icon

Návštevy v nevhodnom čase

16. sep 2023

ahojte ako riešite keď sa ku vam dovali navšteva v čase večere alebo obeda ??? Hlavne keď neviete že prídu, vy ste ich nepozvali k sebe na večeru… Len zrazu zahlasia že sú v našom meste tak sa zastavia. A presne prídu v takom období večere medzi 17-19tou, čize samozrejme už aj im vyložím večeru lebo my večeriame.. Je mi to divné. A ani nepovedia nič ze nechystaj nie sme hladní a ani neprídu pomôcť 😀 Vyslovene vidno že čakajú na jedlo. ako sa zachovať k takej návšteve ? Nedať im nič hladovať do 22:00 a čakať kým odidu? 😀😀 No vyslovene mne by to bolo blbé chodiť k niekomu v obeobí obeda / večere….

vler
16. sep 2023

@summer23456 tiez si myslim ze vymyslena tema. Nie je mozne aby bol niekto az tak hlupy

summer23456
16. sep 2023

@vler presne to som chcela napísať. Ale zas mám sestru, vždy chodia k našim rodičom ona,jej muž,dcéra. Aj na Vianoce alebo Silvestra,cez rok kľudne aj týždeň,keď majú dovolenku. Mama vyvara ako besná, každý deň cerstvu polievku,druhé jedno, švagor ešte zahlási,že či nemá niečo sladké ku kave,že má chuť. Teraz v lete tam boli naši u nich, za 7 rokov druhý krát, lebo tiež ich nikdy nepozvu. A jedli obedy v reštike,ktoré všetkým platil oco, na večeru mali parky a druhý deň krajec chleba s pastetou, keď dijedli ten krajec,tak sa ich opýtali,či ešte jeden krajec si dajú😂😂😂takže fakt niektorí ľudia sú vychcani a nevadí im druhých vyzierat a oni neponúknu nič.

tykat
16. sep 2023

"...jasne podte dovnutra, ale ja som ta co ma zvarit kavicku a nalozit im..."
V tej chvili
- beriem kluce, mobil, penazenku... caute a dobre sa bavte..." a isla by som prec, na 2-3h.
- napustam vanu, a lezim v nej 3h
Nech skace muz.
A prestala by som s varenymi vecerami. A kludne by som sa najedla pred nimi zatial co by sedeli pri kave a vode.
A 2x do tyzdna keby volali ze dojdu by som ich prehnala cez nejake vietnamske bistro alebo pizzeriu, nech vam donesu veceru (navarene by som odlozila na druhy den). Inak by prezuvali naprazdno.

tykat
16. sep 2023

"...prideme okolo 17tej az domov..." Niet tej sily ktora by ma donutila denne o 17tej varit. Kupila by som 2 porcie jedla po ceste domov a hotovo. Mohla by prist neviem aka vyhladovana navsteva a neviem cie deti... z mojej porcie by nedostali ani susto.😡 Ja by som ich raz dva naucila nosit si lepenaky so sebou. Ked uz teda maju taku tuzbu obden sa navstevovat.

tykat
16. sep 2023

Alebo ich predbehni. Ked ides z roboty rovno zavolaj "caute, idete dnes k nam? Super, tak kup 4 pizze, nech nemusim varit" 😊

emma022
16. sep 2023

Ja by som ich aspoň zapriahla do roboty. Ak chcú jesť, tak nech pomáhajú. Spýtaj sa, môžte mi tuto pomôcť? A daj im oškrabať aspoň 4 kilá zemiakov a obaliť 15 rezňov a ty sa nenápadne vytrať

vler
16. sep 2023

Nezdvihla by som telefon, nereagovala na spravy, a neotvorila dvere.

sashabb
16. sep 2023

Inak na prvej strane píšeš, že bývajú u vás už od 16-tej hodiny a následne potom píšeš, že chodíte domov okolo 17-tej. Mne to časovo akosi nevychádza. Taktiež píšeš, že bývajú od vás hodinu autom. Oni nepracujú? deti nechodia do škôlky či školy?
Nechce sa mi veriť, že hodinové cesty 2x do týždňa vychádzajú lacnejšie ako chleba s maslom.

ema7813
16. sep 2023

Ja by som si na taky mesiac spravila iny program az do vecera. Minimalne 2x do tyzdna cvicenie a zvysok by som ostala dlhsie v praci. Nech si manzel poradi.

