icon

Nečakaný rozchod

4. aug 2025

Ahojte, potrebujem to zo seba dostat a poradit. Pred par dnami prisiel za mnou partner ze sa po 3 rokoch chce rozist a ja som skoro odpadla. Nikdy ani naznak toho nebol- zeby povedal, ze to co i len zvazuje, mame rocnu dceru, vravel, ze budeme spolu navzdy. Po rozhovore, kde som ho prosila o cas na zlepsenie vztahu, mame nakoniec rozchod ale spim u neho aby dcera bola doma vo svojom a v podstate fungujeme ako predtym, len o vela chladnejsie, len spim v inej izbe a este poziadavka od neho bola nech sa nepodvadzame a o par tyzdnov ak vsetko pojde dobre mozeme vztah znova nanovo zacat. Ale neviem ci tomu verim. Mozno mi len dava cas na spracovanie vsetkeho lebo som to tazko zobrala a teraz mam velmi velmi tazke dni. Neviem co bude, mala by som sa sustredit na zachranovanie vztahu ale ja mam polovicu cas panicke zachvaty ze co s nami bude a pol casu placem ze sa to rozpadlo. Dovod na rozchod je ze sa hadame casto. Ze to zacalo ked sme zacali s IVF procesom. Ano pichala som si hormony a nezvladala som to dobre, a potom som mala vysoko rizikove tehotenstvo od zaciatku kvoli hematomom a potom sa pridala preklamsia. Teraz mame nasu prvu dceru a nespala som rok. Do toho hned po skonceni materskej - ano 6 mesiacov som nastupila naspat do prace, nakolko partner odmieta platit moj dom v BA - hypoteku a vsetku reziu, takze som nemala na vyber. Dom prenajat nemozem, lebo ako som chcela a ano mala som zaujemcov, ale 2 dni na to ako sa "prenajal" sa so mnou rozisiel a potrebujem ho ako zalohu. Byvat tam sama nechcem, bojim sa, je to velky dom a dcera tam nikdy nebyvala dlhodobo. Mame opatrovatelku ale ta viac nechodi ako chodi takze to tu popri praci lepime ako sa da. Rano vstanem upratujem, potom pracujem tazko a do toho asistujem opatrovatelke a po praci starostlivost o dceru a domacnost, mame este velkeho psa, ktoreho si nepomojka muz ako je rok dlhy tak aj okolo toho lietam aby tu nebol chudak sam. Ja som pod strasnym stresom a nemam od nikoho pomoc ani od rodiny, od ktorej som ju prosila, vsetci mi povedali, ze si to mam sama vyriesit. Moj muz takto neuvazuje - nechape co mu vravim, ked toto opisujem.

Hadame sa casto aj za hluposti podla mna a toto su veci, ktore vadia mne. Partner v domacnosti vobec nepomaha, od kedy je so mnou nenavaril, nezapol pracku, umyvacku riadu, neutrel podlahu proste nic. O dceru sa zaujima denne ale nestara sa hlbkovo - doktorov, prikrmy, program dietatu robim ja. On zapne telku a je na mobile. Este ked napr poviem, ze podme dieta okupat, tak mi povie, ze jemu sa nechce on je unaveny. Nepracuje - uz asi 3 krat ho za rok a pol vyhodili. Nevinim ho za nic, povedala som ze mu pozicam alebo dam peniaze ked potrebuje, ale on mna este vini za to, ze ked sme spolu on plati vacsinu jedla, aj ked prispievam aj ja. Reziu nehnutelnosti kazdy plati sam za svoje - kazdy mame svoju aj ked jemu jeho nasli, vybrali a zaplatili rodicia, len teraz si uz plati splatky sam. Ja som si na svoju roku setrila a makala - mrzi ma, ze mam pocit, ze ma nedocenuje. Tie hadky zacinaju tak sprosto - ze poviem muzovi: umy dcere pohar, a on ho nechce umyt saponatom ale mydlom na ruky splechnut a oplachnut pod vodou. Ja poviem, ze to nie je dostatocne a on uz pokracuje aka som nenormalna a uz to ide. Ja sa snazim teraz na nic nereagovat a vo vsetkom suhlasit, a ze prisiel po rozchode hned aj z 20 velkymi vecami co chce menit, ale uprimne je to narocne. On sa teraz chce uzdravovat, nechce byt v toxickom vztahu co nechcem ani ja a planuje si dovolenky a same pivka s kamaratmi a hobby ako sucast uzdravenia ale podla mna ziadne uzdravenie vztahu neprebieha ako som ja navrhovala, ze tak podme na rande podme sa venovat jeden druhemu. Ja len chcem stastnu rodinu ale ako keby chapem, ze to je narocne a nie je to len rozpravkove a ten rozchod ma strasne zneistil. Aky mate na to nazor?

