icon

Muž sa hanbí za ďalšie dieťa, ktoré je na ceste

22. júl 2025

Prosím vás, je mi jasné, že tretie neplánované tehotenstvo je troška šok, bol aj pre mňa, no dosť ma trápi, že muž to nikomu nechce povedať. Ja som to povedala máme, kamarátkam, v práci, ale on to nechcel ani jeho rodičom, tí na to prišli úplnou náhodou. Dokonca som to chcela aj starším deťom povedať no aj to mi zakázal. A keďže už to na mne začína byt vidieť tak ani mi už nikto nechce veriť že som len pribrala 😁
Je tu niekto taký ako môj muž, kto by mi trocha priblížil, prečo sa za to hanbí? Alebo či je v Tom niečo iné, čo ja nevnímam? 🤔

zuzanockamt
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_5ae164 a ako to dopadlo ? Dokedy to tajili ?

@alchemilkazltozelena 36, 38, 15 a 14
@lucia13022023 ten mi nechce povedať, vraj to proste len nechce nikomu hovoriť, takže neviem
@doriiis no nechranili sme sa, vedeli sme že sa to môže stať a obaja sme pred pár rokmi zhodnotili, že keby aj tak sa potešíme 🤷🏼‍♀️
@anonym_9ec1f9 veď to som sa ho pýtala že či čaká že sa do pôrodu budem schovávať a potom prídem pred všetkých s dieťaťom že prekvapenie? A on že presne tak by to bolo najlepšie, čiže nechápem. Ale neviem s ním nejak pohnúť
@mikadooo už aj to má napadlo že sa naštvem a poviem to ľuďom ja 🤔
@zuzanockamt tak on ani s tými dvomi deťmi nemal robotu, on si chodil kade tade, ja som bola s deťmi, on ich ani nestrazil až kým neboli v škole tak neviem 🤔
@anonym_4b1d05 neviem, nenapadlo ma veru nič také ako nevera. Asi si ho z tejto stránky musím preklepnúť teda 😁
@oli18 no myslela som to tak, či si tým niekto neprešiel a že by mi vedel dať tip aké emócie alebo myšlienkové pochody by v Tom mohli byť

@anonym_autor Nejde o stráženie. Ide o finančnú zodpovednosť.

mane01
22. júl 2025

@anonym_autor zakazal ti to povedat detom? Vazne? A ked to povies tak co? Zoberie ti mobil na tyzden? Prestan hrat jeho hru. Ked uz to je na tebe vidiet, tak mal cas sa spamatat. Nech sa laskavo pozbiera, verim, ze ta to mrzi, ale nie je dovod tancovat ako piska…

autor
22. júl 2025
@zuzanockamt

@anonym_autor Nejde o stráženie. Ide o finančnú zodpovednosť.

@zuzanockamt popri rodičovskom som pracovala aj ja, mamina mi s nimi bývala, čiže ani tam problém nebol

anonym_143cf6
22. júl 2025
@anonym_autor

@lucia13022023 pýtam sa stále ale vraj naňho nemám tlačiť, že nikomu to hovoriť nebudeme keby aj do pôrodu

@anonym_autor to je smutne, je mi ta luto
Snad po porode nebude robit rozdiely medzi detmi

dismonika
22. júl 2025

@anonym_autor kurnik šopa aj s takým chlapom. Veď on to dieťa spravil, tak nech sa chová ako dospelý. Za čo sa hanbí? Dokedy tajiť? Nie ste prví a ani poslední. Nabudúce nech si gumu natiahne. 🤦
Neviem v ktorom si mesiaci, no trápnejšie mi príde klamať o tehotenstve ako povedať pravdu. Raz sa to všetci tak, či tak dozvedia...

autor
22. júl 2025
@dismonika

@anonym_autor kurnik šopa aj s takým chlapom. Veď on to dieťa spravil, tak nech sa chová ako dospelý. Za čo sa hanbí? Dokedy tajiť? Nie ste prví a ani poslední. Nabudúce nech si gumu natiahne. 🤦
Neviem v ktorom si mesiaci, no trápnejšie mi príde klamať o tehotenstve ako povedať pravdu. Raz sa to všetci tak, či tak dozvedia...

