icon

Nátlak zo strany nevesty: Ako reagovať na požiadavky?

30. júl 2025

Ahojte
Mám nevestu vzťahy nie su nejak špecialne od začiatku od kedy začala chodiť s mojim synom.. Skôr si nerozumieme ako rozumieme, preto sa ani tak často nestretávame...Neskôr sa aj vzali a teraz je tehotná..S manželom máme stavebnú firmu, ktoru sme dlhé roky budovali a chceli sme aby ju v budúcnosti prebral náš syn..On sa však vybral uplne inym smerom takže sme to akceptovali, veď má vlastný život..Podporujeme ho všetkom ako vieme, ale nikdy nič od nás nedostal zadarmo aby si vedel vážiť hodnotu peňazí..Naša nevesta nikde predtým nepracovala, bývala kade tade po kamarátoch, vo veľmi skorom veku odišla z domu s rodičmi sa nerozpráva, má za sebou drogovu minulosť. Ja nesúdim naozaj nie a naozaj nestupujem do ich vztahu s nasim synom on si ju vybral on ju miluje on musi vediet,ale posledne dva tyzdne nas bombarduje nevesta aby sme ju zamestnali fiktivne v nasej firme aby dostala co najvyssiu moznu matersku lebo on z minima nevyzije a ze ona potrebuje kadernika, nechty a ten standard ktory mala doteraz a ze potom namiesto rodicaku chce ist na PNku lebo ta je vyssia..a ze je nasou povinnostou zabezpecit vnucatu dobry start do zivota lebo ked sa tak nestane, postve proti nam syna...Ja naozaj neviem ako jej oponovat na otazku co s odvodmi kto ich zaplati povedala ze si to predstavuje tak ze my, ako pomoc z nasej strany..Podotykam to dievca este nikde nepracovalo a nema ani ten najmensi zaujem nikde pracovat casom a ja odmietam robit takuto "nelegalnu cinnost" skratka kam by sme dospeli aby sa obabral system len preto ze my si to financne mozeme dovolit, ale ved aj nas to stoji kopec penazi odvody, danove priznania a nepracujeme s muzom na to aby potom sme vyhadzovali milej slecne peniaze do luftu

janulka182
30. júl 2025
@marek775

@anonym_autor To co ziada a najma ako o to ziada, je nehorazne. Keby slusne poprosila o financnu pomoc, fajn, ale vymysliet si takuto podcodnu schemu a este si narokovatz any ste kej v tom pomohli, je jednoducho maximalne nemiestne. Chudak chalan. Zivot s nou nebude lahky a ktovie, ako dlho to vydrzi. Ta zena nema kozu na ustach a neviem, ci sa dokaze zmenit.

@marek775 tak to asi autorka trochu prehana, ze si to pytala tymto sposobom, ze na nechty a tak

janulka182
30. júl 2025

ja som asi divna, ale preco nepomoct synovej rodine? ved nech si tie odvody plati sama, ale im to moze obom pomoct. ale samozrejme by som to cele prebrala pred synom, ze co a ako ideme teda robit.

jablkovastrudla
30. júl 2025

Ale ved ona matersku nebude dostavat ziadnu, toto nie je o ochrannej lehote. Boze to co si tvoj syn nasiel? To vyzera ze si snou este zabavy uzijete 🤦🏼‍♀️

jablkovastrudla
30. júl 2025
@janulka182

ja som asi divna, ale preco nepomoct synovej rodine? ved nech si tie odvody plati sama, ale im to moze obom pomoct. ale samozrejme by som to cele prebrala pred synom, ze co a ako ideme teda robit.

@janulka182 ved ona ocakava ze jej tie odvody zaplatia svokrovci, to bude ich pomoc v tejto situacii.
Ved je ine prispiet na kocik, pomoc s nakupom plienok a ine taketo odrby.

mondolina
30. júl 2025

@anonym_autor akým spôsobom to nevesta vyžaduje? telefonicky, osobne, cez správy?
lebo za 2 týždne ste to neboli schopní skonzultovať so synom?
a keďže potrebuje 270 dní nie je o čom.

janulka182
30. júl 2025
@jablkovastrudla

@janulka182 ved ona ocakava ze jej tie odvody zaplatia svokrovci, to bude ich pomoc v tejto situacii.
Ved je ine prispiet na kocik, pomoc s nakupom plienok a ine taketo odrby.

