Napísali by ste švagrinej?
Baby (ja som ta z témy, ako to svokrovcom diplomaticky vysvetliť,) za dva dni ideme na dovolenku,letecky , už všetko pobalene, dohodnuté..po rokoch sa neskutočne tešíme , avšak ešte váham , napísali by ste švagrinej ,že nechcete aby počas vašej neprítomnosti k vám chodili?.vzhľadom na to ,že si myslím ,že aby to teda mali aj od nás , že nechceme ? Nakoľko má aj tak nahnevali , keďže dcéra mala pred týždňom oslavu a neprišli ,hoci boli pozvaný mesiac , načo by chodili k nám ,keď sme není dom..
Nejak cítim ,že ešte jej by som chcela napísať ,že si to nezelame.
Ako jej to mám na rovinu napisat? Alebo to zabaliť do nejakých pekných blbosti 😄 ? Vzťah máme ako na hojdačke, bolo obdobie ,že sme sa dva roky nebavili , ľúbi ma ohovárať po rodine, takže určite aj toto povie všetkým ..
Ci jej to povies priamo alebo obalis ..stale budes zla... takze na priamo... ako uz vies odchadzame na dovolenku,prosim pocas nasej nepritomnosti nechod k nam ..svokrovci o tom vedia... dakujem za pochopenie
Baby ide o. To ,že potom aby to nezhodili aj na svokrovcov, že oni ich len šli pozrieť a svokrovci im nepovedali,že nemajú chodiť, že o Tom nevedeli..poznám ich, viem načo sa výhovoria..pretože ani nám by svokrovci nepovedali nie, nevolali by nás,ale keby prídeme tak nás nevýhodia.aj keď teda ja by som si nedovolila prísť takto k niekomu
mna udivuje chovanie niektorých ľudí, neviem či ja som divná alebo ti druhí….keď k vami svagrina nevie prísť vtedy keď ste doma, to by akože úplne vážne k vam doliezla vtedy keď tam nie ste? v živote by som k niekomu neprišla domov, keď viem že nie je doma ak tam ani za normálnych okolnosti nechodím…to už ozaj niektorým chyba koliecko naviac?
@kristinka92 ako píšeš..
Možno to už niekto tu napísal, nečítala som diskusiu
Realita je taká, že stráženie psa je veľká láskavosť. Ja mám mini maltezaka, ktorému treba len dať granule a 3 krát denne okolo domu, zvyšok spí a platím 25 za deň: nie za noc, za začatý deň. Keď mi svokrovci strážia psa niekedy - a to neni veľké plemeno + je to len jeden pes- tak im bozkávam ruky a nedavam podmienky. Vsak za stráženie 2 psa by si riadne zaplatila, oveľa viac ako oželieť hračku rozbitú. No a kebyze televízor rozbijú, tak to snáď by ti preplatili nie? Nemajú švagrovci na také deti poistenie škody?
Tak v tomto prípade by som napísala aj švagrinej. Bez hanby.
Normálne jej napíš, že v tvojej neprítomnosti si neželáš, aby k vám chodili. Tvoj dom, tvoje pravidlá. Žiadne také, že tam budú behať a robiť si čo chcú a už vôbec nie, že budú niečo ničiť.
@kristinka92 tak ja sa zas na to pozeram s druhej strany. Tiez mam brata, ktory ma 2 deti a chodia k babke a dedkovi denne. Keby som rodicov zavrela na 2 tyzdne v mojom dome tak viem, ze by bez tych vnuceniec asi ani nevydrzali a takisto decka by sa pytali k babke a dedkovi a ja ich obmedzim, len preto, ze mi maju strazit psov? No neviem divne cele. Autorka sa mi zda paranoidna uz vidi ako pride do total rozbiteho domu.
@vamajka ideme na pár dní , nejdeme na 2 týždne ..
