Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?
Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.
Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.
Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.
Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.
Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.
Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.
Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.
Rozveselte ma, dakujem
@sheila121 Neber to v zlom, ale ty si proste strašne zakomplexovaný človek. V každej diskusii sa hráš na niečo... Ty neodpúšťaš, tebe nikto nič nemôže lebo ty si niekto! Fajn, beriem, že si zažila niečo zlé v živote čo ťa poznačilo, ale vyrovnaj sa s tým inak ako hraním sa na tvrdú čiernu žulu
Autorka...ja som požiadaná o ruku bola.Pred 14 rokmi.😀Vedel o tom,že sa nechcem vydávať,ale spravil to,lebo kebyže sa niekedy rozhodnem vydať tak aby som vedela,že hocikedy môžme.Ale sme dokonale šťastní aj bez toho.A máme dve super deti.
Je fajn, keď chlap chce ženu.
Keď sa chce starať.
Ty si samostatná, doktorantka, tipujem že veľmi nezávislá.. podnikateľka. On tiež. Detí nechcete.
Riešiť svadbu a hneď aj zuženie BSM kvôli podnikaniu? Sex má, deti nechceš, načo vlastne potom ťa svadba? Veriaci asi tiež nie ste..
Ako ja chápem svadbu ak dvaja chcú rodinu. Ak chcú mať spoločné financie.
Chcete si spolu aspoň kúpiť nejakú nehnuteľnost, či ani to? Alebo už niečo vlastníte pol na pol?
Čo vlastne ponúkaš?
Píšeš, že pre ženu je to výhodnejšie. A pre muža? Čo on má mať z toho, že si ťa vezme za manželku oproti tomu ak nie? Ako reálne napíš rozdiel, ktorý je tu pre neho
ja mam otazku: Ak ta miluje, ako dokaze ignorovat tvoju tuzbu? Nebude to tak, ze ta az tak velmi nemiluje a je mu jedno, ze o teba pride. Vlastne mu len vyplnas nejake volne miesto, citi sa s tebou dobre, ale viazat sa nechce. V tom pripade je rozchod rozumne riesenie. Chod do toho. Mozno onedlho najdes toho praveho a mozno po nejakom case zistite a hlavne on, ze bez teba nemoze zit. Ak nechces deti, tak ta cas az tak velmi netlaci v hladani partnera.
@sheila121 To je zaujimave, ze zrovna ty rozpravas o vypustani zvastov. Ja si pamatam jednu diskusiu, kde si sa vyvysovala, ze ako predavacka v Lidli zarobis 2000€ v cistom a ludia ti tam pisali, ze to je kravina a ked ti niekto nieco take povedal, asi ta odrbaval. Ty si si zatato isla svoje tym tvojim klasickym utocnym tonom, ale hlavne, ze si velka drsnacka, ktora vsetko vie a vsade bola, a nic sa jej nemoze dotknut. No, videli sme.
@zuzana76 Ano. On ma nemiluje tak, ako ja jeho, mozno vobec. On nic nestrati mojim odchodom, ja ale mozem vela ziskat. Snazim sa na to pozerat takto.
autorka: Dedia nie iba manželky, ale aj družka alebo osoba, ktorá žila zo zosnulým v spoločnej domácnosti minimálne rok. Rozdiel je ten, že ak má zosnulý len družku a napr. brata, tak dedí aj brat, kým ak mal len manželku a brata, tak dedí len manželka...
@hopsas ...no vidíš,presne toľko koľko trvá môj vzťah s mojím mužom.A? Ja nie som naivná a ver tomu,že sme sa v živote zariadili tak,že ak jeden z nás zomrie,tak druhý nebude ťahať za kratší koniec.
V dnešnom svete sa dá vybaviť a zariadiť všetko.Manzelstva sú na ústupe a tento trend bude klesať ďalej.
Keď je pre teba titul manželka taký dôležitý tak ok.Maj si ho.Pre mňa sú dôležitejšie iné veci v živote.Prajem každej jednej aby bola tak šťastná ako som ja 🤷🏻♀️
@lenkakravcova ....no nič mu nevie ponúknuť.Ale to tu nemozes takto nahlas povedať.🫣
Myslím,že sú tu len 2 tábory. Ale riešenie je asi jednoduché. Ona chce,on nechce. Každý chce niečo iné a to je v poriadku. Kompromis nechcú. Nemá zmysel spolu ostávať. Každý nech hľadá to,po čom mu srdce a duša túži.
