Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?
Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.
Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.
Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.
Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.
Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.
Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.
Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.
Rozveselte ma, dakujem
@autorka
Ak teda zarába, darí sa mu, nepotrebuje tvoje financie, tak toto pre neho dôvod pre svadbu nebude. Aspoň nie postačujúci.
Ísť do nemocnice môže ísť aj človek, ktorý má na to povolenie od notára. To sa dá poriešiť aj mimo svadby. Takže čo reálne teda on získa?
Lebo môžeš tu prskať koľko chces. Ale keď človek nemá čo získať, tak sa nezaviaze zbytočne k niečomu..
@doriiis chapem, na toto ma každý svoj názor a neexistuje “správny”, len teda opakujem, obavám sa že v tomto prípade už muž rozhodnutý je, len nevie komunikovať. bohvie, len on sám vie čo ma v hlave
@doriiis no ja si myslím,že 3roky je na spoznávanie dosť,aj bez spoločného bývania, najmä po 30r.
Môj manžel by ti odpovedal takto.
Muž keď sa oženiť chce,ožení sa.
Iné by bolo,keby randili 20r.
Kebyze som chlap, tiez si ta autorka nevezmem. Ano, klamal ti, uz pred rokom vedel, ze si ta nechce vziat. Naco? Deti nebudete mat. Naco spajat majetok, aj ked len prijem nadobudnuty pocas manzelstva a komplikovat si zivot rozvodom? Takto moze o 5 rokov povedat, ze nasiel iny, mladsi model a mozes ist. Ako Leonardo DiCaprio. Vela zien si mysli, ze su vynimocnne, ale vacsina je priemer a co ponukne jedna, ponukne aj 1000 dalsich.
Svojim sposobom ta ma rad, ale neboj, neplakal by za tebou, mozno len za tym, co si poskytovala a ze musi hladat novu bez toho, aby o tom vedel dopredu. Hypoteku si mozete vziak aj v ramci podieloveho vlastnictva, my sme si s manzelom tak vzali, ale my sme sa vzali po roku. Mali sme to vykomunikovane, ze ak chce deti, co chcel, ja mienim porodit deti len s jeho priezviskom, ktore bude aj moje. Nebrala by som si nikoho, s kym nechcem mat deti. Chapem pocit, ze chces byt manzelka. Mozno ho lakala predstava, ze nie si zlatokopka a postaras sa smama o seba, ale zaroven kedze ho nepotrebujes, nema k tebe take puto, ze sa o teba musi postarat, aj s tym prstenom. Aby si ho nestretla o 1-2 roky s tehotnou manzelkou.
@lenkakravcova mať svadbu z lásky, lebo chcem byť s daným človekom, tvoriť rodinu... Či svadba sa robí kvôli tomu "čo tým získa..." 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@lenkakravcova No vidis. Mne staci chciet. Ja som vzdy zila svoj zivot tak, ze ked nieco chcem (za predpokladu, ze tym nikomu neublizujem), tak sa nemusim nikomu spovedat, preco to chcem, a pytat si povolenie, ci to smiem chciet. Proste chcem a idem si za tym, mozno aj preto som dnes tam, kde som.
Svadbu proste chcem a to pre mna uplne staci. Ak si muz mysli, ze svadbou so mnou nic neziska, tak je rozchod predsa spravne riesenie.
@lenkakravcova nemá čo získať? Ona je čo? Vzduch? Nič neznamená? Nezaviaže sa k niečomu? Tak takého len kopnúť do zadku.
@vler ...
@terezka1947 ....a čím je rozdiel v tomto medzi 20 rocnymi a 30 ročnými?
30 rocny majú nejaký patent na spoznávanie druhého človeka?
A inak autorka, keď si už zaryla do toho islamu.. áno, ja to mám inak. Svadbu považujem za niečo, pre čo sa obaja (zdôrazňujem toto slovo obaja) rozhodnú, pretože chcú spolu prežiť zvyšok života. Pre mňa je svadba takýmto sľubom pred Bohom (ty ak nie si veriaca, tak tento aspekt odpadá).
