Nátlak zo strany nevesty: Ako reagovať na požiadavky?
Ahojte
Mám nevestu vzťahy nie su nejak špecialne od začiatku od kedy začala chodiť s mojim synom.. Skôr si nerozumieme ako rozumieme, preto sa ani tak často nestretávame...Neskôr sa aj vzali a teraz je tehotná..S manželom máme stavebnú firmu, ktoru sme dlhé roky budovali a chceli sme aby ju v budúcnosti prebral náš syn..On sa však vybral uplne inym smerom takže sme to akceptovali, veď má vlastný život..Podporujeme ho všetkom ako vieme, ale nikdy nič od nás nedostal zadarmo aby si vedel vážiť hodnotu peňazí..Naša nevesta nikde predtým nepracovala, bývala kade tade po kamarátoch, vo veľmi skorom veku odišla z domu s rodičmi sa nerozpráva, má za sebou drogovu minulosť. Ja nesúdim naozaj nie a naozaj nestupujem do ich vztahu s nasim synom on si ju vybral on ju miluje on musi vediet,ale posledne dva tyzdne nas bombarduje nevesta aby sme ju zamestnali fiktivne v nasej firme aby dostala co najvyssiu moznu matersku lebo on z minima nevyzije a ze ona potrebuje kadernika, nechty a ten standard ktory mala doteraz a ze potom namiesto rodicaku chce ist na PNku lebo ta je vyssia..a ze je nasou povinnostou zabezpecit vnucatu dobry start do zivota lebo ked sa tak nestane, postve proti nam syna...Ja naozaj neviem ako jej oponovat na otazku co s odvodmi kto ich zaplati povedala ze si to predstavuje tak ze my, ako pomoc z nasej strany..Podotykam to dievca este nikde nepracovalo a nema ani ten najmensi zaujem nikde pracovat casom a ja odmietam robit takuto "nelegalnu cinnost" skratka kam by sme dospeli aby sa obabral system len preto ze my si to financne mozeme dovolit, ale ved aj nas to stoji kopec penazi odvody, danove priznania a nepracujeme s muzom na to aby potom sme vyhadzovali milej slecne peniaze do luftu
@anonym_autor Mila svokra, nebudem sa teraz vyjadrovat k neveste, len tolko, ze idealna nie je. Ty si si vsak teraz zarubala cestu k dobrym vztahom, k vnucatu a celkovo k atmosfere v rodine. Necuduj sa, ak budes odsunuta na periferiu.
@anonym_71c478 To nemyslíš vážne? Takže slušný poctivý človek bude za zlého? Žeby sa nevestička ozvala?
@anonym_autor Mila svokra, nebudem sa teraz vyjadrovat k neveste, len tolko, ze idealna nie je. Ty si si vsak teraz zarubala cestu k dobrym vztahom, k vnucatu a celkovo k atmosfere v rodine. Necuduj sa, ak budes odsunuta na periferiu.
@anonym_71c478 No,to je tiez pravda.Len otazkou ostava kde su hranice alusnosti,vztahov a ustretovosti.
@anonym_71c478 Ak má syn dosť zdravého rozumu, tak na periférii skončí nevesta.
U nas sa toto stalo realne, ze bola zamestnana byvala kolegyna,ktora od nas odisla a otehotnela. Kedze bola sefova milenka, tak jej spravil miesto s platom, ze tolko asi ani on sam nezarabal. Mala najst, vybavit a zabezpecit vsetko ohladom stahovania firmy. Lenze aby dostala velku matersku, tak bolo treba presne vypocitat, ze kedy nastupi, ona odrobene mala tych 270 dni hravo. Cize bola u nas asi pol roka (aby to nebolo okate), cely den sedela a kavickovala. Peniaze jej isli, matersku dostala, lebo tiez jej bolo chuderke byvalej manazerke pomoct, lebo cakala dieta so sockou bez roboty. Nemusim asi ani pisat, ze ziadnu firmu neprestahovala a priestory nenasla.
@anonym_71c478 ak podla teba do ramca dobrych vztahov patri to, ze ta v podstate cudzi clovek zacne citovo vydierat a nutit ta do podvodu, tak nema autorka vobec za cim smutit.
