icon

Nátlak zo strany nevesty: Ako reagovať na požiadavky?

30. júl 2025

Ahojte
Mám nevestu vzťahy nie su nejak špecialne od začiatku od kedy začala chodiť s mojim synom.. Skôr si nerozumieme ako rozumieme, preto sa ani tak často nestretávame...Neskôr sa aj vzali a teraz je tehotná..S manželom máme stavebnú firmu, ktoru sme dlhé roky budovali a chceli sme aby ju v budúcnosti prebral náš syn..On sa však vybral uplne inym smerom takže sme to akceptovali, veď má vlastný život..Podporujeme ho všetkom ako vieme, ale nikdy nič od nás nedostal zadarmo aby si vedel vážiť hodnotu peňazí..Naša nevesta nikde predtým nepracovala, bývala kade tade po kamarátoch, vo veľmi skorom veku odišla z domu s rodičmi sa nerozpráva, má za sebou drogovu minulosť. Ja nesúdim naozaj nie a naozaj nestupujem do ich vztahu s nasim synom on si ju vybral on ju miluje on musi vediet,ale posledne dva tyzdne nas bombarduje nevesta aby sme ju zamestnali fiktivne v nasej firme aby dostala co najvyssiu moznu matersku lebo on z minima nevyzije a ze ona potrebuje kadernika, nechty a ten standard ktory mala doteraz a ze potom namiesto rodicaku chce ist na PNku lebo ta je vyssia..a ze je nasou povinnostou zabezpecit vnucatu dobry start do zivota lebo ked sa tak nestane, postve proti nam syna...Ja naozaj neviem ako jej oponovat na otazku co s odvodmi kto ich zaplati povedala ze si to predstavuje tak ze my, ako pomoc z nasej strany..Podotykam to dievca este nikde nepracovalo a nema ani ten najmensi zaujem nikde pracovat casom a ja odmietam robit takuto "nelegalnu cinnost" skratka kam by sme dospeli aby sa obabral system len preto ze my si to financne mozeme dovolit, ale ved aj nas to stoji kopec penazi odvody, danove priznania a nepracujeme s muzom na to aby potom sme vyhadzovali milej slecne peniaze do luftu

evkatk
3. aug 2025

Má tá nevesta vôbec nejaké vzdelanie alebo doteraz len priživníčila ? Veď z 87 Eur celkovej podpory nemohla sama vyžiť. Nebolo by od veci sa bližšie oboznámiť s jej minulosťou a aj s jej rodičmi. Čo je to za rodina?

evkatk
3. aug 2025

Má tá nevesta vôbec nejaké vzdelanie alebo iba priživníčila doposiaľ? Veď z podpory 76 Eur nie je možné vyžiť a platiť ubytovanie. Bolo by dobré zistiť niečo o jej minulosti a o jej rodine. ´Prečo sa s nimi nerozpráva? Buď ide o nejakú "príšernú" rodinu, za ktorú sa hanbí alebo ona je "príšerná.
IT čkári síce pracujú z domu, ale ich práca je náročná a nemôžu ju robiť s dieťaťom. IT čkár musí mať ukončenú VŠ a ovládať niekoľko cudzích jazykov. V pracovnom čase sú maximálne vyťažení a čo nestihnú, doháňajú v noci, keď dieťa spí. Nemôžu nič v práci zanedbať, pretože môžu spôsobiť aj niekoľkomiliónové škody, ktoré by museli splácať. Cez deň sa niekto o dieťa stará alebo je v jasliach.

pink_lady
3. aug 2025

Fake téma 👍 dokonala svokra a svokor, ktorý jemne prešiel na temu 🤭🤣
Možno téma na reálnom podklade ale svokricka si to upravila aby si pomasirovala ego a utvrdila sa o svojej fuj neveste.

Inak, nedivím sa ľuďom že sa snažia vymyslieť ako sa mať lepšie bez adekvátnej práce - však majú príklad zhora...v doživotných rentach a pod

mircalla
3. aug 2025
@janulka182

ja som asi divna, ale preco nepomoct synovej rodine? ved nech si tie odvody plati sama, ale im to moze obom pomoct. ale samozrejme by som to cele prebrala pred synom, ze co a ako ideme teda robit.

