icon

Na svadbu s priateľom

marianaaoa
22. apr 2023

Ahojte, chodím s priateľom niečo vyše 2 rokov, ja mám 29, on 27. Pozná sa s mojimi rodičmi, vychádzajú v pohode. Dostali sme pozvanie na svadbu mojej sesternice. Keď som o tom povedala priateľovi, hneď sa ma pýtal či tam musím(e) ísť. Ja som introvert a nemám rada oslavy, svadby atď, ale viem sa prekonať, hlavne ten počiatočný stres a nesedieť tam ako za trest. Vysvetlila som mu že by to bolo pekné keby sme išli, lebo so sesternicou som mala dobrý vzťah, najmä v detstve sme boli super kamošky. Povedala som mu dátum kedy to bude, vravel že to je ešte ďaleko. Potom som mu ukázala aké šaty som si kúpila, ešte som zopakovala dátum, aby si to pamätal. Bez nátlaku, všetko som mu hovorila nenútene, potom sme sa dohadovali kto by bol šofér, tak som aj rátala že tam pôjdeme ako partneri. Dnes je týždeň pred svadbou, pripomenula som mu to a zrazu nastal šok že nevie či vtedy nemá oslavu narodenín jeho kolega (najlepší kamarát). Potom vravel že je to možno v piatok a v sobotu by ešte zvládol ísť na svadbu. Potom zase špekuloval že keby to aspoň bolo bližšie (je to asi hodina cesty). Chcela som len jednoznačnú odpoveď či so mnou ide alebo nie, stále som sa nedočkala. Do večera mi má dať vedieť, ale tuším že ostanem v neistote.

janinah
22. apr 2023

Toto budeš mať celý život..idem.nejdem....chcem.nechcem...jednoznacne sa nevyjadrí....niečo podobné mám doma v zmysle uvidíme.pockame čo bude ( dovolenka napr) a mňa ide roztrhnúť...akože sú aj horšie vlastnosti.ja som si na toto zvykla....zavelim a ideme...aj keď 1 x z 10 cuvne a ostáva doma..
Neriešim...idem v pohode sama alebo s niekým iným.

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
janinah
22. apr 2023

@marianaaoa tak záleží ako sa k sebe ne/ hodíte v iných dôležitých veciach...
Môj muž si môže urobiť voľno kedy chce.ale ja nie...a bežné je u nás ze nájde .lacné letenky do XX last minute...no.zabudni.dovolenku musím plánovať dlho dopredu.

kitycat
22. apr 2023

@marianaaoa on nechce ist na svadbu lebo chce ist na tu kamosovu oslavu alebo skratka nechce istna svadbu?

Ako ste travili Vianoce? Kazdy unseba ci aj po navstevach?

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
komplikovana
22. apr 2023

@marianaaoa ja nechapem co robi take dusno okolo toho. Mne by stacil iba moj frajer na to aby sme sa dobre zabavili. Hraje hudba, zatancujeme si, najeme, vypijeme a v tom lepsom pripade si aj pokecame so zucastnenymi. Ale my 2 ako zaklad si vystacime aj sami. Teda ak mu ide o to aby sa super dobre zabavil. Na tomto priklade vidis, ze sa na neho spolahnut nemozes, lebo VASE dohody neplatia.

mikadooo
22. apr 2023

@marianaaoa ako nechcem hodnotiť, ale možno potrebuje ráznejšie jednanie z tvojej strany? Ako to vyzerá v ich rodine? Nie je tam matka admirál? Možno keby sa pýtal, či musí ísť a ty povieš na rovinu, že áno, musí, tak by to mal v hlavičke upratané od začiatku 🤷. Takisto dovolenka. Bude? Nebude? Celé také vo vzduchoprázdne... No bude a hotovo, tak budeme sedieť na hoteli a sexovať, alebo vytiahneme pršiplášte a pôjdeme aj do dažďa. Možno je to ten typ, ktorému nemožno moc dávať na výber, lebo to vezme tak, že vlastne nič nie je záväzné. Ale neviem, to len dedukujem, ty ho musíš poznať lepšie za ten čas. Ináč divné, že týždeň pred nevie ani, či kamarát bude mať oslavu, alebo nie... Ja by som dvihla telefón a poprosila kamaráta, či môže dať oslavu na piatok, lebo v sobotu musí drahý sedieť na svadbe 😁. Ak ešte nie je fixný termín, všetko sa dá zariadiť... Len to chce akciu. Celkovo mám dojem, že s ním jednáš príliš v rukavičkách a príliš nejednoznačne. Chlapi potrebujú jasné povely, nerozumiem vôbec, prečo si mi jasne nepovedala, že tam musí ísť, ale si to akoby nechala na neho s tým, že "bolo by vhodné a nebolo by vhodné", atď. Ak mne niekto niečo podá tejto, tak to beriem, že ja sa mám rozhodnúť, ako chcem. A to ani nie som chlap. 🤷

