icon

Nátlak zo strany nevesty: Ako reagovať na požiadavky?

30. júl 2025

Ahojte
Mám nevestu vzťahy nie su nejak špecialne od začiatku od kedy začala chodiť s mojim synom.. Skôr si nerozumieme ako rozumieme, preto sa ani tak často nestretávame...Neskôr sa aj vzali a teraz je tehotná..S manželom máme stavebnú firmu, ktoru sme dlhé roky budovali a chceli sme aby ju v budúcnosti prebral náš syn..On sa však vybral uplne inym smerom takže sme to akceptovali, veď má vlastný život..Podporujeme ho všetkom ako vieme, ale nikdy nič od nás nedostal zadarmo aby si vedel vážiť hodnotu peňazí..Naša nevesta nikde predtým nepracovala, bývala kade tade po kamarátoch, vo veľmi skorom veku odišla z domu s rodičmi sa nerozpráva, má za sebou drogovu minulosť. Ja nesúdim naozaj nie a naozaj nestupujem do ich vztahu s nasim synom on si ju vybral on ju miluje on musi vediet,ale posledne dva tyzdne nas bombarduje nevesta aby sme ju zamestnali fiktivne v nasej firme aby dostala co najvyssiu moznu matersku lebo on z minima nevyzije a ze ona potrebuje kadernika, nechty a ten standard ktory mala doteraz a ze potom namiesto rodicaku chce ist na PNku lebo ta je vyssia..a ze je nasou povinnostou zabezpecit vnucatu dobry start do zivota lebo ked sa tak nestane, postve proti nam syna...Ja naozaj neviem ako jej oponovat na otazku co s odvodmi kto ich zaplati povedala ze si to predstavuje tak ze my, ako pomoc z nasej strany..Podotykam to dievca este nikde nepracovalo a nema ani ten najmensi zaujem nikde pracovat casom a ja odmietam robit takuto "nelegalnu cinnost" skratka kam by sme dospeli aby sa obabral system len preto ze my si to financne mozeme dovolit, ale ved aj nas to stoji kopec penazi odvody, danove priznania a nepracujeme s muzom na to aby potom sme vyhadzovali milej slecne peniaze do luftu

selena_luna
30. júl 2025
@anonym_71c478

@selena_luna Urcite na cely vikend nezoberu deti rodicom. Spamätaj sa. Na cely vikend nechofia deti k starym rodicom ani ked je v rodine vsetko ok.

@anonym_71c478 nastuduj si rozsudky a spamataj sa sama.

anjelicek26
30. júl 2025
@anonym_71c478

@selena_luna Urcite na cely vikend nezoberu deti rodicom. Spamätaj sa. Na cely vikend nechofia deti k starym rodicom ani ked je v rodine vsetko ok.

@anonym_71c478 ved to je uplne normalne, deti rozvedenych rodicov travia od malicka vikend tam, vikend hentam a nikto sa nad tym nezamysla, ze toho rodica vidia vlastne styri dni v mesiaci... bohuzial... bola tu tema davno tiez starki, syn zomrel pri autonehode, odmietala im nevesta deti davat... vikend mesiaci a dva tyzdne cez letne prazdniny im vtedy rozhodol sud, nedari sa mi to najst. Dovody nejake realne problemy neboli, len ona uz novy manzel, dalsie dieta na ceste, chcela to cele "uzavriet"... a pre starkych jediny dokaz, ze ich syn vobec existoval, boli tie vnucata...zivot je obcas komplikovany... a to clovek chape obe strany...

niki11223344
30. júl 2025

@anonym_autor vasou povinnostou je zabezpecit vnuca? 🤯.. sak vy ste ho nesplodili. Ked ste pri synovi neurobili ,,vynimku,, a nic nedostal zadarmo, prečo by ste to robili pri neveste. Ich zivot, su uz dospeli a zodpovedni za svoj zivot, konanie aj nasledky konania

anonym_fc43c2
30. júl 2025
@earlgrey

@diewcatqoo diskusia je už zmazaná...ale tiež som to čítala 🤦‍♀️

@earlgrey tu babu poznám zo snaziliek a snazili sa veľmi dlho o bábätko. Nečítala som tu diskusiu ale tipujem že len chcela využiť nové zamestnanie na tých 90 dní aby získala čo najvyššiu materskú.

earlgrey
30. júl 2025
@anonym_fc43c2

@earlgrey tu babu poznám zo snaziliek a snazili sa veľmi dlho o bábätko. Nečítala som tu diskusiu ale tipujem že len chcela využiť nové zamestnanie na tých 90 dní aby získala čo najvyššiu materskú.