@dismonika začala som piaty a tiež mi to príde trápne

dismonika
22. júl 2025
@anonym_autor

@dismonika začala som piaty a tiež mi to príde trápne

@anonym_autor fúha, a to ani staršie deti si nič nevšimli? Nenaznačili? 5 mesiac to je už dosť. Veď to aj v práci si už musia šepkať.

zltalienka
22. júl 2025
@dismonika

@anonym_autor fúha, a to ani staršie deti si nič nevšimli? Nenaznačili? 5 mesiac to je už dosť. Veď to aj v práci si už musia šepkať.

@dismonika ale ved hned v uvode pise, ze v praci to vedia....
Ja som napriklad svoje stvrte tehotenstvo sice nejako netajila, ale ani neoznamovala vo velkom. Rodina a blizke kamaratky samozrejme vedeli a ostatni si museli "vsimnut" rastuce brusko.

zuzubb007
22. júl 2025

A to ho vážne počúvaš? Jasné, žeby som to povedala všetkým a nech si trhne, ak má milenku je čas priznať sa, ak nie myslím, že po tomto správaní je už aj tak vzťah v troskách a cesta od seba bude možno riešenie lebo správanie riadne trapne

dismonika
22. júl 2025
@zltalienka

@dismonika ale ved hned v uvode pise, ze v praci to vedia....
Ja som napriklad svoje stvrte tehotenstvo sice nejako netajila, ale ani neoznamovala vo velkom. Rodina a blizke kamaratky samozrejme vedeli a ostatni si museli "vsimnut" rastuce brusko.

@zltalienka fakt, prehliadla som...

jamidea
22. júl 2025

@anonym_autor zda sa mi to velmu cudne az podozrive. Nie ste prilis stari, a chlap moze ajv 80tke ( niekedy 🙂 ). Fakt rozmyslam o tej bokovke, ci nema niekoho

anonym_a1948f
22. júl 2025

Tak v 5.mesiaci by som to už oznámila všade. Veď budeš za úplné teliatko u všetkých. A ten tvoj nech sa s tým vyrovná ako chce. Akože 14,15 ročným deckám o tom nepovedať? Chudáci, kedy sa majú pripraviť na súrodenca? Veď to je na oslavu, nie na zatajovanie. A to mám sama len 1 dieťa. Ale tvojho chlapa by som nakopala do zadku.

anonym_d99483
22. júl 2025
@anonym_autor

@zuzanockamt popri rodičovskom som pracovala aj ja, mamina mi s nimi bývala, čiže ani tam problém nebol

@anonym_autor keď ste sa nechránili, tak čo je z toho taký vybúraný? Keby mi takú sprostosť navrhol, tak by som ho niečím ovalila a samozrejme, ze by som to netajila, pred tak veľkými deťmi určite nie.

xromix
22. júl 2025

@anonym_autor Ja to tak mám…ja by som to najradšej neoznamovala nikomu, keby som nemusela. Extrémne mi lezie na nervy, keď to potom každý rozoberá z každej strany. Prvé som tajila asi do 4-5.mesiaca ale termín som mala v máji, čiže ešte sa dali nosiť svetre, mikiny čo to zakryli. Aktuálne som znova tehotná v 5.mesiaci, vie len nadriadený a HR, doma len najbližšia rodina aj to pod nátlakom som im povedala 😀, takze ja to aj chápem… p.s. Tento týždeň sa už budem musieť “priznať” kolegyniam, ak nechcem chodiť stále v oversize košeli do prace 😅. Môj sa ma doma stále pýta aký s tým mám problém…neviem, mne to len lezie na nervy…čo to bude? Ešte dievčatko do tretice…? Veľké brucho/male brucho na aktuálny mesiac… čo robota, čo prvorodený na to… ja chcem toto prežívať len v našej “bunke” , aj keď sú to neškodne otázky…a to nevravím o komentároch na vek.

terry658
22. júl 2025
@doriiis

@cyberk ....tebe to už dobre uchádza.

