Návštevy v nevhodnom čase
ahojte ako riešite keď sa ku vam dovali navšteva v čase večere alebo obeda ??? Hlavne keď neviete že prídu, vy ste ich nepozvali k sebe na večeru… Len zrazu zahlasia že sú v našom meste tak sa zastavia. A presne prídu v takom období večere medzi 17-19tou, čize samozrejme už aj im vyložím večeru lebo my večeriame.. Je mi to divné. A ani nepovedia nič ze nechystaj nie sme hladní a ani neprídu pomôcť 😀 Vyslovene vidno že čakajú na jedlo. ako sa zachovať k takej návšteve ? Nedať im nič hladovať do 22:00 a čakať kým odidu? 😀😀 No vyslovene mne by to bolo blbé chodiť k niekomu v obeobí obeda / večere….
@stanulienkat Oni zavolaju muzovi a ten im nevie povedat nie lebo vsak rodina
Ja si myslim ze u nich v rodine je to normalne sa vkuse navstevovat, Unas v rodine toto vobec nebolo a preto to neviem pochopit absolutne. Aj ja chcem mat doma bordel, byt v pyzame a pozerat telju
Nič iné nepomôže, len to, že im to začnete robiť vy. 2, 3, alebo aj 4x do týždňa. V čase obeda, večere. A hneď sa spýtať, čo varili, čo budete jesť. Keď nemajú, majte blbé poznámky, ako oni u vás. Keď prídu oni k vám, povedzte "To je náhoda, práve sme sa chystali k vám. Tak môžeme ísť spolu. Čo máte navarené? Sme hladní!" Normálne takto na drzovku. A nie, že ti to bude blbé! Im to isté blbé nie je.
Tak ich prekvapte vy a mesiac nemusis varit veceru. Zavolajte im, ze ste pred branou-neohlasena navsteva.
To sú kecy. V žiadnej rodine to nie je normálne.
No nadrzovku by som im povedala ze chodia v nevhodnom case. Nemam na nich cas. A nabuduce ani neotvorila ked sa nedohodneme vopred na navsteve,dovidenia.
Keď je u nich v rodine normálne sa v kuse navštevovať, tak je najvyšší čas, aby ste to začali robiť aj vy im. Nemôžu vás predsa stále vyžierať, veď to ide aj do peňazí. O tom, že potom nezostane vám, napríklad na druhý deň, ani nehovoriac.
ako oni sa trepu hodinu k vam aby sa najedli a cakaju ze ty po celodennej robote im udes varit ? tak sa setri a z izuju mesacne naklady na stravu 😂
a este ty sa bonis ze ta poohovaraju ? sak zacni ohovarat ty ich rozhlas ze nevaria deti maju hladne nestaraju sa
svagrinej kup kucharsku knihu a daj s tym ze nech sa nauci varit
uvar to co nelubia dispelym naloz miniaturnu porciu - nevydalo
Prosím ta keď sa nájdete o 2-3hodiny hladom neumriete, keďže bez jedla vydrží človek niekoľko dni až týždňov.
Ale chápem chcela si sa len po sťažovať a hovoriť mužov rodinu. Keďže na každú radu máš odpoveď prečo to nejde.
Ja by som povedala,že nemám nič navarené,keď si deti pýtajú jesť a dala rozok a džemom. Navar si teda o ôsmej večer na dva tri dni, im to neukazuje, navarené budeš mať a nemusíš každý deň variť rovno keď prídu oni a im by som dala len kávu s tým že máte teraz obedy v práci,začali vám tam super variť,takže doma si dávate už len rozok s džemom, že sa vám to neoplatí. Alebo že si priplatia jedno menu na večeru a to si beriete domov a už ste ho zjedli.
Ty si strateny pripad. K nim na navstevu nechces, odmietnut ich nechces, nedat im jedlo nechces...
Uz ti ostava len zostavit vecerne menu na kazdy tyzden a rozposlat po rodine obeznik. Ked dokazes dvakrat tyzdenne zivit cudzich, zvladnes aj kazdy den, predsa si nejaka kucharka a nie skupa. Gratulujem, muz sa za teba urcite nehanbi, mozes pokojne spavat.
