icon

Naštartovanie dôvery po nevere snúbenca: Skúsenosti a riešenia

qrstxyz
11. mar 2024

Ahojte, zaujímali by ma hlavne skúsenosti od ľudí, čo zažili niečo podobné.

V máji to bude päť rokov, čo sme so snúbencom spolu. Posledné týždne boli trochu náročné, obaja sme toho mali veľa a hádali sme sa viac ako obvykle. Dovtedy bol náš vzťah veľmi pekný. No a ako sme mali ťažšie dva týždne, snúbenec sa "skamarátil" s jednou babou a priznal sa mi, že sa spolu bozkávali. K sexu nedošlo. Priznal sa mi sám, aj keď ja som tušila, že niečo nie v poriadku. Bolo vidno, že ho to zožiera, ale vytkol mi, že na tom nesiem vinu aj ja. V podstate do istej miery má aj pravdu, nesprávala som sa najlepšie za posledné dva týždne. Ale úprimne, myslela som si, že po tak dlhom čase budeme vedieť ťažšie obdobia prekonať normálne bez podvádzania jeden druhého. Fakt neviem, ako ďalej, stále ho ľúbim, klamala by som ak by som tvrdila, že nie, na druhej strane som veľmi sklamaná. Moja otázka je, či ste si niekto vo vzťahu prešli niečím podobným a či sa dal váš vzťah do normálu . Podarila sa vám znovu naštartovať dôvera medzi vami? V podstate záväzky nemáme, deti zatiaľ nie sú ani spoločné bývanie. Teoreticky by som sa na neho mohla zvysoka..., ale to sa ľahšie povie ako urobí. Mám strach, že keď mu odpustím, že sa to zopakuje, keď príde zas niečo ťažké...

qrstxyz
autor
11. mar 2024

@victory7897 dotyčnú na jej šťastie osobne nepoznám, ani nechcem. Poznám ju iba z jeho rozprávania a to.mi bohate stačí.

ibatanecnica
11. mar 2024

@qrstxyz no buď si istá, že to zopakuje alebo s najväčšou pravdepodobnosťou ťa aj podvedie, zvalí vinu na teba, ty si ju zosobníš a všetko pôjde dalej. Ty sa budeš trápiť a on si bude robiť čo chce. Ukončila by som tento vzťah

ibatanecnica
11. mar 2024

@qrstxyz no dajme tomu, že som prežila nie toto ale možno neičo podobné. Spraví raz, spraví aj druhý. Je na tebe, koľko toho budeš tolerovať. Za mňa, koniec. Deti nemáte, o to je to jednoduchšie. Láska neláska, raz to aj tak skončí, keď ti docvakne, že sa nezmení.

beronsche
11. mar 2024

@sheila121 za to, ze vztah nefunguje moze samozrejme v tvojom priklade aj zena. Sexualita je prirodzena a sex.zivot k partnerskemu rozhodne patri.
Ale, ze si ho chlap neudrzal v gatiach, za to ako moze zena?
To, ze niekto problemy z akehokolvek dovodu neriesi nijako neospravedlnuje neveru.
Hovorim, chapem, ze sa to stava, sme ludia, ale vinit z vlastnej nevery partnera je ubohe. Nech k nej viedlo cokolvek. Bodka.

beronsche
11. mar 2024

@victory7897 myslela som to tak, ze to nezvladal sam, skrelo ho to. Tak cas viny prehodil na nu. Jemu sa mozno ulavilo.. ved aj ju presvedcil, ze vlastne on nic, ved to ona ho k tomu dohnala. Cize on ma pocit, ze je "cisty", on sa predsa priznal...
A ak to urobil zo strachu, ze sa to ona aj tak dozvie, to tiez nie je bohvieako slachetne...

