icon

Nechcem deti

3. sep 2025

Som vydatá 10 rokov, mám 35 ,manžel 38 rokov. Do manželstva sme vstupovali s tým že budeme mať deti , jedno . Som vedecká pracovníčka, v roku 2026 mám možnosť ísť na rok na stáž do USA. Manžel už na mňa tlačí že chce dieťa, ale ja si čím ďalej viac a viac uvedomujem že deti nechcem . Prácu milujem , milujem aj tu voľnosť a aj neustále dosahovanie karierneho postupu . Milujem však aj manžela. Včera som mu povedala o tej stáži a vybuchol do nepríčetnosti . Doslovne mi položil nôž na krk , buď začneme už riešiť dieťa, alebo odíde a nájde si inú ženu , lebo on deti chce a len kvôli mne pristúpil iba na jedno a teraz " kurva " nechcem ani to jedno . Na materskú a rodičovskú nepôjde , lebo dieťa podľa neho potrebuje matku , aspoň prvý rok . Keď mu nevyhoviem , viem že odíde a rozvedieme sa. Zas nechcem byť sama , ale prečo sa ten život nedá prežiť aj vo dvojici ?

autor
7. sep 2025
@mikadooo

@karolina196 vieš čo poznám to v opačnom garde. Muž chcel ženu a dieťa nie. Holt ona otehotnela (nie naschvál). Riešili čo ďalej. Ona mu navrhla rozvod, lebo povedala, že ona si to dieťa nechá, že nemá to srdce ho dať "preč". On s ňou ostal, kvôli nej, dieťa mal v paži. Dohoda bola, že starať sa bude ona. Nejak im to vydržalo doteraz, malý má 11 rokov a paradoxne tatko sa ničím nelíši od iných tatkov a na ten štart do života vlastného syna by najradšej zabudol. Takže autorka chce jeho, lebo nechce ostať v živote sama a on vyzerá byť fajn človek, alebo už asi nestretne. Radím im sadnúť si a hľadať alternatívu. A áno ČÍTAM, čo chce ON aj čo chce ONA a vidím, že každý chce niečo iné. Takže radím, nech komunikujú a hľadajú cestu. Ak si chce zachrániť vzťah. Samozrejme, oveľa jednoduchšie je prasknúť dverami a odísť, to mi je jasné.

@mikadooo alternatíva už neexistuje, manžel sa chce rozviesť. So mnou už tie deti mať nechce aj keby som chcela. Takže ani už nie je čo riešiť. Odsťahoval sa zo spálne do hosťovskej izby a tiež viem že je objednaný u právnika. Či mi to je ľúto ? Je a veľmi , ale ako vidím už s tým nič nenarobím . Stornoval dovolenku na jeseň čo sme mali , to čo navarím už neje, prestal so mnou komunikovať. Byt je spoločný , ani jeden z nás nemá svoj vlastný .

darovanie
7. sep 2025
@dobromila

@janage ja nerozumiem, prečo mnohí reagujú, že 10 rokov čakal a zbytočne. Ktorý chlap rozbiehajúci kariéru túži popri tom dajme tomu vo veku 28-30r po dieťati??? Nepoznám. Chlapi sa nemajú s otcovstvom kam ponáhľať.

@dobromila Môj švagor. Mal 3 do 32 rokov. Kariéru ma super. Aj o deti sa stará🙂Môj muž má tiež 40 a 3 deti a kariéru. Máme to niekedy časovo o držku, ale mám muža čo keď JA odídem z domu na týždeň, deti ani domácnosť sa nerúcajú. K tejto téme, neznášam tieto zovšeobecňovania. Ženy sú také, muži sú takí a deti sú také a basta. Tak jednoducho to naozaj nefunguje😏.

janage
7. sep 2025
@dobromila

@janage ja nerozumiem, prečo mnohí reagujú, že 10 rokov čakal a zbytočne. Ktorý chlap rozbiehajúci kariéru túži popri tom dajme tomu vo veku 28-30r po dieťati??? Nepoznám. Chlapi sa nemajú s otcovstvom kam ponáhľať.

