Návštevy v nevhodnom čase
ahojte ako riešite keď sa ku vam dovali navšteva v čase večere alebo obeda ??? Hlavne keď neviete že prídu, vy ste ich nepozvali k sebe na večeru… Len zrazu zahlasia že sú v našom meste tak sa zastavia. A presne prídu v takom období večere medzi 17-19tou, čize samozrejme už aj im vyložím večeru lebo my večeriame.. Je mi to divné. A ani nepovedia nič ze nechystaj nie sme hladní a ani neprídu pomôcť 😀 Vyslovene vidno že čakajú na jedlo. ako sa zachovať k takej návšteve ? Nedať im nič hladovať do 22:00 a čakať kým odidu? 😀😀 No vyslovene mne by to bolo blbé chodiť k niekomu v obeobí obeda / večere….
Moze mat firemne auto aj na sukromne ucely a za PHM nemusi platit (to je ojedinele, ale moze sa to stat). To by vysvetlovalo to, ze im nie je hlupe prist aj 1000 km obrazne povedane. A ked ma firemne auto, predpokladam, ze pracuje na takej pozicii ze ma plat, z ktoreho si mozu dovolit restauraciu aj 3 x denne. Takze im prestan suplovat vyvarovnu a razne s nim toto ukonci, kym je cas. Pokial muz s tym nema problem, nech im vari a podstrojuje on (kedze ste manzelia a tam su prachy spolocne, nenapisem ze zo svojich penazi). Ale nech neokrada svoju rodinu o peniaze zivenim dalsich ludi. Nie su to socialne pripady, ktorym treba prispievat na stravu.
Tu nepomôžu žiadne taktiky, treba veci povedať na rovinu. Nie arogantne a neslušne ale práve naopak. Prečo k nej pristupujú inak ako k tebe? Práve preto, že ona dokáže povedať, že nevarí, zatiaľ čo ty si tichučko a len pre dobro všetkých im robíš slúžku. Jasne, ponukni ich, ved ste rodina, ale nie tak často preboha a už vôbec keď je to jednostranné. Nemáš hrdosť ani úctu voči sebe, ako ju môžeš čakať od iných? Prepac, nechcem ťa urážať, hovorím to len z vlastnej skúsenosti. Ľudia si dovolia len toľko, koľko im dovolíš a to v každej sfére, či vo vzťahu, priateľstve, rodine atď.
@0silvia0 No viem si predstavit ze ked tak zdrhnem na pilates , bude ze a preco nema navarene ? Preco som nenavarilanpredtym nez som isla 😀😀
@majkamasar to sa pýtaš na 11. strane diskusie? Veď to už dávno písala kto chodí na návštevu.
Toto je situácia, kde nikdy nevyjdes ako víťaz, aj keď neviem ako nežne a diplomaticky im to poviete. Jednoducho, ak to chcete zastaviť, treba si s nimi sadnúť a úprimne povedať, že vám to prekáža. Zduju sa, prestanú chodiť ale časom ich to prejde. Nepomôžu náznaky, nepomôže čakanie, že hádam raz im to príde blbé, nepomôže nič, len rozhovor. Zažila som osobne, nie vyjedanie ale návšteva svokry, ktorá nevedela čo je to zaklopať, len vošla dnu. Pár krát som skoro infarkt dostala, keď stála z ničoho nič za mnou ale koniec bolo, keď mi vliezla zas nečakane do spálne, kde som kojila malú. Ale našťastie môj muž jej veľmi rýchlo vysvetlil veci, aj bola urazená ale nakoniec sa naučila aj slušne zaklopať alebo sa ohlásiť v telefóne.