cicuca
11. mar 2024

@qrstxyz niekedy to proste buchne a vypáli zlým smerom. 90% žien ti tu asi radi, aby si navždy za ním zabuchla dvere. Ja si myslím, že mudrejšia budeš, keď budeš vidieť ako sa k tomu celému postaví. A ako to hlavne odovodni. Myslím, že ste spolu dost dlho na to, aby si vedela kedy niečo mysli uprimne a kedy zlahčuje situaciu. Držím palce 🙂

cookie29
11. mar 2024

@qrstxyz pozri to co opisujes je bezna situacia vacsiny parov napriklad po narodeni dietata... pri napriklad chorobe, ci vacsom tlaku v zamestnani. A to nehovorim o horsich zivotnych situaciach, ako je napriklad strata niekoho blizkeho... a vacsina takychto udalosti prichadza v serii, len zriedkavo izolovane... Budes mu doverovat? Budes sa vediet na neho spolahnut? Alebo semienko nedovery zostane? Vies, ono sa vzdy da povedat, ze mate za sebou skusku vztahu, ze mnohe pary by uz boli spolu a mali dieta a teda situacia by uz bola ina... keby sa to bolo stalo, dobre... ale to ze prehodi vinu na Teba? moja rada zostava, v najblizsom obdobi ziaden velky zavazok...

cookie29
11. mar 2024

@cicuca ale ved on to odovodnil, je to jej vina :( keby sa bol postavil k tomu ako chlap v style, zlyhal som... dobre... ale on sa tvari, ze jeho zlyhanie je vina partnerky

simulienka2207
11. mar 2024

po 2 týždňoch si nájde druhú?? omg, by som ho kopla do zadku

mandzula
11. mar 2024

@qrstxyz prekonat to mozete, len pocitaj s tym, ze dovera je v prdeli a pri kazdom jeho meskani, pozreti do telefonu, zmene planu, novom parfume, tricku a milion inych veciach budes rozmyslat, ci niekoho nema. Je to velmi unavne, skoncis ako zdeptana stihacka a on potom s pokojnym svedomim odide k inej, lebo ved mal doma furiu, ktora mu nedala dychat.

mandzula
11. mar 2024

@qrstxyz plus si uvedom dalsiu vec - tym, ze cast viny hodil na teba, vopred ti hovori, ako si predstavuje vase dalsie mozne nedorozumenia - budes sa bat povedat si vo vztahu svoj nazor, budes potlacat svoje potreby, lebo co ak znova bude musiet hladat riesenie vasich problemov u niekoho ineho.

nika23t
11. mar 2024

Juuuj, tak keď mu je to ľúto a keď si sa mu malo venovala, tak potom nerieš, ved Ty sama si mu už odpustila. A je jedno, či sa tu nájdu ženy, ktoré si týmto prešli, lebo to nie je záruka ničoho.

janinah
11. mar 2024

@sheila121 slušni charakterni ľudia problémy buď zvládnu alebo sa rozídu...a to všetko bez nevery.ono sa to totiž dá...

ivangeline
11. mar 2024

Ak este nemate datum svadby,pockala by som..

klip0
11. mar 2024

Obranujes ho, cítiť z teba, že s ním chces ostať naďalej. Že chces čítať že tu niekto napíše že to je dobrý nápad a všetko bude ok. Žiaľ nebude...
A ešte ti povie že si paranoidna keď si myslíš že tá baba má naňho zálusk. Veď keby nemá, tak sa s ním nebozkava.
Nikdy nikdy by som s ním neostala. Aj keď sa to teraz nezdá ale zober to z kratsej cesty. Chápem.. 5 rokov. Ale celý život pred sebou

lienka.7
11. mar 2024

@qrstxyz snúbenec? Ako dlho? Kedy ma byt svadba?
Uprimne, ospravedlňovať svoju neveru tým, že vinu hodím na druhého???
To keď budeš tehotná a nebude mať sex, takto povie, že to, ze sa vyspal s inou je vlastne tvoja vina, lebo ty si mu nedala??? A ty mu to ešte schvális, ze áno? Moja zlata, trosku si váž samu seba... 🙏🙏🙏 ked ta nemá problém podviest už ako snubenicu, porozmýšľaj by som nad takýmto "budúcim manzelom".

jaond19
11. mar 2024

@qrstxyz prestala som citat pri "vytkol mi ze na tom nesiem vinu"... vazne?! Takto sa riesia problemy a tazke situacie v zivote/vztahoch?? Ze sa utekam oblizovat k druhym?? Ja som rada ze som sa s takym snubencom rozisla. Tiez ochladnuty vztah "liecil" inde.... uz nie je tym, ktoreho si lubila. Teraz je to chlap, ktory na nejaky okamzik zabudol ze existujes. A to je pruser.

