Nátlak zo strany nevesty: Ako reagovať na požiadavky?
Ahojte
Mám nevestu vzťahy nie su nejak špecialne od začiatku od kedy začala chodiť s mojim synom.. Skôr si nerozumieme ako rozumieme, preto sa ani tak často nestretávame...Neskôr sa aj vzali a teraz je tehotná..S manželom máme stavebnú firmu, ktoru sme dlhé roky budovali a chceli sme aby ju v budúcnosti prebral náš syn..On sa však vybral uplne inym smerom takže sme to akceptovali, veď má vlastný život..Podporujeme ho všetkom ako vieme, ale nikdy nič od nás nedostal zadarmo aby si vedel vážiť hodnotu peňazí..Naša nevesta nikde predtým nepracovala, bývala kade tade po kamarátoch, vo veľmi skorom veku odišla z domu s rodičmi sa nerozpráva, má za sebou drogovu minulosť. Ja nesúdim naozaj nie a naozaj nestupujem do ich vztahu s nasim synom on si ju vybral on ju miluje on musi vediet,ale posledne dva tyzdne nas bombarduje nevesta aby sme ju zamestnali fiktivne v nasej firme aby dostala co najvyssiu moznu matersku lebo on z minima nevyzije a ze ona potrebuje kadernika, nechty a ten standard ktory mala doteraz a ze potom namiesto rodicaku chce ist na PNku lebo ta je vyssia..a ze je nasou povinnostou zabezpecit vnucatu dobry start do zivota lebo ked sa tak nestane, postve proti nam syna...Ja naozaj neviem ako jej oponovat na otazku co s odvodmi kto ich zaplati povedala ze si to predstavuje tak ze my, ako pomoc z nasej strany..Podotykam to dievca este nikde nepracovalo a nema ani ten najmensi zaujem nikde pracovat casom a ja odmietam robit takuto "nelegalnu cinnost" skratka kam by sme dospeli aby sa obabral system len preto ze my si to financne mozeme dovolit, ale ved aj nas to stoji kopec penazi odvody, danove priznania a nepracujeme s muzom na to aby potom sme vyhadzovali milej slecne peniaze do luftu
To, že sme to synovi nepovedali malo svoje dôvody a že sme to dva týždne nechali tak je myslím jedno...Išlo mi skôr o to, či sa na to pozerám správne a len či nie som nejak ňou zaujatá, že to skrátka takto nechcem podporiť...Myslím že sme syna vychovali najlepšie ako sa dalo, ale to koho si našiel nie je o výchove...Ale každý má na to svoj názor možno sme ako rodičia zlyhali a mali sme mu všetky rozmary plniť, a dirigovať život presne do linajky a zakazovať priateľku a kamarátov... žial on si ju vybral on si musí poradiť čo s nou dalej, my sme len vyjadrili náš názor že nám sa nepáči ale v konečnom dôsledku žiť s ňou bude on...My už budeme "len " starí rodičia a všetky práva a povinností budú len a len rodičov....
Každopádne sme ich dnes pozvali k nám poobede na kávu s tým že by sme sa radi porozprávali o niečom..
@diewcatqoo skús nájsť tú diskusia. Prečítala by som si 😃
@123profil321 fuha, to sa mi aktualne nechce hladat. Ale pred par dnami tu bola diskusia, kde pani riesila, ze je tehotna, predtym nepracovala a ze ma moznost sa fiktivne zamestnat a tiez sa ohanala 90 dnami.
To, že sme to synovi nepovedali malo svoje dôvody a že sme to dva týždne nechali tak je myslím jedno...Išlo mi skôr o to, či sa na to pozerám správne a len či nie som nejak ňou zaujatá, že to skrátka takto nechcem podporiť...Myslím že sme syna vychovali najlepšie ako sa dalo, ale to koho si našiel nie je o výchove...Ale každý má na to svoj názor možno sme ako rodičia zlyhali a mali sme mu všetky rozmary plniť, a dirigovať život presne do linajky a zakazovať priateľku a kamarátov... žial on si ju vybral on si musí poradiť čo s nou dalej, my sme len vyjadrili náš názor že nám sa nepáči ale v konečnom dôsledku žiť s ňou bude on...My už budeme "len " starí rodičia a všetky práva a povinností budú len a len rodičov....
Každopádne sme ich dnes pozvali k nám poobede na kávu s tým že by sme sa radi porozprávali o niečom..
