Nechcem deti
Som vydatá 10 rokov, mám 35 ,manžel 38 rokov. Do manželstva sme vstupovali s tým že budeme mať deti , jedno . Som vedecká pracovníčka, v roku 2026 mám možnosť ísť na rok na stáž do USA. Manžel už na mňa tlačí že chce dieťa, ale ja si čím ďalej viac a viac uvedomujem že deti nechcem . Prácu milujem , milujem aj tu voľnosť a aj neustále dosahovanie karierneho postupu . Milujem však aj manžela. Včera som mu povedala o tej stáži a vybuchol do nepríčetnosti . Doslovne mi položil nôž na krk , buď začneme už riešiť dieťa, alebo odíde a nájde si inú ženu , lebo on deti chce a len kvôli mne pristúpil iba na jedno a teraz " kurva " nechcem ani to jedno . Na materskú a rodičovskú nepôjde , lebo dieťa podľa neho potrebuje matku , aspoň prvý rok . Keď mu nevyhoviem , viem že odíde a rozvedieme sa. Zas nechcem byť sama , ale prečo sa ten život nedá prežiť aj vo dvojici ?
@pralinka25 šak v poriadku ale keby vás niekto naťahuje tolky čas?
@majus2323 ano jasne ve pisem ze chapem ze je nastvany. na druhej strane on si tu zenu nepozna? nevidi jej zanietenie a sposob akym uvazuje. nevidi ze skratka nie je ten typ? ved to musi byt ocividne
@majus2323 ano jasne ve pisem ze chapem ze je nastvany. na druhej strane on si tu zenu nepozna? nevidi jej zanietenie a sposob akym uvazuje. nevidi ze skratka nie je ten typ? ved to musi byt ocividne
@pralinka25 tak mozno ho klamala a zavadzala celu dobu,a mozno len klamala samu seba.
@anonym_autor zo skúsenosti… toto potrvá ešte tak mozno rok a príde s rozvojovými papiermi a o pár rokov mladšou milenkou, možno už aj tehotnou 😂
@pralinka25 toš dobrá otázka. Na zamyslenie . Autorka by nám k tomu mohla povedať viac
@gribka1 vieš že ani neviem . Ale určite ten rok doma by som ťažko zvládala, obmedzenie by som ťažko zvládala , lebo ja mám rada sa len tak zobudiť a pobalit a ísť kam chcem atď.
@anonym_autor No jasné, rok je síce krátka doba v živote človeka, ale ak nie si nastavená a pripravená sa obetovať, bolo by to veľmi ťažké. Ale škoda no, možno by sa zadarilo na ďalšieho vedca😁. Ale nie, to musíš proste chcieť. Škoda, že sa tu musí buď jeden alebo druhý obetovať.
@anonym_997ab4 ale ja som ho neoklamala. Mala som 25 , vtedy mi to nepripadalo až také že by som nemala mať, bola som po výške, nič sme dokopy nemali , tak som to odkladala a odkladala , až je z toho 10 rokov a ja si uvedomujem že tie deti vôbec nechcem .
@anonym_autor na niečom ste boli.dohodnutý a tu sa toho nechceš držať,zmenila si názor pred nejakou dobou a jemu si to nepovedala? Zatancovala si mu túto informáciu? Zámerne? S istého uhla pohľadu je to podobné ako klamstvo
..prečo mu nechceš dopriať aby mal dieťa keď po ňom túži? Vstupoval tým do manželstva s tebou...
@anonym_autor No jasné, rok je síce krátka doba v živote človeka, ale ak nie si nastavená a pripravená sa obetovať, bolo by to veľmi ťažké. Ale škoda no, možno by sa zadarilo na ďalšieho vedca😁. Ale nie, to musíš proste chcieť. Škoda, že sa tu musí buď jeden alebo druhý obetovať.
@gribka1 tu by bolo akurat tak dobre zamiesane na poporodnu depresiu ako vysitu.Uz tehotenstvo by bolo nechcene,hormony by jej este viac dali zabrat ako zene,co sa na ten poklad tesi.Ona by videla,len to obmedzenie,ze strati tymto uz svoju slobodu.
Nechaj ho ísť, ak naozaj dieta nechceš, on keď ho chce bude ho mať za každú cenu tiež by som si tak spravila tomu ver, takže ostáva ti najskôr nájsť pána čo už má odrastené deti, alebo seberovneho, musíš sa proste obetovať a ukončiť to zbytočne to natahuješ, dieťa pre niekoho znamená všetko, a áno aj to je všetko v živote keď ho chceš
@gribka1 tu by bolo akurat tak dobre zamiesane na poporodnu depresiu ako vysitu.Uz tehotenstvo by bolo nechcene,hormony by jej este viac dali zabrat ako zene,co sa na ten poklad tesi.Ona by videla,len to obmedzenie,ze strati tymto uz svoju slobodu.