zmrzlinka2021
11. mar 2024

@sheila121
Nie. Za neveru moze ten, kto sa rozhodne byt neverny. To co spravim, je moja vola, a nemozem to zvalovat na inych. Je to moje zlyhanie

zmrzlinka2021
11. mar 2024

@qrstxyz

Je pekne ze ho lubis, ale plati jedno pravidlo zivota - seba musis lubit najviac. On sa ukazal este pred vasou svadbou, ze v krizovych situaciach bude nestabilnym hracom so sklonom k nevere. To co sa stalo, sa moze stat aj ked budete manzelia a potom uz darmo sa budes nad tym cudovat, plakat, kricat - vedela si, aky je a vedela si, do coho ide.

Za mna - nechcela by som osobne spajat svoj zivot s niekym, kto v tazkych situaciach ma sklamal. Vtedy, ked som bola zranitelna, ked som bola smutna, isiel za inou. Pre mna je to jasny RED FLAG a jasne NIE pre pokracovanie vo vztahu.

Zvaz sama, do akej miery si vazis seba, ale ak s nim ostanes, necuduj sa, ak zopakuje svoje spravanie a mozno ovela krutejsie. A mozno budes mat s nim dve-tri malinke deti, mozno dieta bude chore, mozno budes od unavy pred kolapsom, mozno budes si riesit x zdravotnych tazkosti a prave vtedy "on zatne do ziveho"

yelena159
11. mar 2024

Poviem ti to narovinu. Príde obdobie, kedy naňho nebudeš mať čas. Možno budeš taká vyčerpaná, že ani len na sex nebudeš mať chuť. On sa vyspí s inou a "prizná sa ti" s tým, že to je tvoja vina. On predsa nič zlé neurobil. TY si tá, čo ho k tomu doviedla. Od takého chlapa utekať a neobzerať sa.

qrstxyz
autor
11. mar 2024

@yelena159 také obdobia už boli, dlho sme boli od seba a žiadna nevera sa nekonala. Zvládli sme to. O to viac ma to teraz zaráža, ale to je jedno. Ja sama musím prísť na to, čo presne urobím, ako toto vyriešim. Len som bola zvedavá na ľudí, čo prežili niečo podobné, aké to presne bolo, nech viem s čím mám rátať a na čo sa pripraviť.

zanka777
11. mar 2024

@qrstxyz no krása takže za dva týždne čo ste mali ťažšie obdobie si našiel inú.... Keď nedajbože bude to obdobie dlhšie v budúcnosti čo si nájde 20 iných žien..... Ty máš jedno veľké šťastie...... A to je to že si to zistila pred svadbou..... Máš ešte čas ☝️

hope87
11. mar 2024

@qrstxyz hladas niekoho, kto si presiel tym istym alebo niecim podobnym ale ver mi, ze to ti nepomoze v tom, ako dopadne vas vztah. Kazdy jeden clovek je iny. To, co zvladla a odpustila jedna a oplatilo sa, nemusi zvladnut a odpustit druha...takisto aj ti chlapi su uplne ini. Zatial, co jeden to moze lutovat a uz to nikdy neurobi, druhy v tom bude pokracovat, lebo vsak mu bude opat odpustene...opije si zenu/priatelku suchym rozkom a ide sa dalej. Na toto vsak neexistuje vseobecne pravidlo a neprides na to skusenostami inych ale len dovtedy, kym si tym sama neprejdes. Nejdem ti radit, ci mas svojho snubenca opustit alebo nie ale poviem ti len tolko, ze riesit problemy takymto sposobom je maximalne nevyzrete a naskytuje sa otazka, co by spravil pri vacsej krize? Lebo ver mi, ta s najvacsou pravdepodobnostou pride (napr. ked pridu deti, zivot sa neskutocne zmeni a prichadzaju nove radosti ale aj starosti). To potom pojde rovno do bordelu? Teraz mozno prehanam ale aj toto je na zamyslenie. Jedine, co mu v tomto kvitujem, ze sa ti sam priznal...pod tou tazobou svedomia a uvedomenie, ze spravil nieco zle a lutuje to...ak ho samozrejme k tomu priznaniu nedonutili "nejake" okolnosti 😕

domkakvet
11. mar 2024

@qrstxyz ano ja som odpustila, tiez nedoslo priamo k nevere, do konca sa ani nebozkavali a zopakovalo sa to v horsom scenari, cize to bolo mrhanie casom a myslim si, ze v tvojom pripade to bude to iste, ospravedlnenie, ze za to mozes do istej miery ty je blbost, mozes mozno za nefunkcnost vztahu, ktory sa ale takymto sposobom neriesi.