@anonym_autor autorka, este do buducna pre istotu, lebo si uplne v pohode viem predstavit, ze takyto typ zeny sa nakoniec bude snazit obmedzovat vam kontakt s dietatom. Mate pravo stretavat vnuca a dokonca si mozete na sude vysudit pravidelny styk ( rovnako ako rodic po rozvode) podla dohovoru o pravach dietata a zakona o rodine, dieta ma pravo na blizke osoby, to ste aj vy.
@anonym_autor autorka, este do buducna pre istotu, lebo si uplne v pohode viem predstavit, ze takyto typ zeny sa nakoniec bude snazit obmedzovat vam kontakt s dietatom. Mate pravo stretavat vnuca a dokonca si mozete na sude vysudit pravidelny styk ( rovnako ako rodic po rozvode) podla dohovoru o pravach dietata a zakona o rodine, dieta ma pravo na blizke osoby, to ste aj vy.
@selena_luna myslím že syn až tak hlúpy nie je aby to zašlo takto ďaleko....Som zvedavá k čomu dnes dospejeme ak vyjadríme nesúhlas a priamo to povieme tak ako to celé bolo
@selena_luna myslím že syn až tak hlúpy nie je aby to zašlo takto ďaleko....Som zvedavá k čomu dnes dospejeme ak vyjadríme nesúhlas a priamo to povieme tak ako to celé bolo
@anonym_autor nechcela som tym povedat ze syn je hlupy, len to, ze niektore zeny su manipulatorky a rady vyuzivaju svoje dieta pre svoje ciele. Tak aby ste vedeli o svojich pravach. Drzim palce ♡
Autorka drzim palce. Pozeras na to spravne, laska je slepa, casom clovek vytriezvie, aj tvoj syn ma pravo na vlastne chyby, dieta vies vychovat, od urciteho veku robi uz rozhodnutia samotne... predpokladam, ze ju ma rad a je ochotny sa starat o mozne aj nemozne okolo nej.
Nehrot ten rozhovor, ale v prihodnej chvili pocas vecere spomen, ze si rozmyslala dlho o tych spravach, co ti pise, ale ze ste sa s manzelom pytali na urade, ci je mozne takto zamestnat cloveka a ze vam povedali, ze je to protizakonne a ze to teda urobit nemozete... Ze radi pomozete vnucatku s vybavickou, ak to teda financne budu potrebovat, kupite plienocky, mlieko...
Uvidis, ako zareaguje syn, ako zareaguje ona, uplne bez emocii by som to tak nechala stat a ponukla s usmevom, ze kto si da kavu a kolac este za tym...
@anonym_autor nechcela som tym povedat ze syn je hlupy, len to, ze niektore zeny su manipulatorky a rady vyuzivaju svoje dieta pre svoje ciele. Tak aby ste vedeli o svojich pravach. Drzim palce ♡
@selena_luna ano ano pochopila som, nechcela som tak odpovedať 😀 ďakujem za informacie, pevne veríme že až takto zle to nebude nikdy 🙏
A odkial ma teraz peniaze na ten svoj štandard, ked nikde nerobila? Od tvojho syna? Tak bude mat aj potom a este aj nejake peniaze od statu..
@anonym_autor Ak budeš ochotná, potom napíš, ako to dopadlo. Držím palce, máš na veci správny pohľad 👍
@anonym_autor ja si myslím, že téma je vymyslená.. pekne si sa tu opísala, aká si ty podnikateľka, čestná.. a akú nemožnú máš nevestu.. Ktovie ako to je v reále.. Neastretavate sa a ona Vás odrazu bombarduje...sms a vydieraním...
@anonym_autor ja si myslím, že téma je vymyslená.. pekne si sa tu opísala, aká si ty podnikateľka, čestná.. a akú nemožnú máš nevestu.. Ktovie ako to je v reále.. Neastretavate sa a ona Vás odrazu bombarduje...sms a vydieraním...
@anonym_1b274d mrzi ma ak ta v zivote nieco trapi a preto musis pisat taketo komenty
@anonym_1b274d by si sa cudovala, ze vedia byt aj nevesty riadny vykvet, nielen vzdy svokry... to mas na oboch stranach bohuzial obcas...
Tiez by ma zaujimalo, z coho zila doteraz a financovala si okrem ineho drogy.