@vladuska20 Súhlasím
@anonym_autor Ja by som ťa kopol do riti na jeho mieste. V podstate s tebou stratil 10 rokov života, a nič z toho nemá. Ty si to vôbec neuvedomuješ? A áno, oklamala si ho, lebo ste mali dohodu o dieťati ktorú ty nemieniš splniť. Darmo sa vykrúcaš.
Tak dôležité je ze vieš čo chceš a čo nechceš. Čo bolo pred 10rokmi bolo dávno. Človek vekom dozrieva, mení názory, to je normálne. U teba sa ten pocit zmenil. Za mna lepšie keď si žena uvedomi ze deti nechce skôr ako si ich urobí a potom deti trpia. Manžela je mi ľúto, ale zas povedzme si- je to muž, deti môže mat aj v 60tke. Môže si ho spraviť aj hneď za rohom. A koľko X mužov toto už spravilo v opačnom garde ze ženy naťahovali ze deti chcú a oni prišli o drahocenný čas a možnosť mat dieta- u žien to je pruser, oveľa väčší. Pretože príde menopauza a je koniec. Muži toto riešiť nemusia.
Takze chod niekam na víkend sama, rozmýšľaj a rozmýšľaj, co chceš ty. Čo by bolo keby máte dieta. Čo by bolo keby ho nemáš. Či chceš napredovať radšej v kariére. Skratka daj si čas si to premyslieť
@anonym_autor Ja by som ťa kopol do riti na jeho mieste. V podstate s tebou stratil 10 rokov života, a nič z toho nemá. Ty si to vôbec neuvedomuješ? A áno, oklamala si ho, lebo ste mali dohodu o dieťati ktorú ty nemieniš splniť. Darmo sa vykrúcaš.
@yosi a koľko je žien, ktoré tiež partneri vodia za nos, deti nechcú a žena strávi 10 - 15 rokov čakaním, roky jej utekajú a potom už dieťa vôbec nemusí mať, kým muž môže mať dieťa takmer v akomkoľvek veku
@maranta_leuconeura akože a to s ním bude 6 rokov doma a nepôjde do práce? To myslíš vážne? Však život sa nezastaví s príchodom dieťaťa.
@anonym_93d992 zivot sa prichodom dietata uplne zmeni. Navzdy, nie na prvy rok. Preto rada, ze ma to nejak ten rok doma vydrzat a ptoom si dalej budovat karieru je uplne odveci. Potom bude chodit na rocne staze alebo aj len mesacne experimenty mimo domu? Vies co vobec vedecka praca obnasa? Asi nie. A asi by vsetky tieto moznosti pre nu uz s dietatom neboli mozne, kedze pan manzel sice deti chce, ale starat sa nebude, od toho je podla neho matka. Takze nie, nemohla by sa naplno po roku vratit ku kariere, nedalo by sa to.
@anonym_autor jaaj, zena, s takym chmulom stracas cas.
Chod na staz do usa, nazbierat skusenosti, tam maju tiez peknych chlapov, a omnoho viac takych, co deti tiez nechce. Nenechaj sa takymto chumajom tahat dolu.
A ked ti dal noz na krk, dufsm ze to bolo obrazne, tak duplom.
@klariska1 tu sa rieši autorkin problém..
@anonym_997ab4 preto cim skor sa rozhodne,tym lepsie pre mnohych aj buducich zucastnenych pribehoch lasky,nelasky.
@anonym_93d992 zivot sa prichodom dietata uplne zmeni. Navzdy, nie na prvy rok. Preto rada, ze ma to nejak ten rok doma vydrzat a ptoom si dalej budovat karieru je uplne odveci. Potom bude chodit na rocne staze alebo aj len mesacne experimenty mimo domu? Vies co vobec vedecka praca obnasa? Asi nie. A asi by vsetky tieto moznosti pre nu uz s dietatom neboli mozne, kedze pan manzel sice deti chce, ale starat sa nebude, od toho je podla neho matka. Takze nie, nemohla by sa naplno po roku vratit ku kariere, nedalo by sa to.
@maranta_leuconeura Do bodky suhlasim. Povedať ze nech to prežije rok s dietatom je úplne smiešne. Každý kto ma dieta vie aká to je obeta. Ja som kariérne tak klesla ze neviem či to vôbec niekedy doženiem. Taká je pravda. Koľko matiek tu sa sťažuje ze sa nevedia ani len zamestnať po materskej. Dieťa si neurobíš na rok a potom čo? Jej partner už tetaz hovorí ze sa ma starať ona.
Ehm, to len sama som sa pozastavila nad vetou DOSLOVNE mi položil nôž na krk...? Akože mysliš obrazne, nie doslova, či?
Ináč no.. vieš, on na teba netlačí, on sa normálne spýtal, že teda kedy budete robiť aj niečo iné, čo ste si sľúbili a ty si to dosť rázne otočila. Čo je v poriadku, máš na to právo, a vždy lepšie to povedať takto, ako sa do niečoho, čo nechceš, nútiť, lenže jeho reakcia je absolútne primeraná.
