icon

Návštevy v nevhodnom čase

16. sep 2023

ahojte ako riešite keď sa ku vam dovali navšteva v čase večere alebo obeda ??? Hlavne keď neviete že prídu, vy ste ich nepozvali k sebe na večeru… Len zrazu zahlasia že sú v našom meste tak sa zastavia. A presne prídu v takom období večere medzi 17-19tou, čize samozrejme už aj im vyložím večeru lebo my večeriame.. Je mi to divné. A ani nepovedia nič ze nechystaj nie sme hladní a ani neprídu pomôcť 😀 Vyslovene vidno že čakajú na jedlo. ako sa zachovať k takej návšteve ? Nedať im nič hladovať do 22:00 a čakať kým odidu? 😀😀 No vyslovene mne by to bolo blbé chodiť k niekomu v obeobí obeda / večere….

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2023

A tak ked zavolaju, ze su v Auparku, tak by som im povedala, ze nech si tam daju veceru a potom mozu prist. Alebo, ze za nimi dobehneme.

mamina7070
16. sep 2023

ale o navar presne vam dvom napr dva kusy masa a muz nech sa rozdeli ked je to teda jeho rodina

anna777115
16. sep 2023

Tak, ja neviem, ale pokiaľ ja osobne nikoho nepozyvam na obed, alebo večeru, alebo po prípade sa nejedná o nejakú oslavu, tak bežne uvarím kávu, vyložím, nejaké keksy a vybavené.Urcite, nebudem niekoho stravovať doma dvakrát do týždňa.

simsalabim
16. sep 2023

Autorka, ked ti povedia, co vlastne jete, tak povedz - dnes drzime post. Alebo - chceli sme sa najest vonku. Alebo - mame par kuskov sucheho chleba, urobim ho na vajicku, ale pre vas by uz nebolo. Alebo - mame iba vodu a caj, ak ste hladni, doneste si. Este potrebujes inspiraciu, co povedat?

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2023

@simsalabim asi je to zbytocne, tu uz bolo tolko dobrych rad a nic z toho jej nebolo dobre😉

babulkomale
16. sep 2023

Maju na to aby min.2x tyzdenne jazdili hodinu autom k vam do mesta? Povedala by som, ze sme cely den v praci, unaveni, chceme pokoj a ved v Auparku je jedla dost, aj kavu tam serviruju.
Tvoj muz je pripeceny asi.

mamina7070
16. sep 2023

alebo nevar a pridu odid z domu ze ides kamoske a muz nech si poradi 😉

autor
16. sep 2023

@mamina7070 Tu ide o tu situaciu, ja varim, samozrejme to citit vsade, a oni dojdu , vidia ze varim v kuchyni. Deti Automaticka hlaska : Sme hladni co budeme jest. Ja varim, oni sedia v obyvacke kecaju s muzom bla bla a vyslovene neodidu domov akz kym vyslovene ja nedovarim.
To nie je , ze oni sa dopredu ohlasia , napr dva dni sopredu ze pridu a viem sa takticky nachystat ze vudeme mat len chlebik. Ja napr dneska planujem urobit rezne, a neviem o tom ze oni dojdu. A zrazu dojdu pocas toho ako vyprazam rezne. Proste a vtedy uz co. A vidia ze ich tobim vela lebo chcem to mat na dva dni! Cize neda sa ani obalamutit ze ups mam lennjeden kusok. Mne je to divne, ze im to nie je blbe takto vkuse chodit.

autor
16. sep 2023

Najhorsie je ked prinesu deti a zacnu eozpravat ake su hladne a co budu jest. A normalne nahlas.

simsalabim
16. sep 2023

Ach, ty si uplne tupa, sorry. Tak im poviem, ano, prazim rezne, ale to si berieme zajtra do prace. Ked uz im neviem priamo povedat, ze to je drahe zivit 4 ludi navyse 2x do tyzdna a ze ti to vadi.

autor
16. sep 2023

Uz som skusila aj tak, ze tym detom som urobila chlebik so sunkou salamou syrom. A oni to hned zjedli ale kedzeeee navsteva bola samozrejme 3 hodinova, zas boli hladne

masinka
16. sep 2023

Ked nepridu, navarila by som na dva dni, a ked by na druhy den prisli, tak sorry, dojedame posledne zbytky zo vcera, ale je toho akurat na dve porcie.... Tak by ani nemali dovod ta ohovarat ze chudak muz je hladny, ani cakat ze co navaris.

autor
16. sep 2023

@simsalabim A ked by tie deti tam nahlas rozpravalize su hladne? Tak im povies sorry prazim rezne ale len pre nas, tu ide o tu blbu situaciu.

simsalabim
16. sep 2023

Tak detom povedz, ze ine nemas, maminka im cestou domov kupi v Macdonalde.