Otvor si hubu a na rovinu povedz ,že im nemáš či dať jesť a neprajes si aby k vám chodili na večeru.Mne by bolo jedno čo si kto o Tom bude myslieť,že či mám navarené alebo nie
A ved prečo by nechodili a neušetrili na strave, keď im to dovolíš...pohostíš ich polievkou aj druhým chodom...posedia, pokecaju a usetria...double win...pre nich. Problem je Tvoj chlap. Ak zjedia jedlo, ktoré máš na veceru aj na dalsi den, tak potom mu povedz, ze zajtra nevaríš, lebo jeho porciu zjedla jeho rodina a bude studená - chleba s maslom a hotovo. Uvedom si ale jednu vec...necitala som vsetko, ale pochopila som, ze deti nemáte...ked ich raz budete mať, tak čo potom budeš robit? Tu to treba useknúť, lebo toto neskončí nikdy. Ty nechces ale byt za zlú, tak var dvakrat do týzdna double porcie a je zbytočné sa sťažovať, to Ti nepomoze. Ak im to nechces povedať, tak potom mas jedinú moznosť...dat si veceru az ked odidu. Usekni to a ich to časom prestane baviť ku Vam tak často chodiť, ked nic okrem kávy a chipsov im nedáte.
No ved presne o tom pisem, tebe na tych ich dristoch navarene-nenavarene strasne zalezi. Chces byt dobra zenuska, dobra gazdinka, najlepsia v celom chotari. Tak ja ti davam zlatu varesku za najlepsiu gazdinku, staci ti to? Ci potrebujes ocenenie z celej muzovej rodiny? Aka si sikovna, ako sa im o suhajka dobre staras, ako vyborne varis. Pokial ti na tomto tak velmi zalezi, tak vyvaraj nadalej.
* My niekedy koncime o 17tej ked sa zdrzine… niekedy 16tej, zalezi ako mame porobene… A oni Boli schopni ked sme nevoli doma, mormalne cakat pred domom od 16tej … az kym sme neprisli domov *
Síce blbosť, ale mať nejakú kameru na ktorú sa môžeš pripojiť mobilom a keď končíš v práci pozrieť stav pred domom, ak už čakajú tak zlanáriť muža ísť sadnúť do reštiky a urobiť si príjemný večer, mobily dať do režimu lietadlo.
Ja by som.pri nablizsej navsteve pocas vecere ked budu mat vsetci plne ista s usmevom zahlasila:
'Jeminenku, ved my s Janikom ani nemame kedy ani babo zamiesit, furt vas tu mame 😊'
Musis zacat od seba. Ty nemusis nikomu nic dokazovat a nemusia ta zaujimat hlupe reci hlupakov. Tam zacni. A chod na ten pilates. Nech sa muz stara ak to jemu neprekaza. Netreba si kazit dobre vztahy ale ani zo seba koli ich zachovaniu robit rohosku. Tvoj dom tvoje pravidla.
Čo dobré si im ponúkla dnes na nedeľný obed? Alebo prišli až na večeru?
VYZIERAJU A VYUZIVAJU VAS,
A tera, vazne, 2x do tyzdna nejaky sport, 1x von s kamoskou, alebo na dlhy nakup, a tak aby si ty skor ako pred 8-9 domov neprisla.. po prichode ak budu usadeni v obyvacke rovno do sprchy a do postele..
'Prepacte, mala som narocny den idem spat..'
'Prepacte, necitim sa dobre, idem spat..'
'Prepacte, som naozaj velmi unavena, idem spat..'
Muz si to musi vyskusat sam, co to obnasa, inak nepochopi..
Pridu a ty varis? Chyba, ked budu muzovi volat, v ten den by som schvalne nevarila, radsej by som na druhy den sla na obed do mesta a zo zasady varila len v dni, kedy sa neozvu.. a v dni ked sa dovalia by som namkesto toho zahlasila:
'Dnes vecer som chcela zehlit, nemam kedy, tak caute,zavriem sa s tym do vedlajsej miestnosti'
'Dnes vecer som mala v plane upratat xxx, prepacte, nemozem sa vam venovat, stoji mi tu strasne vela roboty'
Atd atd..
