icon

Nechcem deti

3. sep 2025

Som vydatá 10 rokov, mám 35 ,manžel 38 rokov. Do manželstva sme vstupovali s tým že budeme mať deti , jedno . Som vedecká pracovníčka, v roku 2026 mám možnosť ísť na rok na stáž do USA. Manžel už na mňa tlačí že chce dieťa, ale ja si čím ďalej viac a viac uvedomujem že deti nechcem . Prácu milujem , milujem aj tu voľnosť a aj neustále dosahovanie karierneho postupu . Milujem však aj manžela. Včera som mu povedala o tej stáži a vybuchol do nepríčetnosti . Doslovne mi položil nôž na krk , buď začneme už riešiť dieťa, alebo odíde a nájde si inú ženu , lebo on deti chce a len kvôli mne pristúpil iba na jedno a teraz " kurva " nechcem ani to jedno . Na materskú a rodičovskú nepôjde , lebo dieťa podľa neho potrebuje matku , aspoň prvý rok . Keď mu nevyhoviem , viem že odíde a rozvedieme sa. Zas nechcem byť sama , ale prečo sa ten život nedá prežiť aj vo dvojici ?

anonym_b6fb9f
4. sep 2025
@majus2323

@anonym_b6fb9f ďalší výživný komentár ..

@majus2323 presne tak to je. A ked zahodi karieru, a neotehotnie, tiez ju kopne do zadku.

autor
4. sep 2025

nuž myslím že už je to jedno či to dieťa mať budem alebo nie. Manžel mi ráno oznámil , že sa chce rozviesť tak či tak , aj keby som k dieťaťu zvolila .Že si uvedomil , že nechce pre svoje deti matku čo bude od nich utekať do práce a v práci zostávať len aby s nimi nebola, nechce ženu s ktorou bude zvádzať boje o OČR a dennodenné hádky koho práca je dôležitejšia a kto zostane doma s deťmi. Že cíti že so mnou by sa nedalo dohodnúť ani fifty fifty ak by mi bežal nejaký projekt, bohužiaľ má pravdu .

Takže akokoľvek by som sa rozhodla aj tak ma čaká rozvod .

oblecenie99
4. sep 2025
@lenkakravcova

@lapersefona
Presne. 😀 Keď sa chce všetko sa dá.

Hamda Al Ruwaili – matka 19 detí, ktorá si získala doktorát

Hamda Al Ruwaili je Saudka, ktorá vychováva 19 detí (10 chlapcov a 9 dievčat) a popri tom získala bakalársky, magisterský titul aj doktorát ešte pred svojim 43. narodeninami.
(Gulf News, The Voice, Startup Pakistan)
.

