icon

Návštevy v nevhodnom čase

16. sep 2023

ahojte ako riešite keď sa ku vam dovali navšteva v čase večere alebo obeda ??? Hlavne keď neviete že prídu, vy ste ich nepozvali k sebe na večeru… Len zrazu zahlasia že sú v našom meste tak sa zastavia. A presne prídu v takom období večere medzi 17-19tou, čize samozrejme už aj im vyložím večeru lebo my večeriame.. Je mi to divné. A ani nepovedia nič ze nechystaj nie sme hladní a ani neprídu pomôcť 😀 Vyslovene vidno že čakajú na jedlo. ako sa zachovať k takej návšteve ? Nedať im nič hladovať do 22:00 a čakať kým odidu? 😀😀 No vyslovene mne by to bolo blbé chodiť k niekomu v obeobí obeda / večere….

anonymanonym
16. sep 2023

Nerozumiem preco si stale niektore zeny myslia, ze su slúžky a vo vysledku len preto, ze su zeny. Mozog mi to neberie.

minenkak
16. sep 2023

@anonymanonym toto ani ja nechápem,kde sa to ešte v dnešnej dobe berie,že je to robota ženy, skákať okolo rodiny, variť a ešte byť milá

autor
16. sep 2023

@minenkak Je to zadubene v zmyslani este svokrovcov v dzedzine. Ze zena ma navarit a popratat a napiect este aj kolacik kazdy vikend.

minenkak
16. sep 2023

Tak sa zatni a zmeň to,je to tvoja nová rodina nie svokrovcov, tí už si svoj život zariadili a švagrovcov vyžen von a ak sa mužovi nepáči pošli aj jeho,takto si nechať srať na hlavu

autor
16. sep 2023

@minenkak Muz je taky isty, on to berie ako zensku pracu a jeho prace okolo domu ako muzske.. kosenie, praca v zahrade, robi nakupy vacsinou on, ked nieco treba prerobit robi to on alebo pride pomoct aj svokor…
Cize odo mna za to ocakava ze bude navarene a popratane , a asi aj obskakovane okolo navstev

ema22270
16. sep 2023

No co si, ked stale chodia ti isti, uz davno by som im povedala, ze nam to nevyhovuje, taketo caste navstevy a este v case vecere, ked ocakavaju jedlo. Asi vas celkom vyuzivaju v tomto.

minenkak
16. sep 2023

Tak ak ty stým nič neurobis tu ti nik s tým nepomôže,rob doma len vtedy keď muž robí vonku a vybavené ,bude to na rovnako rozdelená robota

ibrunova
16. sep 2023

Ja by som urobila dva rezne pre nás dvoch a basta. Ale pripájam s ak názoru, že najväčší problém je tvoj muž, sťažovala si sa mu, že ti to vadí? Vie vôbec o tom?

deedol
16. sep 2023

mam pocit, ze si si vzala tradicneho manzela s tradicnou rodinou, co sa tyka ulohy zeny v domacnosti. a este sa rozhodli, ze vas budu vyjedat. riesila by som to rozhovorom s muzom, ze takto to dalej nepojde, a on nech si to poriesi s rodinou. neviem si predstavit, ze by som mala v tejto situacii napr. deti, kym to nie je vyriesene k mojej spokojnosti.

ema7813
16. sep 2023

Vysvetli muzovi, ze si sestra pomylila Vas dom s vyvarovnou/restauraciou. Ty nie si sluzka pre rodinu jeho sestry. Urob si vlastny program

namornicka
16. sep 2023

Autorka, ved to je dobry napad ako to urobila svagrina ked ste k nej prisli. Ked pridu s detmi tak povedz, ze sa idete najest do restiky a kludne aj chodte, nech idu s vami. Su prijemne jesenne vecery a dobre ti padne zrelaxovat. Kazdy si si samozrejme zaplati za seba, deti si naobjednavaju piate cez deviate ……. a o dva dni zas, ved uvidis kto to dlhsie vydrzi 😀 Bud mila, usmievava, kludne im vzdy povedz ze “dojdite aj v stvrtok, dobre tu varia a prijemne sa tu sedi”.

letfenixa
16. sep 2023

@autorka a u svagrinej to nevadí, že nevari?

autor
16. sep 2023

@deedol Ja som to s nim riesila, on to vobec nechape. Berie to za normalne , ze aj oni stale sa navstevovali a preco by mal vyhadzovat rodinu.