@anonym_fc43c2 Môže byť, len sa tu o tej téme písalo, tak som to spomenula, že je to už zmazané...

simca06022011
30. júl 2025

Inak ja poznam pripad, ze toto sa naozaj dialo, ale realne tu mzdu danej firme ta mamicka a jej partner vyplatili spat... aspon sumu, na ktorej sa dohodli. Nie je to kosher ale ked uz, nechapem ako to niekto pri dnesnych mzdach moze cakat len tak "z rozmaru" a zadarmo.

ivik4
30. júl 2025

Boze aka som zvedava...

anonym_71c478
30. júl 2025

To bude zabava, ak to syn a nevesta tuna precitaju.

cyberk
30. júl 2025

Prosim napis ako to dopadlo :D toto je teda vrchol drzosti takto vydierat rodicov partnera :D snad syn pride k rozumu 🙏

viktoriaandrascik
30. júl 2025

Napíš nám prosím ako to dopadlo 🙏

tom_i
30. júl 2025

@anonym_autor milá pani držte sa. Budete to mať ťažké. Dnešné (nie všetky) baby si myslia, že život je telenovela kde majú bohatší rodičia povinnosť postarať sa i blaho detí.

123profil321
30. júl 2025
@earlgrey

@earlgrey @earlgrey no, ale zobrazí ti nejaký ten úryvok z textu. A ak je to ona, podľa diskusií sa snažili o dieťa od cca februára/apríla 2024. Akože, za ten čas mohla mať niečo odpracované. To ktorá normálna žena sa snaží otehotnieť, keď nemá prácu a financie? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

123profil321
30. júl 2025
@anonym_fc43c2

@anonym_fc43c2 ja nikdy nepochopím, ako môže niekoho môže napadnúť mať dieťa (cielene, vedome), keď ani sám seba nevie zabezpečiť... 🤷🏻‍♀️

tom_i
30. júl 2025
@123profil321

@anonym_fc43c2 ja nikdy nepochopím, ako môže niekoho môže napadnúť mať dieťa (cielene, vedome), keď ani sám seba nevie zabezpečiť... 🤷🏻‍♀️

@123profil321 pretože je to manipulativny narcis ktorý bude citovovydierať manžela a svokrovcov...jej nezáleží na decku...to bude zdroj obživy a mamonu

spongebob1
30. júl 2025

@selena_luna Preco by nemohla? Ona je zamestnavatel a je ochotna platit zamestnancovi ci pride alebo nepride do prace je len jej problem.

anonym_1b274d
30. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_1b274d mrzi ma ak ta v zivote nieco trapi a preto musis pisat taketo komenty

@anonym_autor netrápi ma nič, len neverím tejto téme...

anonym_6f8373
30. júl 2025

@anonym_autor nie si povinná. Viac by som sa s nimi o tom ani nebavila.

selena_luna
30. júl 2025
@spongebob1

@selena_luna Preco by nemohla? Ona je zamestnavatel a je ochotna platit zamestnancovi ci pride alebo nepride do prace je len jej problem.

@spongebob1 ver ze v socialnej poistovni vidia, ked je niekto zamestnany zazracne pred materskou naoko a velmi radi ti poslu neprijemnu kontrolu, v ktorej musis dokladovat kazdy zamestnancov prd. Uplne v pohode to mozu klasifikovat ako trestny cin podvodu - a to ma trestnopravnu dohru, nielen pokutu. Prestanme sa tvarit, ze obchadzanie zakona je v pohode, lebo nie je. Ani ze ja som pan, mozem vsetko.

anonym_427971
30. júl 2025
@123profil321

@earlgrey @earlgrey no, ale zobrazí ti nejaký ten úryvok z textu. A ak je to ona, podľa diskusií sa snažili o dieťa od cca februára/apríla 2024. Akože, za ten čas mohla mať niečo odpracované. To ktorá normálna žena sa snaží otehotnieť, keď nemá prácu a financie? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

@123profil321 diskusiu som čítala a ak si správne spomínam, ona normálne pracovala, ale dala výpoveď a vtedy sa jej podarilo otehotnieť. Zamestnať sa chcela u svojho otca vo firme, ale dostala v diskusii dosť naložené a nakoniec povedala, že by nechcela, aby mal jej otec problémy.

lienka.7
30. júl 2025
@earlgrey

@earlgrey toto je ono. Ale ona tam pisala o zamestnaní sa vo firme muža, nie svokry.
Plus sa mi zdá, že tam pisala, ze robila ale chceli ďalšie tak dala výpoveď.

bielasovicka
30. júl 2025
@lienka.7

@earlgrey toto je ono. Ale ona tam pisala o zamestnaní sa vo firme muža, nie svokry.
Plus sa mi zdá, že tam pisala, ze robila ale chceli ďalšie tak dala výpoveď.