cicuca
11. mar 2024

@cookie29 že je to aj jej vina, nie že je to iba jej vina

cookie29
11. mar 2024

@cicuca takto sa to predsa nerobi... nehovorim, ze ona je bez viny, ale teda v takejto situacii urcite nepoviem, ze je to vina toho druheho... on ma slobodnu volu nie? Nikto mu nedrzal pistol pri hlave aby sa s tou druhou oblizoval... keby to priznal, ospravedlnil sa a s odstupom casu sa to snazili si vyjasnit, to este pochopim, ale takto za horuca zahlasit ze je to (aj) jej vina to je hladanie polahcujucich okolnosti a nie priznanie

hefo
11. mar 2024

Pokiaľ vie byť neverný ešte pred svadbou, po nej to bude už len horšie.

Áno, niekedy je ťažké opustiť vzťah, keď k tomu druhému ešte niečo cítim (i keď ktovie, ako je na tom on), ale po rokoch a s deťmi to je ešte ťažšie, i keď je odpor k partnerovi už veľký...

stanulienkat
11. mar 2024

@cicuca keď má pár problémy- akékoľvek, môže to byť vina oboch. Ale to, že niekto strčí jazyk do cudzej papule, alebo strčí vtáka niekde inde, to už jej vina nie je. To je len a len jeho vina.
A ja osobne neverím, že sa s ňou iba bozkával. Toby autor keď nevešal na noc podľa mňa má zlé svedomie a potreboval si aspoň takto odľahčiť svedomie, alebo sa bojí, že sa to prevali.

lucylaw
11. mar 2024

@qrstxyz Ja mám skúsenosť,môj exmanžel si po roku od našej svadby začal vypisovať s jednou ženskou a to také veci,že keď som to videla,tak ma skoro vykotilo - ako by chcel byť pri nej keď sa prezlieka a podobne..Akože k ničomu fyzickému medzi nimi (vraj) nedošlo,ale vypisovali si vkuse,ja som si išla ľahnúť,on si s ňou vypisoval a podobne,moju dôveru voči nemu to veľmi naštrbilo a on to tiež hodil na mňa,že on si s ňou písal kvôli tomu,že sa cítil osamelo,lebo ja chodím do roboty 🙈 No tak pardon,že chodím do roboty a zarábam peniaze,on robil na zmeny,takže bol kopu času doma..No ale teda nakoniec sme to nejako ustáli,ale moja dôvera voči nemu už nikdy nebola taká,ako predtým..A ako to dopadlo? Po 12 rokoch vzťahu a 8 rokoch manželstva ma odkopol ako špinavú handru kvôli kolegyni a nechal ma samú s 2,5 ročným dieťaťom..Dodnes ľutujem,že som sa s ním nerozviedla vtedy,keď som mu prišla na tie vypisovačky..Za mňa keď chlap toto spraví raz,kľudne to spraví znovu a nakoniec to môže dopadnúť ako v mojom prípade..

katkazocele
11. mar 2024

@qrstxyz Asi poviem niečo čo som nikdy neverila že napíšem, ale Ja mu dávam plusové body, že ti to povedal 😵 keby len tušíš koľko % žien vyššie, ktoré ti radia, aby si ho kopla do zadku už boli podvedené , tak by si padla na zadok z toho😉 Teda mám na mysli, že ich muži sa muchlovali s nejakou inou, veď si dospelá žena, vieš ako to chodí, práca, prípadne večer s kamošmi vonku... trošku alkoholu a nikdy im to nepovedia tí muži, lebo sa dokážu pozrieť do očí ženám a klamať (tak isto ako ženy).
Ja len že keby sa majú ľudia rozchádzať pre každú pusu, alebo objímanie s iným, tak na svete by bolo možno 5% párov, áno skeptické ale zatiaľ čo som vyše 30 rokov na Zemi, už mi padli ružové okuliare nad ,, Pevnou Vôľou,, . Príležitosť robí zlodeja!😉