@lenkakravcova "načo vlastne potom ťa svadba? Veriaci asi tiež nie ste"
Tak to je hadam moja vec. Svadbu chcem pre svoje osobne hodnoty, a nepotrebujem k tomu vieru.
@sheila121 No ano, ked riadis vsetky regionalne prevadzky, tak mozno. Ty si to ale pisala o sebe, ze tam ides ako predavacka za takyto plat. Tu nejde vobec o plat, ja respektujem aj upratovacku v budove, kde mam kancelariu, narazam na to, ako sa prezentujes. Povysenecky, arogantne a suverenne, akoze tebe nemoze nikto nic. Si ako ta viestta pomaly, ale ta aspon ked niekomu vypinda, ma to hlavu a patu. Ty len trieskas nezmysly.
Mňa by zaujímalo,že keď si taká emancipovana žena tak aké výhody ti okrem dedenia ( čo sa už v dnešnom svete dá jednoducho zariadiť) a alimentov ( prečítaj si to právne poradenstvo,že v akej sume sa dostávajú) ti manželstvo prináša?
Rozpíš tie osobné hodnoty. Podľa mňa manželstvo pre teba predstavuje dôkaz, že partner to s tebou myslí vážne ... že sa chce nejako viac zaviazať vo vzťahu. Je to v poriadku, veľa ľudí to takto má. Stačí si nájsť takého, ktorý to má rovnako a bude to ok.
@doriiis Manzelstvo nechcem pre nejaku jednu konkretnu vyhodu, na ktoru mam zalusk, ale ako zoskupenie hodnot. Citovy aspekt, alebo prislub niecoho plus socioekonomicke zazemie. Co konkretne to obnasa si najdes vsade na internete, ak chces. Ja si ale myslim, ze sa nepytas preto, lebo chces odo mna odpoved, ale aby som ti "nahrala na smec" a aby si mi mohla moje tvrdenie (akekolvek) znegovat.
Ja chapem aj teba, nie si v manzelstve, si tak stastna, super. Ale bijes sa tu o to tak vehementne, ze si zacinam mysliet, ze si jedna z miliona zien, ktore si muz nevzal a ony to proste ticho akceptovali, len aby zostali vo vztahu. Preto mna presviedcas, aby som urobila to iste, inak olutujem, a seba utvrdzujes v spravnosti svojej situacie tym, ze tu z manzelstva robis nieco, co nema vlastne ziadne vyhody.
Veď sa dá aj ako pokladnička. Len zabudla povedať, že musí naťahať 300+ hodín do mesiaca
A ešte ver tomu že keď sa rozidete tak keď si nejakú nájde s tou sa ožení hneď .proste to tak býva .
@lolita555 Ma na to pravo. Neviem, ako konkretne sa to tyka mna. Mna si brat nejde.
Pred sobášom získaný majetok patrí iba jednotlivcom, nepatrí do BSM. Čiže by o svoje imanie neprišiel.
Mohli ste mať pripravené papiere o znížení BSM a hneď po sobáši ich podpísať. Čiže by ani o svoje nové imanie neprišiel.
Tj.co sa týka majetkov. Príde mi že je zgrlavy a boji sa že ho osklbeš, vôbec si jeho tupa hlava neberie, že ty zlatokopka nie si.
Čo sa týka vzťahu - sice píšeš že ste sa už rozišli , ale je to správny krok, lebo vám obom nešlo o spoločné smerovanie, postoje, životný cieľ.
Je mi smiešne, ako tu obracajú výrok o matraci, úplne naopak.
Žena drž sa, daj si pauzu, a časom stretneš človeka, s ktorým tú rovnakú cestu absolvujes

@sheila121 v poriadku nie sú len tie baby čo si nechajú vnútiť názor že je pre ne lepšie byť celý život s mužom bez svadby. Čítaj po sebe prosím ta ty.