No si divna.....Ak toto podporujes u kohokolvek, podporujes prakticky podvod, na ktory sa zlozia danovi poplatnici
@janulka182

cacianka
3. aug 2025
@anonym_71c478

@senta_sofia Takze zamestnat po materskej uz ano, ale pred materskou nie? To je spravne? To je len porovnavanie si pipikov.

@anonym_71c478 že si ty tá vychcaná nevesta? Že ?
Ty nerozoznas fiktívne zamestnanie od ponuky riadneho zamestnania po MD a RD?
Ty sa nám snáď snivaš 🤦🤣

zuzikak
3. aug 2025

nestiham citat uplne vsetky prispevky ale tie prve ktore maju 50 a viac "lajkov" tak s tymi suhlasim. NIe len ty ale aj tvoj manzel si pekne sadnite k spolocnej veceri ci obedu nie len s nevestou ale rovno aj so synom a slusne im treba vysvetlit aky mate na to nazor ale ze si chcete udrzat dobre vztahy ale nie za cenu podvodu a vydierania z jej strany. Ze radi pomozete aj financne vnucatku ale komnunikacia musi byt nastavena slusne z oboch stran.

anonym_5bd210
3. aug 2025

Ako bežne sa tieto veci robia, ľudia takto rozmýšľajú, koli materskej v predstihu, odvody by si mala platiť ona, nevidela by som v tom problém, len je to tých 270 dní(9mesiacov) už to nestíhate.
Bude dostavať almužnu.
Syn si môže nájsť druhú prácu akurát tak, aby mal na dieťa, ešte aj na nechty a kaderníka, treba ich v tom nechať, nech sa popasujú s tým, nevesta sa dobre vydala no.

mircalla
3. aug 2025
@anonym_5bd210

Ako bežne sa tieto veci robia, ľudia takto rozmýšľajú, koli materskej v predstihu, odvody by si mala platiť ona, nevidela by som v tom problém, len je to tých 270 dní(9mesiacov) už to nestíhate.
Bude dostavať almužnu.
Syn si môže nájsť druhú prácu akurát tak, aby mal na dieťa, ešte aj na nechty a kaderníka, treba ich v tom nechať, nech sa popasujú s tým, nevesta sa dobre vydala no.

@anonym_5bd210 No upresnim. Bezne to robia vyzirky a lenive a vychcane. Slovenska mentalita kradnut, klamat a podvadzat nepusti. Niet divu, ze je tento stat v riti. Kradnu politici, niektori ludia zase premyslaju, ako dostavat peniaze za nic, vsak ini sa im to zlozia

anonym_5bd210
3. aug 2025
@mircalla

@anonym_5bd210 No upresnim. Bezne to robia vyzirky a lenive a vychcane. Slovenska mentalita kradnut, klamat a podvadzat nepusti. Niet divu, ze je tento stat v riti. Kradnu politici, niektori ludia zase premyslaju, ako dostavat peniaze za nic, vsak ini sa im to zlozia

@mircalla áno, no robia sa aj horšie veci kadejaké, toto ide o mladú rodinu a dieťa hlavne, može ísť partner na materskú, aby si na pol roka trochu prilepšili, je to ťažké dnes, aby mladí neživorili, o tom potom.

anonym_09d40c
3. aug 2025

Povedz to synovi a jej v ziadnom pripade nespl poziadavku. Vnukovi mozete kupovat, ale jej ani cent. Je dospela, ma si vediet sama na seba zarobit. Mrzi ma, ze chalan zo slus.rodiny dopadol takto.ach.zly sen kazdej mamy.

kataina
3. aug 2025

na odľahčenie témy 🙂

tiezjedna
3. aug 2025

@anonym_autor tvoja nevesta je obyčajná vychytralá ludra, ktorá nemá v sebe štipku slušnosti. Syn vie s čím na vás nastúpila?

janulka182
3. aug 2025
@mircalla

No si divna.....Ak toto podporujes u kohokolvek, podporujes prakticky podvod, na ktory sa zlozia danovi poplatnici
@janulka182

@mircalla sa ulkudni trosku. sa tu zbytocne zavzdusnujes. autorka uz ani nepise, boh vie ako to naozaj je. a za dalsie ide o ho.no, kedze to ani nestiha. napisala som len, ze svojmu decku by som pomohla ako by sa dalo. ved ide o pomoc celej rodine (aj jej synovi), nielen neveste. ale ako pisem, je to uplne kontraproduktivne sa tu vobec o tom bavit, kedze sa to neda.

mircalla
3. aug 2025
@janulka182

@mircalla sa ulkudni trosku. sa tu zbytocne zavzdusnujes. autorka uz ani nepise, boh vie ako to naozaj je. a za dalsie ide o ho.no, kedze to ani nestiha. napisala som len, ze svojmu decku by som pomohla ako by sa dalo. ved ide o pomoc celej rodine (aj jej synovi), nielen neveste. ale ako pisem, je to uplne kontraproduktivne sa tu vobec o tom bavit, kedze sa to neda.

