Nečakaný rozchod
Ahojte, potrebujem to zo seba dostat a poradit. Pred par dnami prisiel za mnou partner ze sa po 3 rokoch chce rozist a ja som skoro odpadla. Nikdy ani naznak toho nebol- zeby povedal, ze to co i len zvazuje, mame rocnu dceru, vravel, ze budeme spolu navzdy. Po rozhovore, kde som ho prosila o cas na zlepsenie vztahu, mame nakoniec rozchod ale spim u neho aby dcera bola doma vo svojom a v podstate fungujeme ako predtym, len o vela chladnejsie, len spim v inej izbe a este poziadavka od neho bola nech sa nepodvadzame a o par tyzdnov ak vsetko pojde dobre mozeme vztah znova nanovo zacat. Ale neviem ci tomu verim. Mozno mi len dava cas na spracovanie vsetkeho lebo som to tazko zobrala a teraz mam velmi velmi tazke dni. Neviem co bude, mala by som sa sustredit na zachranovanie vztahu ale ja mam polovicu cas panicke zachvaty ze co s nami bude a pol casu placem ze sa to rozpadlo. Dovod na rozchod je ze sa hadame casto. Ze to zacalo ked sme zacali s IVF procesom. Ano pichala som si hormony a nezvladala som to dobre, a potom som mala vysoko rizikove tehotenstvo od zaciatku kvoli hematomom a potom sa pridala preklamsia. Teraz mame nasu prvu dceru a nespala som rok. Do toho hned po skonceni materskej - ano 6 mesiacov som nastupila naspat do prace, nakolko partner odmieta platit moj dom v BA - hypoteku a vsetku reziu, takze som nemala na vyber. Dom prenajat nemozem, lebo ako som chcela a ano mala som zaujemcov, ale 2 dni na to ako sa "prenajal" sa so mnou rozisiel a potrebujem ho ako zalohu. Byvat tam sama nechcem, bojim sa, je to velky dom a dcera tam nikdy nebyvala dlhodobo. Mame opatrovatelku ale ta viac nechodi ako chodi takze to tu popri praci lepime ako sa da. Rano vstanem upratujem, potom pracujem tazko a do toho asistujem opatrovatelke a po praci starostlivost o dceru a domacnost, mame este velkeho psa, ktoreho si nepomojka muz ako je rok dlhy tak aj okolo toho lietam aby tu nebol chudak sam. Ja som pod strasnym stresom a nemam od nikoho pomoc ani od rodiny, od ktorej som ju prosila, vsetci mi povedali, ze si to mam sama vyriesit. Moj muz takto neuvazuje - nechape co mu vravim, ked toto opisujem.
Hadame sa casto aj za hluposti podla mna a toto su veci, ktore vadia mne. Partner v domacnosti vobec nepomaha, od kedy je so mnou nenavaril, nezapol pracku, umyvacku riadu, neutrel podlahu proste nic. O dceru sa zaujima denne ale nestara sa hlbkovo - doktorov, prikrmy, program dietatu robim ja. On zapne telku a je na mobile. Este ked napr poviem, ze podme dieta okupat, tak mi povie, ze jemu sa nechce on je unaveny. Nepracuje - uz asi 3 krat ho za rok a pol vyhodili. Nevinim ho za nic, povedala som ze mu pozicam alebo dam peniaze ked potrebuje, ale on mna este vini za to, ze ked sme spolu on plati vacsinu jedla, aj ked prispievam aj ja. Reziu nehnutelnosti kazdy plati sam za svoje - kazdy mame svoju aj ked jemu jeho nasli, vybrali a zaplatili rodicia, len teraz si uz plati splatky sam. Ja som si na svoju roku setrila a makala - mrzi ma, ze mam pocit, ze ma nedocenuje. Tie hadky zacinaju tak sprosto - ze poviem muzovi: umy dcere pohar, a on ho nechce umyt saponatom ale mydlom na ruky splechnut a oplachnut pod vodou. Ja poviem, ze to nie je dostatocne a on uz pokracuje aka som nenormalna a uz to ide. Ja sa snazim teraz na nic nereagovat a vo vsetkom suhlasit, a ze prisiel po rozchode hned aj z 20 velkymi vecami co chce menit, ale uprimne je to narocne. On sa teraz chce uzdravovat, nechce byt v toxickom vztahu co nechcem ani ja a planuje si dovolenky a same pivka s kamaratmi a hobby ako sucast uzdravenia ale podla mna ziadne uzdravenie vztahu neprebieha ako som ja navrhovala, ze tak podme na rande podme sa venovat jeden druhemu. Ja len chcem stastnu rodinu ale ako keby chapem, ze to je narocne a nie je to len rozpravkove a ten rozchod ma strasne zneistil. Aky mate na to nazor?
