icon

Návštevy v nevhodnom čase

16. sep 2023

ahojte ako riešite keď sa ku vam dovali navšteva v čase večere alebo obeda ??? Hlavne keď neviete že prídu, vy ste ich nepozvali k sebe na večeru… Len zrazu zahlasia že sú v našom meste tak sa zastavia. A presne prídu v takom období večere medzi 17-19tou, čize samozrejme už aj im vyložím večeru lebo my večeriame.. Je mi to divné. A ani nepovedia nič ze nechystaj nie sme hladní a ani neprídu pomôcť 😀 Vyslovene vidno že čakajú na jedlo. ako sa zachovať k takej návšteve ? Nedať im nič hladovať do 22:00 a čakať kým odidu? 😀😀 No vyslovene mne by to bolo blbé chodiť k niekomu v obeobí obeda / večere….

trema
16. sep 2023

Takto si nechate otravovat zivot? Ved nedvihajte telefon, ignorujte zvoncek, povedzte im do telefonu, ze nie ste doma alebo ze sa vam to teraz nehodi a nevysvetlujte preco zaco naco, proste nie, teraz sa vam to nehodi

autor
16. sep 2023

Sú to velmi blízke osoby z rodiny, cize nieje to take jednoduche

autor
16. sep 2023

no oni sú schopní normálne stáť pred dverami a čakať kým prideme domov. Ze oni pockaju

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2023

Keby prisli, tak by som povedala, ze my odchadzame, lebo nas XY pozval niekde. Takze caute😉

trema
16. sep 2023

A uz vam niekedy cakali pred dverami celu noc?

autor
16. sep 2023

Mam z toho stresy, uz normálne som v strehu ze kto sa ku nam dovali. Robia to aj ini clenovia rodiny ze takto necakane dojdu, z nicoho nic. A ja mám doma mega bordel a oni zavolaju ze pridu o 15 minut. Ja nechapem, to ludom nedochadza ze to je neslusne takto sa k niekomu dovalit??? Co ked sexujeme??? Co ked sedim na zachode ? Ja si myslim, ze v tej rodine je to normalne asi takto sa navstevovat.

autor
16. sep 2023

Kazdy vikend som v strehu, kto sa dovali.

doriiis
16. sep 2023

@autor..ty nemáš ústa?

autor
16. sep 2023

normalne niekedy uz ked varim, tak pre istotu varim viac ze co ked niekto pride 😀😀😀😀

solange7
16. sep 2023

Autorka kolko mas rokov? Budes sa musiet naucit povedat nie.
Ked je ti neprijemne povedat to narovinu, tak im ked zavolaju povedz, ze sa vam to teraz nehodi. Samozrejme ze niektori ludia su tak drzi, ze tlacia aj tak. Takze treba zopakovat ze nie, naozaj sa mi to nehodi uz musim koncit, cau. Dovody povinna zdelovat niesi. Bodka.
Ak zavolaju za par dni znova, treba povedat to iste, a kludne dodaj, ze za posledne obdobie uz toho bolo vela a s partnerom chceme klud. A ked bude niekto tak blby, ze nepochopi coho bolo vela a spyta sa, tak mas priam krasne vydlazdene odpovedat: vasich navstev! A mas klud. 😎

autor
16. sep 2023

@doriiis Nemám ústa lebo je to blizka rodina muza, on by im to mal povedat.

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2023

Teraz citam, by isli s Vami. Tak nic, ked su to stale ti isti a dvakrat do tyzdna, tak by som im strucne a jasne povedala, ze nie sme zavodna jedalen a nebudeme im varit vecere.

solange7
16. sep 2023

A ak varis pre istotu viac, tak si slaboch. To by som v zivote nerobila. Spamataj sa. V dobrom...

patus_2
16. sep 2023

Prvá vec, stopla by som návštevy viackrát za týždeň. Nech prídu 1-2x za mesiac ale nie stále. Druhá vec, normálne by som počas návštevy odišla do kuchyne, ohriala by som jedlo pre seba, tam by som si ho zjedla, zohriala by som jedlo mužovi a poslala by som ho jesť. Vidíš, že okolkovanie nezaberá, tak musíš byť drzá a povedať na rovinu....