@dobromila ja myslím,že žiadny 25 ročný čerstvý dr. ešte ani nemá vybranú špecializáciu, nie to, aby mal nastudované čo je potrebné pre zdravý vývin dieťaťa do jeho roka či 3 či 5.
Myslím, že v čase sobáša obaja raz v budúcnosti dieťa pripustali.
Mimochodom pár rokov dozadu som si ja študovala rôzne teórie o vplyve spankovej deprivacie na zdravie človeka.
A došla som k záveru, že matky asi nie sú človek, lebo u nich sa napriek vedeckým štúdiám o negatívnom dopade očakáva, že to zvládnu a že je to prirodzené a všetko v bude pohode.
Ak sa nedajbože postazuju dostanú odpoveď, že zvykneš si, je to predsa tvoja povinnosť.

lapersefona
7. sep 2025
@anonym_autor

@mikadooo alternatíva už neexistuje, manžel sa chce rozviesť. So mnou už tie deti mať nechce aj keby som chcela. Takže ani už nie je čo riešiť. Odsťahoval sa zo spálne do hosťovskej izby a tiež viem že je objednaný u právnika. Či mi to je ľúto ? Je a veľmi , ale ako vidím už s tým nič nenarobím . Stornoval dovolenku na jeseň čo sme mali , to čo navarím už neje, prestal so mnou komunikovať. Byt je spoločný , ani jeden z nás nemá svoj vlastný .

@anonym_autor tak sa len urazil skus sa ešte s nim porozprávať mozno lem protestuje. Ten 1 rok sa da v pohode zvládnuť

pralinka25
7. sep 2025
@evkatk

Písala som to ako reakciu na tvrdenie autorky, že nechce deti a ďalších prispievateliek, ktoré ju schvaľujú a vyjadrujú sa v zmysle, že deti nie sú treba, v zmysle život si treba užiť bez detí. V prvom príspevku som poukázala na to, že prítomnosť detí v starobe je neopomenuteľná. A to mám z vlastnej skúsenosti, kde naozaj ako v predchádzajúcom príspevku sme skvelo zohratá rodina. Nie, nezneužívam svoje deti, upratovačku si platím, nevarím (donáška), čo môžem, svojpomocne to urobím, aby som deti nezaťažovala. Ale ja využijúc svoje vzdelanie aj v starobe dokážem z domu veľmi dobre privyrobiť na projektoch a môžem si dovoliť zaplatiť aj nadštandardné služby. No som jedna z mála, ktorá na to má z vlastných zdrojov. V príspevku som písala o potrebe pomôcť rodičom v starobe všeobecne, keďže väčšina dôchodcov ani s príplatkami za postihnutie nemá na platenie si pomoci v domácnosti. Nemyslela som na seba, ja som sa o seba postarala. Ale koľkí to dokážu, ktorí zostanú úplne sami?
Čo sa týka cien v DSS, tie sa pohybujú od jednoduchších na krajnom východe od 600 Eur mesačne, až po tie lepšie do 3000 mesačne. To musia doplatiť k dôchodku deti.

@evkatk lenze ty neustale vychadzas z vlastneho uhla pohladu. a to ze si rodinne zalozena. vobec sa nevies na vec pozriet inak a odosobnit sa a prestat do toho montovat svoje preferencie. ides si svoje lebo ty to mas takto. ver mi su ludia ktori netuuzia ani v strobe po vnucatach a nenaplna ich tapot detskych noziciek. ale to nepochopis lebo to mas inak. nechaj tak. ano mas to dobre ale dobre pre teba a pre vas. je to super ze to takto mate. ale nie kazdy po tom tuzi nie kazdy to takto chce mat.
teraz odhliadnuc od konretne tejto temy. ale fakt su ludia co proste nemaju zaujem o taketo vztahy.

pralinka25
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor za mna teda dost prudka reakcia.

autor
7. sep 2025
@pralinka25

@anonym_autor za mna teda dost prudka reakcia.