@janulka182 Nemas mozgovu kapacitu pochopit, o com pisem. Co volas pomoc, je davka za nic, na ktoru sa skladaju ti, co pracuju

cacianka
3. aug 2025
@zuzikak

nestiham citat uplne vsetky prispevky ale tie prve ktore maju 50 a viac "lajkov" tak s tymi suhlasim. NIe len ty ale aj tvoj manzel si pekne sadnite k spolocnej veceri ci obedu nie len s nevestou ale rovno aj so synom a slusne im treba vysvetlit aky mate na to nazor ale ze si chcete udrzat dobre vztahy ale nie za cenu podvodu a vydierania z jej strany. Ze radi pomozete aj financne vnucatku ale komnunikacia musi byt nastavena slusne z oboch stran.

@zuzikak už to riešili a vyriešil pred 3 dňami

janulka182
3. aug 2025
@mircalla

@janulka182 Nemas mozgovu kapacitu pochopit, o com pisem. Co volas pomoc, je davka za nic, na ktoru sa skladaju ti, co pracuju

@mircalla si hrozne uboha, ten styl akym sa s ludmi bavis..... sa smejem z teba. hlavne si lajkuj vlastne prispevky 😀

mircalla
3. aug 2025
@janulka182

@mircalla si hrozne uboha, ten styl akym sa s ludmi bavis..... sa smejem z teba. hlavne si lajkuj vlastne prispevky 😀

@janulka182 Likla som si to omylom, chcela som o prispevok nizsie. Uboha si ty, co uznavas podvody. 99% ludi tu ma na to rovnaky nazor, snad skoro vsetci okrem teba. JAka vlada, taki volici, byt leniva, nastavovat paprcu, hladat diery v zakone, klamat a nech stat financuje taketo osoby z nasich dani. Zrejme s tym mas sama bohate skusenosti, kedze to odporucas. Ty sa sama zo seba mozno smejes, nam je z teba na grc

tulipanicek
3. aug 2025

Ak nikdy nikde nepracovala a je už tehotná, nijak jej nepomôže keď ju zamestnate. Pretože v žiadnom prípade nedosiahne dostatočný počet dni nemocenského poistenia aby mala nárok na materskú.
Keby normálne pracovala a chcela by mat najvyššiu možno materskú dávku a zaplatila by si odvody sama, prečo nie. Ale jednak to bema zmysel a jednak nevidím dôvod aby ste tie odvody platili vy

janulka182
Odpoveď bola odstránená
mircalla
Odpoveď bola odstránená
janulka182
Odpoveď bola odstránená
mircalla
Odpoveď bola odstránená
anonym_635938
3. aug 2025
@janulka182

@janulka182 Takže chúďa svokra by sa mala namočiť do problémov, riskovať pokutu len kvôli lenivej žene? No isto. Hádam aj syn príde čoskoro k rozumu.

anonym_d625d9
3. aug 2025

@anonym_autor áno robilo sa to takto bežné, preto predĺžili z tých 90 na 270 dní poistenia aby sa s tým nedalo spekulovat... A ani ju netreba zamestnávať môže si platiť aj dobrovoľne poistenie ale to až nabudúce, teraz už je neskoro...

mircalla
3. aug 2025

Citujem:

@janulka182 ja som asi divna, ale preco nepomoct synovej rodine? ved nech si tie odvody plati sama, ale im to moze obom pomoct. ale samozrejme by som to cele prebrala pred synom, ze co a ako ideme teda robit.

nejako som si nevsimla, ze si sa vyjadrila, ze ma aj daco robit. Jednoducho podporujes podvod. Stat nech vyplaca matersku, na ktoru nemam narok. No bohuzial neskoro, 270 dni nema. Takze aj toto tebe pride fer a spravne, si rovnaka bezchrbtacka

lienka.7
3. aug 2025
@mircalla

Citujem:

@janulka182 ja som asi divna, ale preco nepomoct synovej rodine? ved nech si tie odvody plati sama, ale im to moze obom pomoct. ale samozrejme by som to cele prebrala pred synom, ze co a ako ideme teda robit.

nejako som si nevsimla, ze si sa vyjadrila, ze ma aj daco robit. Jednoducho podporujes podvod. Stat nech vyplaca matersku, na ktoru nemam narok. No bohuzial neskoro, 270 dni nema. Takze aj toto tebe pride fer a spravne, si rovnaka bezchrbtacka

@mircalla nesnaz sa, je to na tomto fóre uplne zbytocne. Podvodnicky nikdy nepochopia, ze oni si jednoducho nemajú čo "prilepsovat", a to nie na úkor štátu, ale na úkor všetkých ostatných, nás. Lebo my sme stat, my platíme tie odvody, na ktoré si oni neviem z akého dovodu nárokuju. Jaj, zabudla som, z dôvodu že majú decko. Absolutne im nevadí, že štát im za sedenie doma "plati" takmer výšku minimálnej mzdy, za čo iní chodia do prace. Nevedia z toho vyzit? Tak nech idú do prace. Kde maju problem?

zuzikak
3. aug 2025
@cacianka

@zuzikak už to riešili a vyriešil pred 3 dňami

@cacianka 🙂 no asi som prisla neskoro 😀 - nevadi. Ale teda nazor plati. Som vzdy sa slusnu argumentaciu a otvorenu komunikaciu so vsetkymi zucastnenymi, ktorych sa debata tyka.

cacianka
3. aug 2025
@zuzikak

@cacianka 🙂 no asi som prisla neskoro 😀 - nevadi. Ale teda nazor plati. Som vzdy sa slusnu argumentaciu a otvorenu komunikaciu so vsetkymi zucastnenymi, ktorych sa debata tyka.

@zuzikak neprišla si neskoro, len si nečítala celú diskusiu. Aj mne sa to stávalo, sprvu častejšie ale už si dávam pozor a reagujem až keď dočítam všetko.

bebebi
3. aug 2025
@anonym_5bd210

@mircalla áno, no robia sa aj horšie veci kadejaké, toto ide o mladú rodinu a dieťa hlavne, može ísť partner na materskú, aby si na pol roka trochu prilepšili, je to ťažké dnes, aby mladí neživorili, o tom potom.

@anonym_5bd210 prečítaj si poriadne celú diskusiu a potom mudruj. Nie, tu vôbec nejde o dieťa. Nevesta sa vyjadrila, že ona je zvyknutá na určitý štandard - kaderníčka, nechty... a preto chce vyššiu materskú, pretože zo svojej materskej toto nevykryje. Navyše autorka sa tu niekoľkokrát vyjadrila, že nemá problém kúpiť vnúčaťu čokoľvek, čo bude potrebovať. Ak by neveste išlo naozaj úprimne len o to, aby malo dieťa všetko, čo potrebuje, tak by ruky, nohy bozkávala svokre, že je ochotná financovať potreby dieťaťa. Lenže keď svokra vnúčaťu nákupi plienky, kočiar, postieľku a kopec iného, z toho si madam nebude môcť financovať svoje rozmary.

katka123456
3. aug 2025
@anonym_635938

@janulka182 Takže chúďa svokra by sa mala namočiť do problémov, riskovať pokutu len kvôli lenivej žene? No isto. Hádam aj syn príde čoskoro k rozumu.

@mircalla Ty musíš mať nejaký problém so sebaovládaním. Ten tvoj spôsob komunikácie je naozaj na zaplakanie. Musíš byť veľmi nešťastná osoba. Veď nikde nepíše, že by podvádzala, len že by pomohla vlastnému dieťaťu. Že by sa nevesta mohla nejako do firmy zapojiť. Ale ty si melieš svoje ako obohratá platňa a ešte nechutne urážaš. Skús vyhľadať odbornú pomoc, lebo takto vo fórach reaguješ pravidelne. Zjavne máš ty nejaký problém so sebou. Odporúčaj aj ostatným babám, nech si prečítajú tie tvoje agresívne reakcie.

@anonym_635938 Ty si tiež poriadne prečítaj, čo pani písala.