guliver19
16. sep 2023

Ja toti nepochopim nikdy? A co ked kukaju a cakaju jedlo. A vobec uz ked volaju povedat ze sa ti ti nehodi, idete prec atd... a ked pridu nicim ich nepohostit a hotovo. Prestanu chodit

srdeenko19
16. sep 2023

Nie, nie je to normálne, v žiadnej rodine. Z tvojho príspevku a komentárov sa mi panenky pretacaju a z toho, že to neriesis ešte viac. Toto by mi pár x spravili, rodina, nerodina by som im vysvetlila, že 2x do týždňa ich teda nemienim živiť, nech si uvaria doma alebo najedia v tom auparku, kde akože niečo nakupujú. Neexistuje, že toto by som takto trpela a vyvarala pre celu rodinu, keď prídem z roboty večer dom. By som ich hnala svinskym krokom z domu. Otras. Ved vás len využívajú a vy ako blbí sa necháte.

lizatko1009
16. sep 2023

Nechápem toto vyvaranie večere aj polievka aj druhé jedlo. Varene si dajte na obed. Keby som mala takého muža, asi by som s nim nebola, chyba je vo vás dvoch, ze to normálne neodkomunikujete. Ja si toto pri našej práci, povinnostiach neviem ani predstaviť. U mňa by nepochodili, sme traja a varim presne 3 porcie a dovi, max jedna navyše. Nebuď hlúpa, to sa ani nedá aby takto niekto k nam chodil, pochopíš ak prídu deti...

babyjune
Autor odpoveď zmazal
lavender94
16. sep 2023

Normálne by som im povedala, že chceš mať po robote kľud a že sa ti nepáči, že chodia tak často. Ak by nepochopili a napriek tomu by prišli, zamkla by som sa do spálne, do kúpeľne a tam bez výčitiek chillovala. Bolo by mi srdečne jedno čo si kto o mne myslí a keby mi niečo povedali, povedala by som bez pardónu čo si o tých ich návštevách myslím ja. A stálo by mi to aj za konflikt z manželom. Ak je normálny, časom to pochopí. Je to predsa vaša spoločná domácnosť, malo by mu záležať na tom ako sa v nej cítiš. Keď budete mať deti, tak ti z toto vyvárania s obsluhovania návštevy prepne. Nauč sa byť asertívna a stoj si za svojím, veď ty nie si len manželka, si samostatná bytosť, ktorá má rovnaké právo na pohodlie ako tvoj muž a jeho rodina, ktorých obsluhuješ.

radkaradix
16. sep 2023

Zaklad je nepustit ich k vam a mas pokoj, nahuc do muza, nech sa neopovazi ich vpustit, do telefonu nech povie, ze vam to jednoducho nevyhovuje, celkovo, take caste navstevy vecer, ked ste uz unaveni po praci, chcete byt sami a mat svoj klud. Nech im povie, ze vam stacia navstevy raz tyzdenne a vopred dohodnute a s tym, ze raz u vas a raz u nich. Bodka.

autor
16. sep 2023

@alickapusinka Ano, ja som mala covid lezala som hore na poschodi a oni normalne dosli a sedeli dole v obyvacke. Normalne im to vobec nevadilo. Ale ja som sa zatvorila a obskakovat ich mohol muz.

- ze chodia len vecer ? Nie , oni sa mozu dovalit aj cez vikend, takticky v case “obeda “ ale uz budem robit tak ze nebudem varit ani obedy ani nic pocas vikendu 🙂 a tak mozu pit kavu. Mam toho dost. Mozno aj kavovar sa nam pokazi

autor
16. sep 2023

@summer23456 Oni su presne taki - ked ideme my k nim na navstevu, svagrinka nam da kavu a keksiky na stol, koniec. Ona vobec nevari - hovori ze nevie varit. Jej muz tiez nevari. Ale zaujimave u nas maju radi varene jedlo.

0silvia0
16. sep 2023

Tak ked nevaria, restiky su drahe, chodia sa najest tam, kde ich nakrmia🤷‍♀️

autor
16. sep 2023

K nim na veceru, to by sa nedalo, kedze svagrina absolutne nevari. Presne oni zjedia len nejaku somarinu suchu na veceru. Raz sme naschval k nim prisli v case obeda, tak sme sa sli von najest do restiky a este kazdy sme si platili vlastne jedlo, ani nas nepozvali😀😀😀 Coze nema to zmysle k nim chldit, ona nikdy nema nic navarene a ked je cas obeda vecere tak ideme von alebo objednaju pizzu bavsteve.

muchotrafka298
16. sep 2023

Jasne, ze u teba maju radi varene jedlo, kedze doma nevaria a takto sa krasne prestravuju zadarmenko. Na co by varila? Ved 2 x tyzdenne ide k tebe, mozno aj k rodicom a dalsim este, takze ma vystarane. Ty jej mas podstrojovat pomaly 3 chodove vecer/obedy a ona ta zavola do restiky a mas si platit? No tak akoze pardoncek...