@doriiis náhodou, moja švagrina mi vravela ako plánuje odísť od brata a do mesiaca bola tehotná takže zostala.

anonym_d99483
22. júl 2025
@xromix

@anonym_autor Ja to tak mám…ja by som to najradšej neoznamovala nikomu, keby som nemusela. Extrémne mi lezie na nervy, keď to potom každý rozoberá z každej strany. Prvé som tajila asi do 4-5.mesiaca ale termín som mala v máji, čiže ešte sa dali nosiť svetre, mikiny čo to zakryli. Aktuálne som znova tehotná v 5.mesiaci, vie len nadriadený a HR, doma len najbližšia rodina aj to pod nátlakom som im povedala 😀, takze ja to aj chápem… p.s. Tento týždeň sa už budem musieť “priznať” kolegyniam, ak nechcem chodiť stále v oversize košeli do prace 😅. Môj sa ma doma stále pýta aký s tým mám problém…neviem, mne to len lezie na nervy…čo to bude? Ešte dievčatko do tretice…? Veľké brucho/male brucho na aktuálny mesiac… čo robota, čo prvorodený na to… ja chcem toto prežívať len v našej “bunke” , aj keď sú to neškodne otázky…a to nevravím o komentároch na vek.

@xromix ak to tak cítiš, tak to chápem, ale u nich to chce tajiť muž, nie žena a to je predsa len trochu iné.

cukroska
22. júl 2025

@anonym_autor Odkáž mužovi, že tri deti sú v pohode 😊 Tak prvotný šok. Myslím si,že veľa mužov by sa zachovalo rovnako.Hlavne keď je neplánované.Zase všetko odznova a dosť.Mozno mu to došlo, ze to bude náročnejšie aj finančne.
Niekto sa poteší niekto nie.
Chce to čas kym to predýcha.

evazhoufova
22. júl 2025

Tak je to po rokoch. Napadlo ma či sa nebojí ako to dopadne? Sám to musí pobrať- zodpovednosť, zmena života. A keď mu o tom budú všetci dookola hovoriť a strachovať sa, pýtať… mu to nepridá.

bluka2
22. júl 2025

Tiez poznam taky pripad, ze kamoska a zaroven kolegyna nam vsetkym rozpravala o rozchode, ktory bude a potom sup tehotna a o tehotenstve sme sa vsetci dozvedeli neskor. Asi jej to bolo blbe. Poriadne si ho preklepni, tu nieco nehra. Sok tento nezmysel nevysvetluje

pralinka25
22. júl 2025

haluz no. u nas bolo tiez tretie tehotenstvo neplanovane. my sme sa aj chranili ale ...
kazdopadne pre mna to bol sok. ja som to musela vazne dost predychat ale teda ze by som to tajila nie. naco ved to bude maximalne trapne potom. uplne odveci. si budu o vas mysliet ze ste divni.
no preklepni si ho. si v 5 mesiaci to uz mal dost casu. neviem prist na ziadny myslienkovy pochod. lebo ak by sa aj bal ze si ho budu doberat tak je to jedno lebo budu aj po narodeni. no a potom je tu teda este ta moznost ze rozpraval to co pisu baby.co dufam ze nie.

rozculena
22. júl 2025

@anonym_autor 14 a 15 ročným to chce zatajovať? On si myslí,že taký veľký chalani sú sprostí? A keď budeš mať brucho pod nosom,tak im povie čo? Že si tak strašne pribrala? A po pôrode im bude tvrdiť,že to je od susedov a ty iba kočíkuješ?
Akože asi by som ho udrela panvicou po hlave.........

karolinakr
22. júl 2025

to maš ešte dobre, jedna pani mala 3, muž nechcel ani za nič ďalšie, posielal ju na potrat a ona porodila dvojičky..to bol šok, mali 5 detí, ale ona ich prijala s láskou

pininka1
23. júl 2025

Môj muz po zistení že čakám tretie dieťa s nikým nerozprával týždeň. Ja som ho nechala tak, nech to spracuje. Keď sa mala narodila, nepohol sa od nej a dnes každému hovorí aké super je mať 3 deti. Mne bolo len smiešno, že bol pri počati, tak zas až taky prekvapený nemohol byť.