@anonym_autor Veď tebe sa nič lepšie než tento rozchod nemohlo stať. Využi to ako šancu na nový a lepší život pre teba a pre dcérku. Držím päste. Okamžite by som balila kufre a dovidenia.
@abbey1
@anonym_autor ja suhlasim s Abbey. Len ty to zatial nevidis.
Chapem, ze na teba dolahli emocie, ale ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa navari. Ked si sadnes a zacnes nad tym celym premyslat, prides sama na to, ze hoci citis smutok, takto zit nechces.
Drzim ti palce
@anonym_autor zbal veci a chod k sebe domov. O dcéru sa neboj, za dva dni zabudne ze bola denno denne s otcom. Neponizuj sa a nechaj kým pánko si myslí že aha teraz už môžme byť spolu. A o pol roka zase povie ze chce pauzu. Toto nie je rodina pre dieťa, netreba silou mocou sa držať toho ze dieťa musí mať dvoch rodičov pokope.
A inac to je pravda ze ja tu uz kolabujem. Ale on to nevidi, alebo nechce vidiet.
Nie ze to nechce vidiet. Ma ta uplne v pazi. Preco nejdes pracovat mimo domu? Neda sa?
Ked si zacnes vazit samu seba, vsetko sa zmeni.
@anonym_autor no ved sa zober a odsťahuj. Možno mu vtedy dopne o čo prišiel. Ročne dieťa si veľmi rýchlo zvykne. Skôr by som sa bála že časom bude chcieť striedavku čo by mu sud mohol tak od 2 rokov schváliť.
Len sa ty pekne odsťahuj aj so všetkými igelitkami a doma v kľude premýšľaj prečo toto považuješ za vhodný vzťah.
Co lubis ma takomto neschopakovi prosim ta?? Nie je nic odpudivejsie nez chlap, co ma dve zdrave ruky a nohy, a nezarobi ma rodinu. Buchaj sampanske, ze si sa takeho zbavila a neboj sa, bude dobre ❤️❤️
Moja, ty sa ho potrebujes zbavit, uvidis ze vsetko sa obrati k lepsiemu. Aj tvoja psychika, aj chod domacnosti. Pozri dietatu telku vies zapnut aj ty, ak robis z domu, v tomto ti nijak nepomaha. Taky muž ti je uplne k nicomu. Stoji za velke hovno. A kludne mu ukaz tieto komentare. Si silnejšia ako si myslíš, a budeš silnejšia sama ako s ním. Ja by som odišla do toho domu, prekonala by som všetok strach a odhodlala sa. A oznámila by som mu, že to ja sa rozchádzam s ním, lebo stoji za prd. Prajem ti veľa šťastia a veľa sily do ochodu!
ty musíš urobiť len jediné - prvý krok 🙏 keď ho urobíš a zistíš že to nie len že nie je horšie, ale ešte sa ti polepšilo, tak ho aj sama pošleš doprdele 😜 len na to musíš prísť sama ... zvládneš to! urob ten prvý krok!
@anonym_autor ahoj prepac ale zapnut dietatu telku to nie je staranie
ved sa hraje s mobilom nie s dcerou
@anonym_autor robíš mu zle, nezhodujete sa v tom ako má vyzerať domácnosť, ty chceš aby sa venoval dieťaťu, on nie je na to stavaný evidentne. Budete sa hádať viac čím bude dieťa staršie. Zo školy ho budeš brať ty, učiť sa s ním budeš ty, na rodička tiež budeš chodiť len ty. Sama to mozes všetko robiť aj v dome, kde ti tento neschopak nebude zavadzať.
