icon

Nechať dieťa prespať u známych: Je to bezpečné?

4. aug 2024

Chcela by som počuť váš názor. Máme deti 2ročný a 4ročná. Dcérka už prespávala u starých rodičov a veľmi sa jej páčilo, stále sa pýta kedy môže u nich znova ostať cez noc. Dnes však prišla s tým že chce ostať u švagra. Boli sme u neho na návšteve a mala tam 100% pozornosť tak sa jej to samozrejme páčilo. Švagor hovorí že nech mu ju necháme a zajtra si pre ňu prídeme (15 minút cesty autom). Muž s tým bol ok no mne naskočili v hlave otázniky či je to dobrý nápad. Nechápte ma zle, on je dobrý človek no nemá ženu, ani rodinu a teda ani skúsenosti čo to obnáša postarať sa o malé dieťa. Samozrejme nemali sme pre ňu pripravené žiadne veci tak sa šlo s plačom domov. S mužom sme sa o tom zhovárali a ostalo to otvorené.

Ja som vždy chcela nech moje deti nie sú ustráchané čo nikam nechcú chodiť iba sedieť doma. Teraz si však uvedomujem že sa o dcérku (prehnane?) bojím. Už pri škôlke mi to nebolo všetko jedno, prežívala som prvé dni ťažko. A tak sa chcem spýtať ako by ste v takej situácií reagovali vy? Nechávate vaše deti u známych aj dlhšiu dobu, cez noc? Ako to beriete?

Strana
z9
jana_eyre_2
6. aug 2024

@jakubrianka absurdné je urážať niekoho koho vôbec nepoznáš a označovať úplne neznámeho muža za pedofila, bez akýchkoľvek dôvodov, len tvojich dohadov..

zuzanockamt
6. aug 2024

@jakubrianka Môžem ťa poprosiť už prestať. Ďakujem.

jakubrianka
6. aug 2024

@zuzanockamt
@jana_eyre_2
@abbey1 baby ale som z vás úprimne prekvapená. Obvykle rada čítam vaše komentáre.

jana_eyre_2
6. aug 2024

@jakubrianka možno to bude tým, že nečítas vôbec to čo píšeme teraz a obvinujes nás z toho že hajime pomaly pedofiliu.. pritom jediné čo tvrdíme je, že nemôžete vynášať takéto vážne súdy na niekoho koho vôbec nepoznáš 😒 a prepáč ale o pedofílii viem svoje, nikdy by som si preto nedovolila obviňovať niekoho bez akýchkoľvek dôkazov a vyfabulovanej téme..

Btw píšeš o Tom že žena si muža vyberá a je s ním denno denne, ako sa teda stáva že otec deti mnoho krát vlastné deti znásilňuje? Tam si už žena muža nevybrala? mám dojem že sme v telenovele a každá píšeme o niečom inom a ty ani nepripustis že riadne ale vážne riadne prehanas..

A vklude ma môžeš ignorovať ak som ťa pobúrila preto že odmietam obviňovať niekoho koho nepoznám..

jakubrianka
6. aug 2024

@jana_eyre_2 už som ti odpovedala vyššie na túto časť otázky.

svetlonos
6. aug 2024

@jana_eyre_2
ja som ti ale nechcela napísať nič zlého. Len som sa obávala, ci som sa ta náhodou niečím z mojich komentárov osobne nechtiac nedotkla. To som totiž vôbec nechcela a nerada by som ti ublížila aj keď nevedome.
Ako som už pred tam písala, ja som verila ľuďom veľmi a par krat som škaredo na svoju naivitu doplatila. Téma deti a zverstvá s nimi sú pre mňa zla téma a je uplne realne, ze by som alebo som tu reagovala veľmi podráždene.
Ja som nechcela automaticky urobiť z autorského švagra pedofilov, to vôbec. Len som sa v tomto pripade nechala uniesť a som ozaj podozrievava. Celkovo, co sa v tejto témy týka.
My sme tiež travili čas s maminou bratom, a nech je aký chce, vzdy som si ho zastala. Ja netvrdím, že všetci muži z rodiny sú kryminalnici. Len som po zopar životných fackach proste ina ako keď som mala 23 a teraz 🙂 A ešte raz, určite som sa ta nechcela dotknúť.

mantilka
16. aug 2024

@abbey1 no comment 😎

Strana
z9