Na svadbu s priateľom
Ahojte, chodím s priateľom niečo vyše 2 rokov, ja mám 29, on 27. Pozná sa s mojimi rodičmi, vychádzajú v pohode. Dostali sme pozvanie na svadbu mojej sesternice. Keď som o tom povedala priateľovi, hneď sa ma pýtal či tam musím(e) ísť. Ja som introvert a nemám rada oslavy, svadby atď, ale viem sa prekonať, hlavne ten počiatočný stres a nesedieť tam ako za trest. Vysvetlila som mu že by to bolo pekné keby sme išli, lebo so sesternicou som mala dobrý vzťah, najmä v detstve sme boli super kamošky. Povedala som mu dátum kedy to bude, vravel že to je ešte ďaleko. Potom som mu ukázala aké šaty som si kúpila, ešte som zopakovala dátum, aby si to pamätal. Bez nátlaku, všetko som mu hovorila nenútene, potom sme sa dohadovali kto by bol šofér, tak som aj rátala že tam pôjdeme ako partneri. Dnes je týždeň pred svadbou, pripomenula som mu to a zrazu nastal šok že nevie či vtedy nemá oslavu narodenín jeho kolega (najlepší kamarát). Potom vravel že je to možno v piatok a v sobotu by ešte zvládol ísť na svadbu. Potom zase špekuloval že keby to aspoň bolo bližšie (je to asi hodina cesty). Chcela som len jednoznačnú odpoveď či so mnou ide alebo nie, stále som sa nedočkala. Do večera mi má dať vedieť, ale tuším že ostanem v neistote.
@marianaaoa ty podľa mňa robíš chybu tým rozhovormi dookola, kde sa nič nevyrieši. Ak ste sa dohodli, že to uzavriete, tak to uzavrite. Ja nechápem co tam ešte je nutné stále vysvetľovať a dohovárať sa. Normálne stručne do 15.00 mi potvrď či ideš či nie. Telefonicky: ahoj, ako si sa rozhodol? Kecy utnut v zárodku. Ideš? Nejdeš? OK, neskôr sa ozvem ešte. Čo sa dá nepochopiť na jednoduchej otázke, zas nechápem ja.
A ja by som napísala do sms aj termín. Tesne pred termínom ešte: Tak ako? Ideš? Nejdeš?
Viac by som nečakala a brala mlčanie ako nie a zariadila sa. Dala si mu možnosť sa vyjadriť teraz sa rozhodneš ty.
@marianaaoa prosím ťa a vy dvaja máte kedy vlastnú svadbu? Priateľ ťa už požiadal o ruku?
@marianaaoa Ja už by som sa mu do svadby vôbec neozvala. A keď by sa ozval on, povedala by som mu, že "Ty nejdeš. Nedal si mi jednoznačnú odpoveď, tak som pozvala kamaráta a už sľúbil, že pôjde so mnou. Prepáč, mal si dosť času na rozmyslenie. Ja nie som na špagátiku."
@marianaaoa úprimne, koledujes si o zbabraný život. Pre neho nie si priorita, je sebec a ignorant.
@marianaaoa ja som bola s drahym 3 mesiace, jeho dedkovi na okruhle narodeniny som este nešla. 2 mesiace na to, uz na rodinnú oslavu ano a od vtedy spolu všade.
@marianaaoa ja už by som teda nečakala. zariaď sa, ak sa spýta povedz, že už si sa rozhodla inak a nebudeš to meniť. Je dospelý svojprávny rozhodol sa (neodpovedať), Ty tiež (ideš bez neho) a ďalej už by som sa na tému svadba nebavila. On s Teboou cvičí lebo ho necháš, stále čakáš ako sa on rozhodne. To nie je na nič dobré.
@marianaaoa drž sa. Asi ťa čaká ťažké obdobie, ale neboj… zvládneš to. Bude dobre. Vybav si iný doprovod na svadbu, oznam to novomanželom, nech vedia že príde niekto iný, poprípade menovku aby vedeli vyriešiť a s priateľom sa rozlúč… toto je len zlomok toho čo by neskôr nastalo…
Mne to už pripadá ako manipulácia. Aj môj bývalý, ked som mala na niečo iný názor a volali sme, okamžite zložil telefón a potom nedvihal, neodpovedal, ignoracia. Je mi veľmi ľúto ako sa tvoj priateľ správa. Toto ma od lásky poriadne ďaleko.
Tak toto je pre mňa na rozchod. Nie kvôli neochote zúčastniť sa svadby, ale kvôli tej nekomunikácií. Aby dospelý človek nevedel na rovinu dostatočne včas povedať, že niekam nejde? Neverím, že takýto truľo nie je aj v iných otázkach a ja by som s takým prežiť život určite nechcela. Mrzí ma to autorka, ale toto vôbec nie je vhodný kandidát na životného partnera 😕
@thoughtfulweirdo Úplný súhlas, tiež by som sa s ním rozišla.
@marianaaoa Stále sa neozval?
@marianaaoa Kašli naňho, ukázal sa v plnej paráde. Ľahostajnosť a ignorácia do vzťahu nepatria.
@marianaaoa tak teraz by som ho odig orovala ja resp toto mlčanie by som brala ako odpoveď ze na svadbu s tebou ist nechce
@marianaaoa Možno sa len desí svadby ako mnohí dnešní mladí chlapi. Proste to s tebou nemyslí vážne a bojí sa, že sa ho všetci budú vypytovať, kedy pôjdu na svadbu vám dvom. Lenže priznať ti to nemôže, tak sa správa ako somár.
@janickacrazy Ale vždy mohol povedať, že tam ísť nechce, lebo nemá rád svadby napríklad. Ja nevidím primárny problém v tom, že tam nechce ísť. Ale že to nevie povedať na rovinu, ako normálny človek. Včera mu to autorka po dlhšom čase pripomenula. Hneď vtedy nevedel povedať, či pôjde. Dohodli sa, že dá vedieť do večera. Nedal. A nedal vedieť ani dnes. Autorka sa musela znova vypytovať. A dal aspoň potom vedieť? Nie! Toto čo má byť?!
Inak aj to je divne, ze sa nemozete stretnut, lebo si chora...po 2 rokoch vztahu? Moj muz ma prisiel opatrovat po mesiaci vztahu, ked som ochorela, nakupil lieky, potraviny...no nic, od tohto cloveka by som uz necakala a nechcela nic. Uzi si svadbu a skore uzdravenie 🙂

@marianaaoa ja to vidím tak,že do akcií s rodinou nechce,lebo sa na to necíti,aj keď ste spolu už dva roky. Jednoducho nie je pripravený na rodinu, na akési potvrdenie vzťahu takýmto spôsobom,preto takéto vykrúcačky.