@taga Minule sa to inak svokrovci pytali ze kedy bude vnuca. Tak som mala sto chuti im povedat nemame kedy sexovat ked ste vkuse tu
@taga Minule som to urobila ze som sa zatvorila do izby zehlit a skladat pradlo, potom sa svokrovci pytali ze ci ich nemam rada ze som odisla 😃😃😃😃
Tak, nabudúce pri tej narážke o vnúčati im do rovno prskni do tváre, že nemáte kedy sexovať, keď stále máte návštevu v dome.
@autor Nejak neverim tomuto.Ona ma firemne auto,jazdi si kam chce a kolko chce a plati jej to firma?Aku ma poziciu?Pokial ma velmi dobru poziciu vo firme,to znamena,ze je to inteligentna osoba a ja pochybujem,ze takyto ludia dokazu byt az takto dementni a chodia k vam neohlasene,aby sa u vas najedli.Toto mi nehovor ani vo sne...Ok,nemusi byt zienka domaca,ale chodit vyzierat niekoho 2x do tyzdna,toto urcite nie.Bud uz doplnas len bludy ako s tym autom alebo je to cele nezmysel...
@0silvia0 mam vlastne skúsenosti, ale čítam, že autorka je z iného cesta...myslím, že tu treba mužovi jasne vysvetliť. A nech platí všetky nákupy a jedlo on. Ponúka nech z toho, čo sám pripraví (keď si ona odloží svoje do dózy, nech im on ponúkne svoje a nech ostane potom hladný).
Čítala som iba prvé 3 strany, zvyšok sa mi nechcelo, lebo stále o tom istom. Moja otázka? Aj si autorka niečo odniesla z diskusie a niekam sa posunula? Či stále iba do teraz rozoberá, aby bola pohostinná pre švagra a aby ju neohovorila rodina? Dik za odpoved, lebo sa mi to fakt nechce celé čítať.
@katkami123 Stale to iste 😁 Sem tam nieco doplni,haha.Ak je toto pravda a ona si usta neotvori,tak to bude riesit dalsich 10rokov 🤣🤣🤣🤣 alebo kym sa nerozvedie
Keby mne toto robil manzel se sa nevie ozvat, mesiac by som po robote chodila s kamoskami niekam sa najest do mesta a prisla by som az ked by navsteva odisla.. hold mam nadcas, pohotovost, som na sluzobnej ceste..
A inac, tie decka chodia do skoly? Domace ulohy, kruzky, nic? Ked u vas tak dlho vysedavaju?
Nejak sa mi to nezda😏🧐
@karolina196
Ďakujem… tak potom nič. Radšej mám tie diskusie, kde nastane bod zlomu a tých autorov “ osvieti “ a uvedomia si, že treba začať robiť veci inak ako do teraz. Tak to tu potom nuda…
@katkami123 Asi tak nejak.Dookola to iste sa bude riesit,len nie to ako by mal clovek zmenit pristup.
@lizatko1009 tak si pohovor s manzelom
Je prirodzene ze mu je to luto, je tak nauceny, verim ze ho vedia aj riadne spracovavat a asi nie je velmi asertivny typ cloveka.. dolezite je aby chapal, ze toto co sau vas deje nie su prirodzene blizke vztahy ale vyuzivanie... Chcela si ale skusit aj onu taktiku, ze vyvarat nebudes - ako toto zobral muz?
Preto treba sa vzdy obliecť do bundy 😃😃😃 ak je to navsteva vitanaaa jejj podte dalej akurat sme prisli ak je to nevítaná sorry odchadzame
Nooo toto by sa ani mne nepáčilo, u mňa plati pravidlo -Nezvaní hostia sa za dvere stavajú" .. takže vysvetliť slušne, dnes sa nám to nehodí, alebo ak teda nechceš niekoho sklamať tak tak jedine oklamať, niesme doma, sme chorý a podobne ..
@karolina196 to by si sa divila, ake "pozicie" sa nesprchuju a peru uteraky na 40' s gatkami a trickami...

@altaya ale ona sa od nich neodseparuje a nebude robit svoje cinnosti. Lebo budu ryt do jej chlapa ze kde ma zenu, a ci mu to nevadi, a preco mu nenavarila. A jej na tych reciach velmi zalezi. Zacarovany kruh