Chápeme sa, čo znamená kariéra, hej? Ja som s mojou išla po deťoch tak dole, že pochybujem, že sa k nej ešte dokážem vrátiť.
To nie je robím do nevidím a medzitým sa idem roztrhať na sto strán. Ja som tiež mala veľké oči a pár rokov som si aj myslela, že ako to zvládam, figu. Bola som na materskej len tých pár mesiacov a syn išiel do jasliciek, a ja späť robiť si veľkú kariéru, haha. Ja som pendlovala medzi jaslickami/škôlkou, visela na telefóne, kedykoľvek mi zavolali, že treba prísť poňho, lebo ochorel. Keď som bola na home Office, tak som cely deň skoro nič nerobila, lebo nedá sa pracovať a robiť zodpovednú prácu tak, že máš doma choré dieťa, alebo dieta, ktoré ešte do kolektívu nemôže, ale už ti visí na hlave. Po nociach som to dokoncovala od vidím do nevidím (doslova som zatvarala notebook o pol piatej ráno) a potom hajde do práce. Naplánujes si jednanie s klientom, pripravuješ sa na pojednávanie mesiace a z večera do rána ti dieťa ochorie. Ok, zastúpi manžel, aj rodina, nikdy sa nestalo že nie, ale čo ak sa nikto nenájde? Alebo sa vraciaš zo služobky z opačného konca republiky a o polnoci ťa doma čaká 4 ročné unavené, uplakane a rozbité dieťa, lebo sa ťa nevie dočkať a nechce zaspať, kým nie si späť. Alebo ti ho strážia rodičia, ktorí tiež ešte robia, bývajú viac sto km od vás a tiež to musia plátať dovolenkami a ty pendlujes medzi nimi a robotou, striedajte sa s mužom, mesiac sa pomaly nevidíte, že sú dni, keď ráno vstaneš a nevieš pár sekúnd, kde si, či doma u vašich, alebo v meste kde bývate, lebo si tak rozlietana. Alebo prídeš dorobiť cez víkend do kanclu a dieťa je s tebou v kancelárii, beries mu nejake hračky, nech sa jak tak zabavi a ty dúfas, že vydrží. Ten zvyšný čas je s ním tvoj manžel, ale ten tiež pracuje. Môj aj cez víkendy, a chodí domov o desiatej vecer. A ty sa môžeš modliť, že si všetko dobre urobila. A i tak tam nemôžeš byť tak a toľko, ako bezdetní kolegovia, čiže ani tej práci sa nevenujes rovnako, resp. Hej, ale padas na hubu, a ani rodine, resp., Hej, ale padas na hubu. A ešte sme neprišli, nezehlili, nevarili.
Medzitým tvoj kolega a bezdetné kolegyne otvoria vlastnú prax, či si urobia náročnejšie skúšky a pôjdu vyššie. Tak to je ten rozdiel dámy, kým ty si rada že si rada a že to vôbec dávaš a zamestnávateľ je natoľko tolerantný, a chápavý, ze dieťa nebude prekážkou, tak iný si urobia skutočnú kariéru. TY robíš, ONI robia kariéru. Bavíme sa o typických kariérnych pozíciách typu lekár, vedec, pravnik. Lebo ako to tu čítam, tak mám pocit, že sa tu neuvedomuje, že medzi chodenim do práce popri deťoch a robenim kariéry popri deťoch je obrovský rozdiel. NIE je to to isté.

Lenže JA som do toho išla s vedomím a s radosťou, lebo som vedela, že deti chcem a vedela som, aká bude cena. Vôbec mi to nevadí. Autorka je však presne opačný prípad.

Tie rozprávky o kariére a 19 deťoch by neverila ani moja dcéra . Akože nie to, že tá žena neexistuje a nemá vedecký titul, a 19 deti, ale to, že ta jej kariéra sa nerobila na úkor jej deti. Tie asi zo sebou do labáku a na konferencie neťahala. Mám aj ja kamošku, ktorá bola presne 6 týždňov na materskej a vrátila sa do svojej ambulancie, jej dve deti vychovava jej mamka. Doslova. Keby to tak nebolo, asi by novorodenca v nemocnici a v ambulancii zo sebou nemala 😉 kariéru môžeš mať pri rodine ako žena jedine tak, že sa tej rodine budeš venovať minimum.

Len otázka je... Načo by mala žena, ktorá dieťa porodí a hajde späť do "vedy" a na ročnú stáž do USA, dieťa? O čom to je?

drahomirrra
4. sep 2025

Hurá, prebojovala som sa na koniec vlákna. Autorka, posuň muža do obehu, do roka je ženatý a s dieťaťom na ceste, lekár, úspešný, wow. Verím, že iná mu dá deti aj 3-4.
A teda milé dievčence, toľko pomýlených komentárov, čo som prečítala tu, som ešte v žiadnej téme neprečítala :D
A milá autorka, keď je raz niekto top vedec, decko ho v tom nezastaví, ani tri, ani štyri deti. Lebo výskumné ustanovizne si na takého TOP vedca počkajú. Príkladov je z celého sveta habadej.

oblecenie99
4. sep 2025
@drahomirrra

Hurá, prebojovala som sa na koniec vlákna. Autorka, posuň muža do obehu, do roka je ženatý a s dieťaťom na ceste, lekár, úspešný, wow. Verím, že iná mu dá deti aj 3-4.
A teda milé dievčence, toľko pomýlených komentárov, čo som prečítala tu, som ešte v žiadnej téme neprečítala :D
A milá autorka, keď je raz niekto top vedec, decko ho v tom nezastaví, ani tri, ani štyri deti. Lebo výskumné ustanovizne si na takého TOP vedca počkajú. Príkladov je z celého sveta habadej.