A ano, aj keby rozpravali, ze su hladne. Co je vela, to je moc.

mamina7070
16. sep 2023

sak daj ich rodicom cislo na pizu nech objednaju a zaplatia

no sak ked robis na dva dni tak proste odloz na druhy den pre vas a to co mate na tu jednu veceru rozdel sebe normalnu porciu a detom kazdemu po polke z muzovej a ostatnym len prilohu

proste to co mas na druhy den rovno zabal pre seba a so svojim nech si robi muz co chce nech sa podeli ale druhy den nic nedostane ty musis hlavne muza zlomit

anna777115
16. sep 2023

Tak, im skúste nastaviť zrkadlo a urobte to párkrát to isté im, ako budú reagovať.

simsalabim
16. sep 2023

Akoze prepac, tolko rad, co ti tu zeny dali a ziadna sa ti nepaci. neviem, co chces vlastne pocut? Ale uprimne!

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2023

Blba situacia je to preto, lebo ste to svojou blbostou dohnali az do takych absurdit, ze ich tam mate furt.

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2023

Autorka-daj sem adresu tych pribuznych, my im to pojdeme vysvetlit. Takto si to chcela? Ci aku pomoc ocakavas?

autor
16. sep 2023

@masinka Toto skusim! Ak zas pridu napisem dalsi vyvoj 😀😀😀😀

h2
16. sep 2023

Autorka, jasné, že tvoj muž to nerieši, keď ty si tá (sprostá), čo má okolo toho robotu. On je presne, ako oni. V čase večere sa len obzerá, kde mu čo naložíš. Keby to mal robiť on, alebo aspoň AJ on, spolu s tebou, tak by možno konečne zmenil názor.
A keď im nepovie on, ty im prečo nič nepovieš? Na otázku, či si nevarila "Áno, varila som, pre nás. S návštevou sme nepočítali. A vy ste nič nevarili? Doma nič nemáte? Aj predvčerom ste tu boli na jedlo, tak dnes som už naozaj nemyslela, že prídete zase na večeru. Môžem vám dať, ale potom budeme my s mužom hladní." Alebo podobne. Odpovedať tak, aby zároveň pochopili výčitku.

autor
16. sep 2023

@dskjhfdlkdjhl No hlavne nazory ze to naozaj nie je normalne takto chodit sa navstevovat. Pretoze ked som to povedala kamoske, ona mi hovorila ze v niektorych rosinach je normalne sa takto casto navstevovat a dokonca aj u seba prespavat a chodit aj na spolocne dovolenky… Cize potrebujem pocut tie nazory ze nie naozaj to nie je normalne

autor
16. sep 2023

@h2 No toto su dobre vety, normalne takto to poviem lebo uz nic nepomaha

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2023

No, normalne by to mozno bolo, keby ste tam aj vy chodili-na striedacku, ale toto je doslova vyzieranie a treba to stopnut, resp. vcera bolo pozde. Mne by mozno este viac ako to vyzieranie, vadilo to, ze mam tak casto vecer, ked si nemozem robit, co by som ja chcela.

h2
16. sep 2023

@masinka Ohovorili by ju, že nevarí každý deň čerstvé, že chudák muž musí jesť prihrievané "staré" jedlo a pre návštevu nemá nič. ☹️

autor
16. sep 2023

@dskjhfdlkdjhl Ano mne toto strasne vadi, ja si chcem ist v klude na zachod , v klude do vane, a furt tu dakto oxiduje

autor
16. sep 2023

@h2 no inak je to mozne ze presne toto by z nich vypadlo😀😀😀 Lebo raz som robila uz ani nepamatam co ale nieco vyprazane a spomenula som ze to aj na dalsi den, a svokra ze fakt?? Ved to je dobre len cerstve…. 😀😀😀😀

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2023

No, a keby mne niekto povedal, ze: "Ved to je dobre len cerstve", tak by som povedala, ze teda v poriadku, tak cerstve tu mam rozky a my si dame toto.

maranta_leuconeura
16. sep 2023

Takto si predstavujem autorku. Tuto sa vyzaluje a potom ide naspat k hrncom, lebo ma kratku retaz z kuchyne 😉

masinka
16. sep 2023

@h2 treba spravit gulas, ten je lepsi az na druhy den 😀