icon

Návštevy v nevhodnom čase

16. sep 2023

ahojte ako riešite keď sa ku vam dovali navšteva v čase večere alebo obeda ??? Hlavne keď neviete že prídu, vy ste ich nepozvali k sebe na večeru… Len zrazu zahlasia že sú v našom meste tak sa zastavia. A presne prídu v takom období večere medzi 17-19tou, čize samozrejme už aj im vyložím večeru lebo my večeriame.. Je mi to divné. A ani nepovedia nič ze nechystaj nie sme hladní a ani neprídu pomôcť 😀 Vyslovene vidno že čakajú na jedlo. ako sa zachovať k takej návšteve ? Nedať im nič hladovať do 22:00 a čakať kým odidu? 😀😀 No vyslovene mne by to bolo blbé chodiť k niekomu v obeobí obeda / večere….

lunademonica
17. sep 2023

Este mi napadlo, navarit mega nechutne jedlo, brutal ale ze brutal presolene, tonu korenia, ze by sa rovno pri stole dogrcali a takto vzdy, myslim ze by im presla chut na vasu kuchynu, ked ako dvaja submisivni tlci neviete povedat nie alebo len proste vypnut telefon.

vani190493
17. sep 2023

Ty im nevieš povedať, že dnes nie, respektíve až za hodinu a medzitým sa vy najete a im uvarím max kávu, keďže sú neohlaseni. Načo naše názory? 🙈

gabika20
17. sep 2023

Tak počas návštevy odbiehaj na záchod, že más nejaké kŕče a asi črevnú virózu 😀 by ma porazilo aby som takto vyvarala lebo niekomu sa nechce🙈

2006_1211
17. sep 2023

Buď sa niekto ohlási dopredu a keď nie tak ma smolu

rivini
17. sep 2023

To kto k tebe chodi 2x do tyzdna neohlasene? Ja som tiez v tomto priama a ked sa mi navsteva nehodi, kludne ju vo dverach otocim.

stellarstar
17. sep 2023

Je to a nevieš otvoriť ústa a povedať nie sme doma, nemáme čas...???

karolina196
17. sep 2023

@autor Inak,ako je mozne,ze vzdy pridu v den ked varis?Sak si pisala,ze varis na 2dni.Ako je mozne,ze sa vzdy trafia do toho dna?A pisala si,ze pridu aj o 16 a vy chodite domov okolo 17.Inak,zaujimava tema,kedy si clovek pomysli,ci su divni ti,o ktorych sa tu pise alebo autor...😄

mischy00
17. sep 2023

No mne je mdlo už aj z tohto, že mám návštevu, jednu a tú istú, 2 krát do týždňa a minimálne na 3 hodiny 😳😳. Akože nonsens, tu je problém tvoj muž, je to jeho rodina, tak nech im povie alebo vyvára a stará sa on.
Ja ak by som videla, že idú, vypnem varenie a idem sa najesť sama do mesta a to myslím smrteľne vážne. Toto urobím pár krát, muž zostane doma alebo sa spamäta, alebo pôjde so mnou tiež....
Môj dom, moje pravidlá.....

sono2
17. sep 2023

Odkiaľ vedia, že ste doma? A kto to vlastne je?

euka210
17. sep 2023

No asi nemas deti ked mozu prist tak neskoro...u nas take nehrozi.
Kebyze nemam deti, tak ja bez vecere vydrzim a im ponukla len nejake cipsy, sladke...uvidis ze uz budu menej chodit...neohlasene sa na taku dlhu navstevu nechodi...max.na hodinku a nie do 22h 2xtyzden.

kikushaa
17. sep 2023

Ja by som sa asi raz vyhovorila na crevne potiaze, ak by sa dovalili napriek tomu, asi by som im zobzufalstva supla do toho jedla hooodne prehanadla. Nech si to odseru 🥴

cimage
17. sep 2023

2x do tyzdna dojdu k vam jest? Poslala by som ich kade lahsie. Ak zavolaju, ze idu k vam, tak im treba povedat, ze nech dojdu neskor, lebo idete vecerat. Ak zvonia pri dverach, tak povedat, ze dnes nie, mate nieco ine, alebo ste unaveni na navstevy. Neviem preco im nakladas. Vyloz chipsy, keksy a dovi, aj keby im v bruchu skvrkalo by som im ani maslovy chlieb nedala. Maju sa najest doma. Par krat ich takto odpinkas a budes mat pokoj.

mamatroch
17. sep 2023

Ak to robia stale ti isti ludia, nedvihla by som hovor a zavolala naspat, ked sa naveceriate. A keby povedali, ze sa chceli zastavit, povedala by som, ze skoda, ze nedali DEN VOPRED vediet, ze by sme si boli urobili cas.

Alebo druha moznost, ked zavolaju, ze sa zastavia, povedat "Super, zoberiem deti a môžeme sa stretnut vonku na tom a tom ihrisku... Deti sa vybehaju a my porozpravame..."
Von by som zobrala do dozy nakrajane jablko a kludne nech sa ponuknu 🤣
...a potom o kolkej chces, aj keby to bolo 20 min po stretnuti, sa zdvihnut z ihriska a povedat "Prepacte, ale my uz budeme musiet ist, este nemam dokonceny obed / veceru... Super to bolo, ze sme sa takto mohli stretnut!"

Alebo ak nemate deti, zober ich na vychadzku so psom alebo aj sami do parku, ze jasne, ked uz su vo vasom meste, mozete spolu vybehnut von...

Pochopim neohlasenu navstevu, ked sa nieco akutne stane, ale isto nie sa takto pravidelne nechat vyuzivat.