@pralinka25 tak on keď sa rozhodne , takto to vyzerá vždy, rázne rezy, pálenie mostov.

anonym_783db5
Autor odpoveď zmazal
anonym_0a8250
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pravdupovediac, ja sa manželovi ani nečudujem. Naťahovala si ho 10 rokov a teraz, takmer 40 ročný chlap, má ísť od začiatku. V takýchto veciach majú mať partneri jasno už pred svadbou, to sú podstatné veci a musí v nich byť súlad. Jasné že to môže zmeniť napr. zdravotný stav, ale to je iná situácia, ak je to len dobrovoľné rozhodnutie jedného a druhý to cíti diametrálne rozdielne, tak je snaha o udržanie ho vo vzťahu aj napriek tomu, egoizmus.

pralinka25
7. sep 2025
@anonym_0a8250

@anonym_autor pravdupovediac, ja sa manželovi ani nečudujem. Naťahovala si ho 10 rokov a teraz, takmer 40 ročný chlap, má ísť od začiatku. V takýchto veciach majú mať partneri jasno už pred svadbou, to sú podstatné veci a musí v nich byť súlad. Jasné že to môže zmeniť napr. zdravotný stav, ale to je iná situácia, ak je to len dobrovoľné rozhodnutie jedného a druhý to cíti diametrálne rozdielne, tak je snaha o udržanie ho vo vzťahu aj napriek tomu, egoizmus.

@anonym_0a8250 zas dalsia co si mysli ze 28 rocny chlap tesne po studiu vs a pred atestaciami bol pripraveny na deti a zabil tuzobnym ocakavanim 10 rokov. iste.

pralinka25
7. sep 2025
@anonym_autor

@pralinka25 tak on keď sa rozhodne , takto to vyzerá vždy, rázne rezy, pálenie mostov.

@anonym_autor tak to je dost narocna povaha by som povedala na spoluzitie v buducnosti.

anonym_0a8250
7. sep 2025
@pralinka25

@anonym_0a8250 zas dalsia co si mysli ze 28 rocny chlap tesne po studiu vs a pred atestaciami bol pripraveny na deti a zabil tuzobnym ocakavanim 10 rokov. iste.

@pralinka25 tridsaťročný chlap nie je osemnásťročný. Je to muž, ktorý už v tých najviac podstatných veciach v živote má mať jasno. Tam atestácie nezohrávajú úlohu. Robíme z chlapov našim uhlom pohľadu nedozretých chlapcov a tak to potom vo vzťahoch aj vyzerá.

pralinka25
7. sep 2025
@anonym_0a8250

@pralinka25 tridsaťročný chlap nie je osemnásťročný. Je to muž, ktorý už v tých najviac podstatných veciach v živote má mať jasno. Tam atestácie nezohrávajú úlohu. Robíme z chlapov našim uhlom pohľadu nedozretých chlapcov a tak to potom vo vzťahoch aj vyzerá.

@anonym_0a8250 nerozumies co som tym chcela povedat. tu nejde o to co si mysli. vies ja som rodila v 28 dieta o ktore sme sa snazili dva roky. mala som nacitane a nastudovane vsetko mozne kedze som bola na rizikovom a mala more casu. a poviem ti nic ma nesokovalo tak ako realita. takze to ze on si myslel hned po skole je super ale mi nehovor ze by posunul svoje napredovanie v praci a zabezpecoval by dietatu plnohodnotnu starostlivost. realita je taka ze chcel zeu ktora by tu starostlivost zabezpecila a on by si studoval svoje a keby mal cas iste by sa dietatu venoval ale vies kolko ma taky zacinajuci lekar casu?

ivik4
7. sep 2025

No to teda prudka reakcia ZA MNA nebola. Roky jej daval cas aby si zila v klude svoj zivot s vedomim ze to jedno dieta bude. Ked uz mal toho dost a zacal o tom rozpravat, tak vlastne zistil ze ho celi cas vodi za nos ( za tie dlhe roky predsa vedela ze dieta nechce naozaj) a ona nemala ani kuska slusnosti v sebe prist niekedy len tak za nim a rozumne sa porozpravat. MALA NA TO ROKY.Keby s tym nezacal teraz tak by dalej len cakal a stracal cas. Dokedy by si ho v tom nechala? Ja by som sa citila velmi zle na tvojom mieste, svedomie by mi to nedovolilo, ved on ma uz 38 pre boha.Niet sa comu cudovat ze je nasraty, tiez by som bola za taketo sebecke spravanie nahnevana. Nie za to ze deti nechce, ale za to ze nedala svojmu muzovi sancu ist a hladat svoje stastie inde a vsetko sa pekne tocilo len okolo jej potrieb . Ja by som teda nervy mala riadne

martin96321
7. sep 2025
@pralinka25

@anonym_autor tak to je dost narocna povaha by som povedala na spoluzitie v buducnosti.