@jablkovastrudla vsak pisem, ze by som jej pomohla s tym zamestnanim, nech ma matersku (aj ked druha vec je, ze jej to nevychadza), ale s tym, ze tie odvody nech si plati sama.

anonym_f92439
30. júl 2025
@anonym_autor

Ja naozaj nemam problem kupit vybavu dat na ucet skratka je to moje vnuca ja si ho rozmaznam a dam vsetko potrebne , ale toto mi pride naozaj zcestné taketo jednanie....Manzel tiez nesuhlasi a navrhol za nimi zajst a konfrontovat ju priamo pred nim a prebrat to

Takúto vychcanú osobu by som nijako nepodporovala. Ani keď bude vnúča na svete. Čo by som uznala za vhodné, to by som vnúčati zaplatila, ale dáma by nedostala ani cent. Tiež by som ju fiktívne nezamestnanala. Dupľom nie, ak v živote nerobila. Úplná vyžírka.

anonym_0a8404
30. júl 2025

Nie je nič horšie ako mať v rodine arogantne tupelo. Tvojho syna mi je ľúto.

anonym_3b0c5d
30. júl 2025
@anonym_autor

Som rada ze nie som jedina ktora zdiela tento nazor ze je to od nej naozaj nepekne gesto a nie som tu za protivnu zenu co nechce pomoct...

@anonym_autor No to je riadna drzaňa. Nikdy nepracovala a ešte si bude vyskakovať. Nedala by som jej nič. Nech si pekne zvykne na nízky príjem. Vnucikovi by som odkladala radšej peniaze na zvlášť účet.

zuzanockamt
30. júl 2025

@anonym_autor V žiadnom prípade. A o všetkom informovať syna, do detailov. Snáď sa mu oči otvoria a to manželstvo nebude mať dlhé trvanie.

anjelicek26
30. júl 2025

A synovi posli screenshoty tych jej vyhrazok s tym, ze bohuzial tadialto cesta nevedie a ze ta to mrzi, ale veci ohladom "ich" rodiny bude riesit uz len s tebou a ju si zablokuj...

sevrin
30. júl 2025

Ono fakt niekedy nie je na škodu, keď rodičia dávajú rozumy svojim deťom akých partnerov si majú vyberať. Tuto to máš!

spongebob1
30. júl 2025

@anonym_autor Zamestnajte, ale odvody nech si sama plati. Aj tak to nestihne.
Budem hnusna, ale Vas syn ma zlatokopku za zenu. Zacitila peniaze a chce Vas vyuzit. Velky pozor by som si na nu dala.
Syn je momentalne zalubeny, ale ratajte s rozvodom. Ved viacej ako polovica manzelstiev sa rozvadza.

senta_sofia
30. júl 2025

@anonym_autor povedz jej, ze tieto fiktivne pracovne pomery zo Socialnej poistovne kontroluju a ty nemas ako vykazat potrebu jej prace, ked ste to doteraz zvladli bez nej. Nech ju zamestna fiktivne niekto iny.

zuzanockamt
30. júl 2025

Ja úplne žasnem, keď čítam, že ju majú zamestnať. No určite. Takéto čudo. Už dosť, že ju musia v rodine trpieť. So synom by som sa poriadne porozprávala. Ak majú spoločný účet,nech ho zruší, účty oddelené, poradiť sa s právnikom, koľko jej musí prispieť, ak on platí všetky náklady. A veci pre dieťa riešiť len cez syna, tak isto všetky finančné dary len na synov účet s poznámkou - dar. Ju len trpieť kvôli tomu, že je matka vnúčaťa.

marryliese
30. júl 2025

@anonym_autor úplne odveci, v živote nikdy by som si nedovolila takto vydierať svokru, to je úroveň teda. Čo si synáčik vybral s tým nech žije a financuje. Vnúčaťu by som kúpila čo ja budem chcieť, čo bude treba, milostivá nech sa stará o živobytie sama. Ideálne to prebrať s oboma osobne, ako tu už písali iné. Nech sa syn spamätá že teda takúto drzosť tolerovať nebudeš.

anonym_217682
30. júl 2025

@anonym_autor
urcite by som ju nezamestnala.
priklanam sa ku konfrontacii ako Ti tu poradili, nech je tam Tvoj manzel a syn.