@anonym_autor no milej neveste povedz ok, zamestnáme ťa, ale doplácať na teba nemienime, lebo odvody počas fiktívneho tehotenstva odvádzať niekto musí - a to nie je malá čiastka ak chce materskú z maxima....+ že neohrozíte chod firmy, pri podozrení na účelovú materskú kontroluje SP tieto fiktívne zamestnania, teda čo daný človek robil, dochádzka a podobné veci, takže sa robia vo firmách veľké kontroly....a je si nevesta vedomá základnej podmienky na nárok na MD - teda 270dní nemocenského poistenia?
@123profil321 fuha, to sa mi aktualne nechce hladat. Ale pred par dnami tu bola diskusia, kde pani riesila, ze je tehotna, predtym nepracovala a ze ma moznost sa fiktivne zamestnat a tiez sa ohanala 90 dnami.
@diewcatqoo diskusia je už zmazaná...ale tiež som to čítala 🤦♀️
@selena_luna ale iba v prítomnosti rodiča nie? Ci môže súd nariadiť aj aby boli vnúčatá same so starými rodicmi?
@selena_luna ale iba v prítomnosti rodiča nie? Ci môže súd nariadiť aj aby boli vnúčatá same so starými rodicmi?
@anonym_fd3eed moze aj bez, teda ze si stari rodicia dieta prevezmu a zas vratia, napriklad raz mesacne na vikend, ale je to velmi individualne, sud prihliada na vek dietata a aj ich vzajomny vztah.
Raz tu bola tema, ked babicka neverila na cukrovku a dieta skoncilo na pohotovosti. Tam by zjavne sud styk zamietol. V prvom rade je zaujem dietata.
@anonym_autor joj, toto je len začiatok. Už ju máte nepriamo v rodine vnúčaťom, takže toto je len prvá skúsenosť. Mňa by ako matku toto veľmi mrzelo za syna, aj keď chápem, že mu do toho kecať nechcete. Človek chce, aby jeho dieťa bolo šťastné a spokojné. Pri takejto si to celkom dobre nedokážem predstaviť. To stretnutie dnes bude tiež zaujímavé 😔.
Vy, čo tu tvrdíte, že bežne sa toto v rodine robí, že sa nevesta fiktívne zamestná pred pôrodom, aby mala vyššiu materskú, ste čítali pozorne všetko, čo autorka napísala? Lebo táto tu nevesta tu vyššiu materskú nechce preto, aby mohla dostatočne zabezpečiť dieťa, ale preto, aby mala dostatok peňazí na kaderníčku, nechty... lebo ona je na taký štandard zvyknutá, a predsa sa toho nevzdá kvôli nejakým plienkam či postieľke pre bábätko. Autorka tu jasne napísala, že nemá problém zabezpečiť vnúčaťu čokoľvek, čo bude potrebovať (pričom to ani nie je jej povinnosť, toto je povinnosť rodičov), dokonca je ochotná mu založiť aj účet, kde mu bude šetriť. A naozaj nie je povinná financovať neveste kaderníčku, nechty a iné jej rozmary.
Nie, autorka, v žiadnom prípade nepristúp na jej vydieranie. A verím, že sa synovi otvoria oči, lebo s takouto matkou to bude mať ich dieťa naozaj ťažké.
@anonym_fd3eed moze aj bez, teda ze si stari rodicia dieta prevezmu a zas vratia, napriklad raz mesacne na vikend, ale je to velmi individualne, sud prihliada na vek dietata a aj ich vzajomny vztah.
Raz tu bola tema, ked babicka neverila na cukrovku a dieta skoncilo na pohotovosti. Tam by zjavne sud styk zamietol. V prvom rade je zaujem dietata.
@selena_luna ano pamätám si tu tému. A v prípade ze starí rodicia sa s dieťaťom nestretávali casto ani spolu neboli sami plus ked matka im nechce dat dieta same kvoli tomu ze su nezodpovedni(jazda s autosedackou v smere jazdy, šoférovanie aj po jednom pive, fajčenie pri deťoch, nezdravé jedlo vyslovene nevhodne pre deti) myslis ze aj takým by dal súd deti osamote? Lebo s tým prípadom co babka nedala inzulín vnucke lebo neverila na cukrovku sa to neda porovnať.
@anonym_autor chudák syn,za pár rokov rozvod a obere o všetko čo bude môcť.
Tiez by som postupovala odkrytim ferovym tejto "afery" a jej ocakavani. Nech si zdvihne rit a zacne robit, vasa povinnost bola vychovat syna.. a nie oaptrovat nevestu.
