icon

Návštevy v nevhodnom čase

16. sep 2023

ahojte ako riešite keď sa ku vam dovali navšteva v čase večere alebo obeda ??? Hlavne keď neviete že prídu, vy ste ich nepozvali k sebe na večeru… Len zrazu zahlasia že sú v našom meste tak sa zastavia. A presne prídu v takom období večere medzi 17-19tou, čize samozrejme už aj im vyložím večeru lebo my večeriame.. Je mi to divné. A ani nepovedia nič ze nechystaj nie sme hladní a ani neprídu pomôcť 😀 Vyslovene vidno že čakajú na jedlo. ako sa zachovať k takej návšteve ? Nedať im nič hladovať do 22:00 a čakať kým odidu? 😀😀 No vyslovene mne by to bolo blbé chodiť k niekomu v obeobí obeda / večere….

cicuca
16. sep 2023

Mne napadaju dve možnosti, buď im povedať, že nech pridu tak o hodinku, že práve večeriate alebo im povedat po večery, že pozajtra pridete vy k nim. A ozaj trvat na tom, že pridete a ako to bude fajn, že si budete srriedat večere. Pride mi to, že vás jednoducho využívajú.

autor
16. sep 2023

@0silvia0 Len potom my sme o hlade 😀😀😀😀😀😀 Keby mam cakat kym odidu tak umrieme hladom

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2023

No, vsetky rady si odpalkovala, tak neviem, neda sa Ti poradit, budes to musiet trpiet dalej. Evidentne ste s muzom obaja blbi.

autor
16. sep 2023

najhoršie je keď dovalia aj deti so sebou a oni už len čo vojdu!! Mami som hladny čo budeme jest?? Jej posepká ale je to počuť

alex49
16. sep 2023

Akurát by ma trápilo že ma ohivaraju. Nabudúce keď prídu, tak varené odlož na ďalší deň a nálož chleby maslo, zeleninu. Na obed mame polievku a druhé, nie na večeru. Ak ich chce muž hostiť, tak nech sa páči, má zdravé ruky môže vyvárať koľko chce.

autor
16. sep 2023

@dskjhfdlkdjhl čize keď sa dovalia svokrovci, švagrovci aj s hladnými detmi krore neustale rozpravaju ale su hladne, vylozim kavu na stol.. jasne. A keď už stoja pred dverami a vidia ma do vnitra domu, mam ich cez okno zakricat ze teraz nechodte 😀

zuzanaete
16. sep 2023

Ked zavolaju, tak ich popros, ze nech sa zastavia v obchode a prinesu zemiaky, mrkvu, maslo, vajicka, kuracie … ze ti chyba k veceri. Proste nejake 3-4 veci podla receptu. Ze si nestihala este nakupit.

gejb
16. sep 2023

@dskjhfdlkdjhl vymyslená téma...

autor
16. sep 2023

@gejb No bola by som rada ak by bola vymyslena 😀😀😀 Bohuzial moja realita

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2023

No, keby sa to stalo raz za mesiac, tak este pochopim, ze to trpis, ale dvakrat do tyzdna, tak tam je zaver jasny-ste ako bedne gitu.

alex49
16. sep 2023

Bud to chceš riešiť alebo nie 🤦‍♀️

0silvia0
16. sep 2023

Ale prosim ta uz tolko neries. Ved ti pisem, daj na stol syr, chipsy, chlieb, to bude predjedlo a potom sa poriadne najete ked odidu. To neobedujete ked ste vecer ako hladni vlci?

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2023

@gejb tiez si myslim.

autor
16. sep 2023

@dskjhfdlkdjhl Oni nam dost pomhli ked sme pred par rokmi stavali dom. Tak ja si myslim ci to nerobia za to, ze na oplatku my ich mame teraz hostit

autor
16. sep 2023

Ja si myslím ci to neberu tak, ze ked oni nám pomohli s domom pred par rokmi, akoze par stavebných prac zmontovanie niecoho.. Tak ze teraz na oplatku chcu k nam chodit…

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2023

Tak ste im mali riadne zaplatit. A znovu, keby som to mala dvakrat do tyzdna doma a dlhodobo, tak by som to urobila tak, ze hned na druhy den by som bola u nich a cakala na veceru. Potom by ich to velmi rychlo preslo. Ale ja by som to nenechala takto daleko zajst.

autor
16. sep 2023

@0silvia0 My sme cely den v robote, prideme okolo 17tej az domov. Obedy mame v praci ale su strasne slabe az nechutne.. A prideme domov obidvaja hladni

gejb
16. sep 2023

Odmietas všetky rady. Tak bud je to vymyslene alebo si sa prišla len vyrozprávať a nespravis s tým absolútne nič.
Ty aj manžel ste mumaci ktorí si nechajú skákať po hlave, nechávajú sa zneužívať a ostatnej rodine to vyhovuje lebo majú reštauráciu zadarmo.
Tak trpte ked si neviete usta otvoriť..

autor
16. sep 2023

@dskjhfdlkdjhl No neviem kolko by som zaplatila švagrovi že nam zmontoval poličky. Oni si za to nič neopýtali sami sa ponukli že nam pomožu. Aj my im zadarmo pomáhame cez naše práce… Ale mám pocit ci to neberu tak, ze sa tu narobili tak chcú tu chodiť