@anonym_71c478 ak podla teba do ramca dobrych vztahov patri to, ze ta v podstate cudzi clovek zacne citovo vydierat a nutit ta do podvodu, tak nema autorka vobec za cim smutit.
@senta_sofia Citaj poriadne. Ja nikde nehovorim, ze nevesta komunikovala spravne.
@senta_sofia Citaj poriadne. Ja nikde nehovorim, ze nevesta komunikovala spravne.
@anonym_71c478 pises, ze si zarubala cestu. Tu cestu zarubala v prvom rade mlada, jej krok bol jasnym signalom za co ich ma. Dojne kravy.
@anonym_71c478 pises, ze si zarubala cestu. Tu cestu zarubala v prvom rade mlada, jej krok bol jasnym signalom za co ich ma. Dojne kravy.
@senta_sofia Ano, svokra svojou komunikaciou neprispela k dlhodobemu dobremu rodinnemu spolunazivaniu.
@senta_sofia Ano, svokra svojou komunikaciou neprispela k dlhodobemu dobremu rodinnemu spolunazivaniu.
@anonym_71c478 aha, takze ked sa z nej nezosrali, tak neprispeli k dobremu spolunazivaniu. Fascinuje ma hodnotove nastavenie mnohych ludi.
@anonym_71c478 a nevesta vyzadujuca podvody od svokrovcov prispela k nadstandartnemu rodinnemu spolunazivaniu😂😂😂😂😂😅😅
@anonym_71c478 aha, takze ked sa z nej nezosrali, tak neprispeli k dobremu spolunazivaniu. Fascinuje ma hodnotove nastavenie mnohych ludi.
@senta_sofia Ja myslim, ze v prvom rade ako ich oslovila to mali riesit so synom. Ak by tak bolo, vyhli by sa neprijemnej komunikacii z ich strany. Dalej pise, ze po materskej ju chcu zamestnat v administrative. Ked je toto pre nich ok, mali ju zamestnat hned. A boli by vsetci ok. Tu sa svokra len ukazuje aka je ona spravns zena. Ved v poriadku, nech je. Ale ta konfrontaci pri stole, ked sa to syn dozvedel az tam, to len ons chcela ukazat aka je ona pani mama ten dobry clovek. No nie nie je.
@senta_sofia Ja myslim, ze v prvom rade ako ich oslovila to mali riesit so synom. Ak by tak bolo, vyhli by sa neprijemnej komunikacii z ich strany. Dalej pise, ze po materskej ju chcu zamestnat v administrative. Ked je toto pre nich ok, mali ju zamestnat hned. A boli by vsetci ok. Tu sa svokra len ukazuje aka je ona spravns zena. Ved v poriadku, nech je. Ale ta konfrontaci pri stole, ked sa to syn dozvedel az tam, to len ons chcela ukazat aka je ona pani mama ten dobry clovek. No nie nie je.
@anonym_71c478 ale je, oslovila ich, obisla syna, oni mu to mohli povedat, ale nemusel im verit, mohol by si mysliet, ze ju ohovaraju. Konfrontacie sa zucastnili vsetci, videl jej reakciu a zaroven si vymedzili hranice, ze toto je pre nich no go. Sam syn povedal, ze on by ich o take nieco nikdy neziadal. Vie, ako ho vychovali a odkial pokial. Takze sorry, zachovala sa spravne.
@anonym_71c478 Ich syn o tom vedel, ak si dobre čítala, vedel o tom nápade, manželka mu to povedala, ale rázne to odmietol, nečakal, že jeho manželka s tým pôjde za jeho rodičmi...veď podľa mňa komunikácia zo strany svokrovcov prebehla úplne ale úplne suprovo a na úrovni (podľa toho, čo písala autorka témy)...len to správanie mladej je už o inom...takže nie...svokrovci sa zachovali úžasne...mladá je vypočítavá ženská...to je všetko...