@pralinka25 Zena nieje povinna mat deti,je to len jej rozhodnutie. Ale nech sa potom nevydava,alebo nech sa vyda takeho,ktory nechce deti. To ako ked sa vyda frigidna zena,lebo sa to ocakava. Je potom muz ten zly,ze ju kopne do zadku? Ona si rozmyslela,ze dieta vlastne nechce. Prenho je to tym padom konecna. Vyriesene. Je to dospela svojpravna zena,ktora mala ocakavat reakciu a necudovat sa. Ale muz je to hovado,co si dovoli nieco povedat. Keby to bola opacna situacia tak uz by ste ho upaľovali na hranici. Kazdy si zodpoveda za svoje rozhodnutia. Nieketo to vyjde,niekedy to prepiskneme. Treba si uznat svoju chybu a ist dalej.

karolina196
7. sep 2025

@autor Ok,aj keď sa ti zmenil pohľad na dieťa,vedela si,že nechceš ani to jedno,preco si mu to nepovedala oveľa skôr?Že ty si sa spoliehala na to,že ťa bude bezkonkurečne milovať a neopustí ťa kvôli tomu?Bohužial,toto je len vo filmoch.Túžba po dieťati nezastaví ani láska k danej osobe,ktorá dieťa nechce.Poznám jeden pár,ktorý sa snažil niekolko rokov o dieťa a ostali bohužial bezdetní.Neopustil ju,pretože ju miloval a v podstate nedokázal nechať niekoho,lebo telo nefungovalo tak ako malo.Len ty to dieťa si odmietala a tvoj muž má právo ísť ďalej bez teba.Nedrž ho,odpusť sebe aj jemu,lepšie sa s tým vyrovnáš.

janage
7. sep 2025
@darovanie

@dobromila Môj švagor. Mal 3 do 32 rokov. Kariéru ma super. Aj o deti sa stará🙂Môj muž má tiež 40 a 3 deti a kariéru. Máme to niekedy časovo o držku, ale mám muža čo keď JA odídem z domu na týždeň, deti ani domácnosť sa nerúcajú. K tejto téme, neznášam tieto zovšeobecňovania. Ženy sú také, muži sú takí a deti sú také a basta. Tak jednoducho to naozaj nefunguje😏.

@darovanie áno muži majú a ich ženy majú tie super kariéry tiež? Lebo tu je problém v tom, že by išlo o 2karierove manželstvo 2 špičkových odborníkov.
Neurochirurg či špičkový vedec, nie je IT čo môže robiť z domu, ani manažér, ani majiteľ firmy, ktoré pri jednaní niekto zastúpi.
Neurogirurg nie je ani plastický chirurg čo keď sa dostane na špicu, si poobedňajších pacientov na 3 dní v týždni a je zahojený. Je to lekár v nemocnici so službami, so službami na telefóne a zákrokmi plánovaným týždne a mesiace dopredu Tam nepovieš, že tak včera ochorelo dieťa a teraz to vychádza na mňa, tak ja neprídem. Ak sa chce posúvať a vypracovať tak bude brat každú operáciu čo mu ponúknu. Ak sa vypracuje to tempo sa nezmierni. Keď ho zavolajú na konzilium v čase keď dieťa má besiedka či dôležitý zápas, on ostane v práci logicky. Toto bude musieť zastresit mama a aj tak to nebude ľahké
Je to teraz pre oboch nesmierne bolestivé lebo zo dňa na deň sa rozbili ich očakávania. Ale takto je to naozaj lepšie.
Aj s ohľadom na dieťa. Ono potrebuje stabilitu a zázemie a nie rodičov hľadajúcich sa, kto dočerta teraz ma ostať doma.