@drahomirrra Ona najmä NECHCE, to je podstata celého. Je to určite smutné, lebo na začiatku sa dohodli ináč a úprimne ľutujem jej manžela, na druhej strane sa on dokáže kupodivu tiež veľmi rýchlo posunúť (ide sa rozvádzať po koľkých hodinách od toho rozhovoru???). Akože chápem ho, že nemá zmysel strácať viac času, ale ide mu to celkom racionálne a dobre... Dobre je tak ako je. Autorka bude spokojná (osobne si ale myslím, že len dočasne, ale tak ktovie, treba ju resoektovat), on bude spokojný tiež, neverím, že si niekoho raz dva nenajde.

grof_monte_christo
4. sep 2025

Autorka, tak je dobojovane. Zvíťazil zdravý rozum a je to tak dobre pre všetkých.
Hlavu hore, aj bez deti sa dá prežiť plnohodnotný a naplnený život. Venuj sa ďalej svojej kariére a nájdi si podobného k sebe.

anonym_600691
4. sep 2025
@anonym_autor

nuž myslím že už je to jedno či to dieťa mať budem alebo nie. Manžel mi ráno oznámil , že sa chce rozviesť tak či tak , aj keby som k dieťaťu zvolila .Že si uvedomil , že nechce pre svoje deti matku čo bude od nich utekať do práce a v práci zostávať len aby s nimi nebola, nechce ženu s ktorou bude zvádzať boje o OČR a dennodenné hádky koho práca je dôležitejšia a kto zostane doma s deťmi. Že cíti že so mnou by sa nedalo dohodnúť ani fifty fifty ak by mi bežal nejaký projekt, bohužiaľ má pravdu .

@anonym_autor tvoj manžel ma pravdu, je rodinne založený a celú dobu bol v tom ze aj ty ale keďže to tak nieje, treba sa posunúť a bez vyhovoriek pre dobro druhého,ty pre svoje sny a priority a on pre svoje
Držím vam obom palce nech rozchod prebehne hladko a v dobrom

anonym_386730
4. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no tak sa ukázal aj pán manžel. On chce domácu puťku. To by bolo tiež seriózne, ak by to povedal hneď na začiatku. Ty sa máš starať, ty máš byť doma, on nechce na OČR. Mám doma obyčajného chlapa. A ani žiadneho doktora. A ja mám tiež obyčajnú prácu. Ale teda aj na OČR chodil, aj k lekárovi, aj na rodičovské, utieral grcky, prebaľoval, kočíkoval, staral a stará sa. Trochu neviem načo by mu to dieťa bolo, ak by mal problém sa postarať.

grof_monte_christo
4. sep 2025
@anonym_386730

@anonym_autor no tak sa ukázal aj pán manžel. On chce domácu puťku. To by bolo tiež seriózne, ak by to povedal hneď na začiatku. Ty sa máš starať, ty máš byť doma, on nechce na OČR. Mám doma obyčajného chlapa. A ani žiadneho doktora. A ja mám tiež obyčajnú prácu. Ale teda aj na OČR chodil, aj k lekárovi, aj na rodičovské, utieral grcky, prebaľoval, kočíkoval, staral a stará sa. Trochu neviem načo by mu to dieťa bolo, ak by mal problém sa postarať.