Ten rozchod je jedna z najlepších veci čo ti život mohol dať
Mna by strasne prevelmi zaujimalo, CO presne ti tento uboziak a tento vztah dava 🙈🙈. Ked uz ty sama si nepochopila, ze mas utekat cim skor, tak teraz by si mala byt stastna, ze to urobil on a uz si tam nemala byt... A u teba ani neplati vyhovorka, ze nemas kam ist.. Chore, nerozumiem absolutne zenam co znasaju takychto uboziakov a nechavaju zo seba robit totalne handry..
Precitala som..načo ho mas doma?
Co z neho mas?
Kopnúť do zadku, čo vbc čakáš,ake zmeny..
Ty sa staráš o debila. Je ti to treba?
@anonym_autor na pohovor išiel? No iste... prepáč, ale šiel za nejakou buchtou.
@anonym_autor no isto na pohovor, len prieky Ti robí, auto je koho? zbal veci, bez neho si aspoň naplánuješ deň ako budeš potrebovať, nikomu sa nebudeš doprosovať. Je to iba gula na nohe, ktorá Ti ničí život.
Boze kopni ho do riti, naco ti je takyto chlap? Ten dom predaj a kup si byt, v ktorom sa nebudes bat zit sama s dietatom. Ten chlap je ocividne chory na hlavu a cielene ti ublizuje a robi napriek a dam ruku do ohna za to, ze ta podvadza a tieto vymyslacky hore dole su len kvoli tomu, ze caka ako sa vyvynie situacia inde. Utekaj kade lahsie cim skor a bud rada za to, v akej pozicii si, ze mas pracu a vlastne byvanie a mas kam ist.
On je srandovny, ako sa "prerusuje tehotenstvo" on prerusuje vzatah a mysli, ze ked bude mat naladu, zase ho obnovi😂no zial, v oboch pripadoch zabil👽. Degesko, co spravi co najviac zle, aby si druhy krat nic po nom nechcela, ked umyje pohar mydlom, na ruky ma splechni saponat, degesovi... Chod byvat do svojho domu, on nech sa zadrhne s jeho prachmi, nanic ti neni take lenive, tupe hoviadko. ⁉️
Autorka, a bude to ešte horšie. Ja presne viem, aké to je robiť z domu pri tak malom dieťati. Mala sa ti mení, bude si vyžadovať väčšiu pozornosť, ty budeš padať na hubu od únavy. Budeš sa snažiť doháňať robotu po nociach, lebo cez deň, ak nebudeš mať pomoc, to bude prakticky nemožné, a potom prídu chyby, ktoré od únavy urobíš aj v praci.
Budeš v ustavičnom napätí, lebo deadline nepustí, zavolajú ti z práce či klient (neviem, čo robíš), mala ti do toho v pozadí bude plakať.. Ďalší level preto bude to, že ty radšej pôjdeš na celý úväzok späť, lebo takto sa dlhodobo nebude dať fungovať, malička do jasliciek a on už bude mať doma totálny Hawaii. A bude ťa ešte držať v napätí, že "idem nejdem".
Pohovor? Jasné, na pohovor sa chodí tak, že z ničoho nič vstanem, schmatnem kľúče a zmiznem. Mna už zdvihlo aj zo stoličky len to pozeranie videi o toxických vzťahoch. Vieš čo, nech ti ich prepošle, a zadivaj sa do nich a uvidiš, kto je na koho toxický. On by mal chodiť do práce a živiť rodinu, alebo teda nech sa stará o dieťa a vymeníte si to. Že mu nie je blbé sedieť doma na riti, kašľať na všetko okolo seba, nechat sa vydrziavat ženou, ktorá popri malom bábätku maká, aby ste mali co jesť, ešte má blbé reči o toxicite a akomsi uzdravení v kruhu kamošov pri pive na dovolenke. Na to mu dá vreckové kto, ty či jeho rodičia?
