icon

Na svadbu s priateľom

marianaaoa
22. apr 2023

Ahojte, chodím s priateľom niečo vyše 2 rokov, ja mám 29, on 27. Pozná sa s mojimi rodičmi, vychádzajú v pohode. Dostali sme pozvanie na svadbu mojej sesternice. Keď som o tom povedala priateľovi, hneď sa ma pýtal či tam musím(e) ísť. Ja som introvert a nemám rada oslavy, svadby atď, ale viem sa prekonať, hlavne ten počiatočný stres a nesedieť tam ako za trest. Vysvetlila som mu že by to bolo pekné keby sme išli, lebo so sesternicou som mala dobrý vzťah, najmä v detstve sme boli super kamošky. Povedala som mu dátum kedy to bude, vravel že to je ešte ďaleko. Potom som mu ukázala aké šaty som si kúpila, ešte som zopakovala dátum, aby si to pamätal. Bez nátlaku, všetko som mu hovorila nenútene, potom sme sa dohadovali kto by bol šofér, tak som aj rátala že tam pôjdeme ako partneri. Dnes je týždeň pred svadbou, pripomenula som mu to a zrazu nastal šok že nevie či vtedy nemá oslavu narodenín jeho kolega (najlepší kamarát). Potom vravel že je to možno v piatok a v sobotu by ešte zvládol ísť na svadbu. Potom zase špekuloval že keby to aspoň bolo bližšie (je to asi hodina cesty). Chcela som len jednoznačnú odpoveď či so mnou ide alebo nie, stále som sa nedočkala. Do večera mi má dať vedieť, ale tuším že ostanem v neistote.

karolinakr
8. máj 2023

@marianaaoa tak mu treba !

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
leni1977
8. máj 2023

@marianaaoa určite to bude lepšie, každým dňom, neboj, ja som mala takéhoto nespoľahlivého, keby si ty vedela čo mi ten postváral tak by si si klopala na čelo, že aká som ja blbá, 5 rokov som s ním bola. Teraz sú 3 mesiace, čo som ho pobalila a už sa na veci dokážem pozerať s takým nadhľadom, že ako som ja toto mohla 5 rokov žiť. Teraz mám pokoj, na nič nečakám, tým pádom nebývam sklamaná.

katkami123
8. máj 2023

@marianaaoa
Pošli mu tie veci poštou, nemusíš sa s ním stretať. Všetko podstatne zabaľ do krabice a pošli, zas, poštovné toľko nestojí, doklad si nechaj, aby sa nemohol vyhovárať, ze sa s balíkom niečo stalo a aj ho prevzal. A vec vybavená. Ja som tak v minulosti jedného poriesila. Snáď nechceš kontakt s ním, len aby ti nabulikal nejaké ďalšie omáčky a zabila si s takým človekom zase pár dalsich mesiacov. Hnusne od neho je jediný fakt, ze ti už dávno mohol na rovinu povedať, ze to s tebou tak necíti, vedel to uz dávno, minimálne vtedy, keď si mu hovorila o tej svadbe a robil zo seba blbého, že nevie či pôjde. Už vtedy dobre vedel, ze nepojde. Už sa toľko aj ty nenechaj naťahovať a urob rázny krok. Nejaké stretnutia a teatrálne výstupy vôbec potrebne nie sú, kľudne sa to dá urobiť pragmaticky, bez stretnutia. Sms - poštou som ti zaslala tvoje veci, je koniec. A vec vybavená.

leni1977
8. máj 2023

@katkami123 už sa stretli, včera

katkami123
8. máj 2023

@leni1977
Už teraz čítam. Tak ho konečne do kelu poslala

vela02
8. máj 2023

@marianaaoa veď to všetko už mohlo byt… keby… neboj, čaká ťa krásny život 😍

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
9. máj 2023

To vygradovalo to svadbou ? No teraz si môže hlavu buchat, prečo nešiel a jeho slova - do smrti to budem ĺutovať ! sa asi naplnia...haha Sam si prorokovql..Mne sa páčilo, že bez slova nadurdený odišiel..Si predstavujem, aky bol zanovitý

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
janage
9. máj 2023

@marianaaoa len už nezopakuj v budúcnosti ten postoj, že čakám a čakám do blba ako sa druhá strana rozhodne. Na nič to nie je dobré.
Ak by som sa ja dohodla, že XY príde doobeda ku mne a 11.30 ho nikde. Napíšem maximálne či žije a je OK, s tým, že ja odchádzam a mám vlastný program. A nie nekonečne čakať, kedy a či sa uráči blahorodiu ozvať a prísť. Buď by sa spamätal, že takto si to nemôže dovoliť alebo by si už omnoho skôr prišla na to, že s takým nezodpovedným jedincom tvoja cesta nevedie.

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
cacianka
11. jún 2023

@marianaaoa no čo ti povedať, posrala si si to sama, tak si to teraz umy a riadne vydrhni - aj hentoho tremola a konečne sa pouč

lucinka12356
11. jún 2023

@marianaaoa to ma mrzí... Tak teraz urob ty krok a nechaj ho... Proste musíš sa rozísť a nim.. Takýto vzťah nemá perspektívu... Zbytočne mrhas časom a zabíja s nim roky života

karolinakr
11. jún 2023

Toto si precitaj, i ked teba priatel" nebije ani nenadava"
Diskusia
Manipulátori vo vzťahoch. Prečo ich ženy i napriek všetkému stále milujú?