@anonym_386730 Nechce domácu putku. Len ako lekár asi chape, aká dôležitá je vzťahova väzba pre zdravý vývin dieťaťa. Dieťa potrebuje vzťahovu osobu, ktorá sa o neho bude starať a nie aby si dieťa posúvali ako horúci zemiak.

enmery
4. sep 2025

Zbytočne stratené roky. Pre oboch. Už dávno ste mohli byť obaja s partnermi, ktorí vám v takýchto zásadných veciach sadnú na 100%. Ty si mala byt úprimná a povedať, že deti nechceš, ani byť žienku domácou /ty sama dobre vieš, ze si nato neprišla včera, nech tu napíšeš čokoľvek/ a on nemal zbytočne zľavovať zo svojich snov a teraz prišiel jeho výbuch a tvoje sklamanie. Každopádne, podľa mňa nie si zlá ani ty, ani on. Dokonca som presvedčená, že onedlho Ťa čaká partner s rovnakým vedeckým a životným nastavením a budeš šťastná aj pracovne, aj osobne. V tomto má Tvoj manžel pravdu-nech by ktokoľvek z vás ustúpil, obaja by ste boli stále viac nešťastní a stratili zbytočne ďalších 10 rokov života a aj tak by prišiel koniec.
A neber si k srdcu poznámky o tom, že každá žena musí byt matkou a chcieť byť matkou, inak je divná. Nikto za Teba Tvoj život neprežije, takže jedine ty musíš byť vo svojom živote šťastná.

anonym_1d9483
4. sep 2025

@anonym_autor Mať deti nie je povinnosť každej ženy. Do manželstva ste vstupovali s tým, že chcete mať aspoň 1 dieťa. Ty si po rokoch zmenila názor, on dieťa chce. Rozvod vo vašom prípade je najlepším riešením, každý nech si ďalší život zariadi podľa vlastných predstáv. Verím tomu, že manžel do roka bude mať novú ženu a možno už aj dieťa. Ty si premysli čo ďalej keď ti po roku tá stáž skončí.

anonym_075be0
4. sep 2025

To že si mu pred rokmi niečo sľúbila je jedna vec, ale druha vec je, že každý sa časom vyvíja, mení sa a je naivne si myslieť že budeme presne s takými ľudmi ktorých sme si brali.
To že chce dieta je pekne, no ty ho vynosis a budeš s tým žiť. Možno sa ti to nakoniec celé zapáči a budeš strašne rada, no mysli v prvom rade na seba. Je ok mat prioritu seba aj v manželstve, ovplyvní to hlavne tvoj život do konca života. Radšej nemať deti ako sa na ne necítiť. A ak sa manžel s tebou takto rozpráva, to tiež nie je ok. Nie si stroj na výrobu deti a si jeho žena s ktorou sa má baviť s rešpektom.
Držím ti palce, skús si v sebe zodpovedať otázky a možno navštíviť aj nejakú psychologičkou, je to super vec. 🙂

anonym_600691
4. sep 2025
@grof_monte_christo

@anonym_386730 Nechce domácu putku. Len ako lekár asi chape, aká dôležitá je vzťahova väzba pre zdravý vývin dieťaťa. Dieťa potrebuje vzťahovu osobu, ktorá sa o neho bude starať a nie aby si dieťa posúvali ako horúci zemiak.

@grof_monte_christo perfektný postreh

90909
4. sep 2025
@grof_monte_christo

@grof_monte_christo Ale prosím ťa. Na 90% má inú ženu. To dramatické teátro, lebo teraz aktuálne už chce deti. Hneď, hneď a žiadne kompromisy, lebo myslí na vzťahovú väzbu. Nebuď patetická.