autor
16. sep 2023

@sashabb Koncime o 16tej oficialne, niekedy sa nam podari ist domov skor ked mame porobene a sef nas pusti, niekedy ked je toho vela ideme domov neskor ze prideme o 17tej. Raz sa stalo ze nas normalne cakali pred domom kym sme prisli domov.

autor
16. sep 2023

No skusala som napr aj ze sa zavriem do vane , a prisiel muz za mnou ze to je neslusne ignorovat navstevu a ze uz je hladny ci uz budem robit veceru.
To iste, ked sa niekto z nich dovali okolo napr 10tej v sobotu, vysedavaji do 13tej a cakaju obed.

autor
16. sep 2023

Mate pravdu, seriem na nich, odteraz prestanen absolutne varit ale aj nam dvom, aby to aj muz jasne pochopil. Ja vydrzim jest siche vecere. Nebudem varit ani cez vikend, uplny hiatus. Uvidim co to urobi. Ked sa sem dovalia mozu pozerat telku na sucho.
Fakt seriem na nich

0silvia0
16. sep 2023

Je nacase aj muza naucit varit. Zemiaky hodit do truby a upiect zvladne. Nie ze teba bude z vane tahat aby si veceru varila, ze on je hladny a navsteva tiez. Cele si to preorganizuj, mas to uplne odveci.
Moj otec tiez nevedel varit. Ale hodit zemiaky v supke do truby, upiect zvladol ked nas mal na starosti.

minenkak
16. sep 2023

Ako muž má návštevu jeho rodinu,ty ideš do vane po práci, oddýchnuť si a in si dovolí ťa odtiaľ ťahať,že je, hladný???!!Mne môj muž keď príde občas skôr domov a mu cez deň keď si voláme, poviem,že mi je zima ,cez zimu tak mi nachysta vaňu aby som si ľahla a oddýchla,obaja pracujeme von.

minenkak
16. sep 2023

A ešte aby si pýtal odomna jesť,však má aj on dve ruky

minenkak
16. sep 2023

Nevarí ignorovať, choď do kina sama,alebo s kamoškou

janewithane
16. sep 2023

Na tvoju otazku ci je toto normalne - u mna so sestrou to je normalne - bezne ide do nasej chladnicky, donesiem jej ovocie pre maleho alebo kupim plienky ked som v obchode a potrebuje, bezne u nej varim veceru, ona zaplati obed ALE je to obojstranne a urcite nie 2x tyzdenne a hlavne ak by som mala daco nachystane pre nas na druhy den tak jej to predsa normalne poviem a da si nieco ine. Prave surodencovi ci rodicovi by nemal byt akykolvek problem povedat uprimne.

Suhlasim s nazormi ze ty potrebujes aby toto pochopil tvoj muz - ze sice blizkost a prajnost je normalna ale ma byt obojstranna a to co robia oni vam je skor vychcanost a vyuzivanie. Nech si to pekne vyzerie aj to varenie,spratavanie kuchyne..

Ty vsak v prvom rade potrebujes posilnit v tom, ze je ozaj sumafuk co si o tvojom gazdinkovani kto mysli a ze ak toto nestopnes tak to vazne narusi vas vztah.. plus zvnutornit si, ze o hladne deti sa maju starat rodicia, ak to ich netrapi preco by malo teba? Uplne ine by bolo keby boli v nudzi,maju tazke obdobie alebo je to prilezitostne. Toto je vsak nieco uplne ine. Cize prisiel cas vypnut si tento program dobreho dievcatka, sikovnej gazdinky. Zivot mas len jeden, toto by mi ozaj nestalo za znicene manzelstvo.

dupinka
16. sep 2023

Riešenie nie je prestať variť. Základ je porozprávať sa s mužom, ako to vidíš ty, a dohodnúť si pravidlá. Cez týždeň žiadne návštevy, prepadovky. Cez víkend po dohode. Veď prídete z práce, chcete byť aj spolu, trochu normálne fungovať, nie stále mať niekoho nasáčkovaného u seba.
A kľudne buď ty tá, kto odmietne návštevu - nehnevajte sa, teraz sa to nehodí, chceme si oddýchnuť, nemáme čas. Prečo len muž? Veď aj ty si ich rodina. Budeš za hnusnu ale inak sa nepohnete ďalej. Keď niekto nevie pravidlá slušnosti, kedy sa hodí prísť, tak to treba ukázať jasne

autor
16. sep 2023

Rozpravala som sa o tom s kolegynou, ta mi len povedala ze suciti so mnou, ma dceru ku ltorej neustale chodia kamosky sa hrat a musi pre nich vyvarat. Ze vyslovene uz ma picit ze ich rodicia ku nim posielaju na obed.