Tebe nikto nic nedal zadarmo. tiez ak od niekoho nieco ziadam, ak mam tu drzost, ked som v zivote ani krizom slamy neprelozila, tak volim iny slovnik.
(bud je taka "vychcana" alebo jej to niekto poradil).
toto vobec nesuvisi s jej drogovou minulostou. kazdy normalny, ked sa z toho dostane chce dokazat hlavne sebe ( a aj svojim najblizsim), ze ma na to, aby viedol normalny zivot.

kedze nepracovala nepozna hodnotu penazi a uz vobec nechape, kolko ste toho vy museli obetovat, aby ste sa s firmou dostali tam, kde ste teraz.

kazde normalne dievca si hladi roboty a ked pride dieta -postara sa onho bez toho, aby cakala financnu pomoc od rodiny. ked dieta podrastie hlada si aspon nieco na privyrobenie.

je vysoko pravdepodobne, ze je potrebne ju hodit do reality a vysvetlit jej ako to v normalnom zivote chodi. idealne, aby to spravil Tvoj syn. ak to neurobi budes to musiet spravit Ty. stanovte si hranice, aj ked budes za zlu. niekedy na to, aby si bol laskavy musis byt kruty.

je totiz diametrane odlisne nechat sa vydierat- (" je vasou povinnostou zabezpecit vnucatu dobry start do zivota ". to je povinnost RODICA. )
a vypomahanim.

sissy27
30. júl 2025
@diewcatqoo

Nepisala tu nahodou minule aj nevesta? 🙂

@anonym_autor ani by som nad tym nerozmyslala, max by som jej ponukla realnu pracu ak by som mala moznost, ale s rovnakym pristupom ako k ostatnym zamestnancom.
A k tomu, ze ste “povinni” zabezpecit vnucatu start do zivota - povedzte, ze mu zalozite sporenie, ktore si bude moct vybrat ked napr dostuduje, alebo mu zaplatite nejaku dobru poistku so setrenim, neskor radi pomozete vykryt prazdniny aby rodicia mohli pracovat.
@diewcatqoo presne toto mi napadlo 😂

anonym_427971
30. júl 2025

@anonym_autor Autorka, máš to v podstate veľmi jednoduché - počas 2 rokov pred nástupom na MD, musí byť aspoň 270 dní nemocensky poistená. Nespĺňa, takže na materskú nemá nárok. Nestačí jej 90 dní, to len odrbávači sa takto zamestnajú na 3 mesiace vo firme u známych, nastavia príjem tak, aby vychádzala najvyššia materská a vybavené. Ale stále musí byť splnená tá prvá časť a stále je to odrb. Takže nevesta, keď chce odrbávať štát, nech si to aspoň poriadne naštuduje. Druhá vec je, že toto by bolo do očí bijúce, takže nevesta by síce mala najvyššiu materskú, ale vám by to firmy nabehla kontrola a dostali by ste pokutu pár tisíc. Takže v tomto prípade je veľmi jednoduché povedať nie, vzhľadom na to, že to v jej prípade ani nie je možné.
Moja rada je, ak budete vnúčatku niečo kupovať (kočík, výbavičku, plienky a pod.) tak to kúpte VY. Neposielajte peniaze. Nie som si totiž istá, že by v tomto prípade tie peniaze išli pre dieťa.
A prajem pevné nervy. Takýto hlúpi, vypočítaví a finančne negramotní (pracovať nie, ale nechty to áno) vedia ´´spríjemniť život´´.

earlgrey
30. júl 2025

V žiadnom prípade! Ak chcete vo firme kontorlu z daňového, z finančnej správy a neviem ešte odkiaľ...fajn...ale ja by som to nikdy ani vlastnému dieťaťu nedovolila...a nech si každý myslí, že som krkavčia mater...ale proste nie...ja za podvody nie som...