pralinka25
7. sep 2025
@janage

@darovanie áno muži majú a ich ženy majú tie super kariéry tiež? Lebo tu je problém v tom, že by išlo o 2karierove manželstvo 2 špičkových odborníkov.
Neurochirurg či špičkový vedec, nie je IT čo môže robiť z domu, ani manažér, ani majiteľ firmy, ktoré pri jednaní niekto zastúpi.
Neurogirurg nie je ani plastický chirurg čo keď sa dostane na špicu, si poobedňajších pacientov na 3 dní v týždni a je zahojený. Je to lekár v nemocnici so službami, so službami na telefóne a zákrokmi plánovaným týždne a mesiace dopredu Tam nepovieš, že tak včera ochorelo dieťa a teraz to vychádza na mňa, tak ja neprídem. Ak sa chce posúvať a vypracovať tak bude brat každú operáciu čo mu ponúknu. Ak sa vypracuje to tempo sa nezmierni. Keď ho zavolajú na konzilium v čase keď dieťa má besiedka či dôležitý zápas, on ostane v práci logicky. Toto bude musieť zastresit mama a aj tak to nebude ľahké
Je to teraz pre oboch nesmierne bolestivé lebo zo dňa na deň sa rozbili ich očakávania. Ale takto je to naozaj lepšie.
Aj s ohľadom na dieťa. Ono potrebuje stabilitu a zázemie a nie rodičov hľadajúcich sa, kto dočerta teraz ma ostať doma.

@janage presne.

ale ja uz to tu vzdavam. tu 90% ludi vobec necita s porozumenim, domysla si a na vec sa diva vylucne svojim pohladom a ma uplnu tmu pred ocami.
klapky na oci a idem podla seba lebo ja decko chcem tak to tak musi mat kazdy. vidia len cislo 10 a hned on chudak skormuteny 10 rokov caka na dieta. vobec sa neberie do uvahy ze 10 rokov dozadu sa len brali. on ako skonceny studnet mediciny mal nejaky plan a predstavy o svojej kariere. ze to nie je sediet doma a starat sa o nakupy rodinu... ze vsetko sa roky podriaduje jeho praci a studiu. ze taky chlap asi ani nema predstavu co to obnasa.
a teda aj to ona pise o tom ako povodne suhlasila s jednym a mala uplne inu pracu. casom sa situacia zmenila ona sa pracovne nasla a nejako postupne sa rodilo to ze asi dieta nechce. a plne si to uvedomila az ked ju pritlacil. lebo clovek co ma plnu hlavu prace premysla z vacsej casti nad nou. nerozdumuje pri cikani a zaspavani nad tym ci bude rodit ale riesi nieco uplne ine. hned tu je hejt ze ona presne 10 rokov vedela a vlastne mozno aj od momentu kedy sa spoznali ze deti nechce pritom tu nic take nepisala.
dzizs. toto nema zmysel tu. fakt des. vsak si precitajte aspon jej prispevky niektori aj 3x ked uz reagujete.

anonym_56e3d7
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak co bolo skor, tvoje vyhlasenie o stazi v usa, ci jeho precitnutie, ze ani jedno dohodnute bejby nebude... Preco ho nevymahal pred rokom, dvomi, dopado byl tak isto, ked vtedy nebolo vo vzduchu ziadne usa? Vies, ze poznam podobny pripad, tiez mudr., obvodny, ti ale chceli deti, len zena mu zatajila upt pred sobasom a neslo to proste. Mal dieta s doktorkou a vlastne nic nezmeskal, lebo ich dcera im dala vnuca po 20.tke,prerusila VS na rok... ze nech ma aspon ono mladych rodicov, ti jej boli pomaly vo veku starych. 🌷

grof_monte_christo
7. sep 2025

Co sa na tomto nedá pochopit? Informácia o stazi v USA bola pre autorkinho muža posledná kvapka. Uvedomil si, že jej sa o dieťati ani len nesniva a ze to cele už nemá zmysel a naozaj ani ja nepoznám muža, ktorý by chcel dieťa so ženou, u ktorej sa neprebudil materinský cit a musel by stále vyjednávat, kto práve zostane doma s bábätkom. Tato hrubá čiara preto, lebo sa to u neho roky zbieralo a táto téma nebola dostatočne odkomunikovana, co bolo chybou z oboch strán.

karolina196
7. sep 2025
@pralinka25

@janage presne.

