icon

Nechce si ma vziať, ale chce byť so mnou. Čo mám robiť?

lenka9752
25. nov 2023

Môj priateľ mi jasne povedal že on si ma nikdy nevezme lebo manželstvo neuznáva, ale chce prežiť život so mnou. Toto mi oznamil ked sme zistili že som tehotna a neviem co si mam o tom vsetkom myslieť lebo ak som sa ho spytala na dôvod tak žiaden rozumny nemal. Ste niekto natom podobne ?

Strana
z4
tramtada31
25. nov 2023

Keď som sa svojho ex spýtala, prečo sa neoženil (tiež má dieťa), povedal, že jeho partnerka nie je tá prava a preto si ju nikdy nevezme. Ona, aj to dieťa bol vlastne taký truc, že som to s ním ukončila. Ešte mi to aj povedal, že to dieťa si spravil preto, lebo som s ním prestala komunikovat. Je to veľmi smutne, že sa takto chlapi správajú. Veď dieťa je závažnejší zavazok ako obycajny papier.

sense
26. nov 2023

@chodec15 to môže byť aj naopak....
V podstate ten papier je právna ochrana hlavne toho slabšieho a tým je zvyčajne žena ale môže to byť kľudne aj muz

h2
26. nov 2023

@tramtada31 To, že ti to povedal, ešte neznamená, že je to pravda. Robiť si dieťa z trucu?

alison11
26. nov 2023

@nevenka Stáva sa aj moji bratranci tak pochodili alecteraz majú úžasné žienky a sú šťastný.Aj moja mama sa rozviedla a nevlastny otec nas vychoval ako vlastnych mala som len 3 a brat 1,5roka keď sa rozviedli kvôli otcovi ma radsej alkohol.Niekedy to vyjde a inokedy nie preto je nahlepšie vopred si vsetky temy ujasniť pred svadbou.

alison11
26. nov 2023

@stanulienkat Nas kvôli tomu si nevzal na meno nevlastný otec mama mu nedovolila aby sme malu priwzvisko po bio otcovi aby na nas platil,žiaľ vtedy to nebolo take prisne ako teraz tak neplatil ani tak.

hendikep
26. nov 2023

@lenka9752 ja nechapem ten argument ze “ je to len papier “ tak ak je to len papier, a jedna strana ho chce a druha nechce tak by predsa mal byt nie? Ked nema podla neho ten “ papier “ vahu tak by Ti ho mal poskytnut …

pettom19
26. nov 2023

Necitala som vsetky komentare, ale poviem za seba. Celkom mi nie je jasne, ze clovek sa strani manzelstva, ale neboji sa mat dieta - ovela vacsi zavazok, pretoze dieta je na cely zivot. Ano, manzelstvo nie je zaruka nicoho, ale o tom manzelstvo ani nie je. Takze preco sa tolko ludi boji toho "len papiera", ale neboja sa mat dieta?

dharmasanata
26. nov 2023

@pettom19 muži si nechcú papierovo uviazať ženu na krk pri ktorej cítia že to nieje ono...rozmýšľajú čo ich to bude stáť ak sa budú rozvádzať.

pettom19
26. nov 2023

@dharmasanata a mozno prave toto je problem, prijat ten zavazok, ze ano, toto je zena, s ktorou chcem byt, s ktorou budem vsetko zdielat, dobre aj zle. Otazka je, preco taky chlap potom zene spravi dieta? Aj ked asi viem odpoved - ved zena sa postara.

mamutka
26. nov 2023

Mne to príde vždy také smiešne, keď niekto povie, že manželstvo je len papier. Keď žijú mimo manželstva, tak v pôrodnici treba papier, že teda patria k sebe, pri zapise do rodného listu predpokladám ďalší papier, v nemocnici keď sa niečo stane, ďalší papier, keď partner náhodou zomrie, tak tomu druhému už ani ten papier nepomoze, nárok na vdovske žiaden a pod. Hlavne, že im nebolo treba papier.
Či sa už vezmete, alebo nie, nič ti nezaručí, že ten vas vzťah bude super fungovať a že on bude perfektný otec. Skvelym otcom môže byt aj bez sobáša. Osobne by som ale priezvisko dieťaťu v ziadnom prípade nedala po otcovi, ak nie sme manželia. Dieťa vynosi, vypiple, odkojí žena, ona bude po nociach hore, chodiť všade s drobcom, nie je dôvod aby dieťa malo priezvisko iné ako ma matka. Navyše, oteckovia sa zvyknú prejaviť časom rôzne a keď to zle dopadne, nebudeš musieť riešiť cudzie priezvisko dieťaťa.