@sense ona tvrdi ze staci 90 dni ale tak nesledujem to ani som si to nestudovala kedze nemam v plane na to kyvnut...
Miestami si myslim ze ja som ta potvora ktora nechce pomoct ale zas preco by aj ?
Keby bola mozno ina situacia ale aj to nie takymto stylom, ved to kam by sa Slovensko pohlo keby toto zacal robit kazdy..Ja zasnem..
@anonym_autor musi mat 270 dni poistenia za posledné 2 roky, inak matersku nedostane
Ja by som si nezatvarala cestu do budúcna k neveste, možno z tej mladej a hlúpej časom ešte niečo vyrastie.
Nepodporila by som ju v tom, ale pokojne by som povedala, keď budete všetci spolu, že "si si zisťovala veci ohľadom tej materskej, ale že aj tak jej to nevyjde, ty by si riskoval mastné pokuty, že nepripadá do úvahy ale radi kúpite postieľku /kočík." a buď by som kúpila niečo sama alebo šla s nou do obchodu nech si aj vyberie podľa svojho vkusu ak chce ale peniaze by som jej nedala. A so synom by som hodila reč, že rešpektujte výber partnerky, je dospelý, keď chce, nech jej nechty hradí on ale vy ste tu pre vnucatko a nie pre to, aby si madam chodila ku kaderníkovi za vaše. No jednoznačne by som komunikovala slušne, nevyhrázala sa ani nič také..
@selena_luna ano pamätám si tu tému. A v prípade ze starí rodicia sa s dieťaťom nestretávali casto ani spolu neboli sami plus ked matka im nechce dat dieta same kvoli tomu ze su nezodpovedni(jazda s autosedackou v smere jazdy, šoférovanie aj po jednom pive, fajčenie pri deťoch, nezdravé jedlo vyslovene nevhodne pre deti) myslis ze aj takým by dal súd deti osamote? Lebo s tým prípadom co babka nedala inzulín vnucke lebo neverila na cukrovku sa to neda porovnať.
@anonym_fd3eed pravdepodobne nie. A tiez by nemusel ten styk vobec schvalit. Teda soferovanie pod vplyvom (!) a fajcenie pri detoch su zivotohrozujuce stavy. Aj sedacka v smere pod 15 mesiacov. Najlepsie je mat aj nejaky dokaz, fotku alebo svedka. Sud by na to mal potom prihliadnut.
Ja by som si nezatvarala cestu do budúcna k neveste, možno z tej mladej a hlúpej časom ešte niečo vyrastie.
Nepodporila by som ju v tom, ale pokojne by som povedala, keď budete všetci spolu, že "si si zisťovala veci ohľadom tej materskej, ale že aj tak jej to nevyjde, ty by si riskoval mastné pokuty, že nepripadá do úvahy ale radi kúpite postieľku /kočík." a buď by som kúpila niečo sama alebo šla s nou do obchodu nech si aj vyberie podľa svojho vkusu ak chce ale peniaze by som jej nedala. A so synom by som hodila reč, že rešpektujte výber partnerky, je dospelý, keď chce, nech jej nechty hradí on ale vy ste tu pre vnucatko a nie pre to, aby si madam chodila ku kaderníkovi za vaše. No jednoznačne by som komunikovala slušne, nevyhrázala sa ani nič také..
@stevvvka velmi som zvedava na reakciu a ako to cele dopadne do pol hodiny by mali byt u nas....
@anonym_fd3eed pravdepodobne nie. A tiez by nemusel ten styk vobec schvalit. Teda soferovanie pod vplyvom (!) a fajcenie pri detoch su zivotohrozujuce stavy. Aj sedacka v smere pod 15 mesiacov. Najlepsie je mat aj nejaky dokaz, fotku alebo svedka. Sud by na to mal potom prihliadnut.
@selena_luna dakujem za odpoved. Dufam ze k tomu nepride nikdy
@selena_luna Urcite na cely vikend nezoberu deti rodicom. Spamätaj sa. Na cely vikend nechofia deti k starym rodicom ani ked je v rodine vsetko ok.

Urcite nezamestnaj. Roky poctivo budujes firmu, urcite ju neohroz fiktivnymi zmluvami kvoli nejakej nevdacnici. Este ti pride kontrola, kde budes musiet dokladovat hovadiny. Ked chcela zabezpecit dietatu dobry start, mala ona pracovat na svojej kariere. Jasne, je super ked stari rodicia pomahaju, ale nie podvodom.