ale ja uz to tu vzdavam. tu 90% ludi vobec necita s porozumenim, domysla si a na vec sa diva vylucne svojim pohladom a ma uplnu tmu pred ocami.
klapky na oci a idem podla seba lebo ja decko chcem tak to tak musi mat kazdy. vidia len cislo 10 a hned on chudak skormuteny 10 rokov caka na dieta. vobec sa neberie do uvahy ze 10 rokov dozadu sa len brali. on ako skonceny studnet mediciny mal nejaky plan a predstavy o svojej kariere. ze to nie je sediet doma a starat sa o nakupy rodinu... ze vsetko sa roky podriaduje jeho praci a studiu. ze taky chlap asi ani nema predstavu co to obnasa.
a teda aj to ona pise o tom ako povodne suhlasila s jednym a mala uplne inu pracu. casom sa situacia zmenila ona sa pracovne nasla a nejako postupne sa rodilo to ze asi dieta nechce. a plne si to uvedomila az ked ju pritlacil. lebo clovek co ma plnu hlavu prace premysla z vacsej casti nad nou. nerozdumuje pri cikani a zaspavani nad tym ci bude rodit ale riesi nieco uplne ine. hned tu je hejt ze ona presne 10 rokov vedela a vlastne mozno aj od momentu kedy sa spoznali ze deti nechce pritom tu nic take nepisala.
dzizs. toto nema zmysel tu. fakt des. vsak si precitajte aspon jej prispevky niektori aj 3x ked uz reagujete.

@pralinka25 Preco si myslíš,že ludia to nečítali s porozumením?Veď autorka ho nechce pustiť ani teraz,ale nič iné jej neostáva,rozhodol už za seba a nebude sa obzerať predsa za tým,čo bolo a co spolu prezili.Dohoda padá,mali by uz kazdy ísť svojou cestou..

mirec0124
7. sep 2025

@autor Mali ste väčší spor, čo vo vzťahoch niekedy býva, no napriek tomu by ešte malo zmysel sa pokúsiť vaše manželstvo zachrániť. Na to jedno dieťa ešte môžeš pristúpiť, neubudne z teba. Vedecké objavy budeš môcť robiť aj potom. Aj keď sa ti to nezdá, ťažko nájdeš v živote niečo zmysluplnejšie, ako mať deti. Áno, starať sa o dieťa by sa mal aj on, je to predsa spoločná práca. To mu môžeš povedať. Keď sa mu úprimne ospravedlníš za toto sklamanie a dáte sa do "práce", tak je ešte slušná šanca to zachrániť.

lapersefona
7. sep 2025
@mirec0124

@autor Mali ste väčší spor, čo vo vzťahoch niekedy býva, no napriek tomu by ešte malo zmysel sa pokúsiť vaše manželstvo zachrániť. Na to jedno dieťa ešte môžeš pristúpiť, neubudne z teba. Vedecké objavy budeš môcť robiť aj potom. Aj keď sa ti to nezdá, ťažko nájdeš v živote niečo zmysluplnejšie, ako mať deti. Áno, starať sa o dieťa by sa mal aj on, je to predsa spoločná práca. To mu môžeš povedať. Keď sa mu úprimne ospravedlníš za toto sklamanie a dáte sa do "práce", tak je ešte slušná šanca to zachrániť.

@mirec0124 moje slova. Konečne iný pohlad

anonym_d65090
7. sep 2025
@pralinka25

@janage presne.

@pralinka25 90% ľudí si domýšľa, len ty si lietadlo. Sa mi páči ako vkuse konspirujes o jej mužovi v zlom (ako by isto nemal čas, ako si predstavoval od ženy to a to) a o žene len v dobrom (ona isto až teraz zistila že nechce dieťa, za 10 rokov ti to určite nenapadne ani raz… ach jaj). To je to, že to evidentne vnímaš len zo svojho pohľadu, asi sa ti to stalo alebo čo.

Btw môj brat je zhodou okolnosti vedec v Nemecku, ma brutálnu kariéru a keď sa im narodili deti, bol s nimi pomaly viac ako žena, ktorá musela byt viac v práci, dokonca si zobral polovičnú materskú, lebo vedecká práca je mega flexibilná. Takže brutálne generalizujes, hadzes mužov do vreca podľa svojej (asi smutnej skúsenosti).

A stále nechápem aká vedecká kariéra na Slovensku? 😀 vedecky pracovník ma po 10 rokoch možno 1200 v čistom ak vôbec, platy doktorov začínajú na 4k. Väčšina vedcov robí prácu len preto že ich baví, dobrý kolektív a hlavne veľa voľna a flexibilita.

anonym_d65090
7. sep 2025
@pralinka25

@janage presne.