Zamkni izby, schovaj kľúče a nikomu nič nepíš 😄
No aj tak, ty nemozes zakazat babke a dedkovi stretnut sa s mladymi nech su kdekolvek. Zavries ich vo svojom dome a este im urcujes pravidla co mozu a co nie. Bud vdacna, ze su ochotni
@vamajka prečo by to malo byt divne. Veď snáď vydržia týždeň a potom môžu byť s babkou a dedkom celé prázdniny. Mne skôr pride divne, že švagriná príde na návštevu keď domáci nie sú doma a ešte tam aj poničia veci. A k babke a dedkovi nech idú domov k nim a tam si ich môžu užívať dosýta. Je to jej dom a tam platia jej pravidlá.
@vamajka môžu všetko, okrem tých detí a ver mi mám silné dôvody.
A mám rada všeobecne deti, veľa detí k nám chodí hrať sa , aj tie deti o ktorých si píšeme mám rada ..ale dcéra sa minule rozplakala keď som povedala že prídu ..a to píšeme o totálne nelakomom dieťaťi
Nechala by som to cele na svokrovcov, hadam vedia co si mozu dovolit v cudzom dome. Svagrine by som urcite nepisala je to trapne a vztahy sa nastrbia este viac
Nech napíše manžel. Ja by som nepísala.
Ja som svojej pred rokom napísala,že si neželám,aby vypisovala synovi hlúposti,lebo ho to znervózňuje.Nevie sa v kľude najesť,lebo mu píše a keď neodpisuje tak ho začne prezvanat a pod.To si mala vidieť ten curbes!!!Čo som si to dovolila....hneď volala svoju matku a tá následne môjmu mužovi.Ale!!!!!Urobila by som to znova.Nedaj si skákať po hlave.Tvoj dom-tvoje pravidlá!
@blancheporte tak poohovara ma to s tým rátam
@tykat ako je mi to takto proti srsti písať o svojich socializovanych a vycvičených psoch ,ale stále je to len pes..náhodou zahucia alebo nejaký pohyb spravia a tiež tam nebudeme , tak nerucim ..a ich nepoznajú ,lebo malo boli u nás a keď boli tak v dome vnútri , psy boli vonku..
Takže nemáš sa čoho báť.....ideš na to.🫢
citala som vtedy tu diskusiu...o tom nepochybujem,ze stari rodicia vezmu aj vnucence...predpokladam,ze spat tam nabudu.tak je len jedno riesenie...na dome im nechaj otvorenu len kuchynu a zachod-pre istotu,a aby sa mali aj kde napit a oddychnut,vsetko ostatne pozamkynaj,dolezite predmety schovaj do tych zamknutych izieb...teraz si tu dovolenku uzi,aj keby ti mali tie decka zdemolovat zahradu a dom-aspon budes mat argumenty-ale do buduceho roka mas cas zohnat niekoho,ako som vtedy radila-niekto,kto ma prax v zvladnuti a chove takych psov /predsa len aj ti psi potrebuju vybehnut a svokrovci to aj s detmi ci bez nich tazko zvladnu,obzvlast ak bude dusno,alebo co ak oni budu musiet ostat doma lezat? a ak budu psi v tomto teple podrazdeni z nedostatku pohybu,plus to teplo,vyvadzajuce decka-no,uf.../ a zaroven je doveryhodny-tym padom si buducu dovolenku uzijes,lebo sa nebudes trapit,ze ti svagrina lozi po dome ci zahrade a ze jej decka to tam nivocia...a musis sa naucit aj dupnut si-tvoj dom,tvoje pravidla...ty chces byt silou mocou za slusnu-ale oni maju slusnost na haku...bohuzial,teraz tomu nezabranis,svagrina tam pride-minimalne s vyhovorkou,ze pomaha v tomto teple svokrovcom...ziadna sms nic nezmeni...
A ako sa teda svokrovci tvarili, ked si im to oznamila? Inak nechapem, to oni snad mozu opustit na par hodin vas dom a vidiet vnucence, ci nie?
@ropucha6 samozrejme že môžu, ale švagrovi radšej chodia na návštevy ako ich prijímajú ..
@ropucha6 normalne sa tvárili , v pohode ale ako som písala , oni ich volať nebudú ,len aby to nebolo tak že oni ich akoze príjdu pozrieť a potom to zhodia na svokrovcov , že oni im nepovedali atď ,že nevedeli

Napíš jej priamo, aj tak ťa ohovára, aj tak si nerozumiete, aj tak neprišla, tak načo to obaľovať..