Strana
z7
anonym_545c5b
4. aug 2025

@anonym_autor velmi ma to mrzi, je to tazka situacia. Vyzera to ale, ze mozno bez partnera ktory nepomaha v domacnosti a s ktorym sa tolko hadate,
mozno predsalen najdes viac casu a sily lepsie rozumiet sebe a mat sama seba viac rada. Dolezite je, aby mal o dceru zaujem a bol s nou v kontakte tak casto ako sa da,aby sa necitila otcom opustena. Ale mozno bez neho, aspon teraz , ked rozchod chce, budes mat paradoxne, aj ked opustenie boli, praveze oddych od hadok a neskor si najdes takeho, co nebude zanedbavat vztah.
kedze tento partner sa nestara o domacnost a nevybavuje veci pre dceru. V podstate je skoro ako keby si mala druhe dieta.

abbey1
4. aug 2025

@anonym_autor Veď tebe sa nič lepšie než tento rozchod nemohlo stať. Využi to ako šancu na nový a lepší život pre teba a pre dcérku. Držím päste. Okamžite by som balila kufre a dovidenia.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
janka_266
4. aug 2025

nijak by som sa nebála, že Vám dcéru vezme, keď sa mu nechce jej ani umyť riad ani ju okúpať, budú to len silácke reči. pokiaľ máte kam ísť, pracujete a viete, že to utiahnete sama, by som poriešila nájomníkov, že sa Vám vyskytla taká situácia, že sa do domu sťahujete vy a odišla by som. dieťa si na zmenu zvykne veľmi rýchlo. hádam nechcete čakať kým si to mladý pán rozmyslí a zrazu mu bude vyhovovať byť s vami.

anonym_8ba9c2
4. aug 2025

@anonym_autor za prvé viem ako ťažko ti je, všetko zvládať a nemať schopnú pomoc. Za druhé on ti evidentne s ničím nepomáha a váš vzťah je skôr mechanický. Chápem že chceš kvôli možno dcérke zachovať vzťah ale keď niečo nejde tak to nejde. Pre mňa by bol takýto chlap len na príťaž len ďalšie dieťa v domácnosti.
Ľúbiš ho ? Boli medzi vami nejaké nežnosti ,sex akože stale ? Alebo to od nejakej doby prestalo ? Daj viac informácií o vašom vzťahu ( dieťa vynechaj) čisto len vy 2. Lebo niektorí chlapi naozaj nevedia o prikrmoch a tak hlavne že má o dieťa záujem.

subartic
4. aug 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor a ty si si nevšimla ako on manipuluje tebou ? Postaviť sa zbaliť seba a dcéru , tresknúť dverami a odísť. nič lepšie sa ti nemohlo v živote stať.

liv1
4. aug 2025

Pozri. Najdi si v prvom rade psychologa, aby ten strach ze prides o dceru ta nepripravil o rozum. Pretoze nie je opodstatneny. Tu zachrana vztahu podla mna nema zmysel, je to lenivy hnup, a ty budes casom len rada, ze skoncil, aj ked to teraz nevidis.

Jeho “ozdravovanie” a tvoje co? Ved ty muklujes ako mulica, staras sa o dieta a on ani nevie umyt jeden debilny pohar normalne?

Tvoja taktika by mala byt uplne ina, ako to ze ho nechqs robit co sa mu chce. Uplne naopak!
Nechodi do prace, tak nech sa paci, po tvojej pravi nevh sa venuje doetatu a ty sa ides ozdravovat nie on. Nechaj mu dceru, chod von, chod cvicit, chod s kamoskami, aj vecer na drink, aj keby si mala ist nasilu. Krasne sa oblec, namaluj, a chod. Prestan sa s nim vadit, skus sa tvarit ze neexistuje. Prestan mu varit, upratovat, rob len sebe a dietatu,

A poziadaj o zverenie dietata do tvojej starostlivosti. A ak si myslis, ze si toxicka, pracuj na sebe, aby si nebola. A este raz. Psycholog psycholog a este raz psycholog

autor
Autor odpoveď zmazal
colsami
4. aug 2025

Takze Tvoj frajer:
- v domacnosti nic nerobi
- pracu nema, nechodi
- k dietatu mas opatrovatelku
- o velkeho psa sa nepostara
- o dceru sa tiez nepostara ani malickosti
- visi na mobile a TV
- stale sa hadate
- chce sa rozist tj uz Ta nelubi