@anonym_71c478 ale je, oslovila ich, obisla syna, oni mu to mohli povedat, ale nemusel im verit, mohol by si mysliet, ze ju ohovaraju. Konfrontacie sa zucastnili vsetci, videl jej reakciu a zaroven si vymedzili hranice, ze toto je pre nich no go. Sam syn povedal, ze on by ich o take nieco nikdy neziadal. Vie, ako ho vychovali a odkial pokial. Takze sorry, zachovala sa spravne.
@senta_sofia Takze zamestnat po materskej uz ano, ale pred materskou nie? To je spravne? To je len porovnavanie si pipikov.
@anonym_autor nezávidím taku nevestu a obávam sa že ťa bude vydierať aj dieťatkom a nebude ti umožňovať stretávanie sa.Dolezite je ake stanovisko záujme tvoj syn.Jednoznacne by som.jej povedala ze toto podporovať nebudeš. A aj by som jej povedala ze ked už nohy roztiahla nech sa stará mala myslieť na budúcnosť svojho dieťaťa. NUZ ale vybral si ju syn
@anonym_autor normalne odpovedzte ze nič protizákonné nerobíte.
Viac sa o tom baviť nemusite. Ved to je pravda.
@senta_sofia Takze zamestnat po materskej uz ano, ale pred materskou nie? To je spravne? To je len porovnavanie si pipikov.
@anonym_71c478 je rozdiel zamestnat a zamestnat fiktivne. Ona napisala, ze jej sa robit nechce, ona chce len peniaze. Takze ano, je to rozdiel.
@anonym_71c478 absolutne ste to nepochopili ale nevadi, dolezite je ze sa porovnavaju pipiky 😀
@anonym_71c478 ibaze ona pred materskou pracovat nechce. Chce si valat sunky doma, aby vysoke odvody zaplatila svokra, ale ona jej odovzdala presne nula roboty vo firme. Oni ju kludne zamestnaju - ale na skutocnu odrobenu pracu. Vysli v jej ustrety tym, ze po materskej nebude hladat pracu s biednym cv. To je viac ako ferova ponuka.
@anonym_71c478 ty si dobre trafena - no aspon vidime, ze bezcharakterne nevesty nie je nieco ojedinele
@spongebob1 panie si pomyslia, aj musia matersku uznat, ak splna vsetky podmienky, ale to neznamena, ze nepodaju napriklad trestne oznamenie za subvencny podvod. Preco by sa tomuto mala autorka vystavit ako cestny podnikatel, co roky poctivo buduje svoju firmu?
A absolutne neuznavam argument ze ved mozme kradnut malo, ked ini kradnu viac. Potom to tu cele vyzera presne tak ako to tu vyzera.
@selena_luna To som nepovedala, ale vieme aka je realita. Peniaze a znamosti zatvaraju oci a usta.
Keby prišlo na NORMALNU diskusiu,POPROSIT o pomoc s tým že s zaplatia odvody,ok. Ale takto ťa postaviť pred hotové. Nediskutoval by som,neodpovedala na sms a povedala že všetky si odkladas aby vedel aj syn prečo to tak všetko jem ty si ho vychovala ty musíš vedieť či by vedel normálne doskitovat. Ak nie je sa o čom baviť. Vnucatko podporíte inakšie.
V takom veku uz mala byt davno zamestnana a mala mat narok na md.A nie,ze nic.Jedine mozno ak si zarabala nevesta takym prijmom ako som pisala priklad ja.
@anonym_autor Toto vase riešenie a ako ste ho zvládli, úprimne obdivujem. Zachovali ste sa v súlade so svojim presvedcenim a hodnotami, triezvo, vyzreto, pokojne, otvorene..Mohla by si byt (aj s manželom) vzorom pre mnohých. Čakám, že budu pribúdať ešte ďalšie taketo rozhovory, konfrontácie. Snáď vás to len posilní a upevní vzťahy.
Kiež by nevesta zacala uvazovat inak a zmenila sa. To však musí chcieť sama. Všetko po com túži - skvelý život, milujúceho muža, šťastnú rodinu, mat môže, akurát k tomu vedie ina cesta. Mohla by skôr v tebe vidieť inšpiráciu, mat ta za vzor - ja by som ta brala 😊
Ak jej chceš lepšie porozumieť, pamataj na prostredie, z ktorého pochádza.