@pralinka25 a este ty jej muža nepoznáš, tak ako vieš, že by nespomalil v kariére, že by nešiel na materskú, alebo čokoľvek. Vkuse len konspirujes. A čo keď je neurochirurg. Odkiaľ vieš, že by mu vadilo spraviť si atestácie o 5 rokov neskôr.

Nápis rovno, že muži sú neschopní a sebeckí a ženy nemajú žiadnu zodpovednosť za svoje činy. Si extrémne zaujatá.
Btw povedz mi úprimne, ako by si zareagovala, keby ti muž prišiel oznámiť, že na rok ide preč, fakt ma to zaujíma

anonym_d65090
7. sep 2025

A ešte jeden malý detail. Vedecky pracovníci majú ročne dovolenky ako učitelia (cca 40 dni). Takže ti čo sa tu opúšťate na OČR a podobne, tak keby si aj brala namiesto toho dovolenku, tak easy peasy a ešte ostane voľno.
Projekty väčšinou nie sú až také, že by surili, ak zrovna nie je deadline. V realite ma každý na všetko čas (na pár výnimiek). Takže nie, vedecká práca je brutálne flexibilná a povedal by som, že pre dieťa asi jedna z najlepších.
Jedine, čo by sa mohlo stratiť sú zahraničné stáže a pocit voľnosti a kľudu.

pralinka25
8. sep 2025
@karolina196

@pralinka25 Preco si myslíš,že ludia to nečítali s porozumením?Veď autorka ho nechce pustiť ani teraz,ale nič iné jej neostáva,rozhodol už za seba a nebude sa obzerať predsa za tým,čo bolo a co spolu prezili.Dohoda padá,mali by uz kazdy ísť svojou cestou..

@karolina196 nemyslim ale vidim podla odpovedi. ale ano suhlasim s tebou ze kazdy ma ist inou cestou. je jasne ze pre nu to je asi tazke predsa len 10 rokov boli spolu. ale urcite to nema zmysel drzat nasilu.

pralinka25
8. sep 2025
@anonym_d65090

@pralinka25 90% ľudí si domýšľa, len ty si lietadlo. Sa mi páči ako vkuse konspirujes o jej mužovi v zlom (ako by isto nemal čas, ako si predstavoval od ženy to a to) a o žene len v dobrom (ona isto až teraz zistila že nechce dieťa, za 10 rokov ti to určite nenapadne ani raz… ach jaj). To je to, že to evidentne vnímaš len zo svojho pohľadu, asi sa ti to stalo alebo čo.

Btw môj brat je zhodou okolnosti vedec v Nemecku, ma brutálnu kariéru a keď sa im narodili deti, bol s nimi pomaly viac ako žena, ktorá musela byt viac v práci, dokonca si zobral polovičnú materskú, lebo vedecká práca je mega flexibilná. Takže brutálne generalizujes, hadzes mužov do vreca podľa svojej (asi smutnej skúsenosti).

A stále nechápem aká vedecká kariéra na Slovensku? 😀 vedecky pracovník ma po 10 rokoch možno 1200 v čistom ak vôbec, platy doktorov začínajú na 4k. Väčšina vedcov robí prácu len preto že ich baví, dobrý kolektív a hlavne veľa voľna a flexibilita.

@anonym_d65090 nie som zaujata ale vacsina tu z neho robi chudaka ako rovnych 10 rokov caka a zbozne si praje dieta. co je tiez tak trochu moc.
ale to je jedno.
vedecka praca na slovensku. ved ide na staz do usa je dost mozne ze tam zostane.
tak tvoj brat je fajn. ale tak poviem tak, medzi lekarmi co poznam skor svetla vynimka.
ale je to jedno. pretoze pointa je v tom ze autorka dieta nechce.

pralinka25
8. sep 2025
@mirec0124

@mirec0124 postoj pristupit na dieta pre zachranu vztahu, postoj neubudne zo mna, je celkom dost blby voci tomu dietatu. ty by si chcel rodicov co by ta mali nasilu?dieta je zivi tvor a ono si vsimne ze nie je prioritou

anonym_0a8250
8. sep 2025
@mirec0124

@mirec0124 ustúpiť na dieťa, keď ho absolútne nechce, len preto aby mala šancu zachrániť manželstvo? Čo je dieťa pes? Alebo škrečok?