+ Mas vlastne byvanie aj pracu.
Zabudla som na nieco? Nerozumiem naozaj, co riesis. Ved on Ti je ako gula na nohe. Kde sa stala chyba a kto je aky, vies len Ty. Ale momentalne Ti je ten chlap ako gula na nohe.

marryliese
4. aug 2025

@anonym_autor nepomáha, o dcéru nemá extra záujem, netrávi s tebou čas, o psa sa staráš ty a hadate sa. Tak na čo s ním budeš? Toto zjavne nefunguje, ja by som predala ten obrovský dom a kúpila si byt kde by som dcére vytvorila kľudné pekné prostredie na život. Nechápem, z čoho sa on spamätáva? Ak chlap berie ako manipuláciu, že sa má starať o dcéru a že si smutná z jeho chovania tak je to pekný blbec :D ty máš byť popri práci, dcére a psovi odpočatá, usmiata, energická a bez jediného slova výčitky hej? Tvoj chlap by mal otvoriť oči. Odsťahuj sa, uvidíš že po mesiaci-dvoch dobehne s kyticou aby si sa vrátila.

autor
Autor odpoveď zmazal
liv1
4. aug 2025

A za dalsie, ak ti pri kazdej chvili rozprava o nejakych videach aj ked povies ze si smutna, tak proste prestan s nim komunikovat, alebo mu povedz, ze robi to iste a manipuluje on. Ale k tomuto musim povedat, ze ak si tazka povaha mozno je cas si premysliet aj tvoj dalsi zivot. Moj sa po trojrocnom chodeni s jednym typkom velmi zmenil v 21 rokoch. Vela som pochopila, co som robila zle, co budem robit inak, a bola to pre mna ta naj naj naj skola do zivota. A mozno toto je ta tvoja. Sice bola sakra tazka, ale stala za to, lebo on za to nestal. Horsie je prist o skveleho cloveka… a ten tvoj nim nie je.
A este co zmen, zacni vecer dceru ty uspavat ak to nahodou nerobis vobec.

deedol
4. aug 2025

Uz by som bola v tom dome na tvojom mieste. Rocne dieta si zvykne za par dni a tebe bude lepsie. On ta este bude prosit, aby si sa vratila, ale nedaj sa. Vsetko zvladnes, ved on je skor prekazka ako pomoc.

marryliese
4. aug 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor tak to neni stravený čas s ňou, to by zvládla aj opica 🙂

mamaaja82
4. aug 2025

Vsak ty mas buchat sampus od radosti,naco sa drzis takeho chruna?

milanemila
4. aug 2025

@anonym_autor boze precitala som si tvoj prispevok a rozmyslam, ze preco takeho chlapa vlastne chces 🤦🏼‍♀️ na vsetko serie, nestara sa poriadne o dieta o nic v domacnosti ale teda ani zarobit peniaze nevie a ty si od 6m dietata musela ist do prace. Ja by som teda takyto “vztah” urcite nesla udrziavat. Mas prijem, mas kde byvat a aspon ti odpadne starostlivost o chlapa.
Ja by som sa odstahovala, malu dala do jasliciek (kedze na vasu opatrovatelku sa neda spolahnut) a rovno dala navrh na upravu styku s dietatom a vyzivne a nech sa ten tvoj akoze chlap stara sam o seba.
A ak vahas, tak si napis na papier 5 dovodov, preco chces byt s nim a teda to ze nechces stahovat 1r dieta (kt si zvykne na byvanie hocikde velmi rychlo ak tam bude mat teba) nie je dovod.

mimaapeto
4. aug 2025

nevidím problém... máš vlastný dom, prácu, opatrovateľku už by iba počul ako sa za mnou dvere zatvárajú a ešte by som sa dohodla na platení na malú a čas kedy s ňou bude ....a buď sa spamätá alebo nie ... si silná žena ty to zvládneš aj bez neho

oblecenie99
4. aug 2025

Neschopák s pocitmi menejcennosti, ktorý má frustrácie z toho, že jeho partnerka je šikovnejšia a úspešnejšia, ale aby to zmenil, tak by musel zdvihnúť zadok, ale to neurobí, lebo je aj lenivý. Jedno ale treba uznať, ako bravúrne s tebou točí, že ešte TY si tá, ktorá na ňom visí emočne, a praktický "prosíš", aby zostal. Ty potrebuješ od neho pár mesačný odstup a tak sa ti otvoria oči, že si budeš búchať hlavu o stenu, kde si mala oči, srdce a rozum.

lienka.7
4. aug 2025

@anonym_autor ty si v podstate schopná sa o dcéru starať sama, tak neviem, čo mu robíš rohozku...ešte budeš zivit chlapa??? prosím ťa, spamätáj sa 🙏

oblecenie99
4. aug 2025

Jaj, a stavila by som sa, že za tým nečakaným rozchodom bude druhá žena.

