icon

Návštevy v nevhodnom čase

16. sep 2023

ahojte ako riešite keď sa ku vam dovali navšteva v čase večere alebo obeda ??? Hlavne keď neviete že prídu, vy ste ich nepozvali k sebe na večeru… Len zrazu zahlasia že sú v našom meste tak sa zastavia. A presne prídu v takom období večere medzi 17-19tou, čize samozrejme už aj im vyložím večeru lebo my večeriame.. Je mi to divné. A ani nepovedia nič ze nechystaj nie sme hladní a ani neprídu pomôcť 😀 Vyslovene vidno že čakajú na jedlo. ako sa zachovať k takej návšteve ? Nedať im nič hladovať do 22:00 a čakať kým odidu? 😀😀 No vyslovene mne by to bolo blbé chodiť k niekomu v obeobí obeda / večere….

muchotrafka298
16. sep 2023

Tieto temy o nechcenych navstevach, neohlasenych, ako sa im vyhnut sa tu v poslednej dobe objavuju denne a to niekolkokrat. Stanov pravidla a mas to pravo, ze si vyberies, kto a kedy k tebe pride. Nie ze uz sme tu, tak dovidenia, pridite inokedy alebo vobec. Ty nie si restauracia, aby sa k tebe niekto chodil niekolkokrat tyzdenne stravovat. Nehovoriac o tom, ze im hostis za svoje peniaze a oni krasne setria.

autor
16. sep 2023

@maranta_leuconeura Je to jeho blizka rodina, on im nevie povedat nie , je to taky typ dobraka. A ja som potom v pozadi “nasrata” lebo jasne podte dovnutra, ale ja som ta co ma zvarit kavicku a nalozit im.

solange7
16. sep 2023

No tak to nerob. Je to uplne jednoduche.

autor
16. sep 2023

@belaanabela Si predstav raz ku nám prišli aj deti úplne hladné to bolo vidno lebo pýtali sa že co budu jest. Hned ked prisli. No a co urobis nedas im??

0silvia0
16. sep 2023

Tak ja osobne veceranie az tak neprezivam ako ty ze ideme vecerat. Nakrajala by som trocha syru, chleba, odhryzla z toho by som zobla aj ja a mne by to stacilo. To mate nejake specialne varene vecere?

hyta
16. sep 2023

Osobne neznášam prepadovky - neohlásené návštevy. Všetkých som postupne vycvičila, že sa u nás majú vopred ohlásiť. To čo píšeš, že ešte i počas covidu ti prídu, to je už ozaj drzé.

maranta_leuconeura
16. sep 2023

Autorka a preco zo seba robis sluzku? Muz ich tam chce, nech ich obsluhuje. By som sa zdvihla a odisla na prechadzku alebo kamkolvek. To dokedy chces zo seba robit usluznu handru?

larisa
16. sep 2023

Asi necakaš ,ze to tu vyriesime za teba. 😁👍

trema
16. sep 2023

Ok, vidim, ze s tym nechces nic urobit. Snad ti aspon toto vykecanie pomoze 👍

autor
16. sep 2023

@solange7 už som skúsila aj variantu že som nevarila , a vtedy boli reči že sa asi zle oženil keď nemá čo jesť
@0silvia0 Ja varím večeru.. polievka aj druhé jedlo.

gejb
16. sep 2023

Keď ešte aj deti posielajú.. tak jednoduchá pomoc. Nabudúce im povedz: vidím ze vam nas chuti, a veľmi často, chápem, ťažká doba, mate finančné problémy? Nemáte na jedlo? Povedzte nám...popýtam sa zvyšnej rodiny a môžeme vám robiť financnu zbierku aby ste sa mali o trochu lepšie.

solange7
16. sep 2023

Nuz komu niet rady. Si hlupa. A tomu ver, ze si. Tak ticho suchaj nohami a chod spravit ranajky.