deninka233
23. júl 2025

My sme sa s manželom 8 rokov snažili o tretie dieťa (mužove druhé). Samozrejme, nikomu sme to na nos nevešali, tvárili sme sa ako normálna rodina s dvoma deťmi. Naveľa sme šli na umelé oplodnenie (muž strašne nechcel, hrozne sa za to hanbí) a vyšlo to na prvý šup. Tiež sme to dlho nikomu nepovedali, lebo boli aj dáke komplikácie zo začiatku, nevedeli sme, či sa dočkáme úspešného konca - takže postupne rodina, práca - až v piatom mesiaci, ostatní, ako si všimli. A od všetkých, doslova 100% ľudí sme si vypočuli dlhšiu alebo kratšiu verziu “panebože na čo vám je tretie dieťa, bolo vám to treba, v dnešnej dobe sú aj dve veľa, manžel si nevie dávať pozor? no to si si mala dať už preč (moja matka), už si stará na malé dieťa (mala som 36) už ste mohli mať pokoj a teraz také starosti, no hádam ho už voľáko vychováte…” Ja už som na to penila, prvýkrát som sa na rodinu vyvrieskala, či sú normálni, že my osem rokov čakáme na dieťa a konečne sme sa ho dočkali (umelé som nespomínala) a oni bedákajú ako keby dakto umrel??? Teda, keby náhodou čakám ďalšie, tak to normálne nikomu nepoviem, dozvedia sa to max po pôrode, ak vôbec…

martinka13
23. júl 2025

Chápem, že je to určite šok. Ale snáď s väčšími dôsledkami pre Teba, ako pre neho. Si svojprávna. O svojom tehotenstve môžeš povedať komu chceš. A mimochodom, aký má plán po pôrode? To ho chce dať na adopciu, alebo ho schovávať....? Možno mu treba trošku dôraznejšie povedať, nech sa spamätá. Nik vás kvôli 3 deťom nebude súdiť. A nakoniec čo koho do počtu detí, ktoré máte?

mimikarol
23. júl 2025

Veľmi zvláštne správanie. A keď sa dieťa narodí tak čo? Bude sa tváriť že není vaše a len tak náhodou ide okolo kočíka? 3 deti zas neni taký počet za ktorý by sa ľudia chytali za hlavu, aj vek máte v pohode.
Budete za debilov že ste to tak dlho tajili. Ja by som to normálne povedala a hotovo. Panko nech sa spamätá a postaví sa k tomu ako chlap. Aby sa nestalo že keď dieťa bude dospelé bude sa ono zaňho hanbiť a vykašle sa naňho

fiirsttiime
23. júl 2025

Ženy uvedomte si ze vy ste boli tie co chceli tajiť, u autorky je to opačne a chcela by sa tešiť ale chlap nechce... čiže je to úplne iná situácia a pýta sa práve na toto ci niekto zažil... podľa mňa pána manžela už mohol prejsť sok po 5 mesiacoch...

magic08
23. júl 2025

akože mat sok 5 mesiacov (okej, tak cca 4,5 mesiaca) je uz trosku vela. Potreba zatajovat tehotenstvo bude mat podla mna meno. cize preklepla by som si ho, ci nahodou nema bokovku.

karolinakr
23. júl 2025
@deninka233

My sme sa s manželom 8 rokov snažili o tretie dieťa (mužove druhé). Samozrejme, nikomu sme to na nos nevešali, tvárili sme sa ako normálna rodina s dvoma deťmi. Naveľa sme šli na umelé oplodnenie (muž strašne nechcel, hrozne sa za to hanbí) a vyšlo to na prvý šup. Tiež sme to dlho nikomu nepovedali, lebo boli aj dáke komplikácie zo začiatku, nevedeli sme, či sa dočkáme úspešného konca - takže postupne rodina, práca - až v piatom mesiaci, ostatní, ako si všimli. A od všetkých, doslova 100% ľudí sme si vypočuli dlhšiu alebo kratšiu verziu “panebože na čo vám je tretie dieťa, bolo vám to treba, v dnešnej dobe sú aj dve veľa, manžel si nevie dávať pozor? no to si si mala dať už preč (moja matka), už si stará na malé dieťa (mala som 36) už ste mohli mať pokoj a teraz také starosti, no hádam ho už voľáko vychováte…” Ja už som na to penila, prvýkrát som sa na rodinu vyvrieskala, či sú normálni, že my osem rokov čakáme na dieťa a konečne sme sa ho dočkali (umelé som nespomínala) a oni bedákajú ako keby dakto umrel??? Teda, keby náhodou čakám ďalšie, tak to normálne nikomu nepoviem, dozvedia sa to max po pôrode, ak vôbec…

anonym_19ed71
23. júl 2025

@anonym_autor ako sa správal pri predošlých tehotenstvach? Podľa veku detí,asi ani to druhé nebolo plánované? Či?