A ukaž, že nie si submisivna, bez rozumu, žena čo si nevaži samu seba..Dokaž všetkym, sama sebe i mame, že si rozumna a sebavedomá

karolinakr
11. jún 2023

A posledna otazka - citiš sa nejak extremne škareda, že okrem tohto nikto vo vesmire neexistuje, kto by ta chcel?Lebo z Tvojej odpovede nevidim nijak, žeby si sa s nim išla rozíst

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
11. jún 2023

fu, a tak ostavate spolu teda? navždy a naveky? 🤔

janickacrazy
11. jún 2023

@marianaaoa už ste sa konečne rozišli?

karolinakr
11. jún 2023

Tell me why you torture yourself so much?

katkami123
11. jún 2023

@marianaaoa
A keď to vieš, prečo si s ním stále? Nechápem.
https://blog.postoj.sk/48823/vztah-s-manipulato...

elenita
12. jún 2023

@marianaaoa ahoj, chcelo to "gule" napisat nam sem, ze si sa k nemu opat vratila, urcite si mohla predvidat nase reakcie....ale z Tvojich prispevkov mam pocit, ze sa tam este nieco stalo, kedze si pisala, ze po dnesku si si celkom ista? Co sa stalo? A na koho impulz ste sa dali opat dokopy?

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
leni1977
12. jún 2023

@marianaaoa no z tohto čo píšeš, mu naozaj za nič nestojíš, kašli naňho a už sa nedaj zlomiť viac. Ja som bola tiež taká blbá, že som sa veľakrát dala obmäkčiť a aj tak to nakoniec skončilo, toto nie je človek na seriózny vzťah.

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
leni1977
12. jún 2023

@marianaaoa vieš čo, ja som s ním bola 5 rokov, posledné 3 sme spolu aj žili, on bol ale strašný klamár, niekedy išiel žúrovať s kamarátmi tak, že som o ňom nevedela 4 dni, bol strašne nespoľahlivý, sebecký, dohoda preňho neznamenala nič, ani sľuby. A ja neznášam klamstvo a alkohol u chlapa, ktorý tiekol potokom keď išiel niekam s kamarátmi. Bola som veľmi hlúpa, x krát som ho pobalila a vždy som sa dala prehovoriť od neho. Ako taká trúba. Normálna žena by ho kopla do riti skôr. Napriek týmto veciam čo z času na čas robil, ja som videla na ňom veľkú zmenu, pokrok lebo on ako fungoval predo mnou, no to bola katastrofa. Stále som myslela, že spraví ešte ďalšie pokroky a uvedomí sa, že to čo robieva, nie je ok. No on zjavne dosiahol svoj limit. Dnes sú presne 4 mesiace, čo sme od seba, oklamal ma zasa, ja som na to prišla a to bola posledná kvapka. Ja už som dlho cítila, že mi bude lepšie bez neho, budem mať kľud, nebudem sa trápiť kvôli chlapovi. A aj to tak je. Uľavilo sa mi, no on to tak naťahoval, mesiac trvalo kým si pobral odo mňa veci, on stále dúfal, že sa "umúdrim". No ja už som nepovolila, bolo mi to prvé týždne také čudné, aj mi bolo chvíľami ľúto, dokonca som aj uvažovala, či som nespravila chybu, no hneď som si vybavila všetky tie podrazy od neho a ľútosť ma prešla. A bolo to to najlepšie čo som spravila, dnes už sa viem pozrieť na veci s nadhľadom a vidím ako ma využíval a aj chápem, prečo sa ma držal ako kliešť. Toto je človek, ktorý sa do vzťahu nehodí, žiadna žena by s ním nebola šťastná. Vydrž to pekne, ľútosť a smútok raz prejdú, čím skôr to ukončíš, tým skôr tie dobré časy prídu.

leni1977
12. jún 2023

@marianaaoa inak pomohla mi aj zmena vzduchu, v apríli som išla na dovolenku do tepla, primäl ma k tomu ten rozchod, skrátka rob veci, ktoré máš rada, dopraj si niečo a uvidíš, časom všetko prebolí, lebo ty nič pozitívne nestratíš ak sa s ním rozídeš, tak ako ani ja som o nič neprišla.

karolinakr
12. jún 2023

No mna by z tvojho chlapa vystrelo. Tak nie statnice, ale ty mu nestojiš za nič..mne spolužiak davny napisal, ze dobre navrhla som stretko, on ano apotom sa v piatok ani neozval, este si spravu, kt.som omylom poslala prečital a ani bu Tak som mu vypucovala žaludok a zablokovala ho Ja sa yeraz trapim, on pravdepodobne nevie, že existujem, ale to si musiš v sebe odsrat sama..Načo si s niekym, kde furt plačeš? No ja by som o nervy pri nom prišla. Odkaz všetkym mužom: Ked nechcete prist, napište nie ...chlapi su jak malí