Ďalej pre mňa je svadba ponukou zo strany muža, že sa o ženu a rodinu postará finančne. Čiže pre ženu je to určite výhodné. Pre muža tiež, pretože tá sa ňou zaväzuje sa o muža (v islame) starať po ostatných stránkach mimo tých finančných.
Čiže jeden druhému dajú niečo, čo ten druhý nemá. U ženy je to získanie financií, zázemia. U muža získanie pomoci, spravovania domácnosti, starostlivosti. Pre oboch je to win-win. Ak chcú žiť takýmto spôsobom života.
Ty ale máš iný spôsob života a podľa mňa to, čo ponúkaš, si mu vlastne dala už aj bez svadby. Takže tam ani nevidím dôvod na to, prečo by si ťa mal brať za manželku. Proste to nie je mierené proti tebe. Je to fakt. Je ti jednoduchšie hľadať inde,, s týmto sa už asi ďalej nepohnes. S tvojim posledným komentárom teda plne súhlasím. Určite rozchod bude najlepšie riešenie.
@doriiis je veľký rozdiel medzi 20r a 30r.
Aspoň by teda mal byť.
No kľudne môžu byť aj 20r zrelí ľudia a 30r nezreli jedinci.
@majka99999 Wow. Ty si si tu ulohu "nasypat sol do otvorenej rany" fakt vzala k srdcu, co? Lebo zatial si dala uplne najlepsi komentar.
Tvoj postoj bol absolutne zbytocny. Ja som sa totiz absolutne nikde nepytala na analyzu, preco si ma nechce vziat. Nikde som sa nepytala, preco si myslite, ze si ma nechce vziat.
Ja som skonstatovala, ze si ma nechce vziat, nech uz su jeho dovody akekolvek, ale klamal mi a vodil ma za nos, preto som vztah ukoncila. Nic viac, nic menej.
Krutost zien na tomto fore prekracuje fakt vsetky hranice. Precitanie tvojho komentara ma naozaj velmi zabolelo.
@lenkakravcova No a ja nevyznavam islam. Co ti teda z toho vychadza?
Prečítaj si celý môj posledný koment. Je to tam napísané.
@lenkakravcova Ano, citala som ho. Na druhej strane ty by si mohla pochopit, ze nie kazdy clovek ma islamske dovody na uzavretie manzelstva, a nie pre vsetkych ludi na svete je manzelstvo vymenny obchod ako v stredovekom Kabule, kam svojim zmyslanim patris. Vela ludi, vratane mna sa na manzelstvo nepozera stylom "ja dam tebe a za to ty das mne", ale "prezime spolu oficialne cely zivot".
Autorka: úprimne si toto neviem predstaviť. Pred pol rokom si sa presťahovala (predpokladám k nemu) so všetkými svojimi vecami a teraz ideš preč? Za rok budeš mať tretie ubytovanie nakomplet. To si si dala aj trvalý pobyt k nemu?
Este budem reagovat na to, ze vela zien tu argumentuje tym, ze mam zostat, lebo inak ho stretnem o rok s tehotnou manzelskou. Ano, moze sa to stat, ma na to pravo. Ale pre mna to nie je dovod zostavat vo vztahu bez perspektivy a sliapat po vlastnom stasti.
Nechápem ako si z môjho komentu vytrhla a odignorovala "pretože chcú spolu prežiť zvyšok života" (veď toto je o vzájomnej náklonnosti..). Čítaj poriadne prosím. Nepreskakuj vety. Zbytočne si robíš klamlivé závery
Poznámku o stredovekom Kábule, len preto, že to vidíš inak, si si mohla odpustiť.
Ja som ti nikde nepísala, ze s ním máš ostať. Bude lepšie keď pôjdete od seba.
Držíme ti palce,autorka🤞🏻Nech už je to ako chce a nech tu máme názory každá iné.

Na čo spolu ľudia chodia? Nie preto, aby sa spoznali a boli partnermi, resp. rodičmi? Tieto veci som si vždy rada ujasnila už medzi prvými schôdzkami. Či máme rovnaký názor na manželstvo a deti. Ak by ma takto naťahoval roky a svoje slová nemyslel seriózne, nestrácala by som viac čas.