maris5
16. sep 2023

Nasyp im par krat do jedla cili, mozno uz viac nepridu. 🤷‍♀️

autor
16. sep 2023

keď nič nenavarím tak potom rozprávaju po rodine že akú ma zlu ženu nemá ani navarené 😀😀😀😀😀

ivec16
16. sep 2023

pre navstevu vyvar vzdy cestovinu, to nie je drahe, osyp im to makom… alebo len kusok masla (moj syn je len take ciste s maslo) popripade s vajickom…. zajazdym by som im to iste ponukla cestovinu :D by icj mozno aj chut presla…

autor
16. sep 2023

Ale naopak keď my prídeme k švagrovi, jeho manželka nám ponukne max kávu a nejake chipsy. A nikto to nerieši, Ale len keď ja nemám navarené ! Tak sa rieši. nechápem ten dvojitý meter

solange7
16. sep 2023

A tebe zalezi na tom, co hovoria nejaki prizivnici? Nemas nic ine na praci len sa prezvedat, kto o tebe co rozprava?

adrianap83
16. sep 2023

To už asi len fakt neotvorit dvere. Keď prídu v čase choroby.
S mužom to riešte, spolu. Zapisuj niekam ako chodia. Možno ak to uvidí napísané, zapne mu. Tiež mu ukáž diskusiu, lebo sama tu vidíš, ze to nie je normálne.

maranta_leuconeura
16. sep 2023

Tak pokial fungujete v domacnosti ze ty si gazdina a sluzka a tvoj muz ti este naklada pracu v podobe nezelanych navstev, tak tam vznikol problem uz davno. Ja tento model zenske a muzske prace neuzavam, ale aj ten moze fungovat, keby ste vy normalne komunikovali a by si mu povedala, ze starat a varit budes ale len pre neho a on by to respektoval.

sense
16. sep 2023

Keď je mus posera a bojí sa ozvať, tak keď prídu nechaj mauza nech chystá.... A ak sa nebude k ničomu mat nemaj sa ani ty. Druhá možnosť byť ticho a suchat nohami, potom sa ale mestazuj

summer23456
16. sep 2023

Prosím ťa v akom príbuzenskom vzťahu ste? Ak sú to rodičia, súrodenci, im by som na rovinu povedala, že nemajú takto chodiť neohlásene a už vôbec nie na hlavné jedlo dňa. Ak je to vzdialená rodina,napr sesternica, tak to už vôbec by som sa nenavštevovala mimo sviatkov. Oni sú asi na hlavu.

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2023

Mne osobne by bolo uplne jedno, ze ma taka nenazrata banda ohovara, vytiahla by som suche rozky a Majku a nazdar.

maciatkolulu
16. sep 2023

@summer23456 švagor zjavne 🤣bolo mi to jasné od začiatku,že buď svagorovci,alebo svokrovci,ideál všetci. Nuž ja by som nerobila nič,nech muž nakúpi,navarí a obslúži a môžu si hovoriť čo chcú. Raz,dva x a dosť.

autor
16. sep 2023

@solange7 Ja sa neprezvedaˇ, mne to ludia povedia

adrianap83
16. sep 2023

Dnes sa zdvihnite a choďte vy ku nim sa najesť. Bistro u svokry 🤣

beronsche
16. sep 2023

Pocuj, ze su to svokrovci?
Nuz, ked muz nevie urobit poriadok, mas 2 moznosti.
Trpiet to, alebo to vziat do vlastnych ruk a zatrhnut to. Proste Ina moznost nie je.

Ze ked I'm nedas jest, tak maju reci, ze sa muz zle ozenil.. mojtyboze, no a? Nech maju... Este by som im s usmevom povedala, ze ja som sa ale dobre vydala..

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2023

A este by som to mozno urobila tak, ze ak oni pridu napr. v pondelok na veceru, tak v utorok by som prisla na veceru ja k nim.

beronsche
16. sep 2023

Alebo, ked volaju, ci ste doma, povedz, ze ano, ale muz rozhodol, ze sa ide cely vecer sexovat a ty, Ako poslusna manzelka nemas namietky, tak nemozete navstevu prijat. 🤪🤪

autor
16. sep 2023

No nepomáha ani ignrovoať ich, že napr idem robiť nejaké domace prace normálne vysávam počas navstevy 😀😀😀😀😀 aim to vibec neprekaza

0silvia0
16. sep 2023

Tak asi dobre varis. Ked mas robit vyvarovnu, tak si pytaj 5 euro za vecerne menu.
Ber si priklad zo svagrinej, chipsy na stol. A ci ta nejake tetky ohovoria, nech. To ti zalezi na nejakych blbych kecoch?