@gejb Noo minule zahlasili deti svagrove ze joj jak je tu dobre nabuduce tu chceme aj spat!!! Cize mozno to beru z normalne
@maranta_leuconeura No ak by k tebe dosla navsteva a mormalne by okolo teba presli ako varis, este by sa spytali co varis, a ked vy si mala dovarene tak co? By si im povedala uz chodte prec ideme jest? Mne je proste blba ta situacia, ze vedia ze varim, este tie deti to tam zahlasia ake su hladne, a ja proste im nic nedam a budem sa tvarit ze neexistujem
Gratulujem. Ako ste si to zariadili tak mate.
ak sa to stane raz - tak samozrejme nech sa páči k nám
ale ak viac krát tak to budem radšej hladná a počkám si kým odídu do čerta...
Toto sa ani čítať nedá..Tak keď si oni otvárajú hubu, že sa zle oženil ak nemáš navarené, začni konečne ty trúsiť po rodine, aké sú deti chudence, musia k vám chodiť jesť, lebo im doma nedajú a bohvie ako to majú s poriadkom, keď aj, spať by u vás najradšej chceli
Tak pred nimi never. Veď keď si dáte občas na večeru chlieb,nič sa vám nestane. Var keď odídu.
Tebe je velmi tazko radit, kedze vsetko odmietas. A co takto mi do telefonu povedat, OK, pridite, ale prineste jedlo, nic doma nemame.
Tvoj problém je že nevieš povedať NIE.
Pritom je to také jednoduché, stačí len povedať mužovi že ta časté návštevy jeho rodičov otravujú a odmietaš im variť.
To je taký problém navarit iba pre dvoch a jednoducho povedať že sorry nevedeli sme že prídete?
Alebo sa zobrať a ist sa najesť kdesi von sama nech im muž sám navarí?
Prečo im vlastne on nevari?
@deti95060810 Vies co raz sa stalo, ze schvalne som mala navarene odlozene v chladnicke . A cakala som kym odidu. A sa zacali pytat ze co sme vecerali a ja ze este nic 🙂) A dnes uz nebudete veceriat si nevarila???
Autorka máš tu päť strán rád a žiadna sa ti nepáči. Tak var im naďalej a nestazuj sa .
@simsalabim Lebo ak poviem ze nic doma nemame, potom su komenty ze co vlastne jeme ak nic nenavarim
@simsalabim na všetko má autorka výhovorku. Len sa prišla postazovat...ju to podla mňa baví hrať sa na matku terezu a zbierať pochvaly aká je dobrá kuchárka...
@autor Baby ti tu dobre píšu,,, preboha rob voľačo s tým, šak to není návšteva ale vyžieračstvo!? Raz ,dva ráz sa to môže stať ale u Vás je to už pravidlo.,.tak či onak už sú naučený u Vás hodovat
Ja len nechapem ci to je v nejakej rodine normalne sa tolko navstevovat???
a mozno to urob inak lebo zjavne aj muz potrebuje vytrestat
zacni pytat od muza viac penazi na jedlo lebo varis pre x ludi viac
nezacni hned varit ako prides domov a ked pride navsteva chrumky kavu vodu a nevar avenujes sa predsa navsteve a nech su vsetci adni jeden dva vecery vydrzis ked sa opytaju mas dietu lekar nakazal a bodka
Sa ich opýtaj čo oni majú navarené. Vy nič nemáte, tak na čase ísť domov večerat. Dovidenia.
Autorka, ved si dostala rady, ako zabranit aby isli vobec dnu aj ako im nenalozit dvojchodove vecerne menu (!!!) na tanier ked tam uz su. A varim tolko co zjem, nie pre plus pol bytovky, tak by som ani nemala co nalozit.
Ja nehodim ani psovi co zobre, ma svoju misku, nech sa naje. Oni nech sa najedia v mcdonalde, ked nevydrzia hodinu cesty domov hladni.
@lujza123 Ja som to muzovi povedala a vela krat, on to berie tak ze nebude svoju rodinu vyhadzovat predsa z domu ked chcu prist. A ze preco by som aj im nenalozila ked uz som navarila. Proste on to vobec nechape.

Tak sa ich opytaj, co im mas uvarit nabuduce, naco by mali chut😅😭, alebo ich aspon zapriahni do roboty, budes to mat aspon rychlejsie uvarene