anonym_600691
4. sep 2025
@anonym_075be0

To že si mu pred rokmi niečo sľúbila je jedna vec, ale druha vec je, že každý sa časom vyvíja, mení sa a je naivne si myslieť že budeme presne s takými ľudmi ktorých sme si brali.
To že chce dieta je pekne, no ty ho vynosis a budeš s tým žiť. Možno sa ti to nakoniec celé zapáči a budeš strašne rada, no mysli v prvom rade na seba. Je ok mat prioritu seba aj v manželstve, ovplyvní to hlavne tvoj život do konca života. Radšej nemať deti ako sa na ne necítiť. A ak sa manžel s tebou takto rozpráva, to tiež nie je ok. Nie si stroj na výrobu deti a si jeho žena s ktorou sa má baviť s rešpektom.
Držím ti palce, skús si v sebe zodpovedať otázky a možno navštíviť aj nejakú psychologičkou, je to super vec. 🙂

@anonym_075be0 a kde je to seba poznanie?ked raz viem ze chcem dieťa tvrdím to parnerovi a potom o 10 rokov ho odlozim lebo som si to rozmyslela hej presne😅

anonym_600691
4. sep 2025
@90909

@grof_monte_christo Ale prosím ťa. Na 90% má inú ženu. To dramatické teátro, lebo teraz aktuálne už chce deti. Hneď, hneď a žiadne kompromisy, lebo myslí na vzťahovú väzbu. Nebuď patetická.

@90909 možno ona ma iného ked zrazu si rozmyslela priority😅take tvrdenie co si dala😅

90909
4. sep 2025
@anonym_600691

@90909 možno ona ma iného ked zrazu si rozmyslela priority😅take tvrdenie co si dala😅

@anonym_600691 veď nech má. A čo ako

anonym_d65090
4. sep 2025

Ako sám som vedecký pracovník, ktorý bol kadekde po stážach (Kanada, Rakúsko atď) a celkom nechápem o akej kariére hovoríš :D respektíve akej kariére vedeckého pracovníka na Slovensku hovoríš :D ... platy sú tabuľkové a postúpiť sa reálne dá na samostatného vedeckého pracovníka, prípadne na univerzite docent alebo profesor (možno nejaké vedúce miesto, ale platovo aj tak nič moc).
Pochopil by som, keby si niekde v korporáte a reálne máš vysoký plat a máš našliapnuté na vysokú pozíciu.
Chápem, že máš víziu, objaviť napr. nový liek atď, ale neviem či je až taká výhra postaviť na tom svoj život, poznám veľa vedcov, ktorý celý život obetovali vede a neskutočne vyhoreli. Ono prelomový objav sa väčšinou podarí jednému z milióna, ak vôbec a aj to si väčšinou členom nejakého veľkého tímu a musíš mať extrémne šťastie. Potom väčšinou po 40ke sa spamätali, že by sa mohli aj usadiť a mať rodinu a už bolo neskoro.

V každom prípade, si dobre rozmysli, čo chceš od života a buď realistkou.
Ale aj ťa chápem, je to dosť pohodlné sa zbaliť a na rok vypadnúť za more, mať kvantum zážitkov, popri tom aj pocestovať a opublikovať nejaké dva články s vysokým IF, ale či ťa to spraví dlhodobo šťastnou, si musíš rozhodnúť ty sama.

jeennyv
4. sep 2025

Toto je klasika…jasne, ze muz sa chce s tebou rozvirest…vidi, citi, ze ty dieta eee, si karieristka ok..kazdy sme nejaky, ale treba si uvedomit, ze ked sa nesnazime a vztah sa po 10r neposunie je odsudeny na zanik..tvoj muz do par mes bude znovu zenaty a na ceste dieta garantujem..ty budes mat karieru, ale holy prd dusevne v skutocnosti…toto si mala zachranovat skor, moj nazor, keby si ho tak lubila by si skor mala hladiet aj na jeho a spolocne potreby..

anonym_01fd45
4. sep 2025

Ja si myslim, ze pan doktor uz namaca v inych brehoch. A coskoro ti aj oznami, ze dietatko uz je na ceste. Ty sa venuj vede ako aj chces. A pan doktor si zasluzi konecne mat svoju rodinku.