@lienka.7 áno, dobre hovoríš. Ale táto asi nebude ta nevesta autorky podľa mňa.

rozculena
30. júl 2025

@anonym_autor no ako??

maminkadeticiek
30. júl 2025

Nevesta sa ukazuje ako vychcana potvora.Hrozne.

pasomnica
30. júl 2025

No...... To si teda "dobrú" nevestu vybral......

autor
30. júl 2025

Už sme po návšteve a myslim že ta konfrontacia padla na urodnu pôdu.Všetko prebiehalo v kľude,najprv sme prebrali ako sa majú,čo nevesta ako to zvláda a potom manžel jemne prešiel k téme že má mierne obavy z toho,že to čo by nevesta po nás chcela nebude reálne,na to sa syn opýtal o čom vlastne muž hovorí no a vtedy povedal všetko nahlas.Syn sa jej opýtal,ako to myslela a či to vôbec myslela vážne a 2x jej nahlas zdôraznil že sa jasne bavili o tom keď to prvýkrat spomenula,že nič také po nás nebudu chcieť a so všetkým sa vysporiadajú sami..Takže predpokladám,že nevesta mu to už hovorila resp.to spolu preberali ale on nám to ani len povedať nechcel..Tak sme im vysvetlili,že my nemáme problém pre naše vnúča dať aj to posledné,ale že týmto smerom sa nechceme vybrať aby sme niekoho fiktívne zamestnali a ani mať z toho nič nebude kedže nebola zamestnaná.Na to sa nevesta urazila lebo ako môžeme byť takto sebeckí a na to ju už syn uzemnil,že ani on sám by nás ako rodičov o toto nepožiadal kedže sa vybral iným smerom a nie sme tu od toho aby sme ich dotovali a nerobili si dieťa pre to,aby z nás ťahali peniaze..Manžel im potom povedal aby rátali s našou podporou čo sa týka vnúčatka,či už plienky,drogeria atd ale to už hrdo odpovedala,že si zabezpečia,manžel jej povedal aj to,že ak sa po materskej bude na to cítiť,môže ju zamestnať u nás vo firme na administratíve ale momentálne viac urobiť nemôžeme..Uzavrela to nahlas tak,že nám nezáleží na ich šťastí a že si poradia a potom ju už syn ťahal preč ale videla som na ňom aký je nervózny...Tak uvidíme časom ako to bude,snáď sa to zlepší

earlgrey
30. júl 2025
@123profil321

@123profil321 Neviem...ale nájdu sa aj také...a tuším, podľa toho, čo čítam na MK, tak je ich dosť...

aurora33
30. júl 2025
@anonym_autor

Už sme po návšteve a myslim že ta konfrontacia padla na urodnu pôdu.Všetko prebiehalo v kľude,najprv sme prebrali ako sa majú,čo nevesta ako to zvláda a potom manžel jemne prešiel k téme že má mierne obavy z toho,že to čo by nevesta po nás chcela nebude reálne,na to sa syn opýtal o čom vlastne muž hovorí no a vtedy povedal všetko nahlas.Syn sa jej opýtal,ako to myslela a či to vôbec myslela vážne a 2x jej nahlas zdôraznil že sa jasne bavili o tom keď to prvýkrat spomenula,že nič také po nás nebudu chcieť a so všetkým sa vysporiadajú sami..Takže predpokladám,že nevesta mu to už hovorila resp.to spolu preberali ale on nám to ani len povedať nechcel..Tak sme im vysvetlili,že my nemáme problém pre naše vnúča dať aj to posledné,ale že týmto smerom sa nechceme vybrať aby sme niekoho fiktívne zamestnali a ani mať z toho nič nebude kedže nebola zamestnaná.Na to sa nevesta urazila lebo ako môžeme byť takto sebeckí a na to ju už syn uzemnil,že ani on sám by nás ako rodičov o toto nepožiadal kedže sa vybral iným smerom a nie sme tu od toho aby sme ich dotovali a nerobili si dieťa pre to,aby z nás ťahali peniaze..Manžel im potom povedal aby rátali s našou podporou čo sa týka vnúčatka,či už plienky,drogeria atd ale to už hrdo odpovedala,že si zabezpečia,manžel jej povedal aj to,že ak sa po materskej bude na to cítiť,môže ju zamestnať u nás vo firme na administratíve ale momentálne viac urobiť nemôžeme..Uzavrela to nahlas tak,že nám nezáleží na ich šťastí a že si poradia a potom ju už syn ťahal preč ale videla som na ňom aký je nervózny...Tak uvidíme časom ako to bude,snáď sa to zlepší

@anonym_autor nevedta je neskutočná brzda

anonym_71c478
30. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Po materskej ju zamestnat chcete a teda preco teraz nie? Ved moze normalne pracovat.

autor
30. júl 2025
@anonym_71c478

@anonym_autor Po materskej ju zamestnat chcete a teda preco teraz nie? Ved moze normalne pracovat.

@anonym_71c478 je rozdiel chciet pracovat a byt len akoze zamestnana co ona teraz chce ze byt doma ale byt zamestnana

anonym_6e7904
30. júl 2025

Wtf..

To ako moze reagovat na takuto konfrontaciu stylom, ze vam nezalezi na ich stasti?
Ja som si to predstavovala tak, ze ak je aspon trochu normalna, tak ju takato konfrontacia sokne, sklopi usi a bude suchat nohami a nie ze este bude mat este drble poznamky.
Nezavidim no, vyzera to byt spekulantka. Nie ze by mohla byt rada, ze ste v pripade nudze ochotni pomoct ako buduci stari rodicia, ona by vas ochotne namocila do sr💩ciek, aby si zila svoju pohodindu na ukor inych.

Snad ju materstvo aspon trocha vzchopi a bude aspon vzorna matka.