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2023

A Tvojmu muzovi to nevadi? Ci on nema usta?

doriiis
16. sep 2023

@autor....no tak trp a čakaj dalej

autor
16. sep 2023

@dskjhfdlkdjhl Ja mam pcoit ze mu to vobec nevadi, lebo je to jeho blízka rodina , niekedy prídu aj jeho sesternice a tak….

1fifinka1
16. sep 2023

To bude asi jeho brat s priateľkou, ci? Mužov myslím.

ivanaks
16. sep 2023

Veď nech sedia v obývačke o čistej vode a čakajú, kým sa najete. A na rovinu im povedzte: "Mama, tato (braček, sestrička), my ideme jesť a vy tu počkajte. A oddnes to už bude vždy tak, my nie sme žiadna vývarovňa ani charita, aby sme vás týždeň čo týždeň kŕmili. Veď vopred nakúpte, doneste, ja z toho navarím a pozveme vás potom." Mňa moja mama učila, že nemému dieťaťu ani vlastná mať nerozumie. Ak sama nepoviem, čo sa mi nepáči, nikto nemá antény na príjem mojich myšlienok. Už ste im narovinu povedali, že sa Vám tieto ich návštevy nepáčia práve pre to a pre to?

peter0123
16. sep 2023

Choďte aj vy k nim pravidelne na vyžieračky, možno im to ,,padne,,. Ale keď vieš že chodia v stredu, čo tak ísť k nim v tú stredu?

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2023

Inak, ak sa o vas roznesie, ze dobrovolne krmite dvakrat do tyzdna navstevy, tak sa moze stat, ze budete aj castejsie. Ale tak ked neviete byt asertivni, tak to trpte. Prideme aj my, napis adresu😉

trema
16. sep 2023

Ty si strasne makka. Ale ako chces..

autor
16. sep 2023

@peter0123 Oni nechodia v urceny den… To je proste hocikedy.. Hocaky den sa mozu ukazat z nicoho nic

patus_2
16. sep 2023

Tak im povedz, že si prenášačka nejakého nepríjemného črevného ochorenia a ver tomu, že u teba už nikto jesť nebude 😅

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2023

@patus_2 toto je super napad😉

maranta_leuconeura
16. sep 2023

Vy ste sa s muzom zjavne nasli, obaja podpapucnici a nemi sluhovia 😀
To ako fungujete v inych zivotnych situaciach? Cakate na zazrak, kym sa to vyriesi samo alebo kym za vas niekto iny nieco vybavi, aby ste naaaahodou nemali konfoikt s nikym?

solange7
16. sep 2023

Ty mas zrejme aj nedoriesenu komunikaciu s partnerom. Jemu je to jedno a tebe to vadi.

gejb
16. sep 2023

Véd im povedzte nech sa k vám rovno nastahuju, keď už aj tak varis aj pre nich. Aspoň nebudeš v strese kedy sa dovolia....
Alebo buďte asertivni a otvorte si ústa

belaanabela
16. sep 2023

Chápem, na toto bola expert moja švagrova, chodila v čase obedu na návštevu s hlavnými deťmi im sme dali ale jej nie( to jej stačilo) ona šla potom o dum 🏠 dal k svojej mame a tam sa najedla... hrozné časy, ochch ale to bolo trápne a nepríjemné,.,veru ťažko bolo rady s ňou.
Liezlo mi to na nervy,lebo koľko ráz mne neostalo jedlo 🍲 na obed , Tak som povedala mužovi že čo to robí?! či jej to není sprosté On sa čudoval jak Puk, samozrejme si ju zastavoval...ja Ok tak si začni všímať čo robí, časom mi uznal že fakt je to v neporiadku,povedal to svokre (ich máme v dobrom kľudne) a keď si švagrova uvedomila že už je prekuknuta upustila od obedovych navštev👊

autor
16. sep 2023

@patus_2 Čosi.. oni došli aj keď som bola chorá mala som covid !! A ležala v teplotách v posteli. Oni sebe zapli telku a pozerali v obyvacke 🙂