ahhola
4. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor zaujimave, co sa udialo za nejakych 16.hod.,co si sem napisala... 10 rokov klud a za par hodin od porady na MK k rozvodu.... ❓Ty si zrejme roky brala HAK, preco nepovedal pred rokom, dvomi... vysad to, nastal cas... Zrazu vcera takyto razantny verdikt. Podla mna, on uz caka... 👶... zariadil sa po svojom, pre seba, od teba uz potrebuje len autogram, posledny. Skus porozmyslat o zenach v jeho okoli, obycajne mudr. klofne sestricku🤣
To, co tu toci pralinka... jej podtex- nemaj dieta, vynajdi liek, chod do usa🤔je na smiech. Aj madam MCS mala 2 deti a radioaktivitu "vynasla" v sope za domom.
Fleming tiez objavil penicilin vdaka lazoplazo postoju k poriadku, penicilinovu plesen vytiahol z drezu. Ty myslis, ze pri decku sa ti na tehu a do roka vypne mozog, vsak by ta mozno prcek inspiroval k nejakemu tomu vynalezu. ✈️

autor
4. sep 2025
@ahhola

@anonym_autor zaujimave, co sa udialo za nejakych 16.hod.,co si sem napisala... 10 rokov klud a za par hodin od porady na MK k rozvodu.... ❓Ty si zrejme roky brala HAK, preco nepovedal pred rokom, dvomi... vysad to, nastal cas... Zrazu vcera takyto razantny verdikt. Podla mna, on uz caka... 👶... zariadil sa po svojom, pre seba, od teba uz potrebuje len autogram, posledny. Skus porozmyslat o zenach v jeho okoli, obycajne mudr. klofne sestricku🤣
To, co tu toci pralinka... jej podtex- nemaj dieta, vynajdi liek, chod do usa🤔je na smiech. Aj madam MCS mala 2 deti a radioaktivitu "vynasla" v sope za domom.
Fleming tiez objavil penicilin vdaka lazoplazo postoju k poriadku, penicilinovu plesen vytiahol z drezu. Ty myslis, ze pri decku sa ti na tehu a do roka vypne mozog, vsak by ta mozno prcek inspiroval k nejakemu tomu vynalezu. ✈️

@anonym_386730 mala som byt rok doma a potom sme si to mali deliť. Ale je nahnevaný a hovorí také veci že no fuu.

@ahhola áno je dobojované , on si vraj uvedomil že aj keby ma donútil , že aj tak by som nebola mama, len neustále žena na odchode do práce.

anonym_40fb91
4. sep 2025

Ja si tiež myslím, že manžel už má niečo rozrobené a keby aj so všetkým súhlasíla tak by si niečo našiel napr že chce 2 deti a bol by rozvod..
Bol to len posledný výstrel, kde dovod rozvodu len hodil na ňu.

pralinka25
4. sep 2025
@anonym_d65090

Ako sám som vedecký pracovník, ktorý bol kadekde po stážach (Kanada, Rakúsko atď) a celkom nechápem o akej kariére hovoríš :D respektíve akej kariére vedeckého pracovníka na Slovensku hovoríš :D ... platy sú tabuľkové a postúpiť sa reálne dá na samostatného vedeckého pracovníka, prípadne na univerzite docent alebo profesor (možno nejaké vedúce miesto, ale platovo aj tak nič moc).
Pochopil by som, keby si niekde v korporáte a reálne máš vysoký plat a máš našliapnuté na vysokú pozíciu.
Chápem, že máš víziu, objaviť napr. nový liek atď, ale neviem či je až taká výhra postaviť na tom svoj život, poznám veľa vedcov, ktorý celý život obetovali vede a neskutočne vyhoreli. Ono prelomový objav sa väčšinou podarí jednému z milióna, ak vôbec a aj to si väčšinou členom nejakého veľkého tímu a musíš mať extrémne šťastie. Potom väčšinou po 40ke sa spamätali, že by sa mohli aj usadiť a mať rodinu a už bolo neskoro.