@letfenixa
@letfenixa presne toto ma serie, ze svagrinu nikto neriesi - svokrovci zrazu na nu nemaju ziadne komentare ze nema navarene nikdy, ze svojmu muzovi na oslave nic ani nenachystala (pozvali nas na jeho narodeninovu oslavu ale ona nemala nic nachystane ani torta nebola nic - hostia priniesli) 😀😀
U nich je to normalne , ze ked pridu ku nim svokrovci, idu sa najest von. Nechapem, preco na mna maju iny meter a u nas to zrazu nie je normalne. Ked ja nenavarim, tak to beru ze sa nestaram o och syna, alebo ked nemame popratane. A vzdy svokor vyzveda ze co som varila. Ale ked ide o svagrovcov, vobec, ku nim ani casto nechodia (asi za to ze tam nie je co jest) 😀😀😀
Nechapem preco maju taky dvojaky meter , uplne inak sa ku mne spravaju ako k nej..

12katka21
16. sep 2023

Veceru daj rodine a navseva nech sedi v obyvacke pri kexoch...kokos....oni casom pochopia

deedol
16. sep 2023

autorka, no tak to s nim ries stale dokola. aj v inych veciach ta muz nepocuva, ci len v tomto? kde je tam vzajomna ucta a tvoja dostojnost?

alickapusinka
16. sep 2023

preboha ved to choré na hlavu.

babyjune
16. sep 2023

A kolko maju rokov tie deti? To nikomu nevadi, ze im vobec nevari svagrina?

Uz ti zostava len dúfať, ze sa svagrina spozna v tejto teme, urazia sa, a uz nepridu (ale v tejto teme sa mozno spozna viac osob 😆).

A ked vobec nevari, tak oni asi ucelovo chodia kazdy den k niekomu inemu na obed/veceru 😅.

letfenixa
16. sep 2023

@autorka tak mužovi dookola vysvetluj, že teraz tvoríte novú rodinu vy a platí nielen to, na čo bol zvyknutý on, ale aj to, ako to chceš a potrebuješ ty. Ja chodím z roboty okolo 2, a o 8 už sa sorchujeme, atď. Neexist, aby sme tu niekoho mali celé poobedie. Máme svoj život.

emma022
16. sep 2023

Tvoja švagrina vôbec nevarí a to svokre nevadí? Švagrinu nikto neohovára v rodine? A to majú aj deti, ak som správne pochopila.
Ty si si muža brala bez toho, aby ste spolu pred svadbou bývali? Tak to bola veľka chyba, lebo by si zistila, že hľadal slúžku.

jaskolka
16. sep 2023

Autorka, riešiš a píšeš stále to isté dookola. Kopec rád si tu dostala, nič nechceš použiť. Tak neviem, co by si vlastne chcela počuť?
Ja pri svojej povahe by, som ich rovno vyrazila, povedala, ze neželám si ich návštevy a aby ma vyjedali.
Hotovo, rodina nerodina. A mohli by sa urážať a nadávať a ohovárať. Len by mi cekol dakto, ze ma ohovárajú, tak by som rovno povedala, ze takých prizivnikov drzych kŕmiť nebudem a môžu ma ohovárať, koľko chcú.

anonymanonym
16. sep 2023

Autorka, prilis sa zamyslas nad tym co povedia druhi, co si budu mysliet svokrovci, co si pomysli neohlasena navsteva bla bla bla... Co oni ziju tvoj zivot? Fakt by mi bolo u prdele, ci svokrovcovi nieco beru ako nestaranie sa o ich syna.. A rovnako mi je fuk ako pristupuju k svagrinej. A do tretice mi je jedno aj to co si pomysli pravidelna NEOHLASENA navsteva.
Do pravidiel vo vasej domacnosti je vsetkych velke 💩 Rozhodujete o nich len TY a TVOJ MANZEL, ziadna svokra, ziadny svokor, nikto iny.
Ak ti vyhovuje dospeleho chlapa obskakovat ako sluzka, nech sa paci. Ak nie, rob s tym nieco. Je to tvoj zivot.

januelik
16. sep 2023

Taketo vyzirky sme mali aj my, ja automaticky ponukla navarene aj kolaciky, kavicku. Ja som normalne nevladala. A to prisli raz, dva krat cez tyzden a ked zacali chodit dva krat do mesiaca k nam v nedelu na obed tak som sa nasrala a viac neponukla. A to este ked sme my k nim prisli, tak ani len cipsy nevysypali do misky. Diky neprosim. Nemam problem pohostit, ale aby to bolo zvykom a ja ked pridem tak nic, to nie

leskovael
16. sep 2023

Tak ja nechápem to, ako niekto dospelý, nieje schopný povedať nie, toto nebudem tolerovať. A dá sa to povedať slušne. Ja by som sa nevyhovárala.

