držím palce. 😘

autor
Včera o 20:30
@anonym_03347d

@anonym_autor sebec, čo už. Buď fakt rada, že nie je manžel, a nemáte deti. Nemá záujem o teba ako človeka, bohužiaľ. Nezaujímajú ho tvoje pocity, názory, otravuješ ho tým. Realita je krutá, ale radšej si to uvedomiť skôr a konať, ako neskoro. Držím palce. 😘

@anonym_03347d my sme spolu 20r, sme manželia a máme deti.

anonym_03347d
Včera o 20:41
@anonym_autor

@anonym_03347d my sme spolu 20r, sme manželia a máme deti.

@anonym_autor uf, tak to ma mrzí. Možno keby si uvedomil o čo všetko môže prísť, tak by ho to nakoplo, možno. 🤷

anonym_9cd28a
Včera o 20:45

Ja nemám kamarátky z vlastnej vôle. Nestojím moc o kamarátstva. Mám však manžela a rodinku, to mi stačí.

rybkoava
Včera o 21:07

Ja nemám kamarátky z vlastného rozhodnutia, som dosť nedôverčiva. Stačí mi manžel, deti a zvyšok rodiny. A navyše som rada, keď sa stíham navštíviť a byť s rodinou. V práci si kamarátky nehľadám, stačí mi
s nimi káva v robote. Ináč s ľuďmi nemám problém. No som dosť veľký introvert. Nikto mi to nevyčíta. Aj koníčky mám prispôsobené mojej povahe. 😊

biba_18
Včera o 23:11

@anonym_03347d toto ja stále vravím tomu svojmu - nechceš aby som ti nerozprávala alebo aby som sa nepýtala, nezaujímala sa… lebo vtedy bude konečná…

rosavia
Dnes o 07:25

Vobec to nie je divne. Divny je on, ze Ti to vycita.

euka210
Dnes o 12:24

@anonym_autor mam to podobne, po svadbe prec 100km od kamaratov, nejakych rodinnych sme si aj nasli, ale casom vsetko slablo a popri praci, detoch, dome, zahrade atd.sme radi,ked je cas pre rodinu. Jednu kamosku som tu mala, ale uz je prec. Mam znamych rodicov zo skolky, skoly, z dediny, ale akosi nikto taky doverny, ze ideme si sadnut ci len tak na navtevu.
Pocas RD mi kontakty dost chybali a chodili sme na navstevy a pod...ale vekom ci casom ci zmenou uz nemam tu potrebu, tiez si pridem ako cisto introvert ci ako moja mama, ktora nikdy nikde nechodila a ja som si stale hovorila, ze ja taka nebudem 😁 ...no a som taka 🤦‍♀️ ...staci mi rodina, praca, zahrada je pre mna relax a miesto realizacie.