Už sme po návšteve a myslim že ta konfrontacia padla na urodnu pôdu.Všetko prebiehalo v kľude,najprv sme prebrali ako sa majú,čo nevesta ako to zvláda a potom manžel jemne prešiel k téme že má mierne obavy z toho,že to čo by nevesta po nás chcela nebude reálne,na to sa syn opýtal o čom vlastne muž hovorí no a vtedy povedal všetko nahlas.Syn sa jej opýtal,ako to myslela a či to vôbec myslela vážne a 2x jej nahlas zdôraznil že sa jasne bavili o tom keď to prvýkrat spomenula,že nič také po nás nebudu chcieť a so všetkým sa vysporiadajú sami..Takže predpokladám,že nevesta mu to už hovorila resp.to spolu preberali ale on nám to ani len povedať nechcel..Tak sme im vysvetlili,že my nemáme problém pre naše vnúča dať aj to posledné,ale že týmto smerom sa nechceme vybrať aby sme niekoho fiktívne zamestnali a ani mať z toho nič nebude kedže nebola zamestnaná.Na to sa nevesta urazila lebo ako môžeme byť takto sebeckí a na to ju už syn uzemnil,že ani on sám by nás ako rodičov o toto nepožiadal kedže sa vybral iným smerom a nie sme tu od toho aby sme ich dotovali a nerobili si dieťa pre to,aby z nás ťahali peniaze..Manžel im potom povedal aby rátali s našou podporou čo sa týka vnúčatka,či už plienky,drogeria atd ale to už hrdo odpovedala,že si zabezpečia,manžel jej povedal aj to,že ak sa po materskej bude na to cítiť,môže ju zamestnať u nás vo firme na administratíve ale momentálne viac urobiť nemôžeme..Uzavrela to nahlas tak,že nám nezáleží na ich šťastí a že si poradia a potom ju už syn ťahal preč ale videla som na ňom aký je nervózny...Tak uvidíme časom ako to bude,snáď sa to zlepší
@anonym_autor moje nervy.. ze nezalezi vam na ich stasti.. :DD nuz kazdy je strojcom svojho stastia. Mohla pracovat a mala by matersku... dobre ste to zvladli. Hadam syn nebude mat doma dlho dusno...
A co vlastne ta nevesta doteraz robila? To je akoze stale nezamestnana? Plati jej muz odvody,ci ako?
@anonym_autor to čo je za zlatokopku? Toto manželstvo skončí rozvodom a dieťa v striedavke, môžeš syna na to dopredu pripraviť 😀
@anonym_autor
Aby to neskončilo tak ze keď sa slečne narodí dieťa po pol roku sa zoberie preč a bude len pýtať výživné.
Na takého vypocitaveho človeka ako je ona treba byť rovnako vypocitavy. Ak by som mal ja takúto priateľku a takto by ma obišla ďalší deň by som prepisoval majetky na rodičov.
Celkovo ten vzťah vyzerá byt silno vypocitavy z jej strany
@anonym_autor no vidíte , ja pracujem , som slušná, sama som sa zabezpečila a svokra ma neznáša bezdôvodne 😀 a keď píšem bezdôvodne tak bezdôvodne. Odsúdila má z fotky ani ma ešte nevidela. A potom tu čítam toto ako jej ešte vy chcete fuknut do zadočku ( nechcete , ale ste veľmi milá aj tak ...)
@anonym_autor nie nie. Nebude stačiť 90 dni. To by bolo vela špekulantov. Určite by som ju fiktívne nezamestnavala. Lebo presne kto bude platiť za nu tie odvody. A to ze čaká vase vnúča ju neopravnuje si na nieco takéto nárokovať. A kde su jej rodičia? By som sa na nich nakontaktovala...je to inak drzosť. Synovi by som tu situáciu citlivo vysvetlila. Takto to predsa nemôže fungovať. A potom co? Hodi vam vnuca na krk lebo ste babka?

@anonym_71c478 trafena hus zagagala