V každom prípade, si dobre rozmysli, čo chceš od života a buď realistkou.
Ale aj ťa chápem, je to dosť pohodlné sa zbaliť a na rok vypadnúť za more, mať kvantum zážitkov, popri tom aj pocestovať a opublikovať nejaké dva články s vysokým IF, ale či ťa to spraví dlhodobo šťastnou, si musíš rozhodnúť ty sama.

@anonym_d65090 vyhoriet môžeš aj v rodine

pralinka25
4. sep 2025
@ahhola

@ahhola ale prosím ta preco by mala robiť kariéru s deckom na krku keď to takto proste nechce. To ze to spravila madam CS je úplne ze fuk. Ona vo svojej dobe nemala na výber. Prečo by musela zvládať dve veci keď nechce. Aj keby seno hrabala nemusí chcieť proste deti. Prečo žena musí dokazovať všetko a mužovi stačí len jedno. A ešte tu dostane zdrba.
Mať deti nie je povinnost. A vôbec nepotrebuje príklady iných super hrdinov. Podstatne je ze nechce.

pralinka25
4. sep 2025

No a inak manžel naozaj promptne zareagoval. Asi to tiež nebola nejaká láska.ked to takto pragmaticky zhodnotil práve teraz. Rýchle riešenie.

anonym_997ab4
4. sep 2025
@anonym_40fb91

Ja si tiež myslím, že manžel už má niečo rozrobené a keby aj so všetkým súhlasíla tak by si niečo našiel napr že chce 2 deti a bol by rozvod..
Bol to len posledný výstrel, kde dovod rozvodu len hodil na ňu.

@anonym_autor pozna ta a podla mňa ma pravdu.
@anonym_40fb91 caka 10 rokov kým si madam konečne splní dohodu ale k ničomu sa nemá? Ja sa nečudujem.

anonym_d65090
4. sep 2025
@pralinka25

@anonym_d65090 vyhoriet môžeš aj v rodine

@pralinka25 To je pravda, ale zase aspoň máš nejaký zmysel života 🙂, niečo, čo po tebe ostane... ak sa ti vo vede nepodarí prelomový objav, tak vyhoríš, že po tebe nič neostalo... ver mi, že ľudia s rodinným zázemím to znášajú lepšie

anonym_997ab4
4. sep 2025
@anonym_d65090

@pralinka25 To je pravda, ale zase aspoň máš nejaký zmysel života 🙂, niečo, čo po tebe ostane... ak sa ti vo vede nepodarí prelomový objav, tak vyhoríš, že po tebe nič neostalo... ver mi, že ľudia s rodinným zázemím to znášajú lepšie

@anonym_d65090 och tieto reči. Každý má zmyslom života niečo iné. Ja poznám ženy, ktoré deti nemajú a sú so svojimi životmi spokojne. To ze to máš tak ty, neznamená, že to tak musí mat každá žena, ci muž.

anonym_d65090
4. sep 2025
@pralinka25

@ahhola ale prosím ta preco by mala robiť kariéru s deckom na krku keď to takto proste nechce. To ze to spravila madam CS je úplne ze fuk. Ona vo svojej dobe nemala na výber. Prečo by musela zvládať dve veci keď nechce. Aj keby seno hrabala nemusí chcieť proste deti. Prečo žena musí dokazovať všetko a mužovi stačí len jedno. A ešte tu dostane zdrba.
Mať deti nie je povinnost. A vôbec nepotrebuje príklady iných super hrdinov. Podstatne je ze nechce.

@pralinka25 tak mu ich nemala sľubovať a 10 rokov vodiť za nos :D ... akože ľudia žasnem, jasné chlap má milenku a dieťa už na ceste .... :D tak chce dieťa a žena mu príde oznámiť, sorry idem na rok do USA, dúfam, že ťa netankuje, že sa rok neuvidíme.

Veľa vzťahov by zakapalo už na tomto :D bol som na Work and travel v USA na 3 mesiace a dosť ľudí sa tam porozchádzalo :D