muchotrafka298
30. júl 2025

Na ziadne fingovane zamestnanie by som ako osoba, co ma firmu nepristupila. Jednak je 90 dni malo, treba 270 a momentalne ide SocPoist po tychto fiktivnych zamestnancoch jak pes po udenom. Kazda jedna takato "velka materska" kde bolo ucelove zamestnanie niekoho za velky plat, je preverovana.

anonym_26619e
30. júl 2025

@anonym_autor neverím že je toto reálna téma a že by niekto takto narovinu vydieral svokrovcov, je to trestný čin mimochodom 🫣 a vy nie ste povinní zabezpečiť vnúčaťu absolútne nič, je to len na vašej ochote či mu niečo kúpite alebo nie

mondolina
30. júl 2025
@anonym_26619e

@anonym_autor neverím že je toto reálna téma a že by niekto takto narovinu vydieral svokrovcov, je to trestný čin mimochodom 🫣 a vy nie ste povinní zabezpečiť vnúčaťu absolútne nič, je to len na vašej ochote či mu niečo kúpite alebo nie

@anonym_26619e
tiež neverím, že je to reálne, už len to, že 2' týždne ich bombarduje, ale syn o tom ani nevie.

motylik2559
30. júl 2025

Ahoj autorka, za to,ze je nevesta tehotna sa nenechaj vydierat tak nezodpovednou osobou ako ju popisujes. Rozhodne tvoj manzel ma pravdu, rozhovor vy styria z oci do oci, povedz pred synom presne co ti nevesta povedala a ako a nech je v obraze aku zenusku to pri sebe ma. V tomto si rozhodne v prave ty a nie niesi povinna robit to co si ona predstavuje. Drzim palceky

anonym_17496b
30. júl 2025

Toto keby oplodnil môj syn, ten by videl!! Drogová minulost?? To by som neprijala!! Teraz pekne vidno co to je zač a tvojho syna určite miluje! Alebo vase podnikanie..

hylary
30. júl 2025
@anonym_autor

Som rada ze nie som jedina ktora zdiela tento nazor ze je to od nej naozaj nepekne gesto a nie som tu za protivnu zenu co nechce pomoct...

@anonym_autor a syn čo na to hovorí?

anonym_c2e5a1
30. júl 2025

No mna by porazilo. Mám dvoch synov, tak dúfam že takúto darmožráčku mi neprivedú. A ako pardon ale to vyhrážanie? Zavolala by som si syna a s manželom mu povedala čo od vás chcela, ako sa vyjadrovala, aby vedel dopredu, a že očakávam že som ho dobre vychovala a nech si je vedomý čo si zobral..A potom pekne zavolala aj s nevestou na obed a konfrontácia medzi vami všetkými aby “všetci počuli všetko”. Dúfam že vás syn sa uvedomi a otvoria sq mu oci čo ma pri sebe a uprace si ženu…

galadriel90
30. júl 2025

@autorka syna ste si vychovali asi na*ovno, ked sa nechal opantat takouto vypocitavou a lenivou ženou, ešte si ju aj zavesil na krk a urobil jej dieťa. Je kopec iných lepších normálnych žien...
Asi vám tento osud vracia karma za niečo.. No ale už z toho ako rodina nevycuvate, ked uz je tam dieťa... Nezávidím vám. Zasiahne vás to všetkých a poznačí vás navždy

zuzanockamt
30. júl 2025
@mondolina

@anonym_26619e
tiež neverím, že je to reálne, už len to, že 2' týždne ich bombarduje, ale syn o tom ani nevie.

@anonym_26619e
@mondolina Je možné, že je to téma vymyslená, len kvôli čítanosti a klikaniu. No som schopná uveriť aj tomu,že je to realita, keďže už som tu čítala všelijaké príbehy neviest. A dnešné mladé dámy to je jedna katastrofa čím ďalej tým viac.

anonym_7c584a
30. júl 2025

tak hlavne si ju nahrať počas telefonátu alebo mať sms a ukázať to synovi nech vie čo ma doma (zároveň možno zabránis sby syna proti vám postvala)..ale s tak vychcanou babou to bude mať v živote ťažké..možno je veľa vyjasnenia v jej minusloti ale príde mi ako rozmaznaná tínedžerka čo nevie čo s hormónmi ako nejaké utláčané dievča čo muselo ujsť od rodiny..