cacianka
16. sep 2023

4 hladné krky 2x týždenne, plus svokrovci to je minimálne 40 porcií mesačne. Skôr 10 navyše. Priemerná cena 5e, už sme na 250e. Nejaký koláčik, pitie, kavicky, tyčinky, blbovinky a sme na 350e. Obočie, jogurty pre deti, 400e.
To je len finančná stránka. Kde je tvoj čas, práca a umytie riadov,upratanie, a ešte do riti kavicky servírovať!
To že vám pomohli pri stavbe, si už dávno odjedli, aj vy ste pomohli im, tak vybavené.
Že trávite voľný čas, obaja unavení po práci tak ako nechceš je zas druhá vec.
Že sa dovalia dovalia v čase jedla, a tak často je už chrapunstvo nahrubsieho zrna.
Tu by som začala moje divadlo !
Poznámky že čo si varila, tak odvetvím to čo vy - nič.
Deti suskaju že si hladné, nepočujem. Kŕmiť ich majú rodičia.
Svokrovci sa pýtajú čo si varila - to čo vaša dcéra) druhá nevesta - nič. Čo si piekla - detto. A s citom by som ich posadila pred seba,svokrovcov, prečo dofrasa očakávajú 6 ľudia , že budeš variť 2 chody a ešte aj koláče 10x za mesiac. Či im nie je kokotno, že ty musíš, čakajú, kontrolujú, komentujú, a tej druhej rodine tolerujú všetko , aj hladné deti !
Najprv rozhovor s mužom, a slušne dôrazný. Ak nechape, nepohne to s ním, tak mesiac chodím z práce veľmi neskoro, unavená ako pes, a každý druhý deň idem na svoj program. Kamoška, pedikúra, kolegyňa, manikúra, sestra, kaderníčka, brat, kozmetika, kolegyňa, tetka, kino, knižnica, galéria, .
Obetujem hnusne obedy, objednáme si s kolegyňami, dohodnem s nimi varenie za odplatu,
po práci aj keby som suché rožky párky pasteku zobla, nevarím ani bohovi.
Aj tú ženskú robotu otočím, mužovi neoperiem, neozehlim, nestihla som ti to, varila som pre tvoju rodinu.
Alebo čo tvoja rodina ? Nemohol by niekto chodiť k vám ešte častejšie ako jeho ?
Kľudne by som chodila domov po 19., tesne pred zotmením, aj keby som na lavičke za rohom mala žuť bagetu ! Neexistuje aby ma muž takto naháňal do kuchyne, z vane, postele. Jemu prišla rodina, jemu to nevadi, tak nech navarí, povedz že ty pokosiš aj drevo odložis.
Už sa, prosím, naser a nedaj si šťať na hlavu.

h2
16. sep 2023

Ja už neverím vlastným očiam. Švagriná nevarí vôbec nikdy, ale ty, keď nepodávaš trojchodové menu NEPOZVANEJ návšteve, si zlá gazdiná?! A tvoj muž nemá ručičky? Že "žena, čo budem jesť, som hladný", no rozum mi stojí! Prepáč, ale za to všetko si môžeš len a len sama. Jasné, že k tebe chodia a využívajú ťa. A stavím sa, že namiesto vďaky ťa ešte majú za sprostú, lebo si to od nich necháš.

h2
16. sep 2023

@cacianka 👍👍👍

muchotrafka298
16. sep 2023

Ked toto autorka nezarazi teraz, tak sa moze stat, ze par mesiacov najde doma prekvapko, ze budu mat kluce od jej domu, ze ved su rodina a budu si tam chodit vyzierat denne.

ema22270
16. sep 2023

A toto tolerujete kolko? Lebo, ako sa ja poznam, do riti by som ich poslala po 2 tyzdnoch 😁 my to pride, ako nerealny pribeh normalne.

sashabb
16. sep 2023

Opýtam sa ešte raz, oni nechodia do práce? a deti do školy či škôlky? Neverím tomu, že niekto s deťmi bude 2x týždenne chodiť 100km k niekomu sa najesť.

autor
16. sep 2023

@januelik Ahoj, a ako si to stopla??