jaskolka
4. aug 2025

Čiže ty si vlastne samostatná slobodná mamička, máš prácu,aj kde bývať, finančne si nezávislá...a na krku máš jedného blbečka, ktorý ti robí akurát nervy a stresy...
Úprimne...to načo ti toto je? Ved ty si podľa toho sama už dávno,teraz to už bude len "oficiálne"

alex49
4. aug 2025

Nenapísala si na neho žiadnu pozitívnu vlastnosť. Zbal seba, dcéru a chod do svojho domu. Ty si sa s ním mala už dávno rozísť, spravil ti službu, že to spravil on.

som_realistka
4. aug 2025

Si samostatná, máš dom, prácu, ak sa bojíš bývať vo veľkom dome sama, prenajmi ho a z nájmu si zaplať niečo menšie Ty, zvládneš to, lebo teraz platíš prázdny dom a zvládaš. A myslím si, a nebudem ďaleko od pravdy, "buďme od seba, len sa nepodvádzajme a o pár týždňov uvidíme" znamená, mám inú, len testujem či mi s ňou bude lepšie. Zbaľ sa, pošli túto vychcanú pijavicu k vode, súdne si daj potvrdiť výživné a úpravu styku. A že sa vyhráža že Ti vezme dieťa, no jasne, prd vie, nerobí, nezarába, len silácke reči aby si sa bála, však jemu je takto sveta žiť, postaráš sa a on si robí čo chce.

deti95060810
4. aug 2025

mňa by už len odrádzalo že nepracuje. za 1,5 r ho už 3 krát vyhodili z práce. . To čo je za chlap. máš doma lenivé hovädo .
myslím si že pre teba je rozchod to najlepšie čo sa ti mohlo stať. odíď aj s malou čím skôr preč, odsťahuj sa. tento neschopák nech si nájde niekoho iného na vyciciavanie.
nech rodičia ho majú na krku - pre teba to najlepšie.

colsami
4. aug 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor
"On s nou proste stravi 2 hodiny, ale ona pozera telku a on sa hra na mobile."

Precitaj si to sama po sebe. Cize NIE, netravi s nou cas. Odlozi dceru pred telku a cas travi so svojim mobilom.

rachel36a
4. aug 2025

@anonym_autor nechapem ci ta tak trápi...ved už si sa s nim mala dávno rozísť ty...navo ti je taky chlap...nepracuje, nestará sa, nepomaha...

simsalabim
4. aug 2025
@marryliese

@anonym_autor nepomáha, o dcéru nemá extra záujem, netrávi s tebou čas, o psa sa staráš ty a hadate sa. Tak na čo s ním budeš? Toto zjavne nefunguje, ja by som predala ten obrovský dom a kúpila si byt kde by som dcére vytvorila kľudné pekné prostredie na život. Nechápem, z čoho sa on spamätáva? Ak chlap berie ako manipuláciu, že sa má starať o dcéru a že si smutná z jeho chovania tak je to pekný blbec :D ty máš byť popri práci, dcére a psovi odpočatá, usmiata, energická a bez jediného slova výčitky hej? Tvoj chlap by mal otvoriť oči. Odsťahuj sa, uvidíš že po mesiaci-dvoch dobehne s kyticou aby si sa vrátila.

@marryliese presne, chlap nema pracu a vsetko v domacnosti + starostlivost o dieta robi ona popri praci?! No nic lepsie sa jej nemohlo stat ako rozchod. Navyse ma kam odist!

himedzi
4. aug 2025

Ty si nič iné nezasluzis...Okamžite ku kadernicke, kozmetické, nakúpiť nové handry večer odísť z domu....neozyvat sa a po návrate s nim nekomunikovat a tváriť sa nadšene.Ked odídeš kto mu bude platiť byt?

autor
Autor odpoveď zmazal
liv1
4. aug 2025
@himedzi

Ty si nič iné nezasluzis...Okamžite ku kadernicke, kozmetické, nakúpiť nové handry večer odísť z domu....neozyvat sa a po návrate s nim nekomunikovat a tváriť sa nadšene.Ked odídeš kto mu bude platiť byt?

@himedzi to som zabudla napisat 😁. A pri tom vsetkom sa tvarit super v pohode, vysmiato a nadsene. Aj by ho porazilo! Ked zrazu zena co prosi o zachranu vztahu otoci o 180 a da mu najavo, ako ho..o je on sam a kto je v skutocnosti ona. Urobit zo seba najlepsiu verziu samej seba a pozriet sa na vsetko z nadhladu.

Strana
z7