A čo sa týka tej starosti.. ak by si bola schopná dieťa bez najmansich výčitiek odovzdať po pôrode chlapovi, tak naozaj by si dieťa mať ani nemala. Lebo ma aj v tomto pravdu, aspoň ten rok to dieťa prioritne potrebuje matku, a matka to dieťa. Ja som tiež bola len krátko na materskej, môj syn ešte nemal ani rok, keď som už robila z domu. Napriek tomu, či možno práve preto ti napíšem, že ten rok sa vydržať dá aj treba ak sa objektívne dá. Ak si to nevieš predstaviť, tak ani do toho nechoď.
Ty možno neporodis potomka, ale vymyslis liek, ktorý zachráni raz naše deti či vnukov.
Ale cena toho lieku (a nepochybne aj tvojej slobody, lebo tu nejde iba o ten výskum) bude tvoje manželstvo.
@anonym_autor a nie ze podľa,,neho,, dieťa potrebuje matku prvý rok ale aj naozaj potrebuje a je dobré že nechceš dieťa a ak muža máš rada ako človeka tak ho nehaj ísť
S tvojím mužom to skončí rozvodom tak či onak. Keď nie je ochotný ísť na MD a RD, tak ti nebude pomáhať ani neskôr. Akurát tebe zostane dieťa "na krku". Keby ho tak veľmi chcel, nohy by si polámal aby bol s ním od narodenia.
Byt tvoj muz utekam od teba . Tak si študuj a cestuj a karierne postupuj .👌🏻 A nechaj muža , aby bol otec ak po tom túži.
Ja by som si zvolila vedu. Iba vďaka vede sa ľudstvo posúva dopredu. Traumatizovaných detí od blbých rodičov je nespočetne. No hlavne, že zapadajú do obrazu ideálnych rodiniek. Ďakujem ti, že robíš niečo užitočné pre nás vsetkých. Aj pre tie, čo tu frflú aká si hrozná.
@mane01 co to je za mimo komentar.. aj ty aj ja aj skoro vsetci tuna vyrastali s matkou.. proste to uz slovo materska je odvodene od slova matka.. nerozumiem pointu tvojho komentu lebo je mimo.. chlap ma zarabat peniaze a zena pocas materskej dat tomu dietatu tu prvotnu starostlivost
@orar podla mna nema… kto urcuje, co sa ma a co sa nema? Ak to ona tak citi, preco by mala ostat doma s dietatom. A ak by to muz citil inak, preco by nemohol ostat doma on? Nezijeme v 19.storoci…
@maranta_leuconeura Do bodky suhlasim. Povedať ze nech to prežije rok s dietatom je úplne smiešne. Každý kto ma dieta vie aká to je obeta. Ja som kariérne tak klesla ze neviem či to vôbec niekedy doženiem. Taká je pravda. Koľko matiek tu sa sťažuje ze sa nevedia ani len zamestnať po materskej. Dieťa si neurobíš na rok a potom čo? Jej partner už tetaz hovorí ze sa ma starať ona.
@anonym_a9723b obeta mať dieťa????????toto snáď nepíše niekto kto ma dieťa
@mane01 preco by to od neho nebolo pekne? Je veka zien ktore by s radostou na tu matersku isli. Len si musi taku najst
@ibatanecnica ja by som to pocitovala ako natlak. Ale zrejme by som ho tiez nechala ist…
@anonym_autor skor ci neskor prides na to že ťa podvadza a ma inu a aj tak skoncite rozvodom😊 určite najde ovela lepsiu ako ty a ty rovnako seberovneho vedca 😂 budete spolu stažovať po svete . Existuje xyz možnosti aj pracovat popri MD ale to krkavčine zlej nebudem radiť lebo dieta potrebuje lasku a ty mu ju nikdy neposkytneš🥵
No už moc času nemáš keďže máš 35 rokov. Buď budeš mať dieťa teraz alebo nikdy.
@anonym_a9723b obeta mať dieťa????????toto snáď nepíše niekto kto ma dieťa
@anonym_600691 Áno je to dobrovoľná obeta, ktorú podstupuje každá žena, ktorá ma deti. To nehovorí nic o tom či máš alebo nemáš rada svoje dieta.
Ale obeta to je, tak sa tu netvarme chrumkavo.
Či si chorá, zdravá, unavena- raz si mama, tak kmitas za detmi aj v horuckach. Je to obeta.
Väčšina žien si je vedomá, ze odchodom na matersku vypadne z prace na mesiace/roky, možno sa už do nej ani nebudú moct vrátiť, a aj tak dieta chcú a majú. Voľného času pre seba majú matky minimum. Drvivá väčšina mam ktoré poznam ja, makajú v praci, doma, kruzky…všetko len pre deti aby mali, a na seba často zabúdajú

@anonym_autor No a čo je tvoj najväčší problém? Byť vôbec tehotná a rodiť, či kariéra (držím palce na skvelé veci) alebo ten záväzok na celý život?
@gribka1 vieš že ani neviem . Ale určite ten rok doma by som ťažko zvládala, obmedzenie by som ťažko zvládala , lebo ja mám rada sa len tak zobudiť a pobalit a ísť kam chcem atď.