To je zaklad slusnosti sa vopred ohlasit. A ked je to neplanovana navsteva (napr. sme kamosky s detmi na ihrisku a niektora nas zavola k sebe po ihrisku, tak ani nic neocakavam, max kavu / caj). Ovocie pre deti potesi, ale neocakavam ani to.

A ked si navarim viac, pre rodinu na veceru + aby som mala na druhy den do prace, tak svojej rodine nalozim a navsteve ponuknem chlieb. Nemozu cakat, ze ja preventivne varim kazdy den pre dalsich x osob navyse, lebo co ak sa nahodou niekto zastavi 🤷🤦

helen_167
17. sep 2023

Dvihla by som mobil, az ked by sme boli po obede /po veceri, najedeni😀. Teda ak volaju dopredu 😊

lizatko1009
17. sep 2023

@helen_167 volajú svojmu bratovi, ktory je s tým ok a on zdvihne

sashabb
17. sep 2023

@ibrunova tak mne je to jasné. Len mi príde, že poniektoré tu nečítajú celú diskusiu, nakoľko sa tu stále dokola hovorí o jednom. Neotváraj, nepusti a bla bla, pritom to nie je o návšteve ale o chlapovi ktorému to je jedno, rád ich privíta a žena staraj sa. Aj keď teda si myslím, že až tak reálna táto diskusia nie je.

janewithane
17. sep 2023

Autorka uz si sa rozprávala s muzom?

alkapoiuy
17. sep 2023

Normálka u mňa bežné pozvú sa kedy chcú a očakávajú jedlo,však ja varím nie je problém

zuzana76
17. sep 2023

@autor ja by som na mesiac prestala varit a chodievala by som s muzom na veceru

ja tomuto nerozumiem, ludia bez chrbtovej kosti, ved ten benzin ich stoji viac, ako ta vecera co u vas zjedia

alkapoiuy
17. sep 2023

Top je,oslava keď majú rovnako meniny a ja to obslúžim a pripravím a u nás sa to zrealizuje

gaabriela2212
17. sep 2023

Povedala by som ze vam to nevyhovuje ze uz mate nejaky plán nech sa zastavia inokedy...a ak nie tak ziadna vecera nejake tycinky aby sa nepovedalo a hotovo. A vy sa najecte nastriedacku v kuchyni ak nemáte spojené kuchyňu s obývačkou. A robila by som to iste ze by som im zavolala ze prídete a hotovo....Ako ja stale niečo chystám pod zub ak ma prísť nejaka návšteva a ak to je necakana navsteva tak aspon objednam pizzu ak nic dobreho nemame ale taka necakana návšteva mi príde 2x do roka a nie do týždňa.
Oni vás doslova chodia vyzierať im sa variť asi nechce tak idu k vám.Ved aj načo by šli niekam do reštaurácie ak vy im večeru dáte. Ale verte tomu ze nedáte raz ani druhýkrát a viac uz neprídu ak budu len o káve a tycinkach.

autor
17. sep 2023

@alkapoiuy Cize aj ty zo zazivas?

autor
17. sep 2023

@karolina196 uz som to pisala vyssie… My niekedy koncime o 17tej ked sa zdrzine… niekedy 16tej, zalezi ako mame porobene… A oni Boli schopni ked sme nevoli doma, mormalne cakat pred domom od 16tej … az kym sme neprisli domov.. A nemam sancu navarit na dva dni lebo vzdy ma vyzeru

muchotrafka298
17. sep 2023

Mne len neide do hlavy jedno, ze im sa oplati 2-3 x tyzdenne tocit 100 km tam a spat kvoli jedlu? To maju PHM zadarmo?

autor
17. sep 2023

@januelik A kto k vam tak chodil na nedelne obedy ? A tiez presne prisli v ten cas obeda? A tiez presne sadli a ocakavali? 😀

autor
17. sep 2023

@muchotrafka298 Oni to tak maskuju ze museli ist nieco kupit ku nakndo mesta do auparku a ked uz su teda tu sa zastavia 🙂)) a take

lylyjana
17. sep 2023

Podla toho co citam, ja by som si na drzovku pred nimi sadla a zjedla svoje nachystane a povedala iba bieco “ak vam nevadi, my sa naveceriame, tak pokojne zatial rozpravajte vy ako sa mate”. A im proste nedala nic. Lebo ak niekto by chodil ku mne 2x do tyzdna, to by som uz ani chrumky nenukala. To uz nepovazujem za nejaku “speci” navstevu.

muchotrafka298
17. sep 2023

Vies len to ide celkom do penazi, ked mas tocit tieto kilometre pri cenach benzinu/nafty tolkokrat tyzdenne. Ze by niekto, tko chodi vyzierat pribuznych bol na tom tak dobre, ze by mu toto za to stalo?

autor
17. sep 2023

@janewithane Ano, neviem s nim pohnut , taka taktika ze neotvaraz dvere ani neplati, jemu je to luto vlastnyxh rodicov alebo brata nepustit dnu. A oni mu vyslovene zavolaju a vypytuju sa ze co robime, zistuju situaciu ci sme doma.

@muchotrafka298 Ona ma firemne auto.. Neviem ci tam nebude v tom trik ze sa to dava vsetko do nakladov. Vkuse chodi na tom firemnom aute vsade

altaya
17. sep 2023

Nevieš sa ozvať, časom sa to naučíš, až ti to celé prerastie cez hlavu. Toto sú dobré rodinné vzťahy. Ale iba v rodine tvojho manžela. Začala by som ním. Povedz mu na rovinu, že ťa to obťažuje a unavuje, a ak ich má tak rád, že nevydrží bez ich návštev ani týždeň, nechaj prípravu občerstvenia na neho. Jeho rodina, nech sa pán realizuje. V čase ich návštev choď do fitka alebo zabehať si, zaplávať, s knihou do spálne "som unavená, potrebujem si oddýchnuť, bavte sa"