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
ikissedagirl
22. apr 2023

@marianaaoa asi nemal od zaciatku pocit,ze sa od neho ocakava ucast. ked si to aj ty komunikovala tak "bez natlaku". preco mu nepovies priamo, ze by si potrebovala, aby isiel. a on ti priamo povie, ci chce alebo nechce. a bude jasno.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
dilino
22. apr 2023

Neviem čo urobiš TY ale ja viem na milion percent že čo urobila by som ja.Išla by som na svadbu bez neho ved tam budeš mať rodinu.Na druhý deň po svadbe by som ss vyspala a zbalila si veci a dala mu zbohom.Nech si najde druhu s ktorou bude točiť ako s kliešťom.Ja by som takto nedokazala žiť v neistote že do poslednej chvile neviem na čom by som bola.Za mňa by som sa s ním rozišla.Po svadbe by to podľa mňa bolo ešte horšie.Príklad chcela by si dieťaťa a vždy by mal nejaku vyhovorku nerozhodnosť až by si zistila že najlepšie roky TI ušli ak voda v potoku.A ani deti a nerozhodneho špekulanta to by som nechcela.Urob razne rozhodnutie a ukonči to.

cacianka
22. apr 2023

@dilino presne, tá neistota a priehľadné konanie vyjadrenie. Mrzelo by ma keby môj partner povedal že niekde so mnou nejde,lebo niečo, ale keď mi vysvetli dôvody tak akceptujem a nevadí že pôjdem sama
Ale že to vyjadrenie naťahuje ako gumu v trencloch, nevie sa slušne vyjadriť, to by ma sralo oveľa viac. Pritom je spoločenský, rodinu pozná, špekuluje bla bla bla kamarát moooožno bude mať oslavu (vec mu mohol zavolať a povedať že ide na svadbu, nech plánuje inokedy, veď svadby sa plánujú oveľa viac vopred ako oslava narodenin) .

bluka2
22. apr 2023

@dilino podľa mňa by sa aj potešil, keby spravila to čo píšeš. To je zrejme taký, čo nevie či ma úplne vážny záujem a necháva si otvorené dvierka, keby sa objavila lepšia. On vie, ze chceš aby tak išiel. Za mňa pod úroveň mu hovoriť, ze musí. Však je to voľný človek. Môže ísť aj do lidlu, ked sa mu to zdá dôležitejšie

terezka1947
23. apr 2023

@janagem ešte nie sú manželia,vyzerá,že ani extra vzťah to nebude a už sa má prispôsobovať priateľovi,kt.nevie,čo chce? kvôli čomu by to robila?
Dopredu mu to povedala,neodmietol to.
Takéto situácie a spoločenské akcie počas chodenia sú veľmi dôležité. Veľa veci sa o sebe ľudia dozvedia.
Čiže @autorka. Normálne by som sa s ním otvorené porozprávala,bez nátlaku a povedala mu,že je to nefér jednanie. Ok,respektuj,že ísť nechce....ale v kútiku srdca,aj rozumu trošku pouvazuj,aký vzťah máte.
No rozhodne radšej sama ako s takým vahavym strelcom,lebo darmo ho prinútia,zo svadby nebudeš mať nič. A keď bude odutý sedieť,tak sa budeš cítiš horšie ako keď na tú svadbu pôjdeš sama.
Pripomenula si mi kamošku. Chodila vážne už s priateľom,neviem,či nie už zasnúbení boli. Na svadbe svojej sestry boli spolu iba v kostole,potom na hostine nebol-divid,vraj nemal s kým vymeniť službu.
Nikto tímu neveril. Boli spolu cca rok po svadbe a rozviedli sa.

janagem
23. apr 2023

@terezka1947 nie sú partneri, ani extra vzťah ale on sa ma prispôsobovať jej a ona nie? Prečo sa ma prispôsobiť on? Pozri, zi si ako chces. Pre mňa toto nie je niečo, prečo by som do partnera hucala alebo vyžadovala jeho prítomnosť. Ak si na Tom zakladalas ty, feel free. Ja som vyjadrila svoj názor

terezka1947
23. apr 2023

@janagem to je v poriadku,rešpektujem tvoj názor.
Ale pokiaľ môj zatiaľ iba priateľ,kto.vie,že je pre mňa svadba dolezita,vie o nej dlho predtym,nedokáže normálne povedať,čo chce.....a áno,dajme tomu,že sa aj sám prinútiť ísť tam,kam chcem ja-ked už ide o takú rodinný akciu,tak to nie je pre mňa partner do života.
Tu je potom otázka:on nechce ísť,nebudem ho nútiť,prispôsobím sa mu.
A čo tak,keby sa prispôsobil on mne?
Vo vzťahu prídu vážnejšie problémy,ako budú potom riešiť tie?
A určite by som ho do ničoho nenutila,nemá to význam.
No a áno, zakladám si na férovosti,priamosti a zrelosti.