dharmasanata
26. nov 2023

@pettom19 tak často sú to neplánovane deti, alebo ich žena často dotlačí, slzami, vyhrážkami, sú prípady že naschvál vysadia antikoncepciu, potom tá starostlivosť o dieťa je taká keď ho ani nechceli a ženy sa čudujú prečo je to tak. Ja si myslím keď chlap povie že je to len papier, že nič neznamená tak tým len zakrýva to, že si tú ženu nechce zobrať z určitých dôvodov. Ja inak mám kamarátku ktorá toto tvrdí, že je to len papier, že si ho nevezme a poznám ju dobre ona by sa aj vydala, ale nieje si ním istá, vie ze to nieje ten pravý len si to nechce priznať pretože majú deti. Proste papier je výhovorka.

topgabo
26. nov 2023

zeny chcu len vyhody z manzelstva a potom najvacsia urazka pride ked ani manzelove priezvisko nechcu zobrat ale pouzivaju 2 priezviska. Krasna moderna doba, Ako feminizmus, chcete rovnost zien a muzov ale len tam kde Vam to vyhovuje.

pettom19
26. nov 2023

@dharmasanata urcite su aj take pripady. Poznam pripad z okolia, kde chlap odklada svadbu, lebo hoci je jeho priatelka tehotna, stavaju novy dom, ktory bude pisany len nanho, a tak so svadbou caka, aby to nespadalo do BSM, takze v niektorych pripadoch je to aj o vychcanosti. V tomto pripade sa divim jeho priatelke, ale pokial to obom stranam takto vyhovuje, je to ich vec.

tiezjedna
26. nov 2023

@pettom19 žena nie je ich krv, dieťa áno. Takže kľudne si nasekajú x detí s x ženami a sú v pohode. Manželstvo nepotrebujú. Takto to proste niektorí vnímajú, sloboda (rozumej "slobodný") nadovšetko.

tiezjedna
26. nov 2023

@pettom19 to je skôr o hlúposti tej ženy než o vychcanosti chlapa...🙄

bessie12
26. nov 2023

@topgabo urážka?? Tiež si chcem nechať aj svoje priezvisko, ale oficiálne budem používať manželove. A navyše chlap si môže vziať manželkine priezvisko. Nevidím v tom žiadnu urážku a problém 🤷‍♀️ také veci je potrebné mať vyriešené ešte pred svadbou.

domkakvet
26. nov 2023

@lenka9752 tuto temu ste mali mat vydiskutovanu do predu, teraz je uz asi neskoro to riesit, uz sa len rozhodnut ci chces byt s nim aj nadalej.

tiezjedna
26. nov 2023

@topgabo definuj výhody😉

sense
27. nov 2023

@pettom19 pretože ten papier v prípade rozvodu tomu "silnejšiemu" (jedno ci muž alebo žena) prinesie viac nevýhod ako výhod z manželstva

riyadh
27. nov 2023

@klarissa25 nie je to len formality, to sa len vy ktore si Vas partner nechce vxiat utesujete😊

klarissa25
27. nov 2023

@riyadh my máme s partnerom na to rovnaký názor...a vedeli sme to už skôr ako som bola tehotná

pettom19
27. nov 2023

@sense mozno v niektorych pripadoch ano.

alison11
27. nov 2023

@stanulienkat Tak to som nevedela,to je iná káva potom 🙂

drago12587
10. dec 2023

Vymenuj mi jeden benefit pre chlapa, ktory ma z manželstva.. ten papier je pre neho rozsudok smrti. Ak ti drbnu hormony , podvedieš ho a necháš, príde o všetko o čo usiloval peniaze, majetok, deti . Ostanu mu len opletačky a sudy . Chlapi dnes nechcu manželstvo.. je to rozsudok smrti .

hendikep
10. dec 2023

@drago12587 tak preco si “ ten rozsudok smrti “ muz podpise sam? neklam sam seba… len si nenasiel tu ktora by zato stala 😉

janage
15. dec 2023

@drago12587 o aky majetok? Všetko čo nadobudol pred manželstvom je jeho ako predtým, čo dostal darom hoci počas manželstva tiež iba jeho. Čo zarobia spoločne je spoločné. Áno aj v prípade, že žena sa stará celodenné o deti, aby sa muž mohol venovať kariére.
O deti príde ako? Však dnes už nie je problém žiadať na súde striedavku či dohodnúť sa neobmedzene na styku s deťmi.
Ja celkom nechápem, prečo manželstvo je taky strašný risk a záťaž, ale deti nie. Tie sa postarajú samé o seba? Sú nejakou zárukou, že budete mať vzájomne dobré vzťahy?
Či podľa tvojej logiky žiadne deti, alebo aspoň v žiadnom prípade potom nebyť uvedený ako otec na rodnom liste.
V čom je iný RL ako ten SL? Tiež ti z neho vyplývajú určite práva a povinnosti a nie je absolútne zárukou dobrého vzťahu otec dieťa

medulienka81
15. dec 2023

@drago12587 tak manželstvo brať ako rozsudok smrti môže len chlap, ktorý nebol na vojne a nosí mokasiny 😂

Strana
z4