0silvia0
16. sep 2023

To prides o17 tej domov, zacnes vyvarat polievku aj druhe jedlo a potom kedy jete? O 19tej? A vtedy klop klop a tadaaaa navsteva.
Si velmi neasertivna. V tomto pripade len v pondelok navarit 10 litrov najlacnejsej kapustovej polievky a navsteve cely tyzden nukat len toto.

peter0123
16. sep 2023

A čo tak hrať a rovnakými kartami? Oni narozprávajú aká si zlá keď nemáš navarené, a ty sa neozveš keď u nich dostaneš max chipsy?

simona20201309
16. sep 2023

Ty si len nepostvi proti vám celú rodinu len preto, že nie si schopná nastaviť nejaké pravidlá. Oni si dovoľujú len to, čo im ty dovolíš. Ako mne sa ťažko verí ze naozaj existuje niekto kto sa bez hanby 2x v týždni vystravuje u niekoho na návšteve. Bud ich srdecne nukas, alebo už fakt neviem.
Nastav pravidlá.
Hoc by ste sa videli len 2x v mesiaci, ale aspoň si nepokazíte vzťahy takýmto nasilnym milosrdnym falošným správaním.
Ešte raz - slušne im povedať príďte neskôr, ideme večerať. Alebo sa vyberte práve v tej chvíli niekam preč (napríklad do obchodu, na prechádzku, hocikam) alebo sa normálne nejedzte v kuchyni, a im zatiaľ pustite nejaký program v TV a na stol vysyp oriešky.
Ja pre návštevu ktorá k nám chodí pravidelne ani nechystám občerstvenie. Stačí voda a káva. Občas ponúknem koláč, ak máme, alebo otvorím keksíky. Občas!!! Nie 2x v týždni.. .

gejb
16. sep 2023

Ak by to tak aj bolo tak skôr preto ze sú sociálne slabšia rodina. Spýtala by som sa ich na to nech rovno povedia ci nemajú na jedlo. Človek potom inak pristupuje k pomoci

beronsche
16. sep 2023

Pomoze jedine otvoreny rozhovor. Musis im slusne ale asertivne povedat, ze takto to pokracovat nemoze.
Rataj s tym, ze sa urazia a bohvie co budu o tebe hovorit, ale podla mna to za ten pokoj stoji.
Ak aj tak budu chodit, tak dospelym kavu, detom max. rozok s maslom. A vytrvat.

beronsche
16. sep 2023

@gejb presne tak!

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2023

Tak ak vam zmontovali par policiek, tak potom to uz maju davno splatene. Usta mame od toho, aby sme hovorili. Ty ich mas mozno len nato, aby si mala kde minat ruz, lebo toto by normalna rodina mala uz davno vyriesene. Ak si cakala, ze sa niekto prihlasi a pojde to s nimi vyriesit, tak to si cakala zle.

summer23456
16. sep 2023

@maciatkolulu to sú dobré na hlavu. My okrem nejakej udalosti ako je napr oslava okrúhleho jubilea, prijímanie, birmovka apod nechodíme k nikomu na obed ani nikto k nám. Nie ešte 2x do týždňa, to sú dobré vychcani. Nejaký švagrovi nechápem na čo majú chodiť horí aj na kávu raz do týždňa,aj to mi príde moc

autor
16. sep 2023

@0silvia0 Nie oni pridu pocas toho ked ja zacnem varit . A vidia ze varim a cakaju normalne dokedy nemam hotove jedlo. Najedia sa a potom zrazu uz idu prec..

Ta rada ze mame aj my chodit k nim je u nas nepouzitelna, pretoze ti ludia byvaju 1 hodinu cesty autom od nas. V inom meste. Nam sa po celom dni roboty nechce este ku nim cestovat na just na veceru. Oni to robia takym nenapadnym sposobom, kedze byvame vo vacsom meste, ze : Ahojte , sme v Auparku potrebovali sme tu prist nieco kipit.. Tak ked uz sme tu sa zastavime u vas 🙂 Oni to robia tak, Ze akoze su v nasom meste pre nieco a ked uz su teda tuuu tak sa zastavia. No a pridu presne tak, ze ja zacinam pripravovat veceru cize vacsinou som v kichyni. Oni to vidia ze varim a normalne cakaju , az kym nemam hotove 😂😂😂 a potom sa najedia a potom idu prec 😀😀😀😀 A muz nic, lebo vsak prisla rodina 😀😀😀😀

anketkarka
16. sep 2023

Je to o Tvojich hraniciach. Štve Ťa to, že nevieš povedať nie. Nauč sa to a bude Ti ľahšie. Pravidlá etikety hovoria, že návšteva sa musí ohlásiť a Ty nie si azylový dom, aby si bola nútená stále každého prijať. Urazia sa, no a čo. Ty nie si nútená ísť za svoje hranice, keď ich niekto nerešpektuje, že máš svoj život a nie si hotel.

autor
16. sep 2023

a najlepsie ked idu aj s detmi, a tie pridu zacitia ze varim a hend joj taky som hladny mami! Co budeme jest??? No a teraz trapas. A ja tam varim

stanulienkat
16. sep 2023

Nechodte, sulozime. Hotovo, bodka.🤣