janagem
23. apr 2023

@terezka1947 Vies, mne je zasa priateľ presnejší ako svadba sesternice - ak s ním plánujem budúcnosť. Budeme sa jeden druhému prispôsobovať ešte vo veľmi veľa dôležitejších veciach ako toto. A viem, že on to vníma rovnako. Pre neho som ja dôležitejšia ako iné veci a pre mňa je on. Ak mu môžem v tomto dopriat pohodlie, tak prečo nie. Očividne tam nechcel ísť - ja osobne by som nenastojila, lebo opäť máme iné priority.

ajusa12
23. apr 2023

Súdny človek nepotrebuje naznačovať, ale vie, že účasť na svadbe, pohrebe... vo vztahu dvoch ľudí je podstatná a neísť znamená, že to nemyslím s partnerom vážne, alebo nemám dosť súdnosti. To není ďalší nedeľný obed u budúcej svokry, alebo posedenie u kamaráta, kde nemusím vždy ísť, lebo nemám práve chuť alebo iný program a svoj názor partnerovi vyjadrím a on to pochopí. Toto je podstatná rodinná udalosť, ktorej som ako partner od začiatku vzťahu, ak to skutočne s danou osobou myslím vážne, súčasťou.
Otázkou, , @marianaaoa , je, či to s tebou, aj napriek 2rocnom vzťahu skutočne myslí vážne.
Lebo keď niekoho berieš ako svoju rodinu, napr. môj manžel má tak bral od prvého dňa chodenia, tak účasť na svadbe ako páru je pre teba automatické, ani nerozmýšľaš, že by si nešla/nešiel.
Mala som pred manželom manipulatora, bolo tam viac veci, ale jednou z nich bolo aj to, že keď som mu naznačila, že v lete sme pozvaní na svadbu, povedal, že on nikam nejde, že moja rodina neni jeho rodina, on nepojde. To isté, chcel ísť na zabíjačku k nám, sam sa nanominoval, nenutila som ho, prišla aj moja krsna a ostatni a on sa zavrel do izby, že on s nimi nebude lebo oni jeho rodina nie sú a že musím ostať v izbe s nim. Hlavne ze po mesiaci vzťahu mi kúpil snubak. Ako vravia kolegyne, chcel si ma poistiť. Ale chlapec sa preratal, rozišla som sa s nim po necelých 3 mesiacoch vztahu, lebo potreboval dôkazy, že ho ľúbim a podobne chuj*viny. Ja som sa potom vydala za môjho manžela, on je stále sam a ked sa stretneme na ulici, ani sa nepozdravi. Hlavne ze po rozchode prišiel k našim, kľakol na kolená a prosil ich, že by ma prehovorili, nech sa k nemu vrátim. :D Psychopat čistý.

simca06022011
23. apr 2023

No ja neviem, pre mňa by priateľ priorita nebol. Ukazal ako.sa bude správať ďalších x rokov. Ty niekam chceš ísť, on nie..A bude ta naťahovať. Na svadbu by som išla. Jemu by som oznamila, že ma.sklamal. vo vzťahoch sa sem tam robia aj kompromisy. Nie,že jeden chodí sám, alebo sa doprosuje. A rozmyslela si že čo a ako, pripadne mu podobne akcie ešte priprav rodinné a vyskúšaj si to. Inak budeš sedieť doma alebo chodiť sama.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
ajuga
23. apr 2023

@marianaaoa ser na frajera, fakt. Uzi si svadbu. Bohvie co by vyviedol na svadbe, odul by sa alebo co (mne sa to aj realne s frajerom stalo a mala som pokazenu celu svadbu, dokonca dve, kedze to bol magor)... aspon vidis ako to s tebou mysli vazne. A pozeraj aj do buducna. Budes oslavovat svoje narodky pripadne narodky dietata, tvojej mamky, on bude stale vymyslat, spekulovat, vykrucat sa a budes na to sama. Kasli nanho. A zvlast ked nevies ci s nim mas pocitat. Je to len blba svadba a uz nanho nemas spolah. V zivote pridu tazsie situacie a ked sa bude tak vykrucat, tak no zbohom

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
janagem
23. apr 2023

@evamarek77 na základe toho, ze ho nechcem nútiť ísť na svadbu? Si vtipná :D

evamarek77
Odpoveď bola odstránená