Si super žena, ktorá sa postará aj bez muža, máš nehnuteľnosť v BA, nenechaj sa zneistiť. Zoberie z teba všetko, čo sa len dá a potom, keď už budeš úplne vycucnutá, posunie sa ďalej - ak to už nerobí aj teraz.
Ešte k tomu plánovaniu uzdravenia, z čoho chce platiť svoje pivka, dovolenky a vyhadzovanie si z kopýtka? Zo svojho platu z neexistujúcej roboty? Odsťahuj sa, na pár hodín denne daj opatrovateľku, a o pár mesiacov jasličky pre malú a bude Ti omnoho ľahšie, psychicky aj fyzicky, lebo budeš lepšie spávať.
Ja som hlavne na pokraji nervoveho zrutenia, cely den sa staram o dieta, domacnost, psa a hlavne mam hrozne narocnu pracu, aj teraz by som mala robit ale ako ked sa toto deje? Potrebujem minimalne pomoct a ked idem za nim tak mi na jednej strane povie ze mi pomoze a popritom na mna krici, skace mi do reci ze ani vetu neviem dopovedat aj 10 krat a robi take komenty, ze komunikacia uz u nas nema vyznam, sak sme sa rozisli, respekt u nas nebude po rozchode...
No proste tazko takto fungovat. Idem dneska za rodicmi a poviem im co sa stalo. Potrebujem pomoct a nejako najst smer lebo mam pocit ze uz len tak kricim do prazdna.
Ja som hlavne na pokraji nervoveho zrutenia, cely den sa staram o dieta, domacnost, psa a hlavne mam hrozne narocnu pracu, aj teraz by som mala robit ale ako ked sa toto deje? Potrebujem minimalne pomoct a ked idem za nim tak mi na jednej strane povie ze mi pomoze a popritom na mna krici, skace mi do reci ze ani vetu neviem dopovedat aj 10 krat a robi take komenty, ze komunikacia uz u nas nema vyznam, sak sme sa rozisli, respekt u nas nebude po rozchode...
No proste tazko takto fungovat. Idem dneska za rodicmi a poviem im co sa stalo. Potrebujem pomoct a nejako najst smer lebo mam pocit ze uz len tak kricim do prazdna.
@anonym_autor ja nerozumiem dookola dopisujes ake je to cele zle, hrozne..ženy sa pýtajú na čo čakáš, čo potrebuješ z mk požehnanie, odsúhlasenie.. ?
Alebo co chceš čítať?
Prečo si s nim??
@anonym_autor prosim ta, citala.si tu kazdu jednu odpoved? Kazdu? Kazda ti jasne piseme, ze toto je ore teba vyslobodenie, aj ked to tak nevyzera. Potrebujes sa hlavne upokojit a zacat premyslat. Naozaj chces takto zit dalsie roky? S tymto clovekom? Ktory chce na teba hodit svoje nedospele spravanie? Rozumiem ti, ze ti je tazko kvoli dietatu. Nie je to jednoduche, ani nebude. Ale musis zacat, cim visc casu uplynie, tym vti bude lepsie a lahsie. Mas dieta 1,5 rocne*? Kam ho vezmes, mu bude fajn, najdolezitejsi artikel v jej zivote si predsa ty. Toto si musis uvedomit
@anonym_autor nestal by mi ani za to, aby som ho komentovala rodicom... Daj sa nejak dokopy doma, u teba doma. Bud ma frajerku, alebo mu drbenka tak z jeho podstaty. 🍀👸

@anonym_autor A ešte si plánuje kamošov, pivka a dovolenky. Však jasné, potrebuje si oddýchnuť, narobil sa, nie? A ty zatiaľ čo? Budeš makať ako divá, starať sa o dieťa a domácnosť, a psa? Ty oddych nepotrebuješ??? Však týmto tempom skolabuješ.
Zobrať dieťa? Prosím ťa. Ty si samostatná žena, pracujúca, máš kde bývať, o dcéru sa staráš, on jej nie je schopný ani pohár poriadne umyť a za rok a pol ho vyhodili z troch prác. Ty by si komu zverila dieťa? Ale najmä: ani by nechcel, lebo ani teraz nechce. Takže tohto sa bojíš ozaj zbytočne.