icon

(Ne)doprovod partnera pri vyšetrení

31. júl 2025

Ahojte, čo by ste si o tomto mysleli? Mám partnera, nie sme manželia, ale žijeme spolu dlho. Budúci týždeň mám testovanie na alergoimunológii v inom meste ( 40 km), je to testovanie na liek, nie na peľové alergény apd. Lekár povedal, že bude lepšie, keď budem mať nejaký doprovod, keby som zareagovala aj po odchode od neho, aj keď mi povedal, že anafylaxia sa prejaví do 60 minút od podania látky. Ale tak budem mať epi pen, keby náhodou. Ale predsa len, počas jazdy skolabovať nie je bohviečo.

Partnerovi som o tom vravela už 3x. Aj ako som si vybavovala termín, aj ako bol promptný lekár a dal mi termín na budúci týždeň, aj ako som si zháňala látku kade- tade, aby ma mohli otestovať. Viem, že v ten deň bude mať voľno, celý týždeň má dovolenku.

Dnes mu teda hovorím ráno, že v stredu budúci týždeň idem na to testovanie do iného mesta a že by som bola rada, ak by si našiel čas také max. tri hodiny a že by išiel so mnou, pre istotu, ak by som zareagovala po ceste späť. A že teda ak bude všetko v poriadku, tak tam môžeme skočiť pozrieť do mesta, niekde na kávu alebo zákusok, alebo do obchodu, alebo len pôjdeme odtiaľ domov.

Čakala som, že povie, jasné, rátaj so mnou, samozrejme, že pôjdem.
A z neho vyšlo, parafrázujem: "Hm, kedy? V stredu? Musím sa pozrieť do kalendára, či môžem vtedy. A čo ti tam idú robiť? A prečo ti to idú robiť? Ako dlho to bude trvať?
No neviem, či v stredu, môžem... ale tak ešte uvidím ako budem na tom s časom."

Zastala som, a s kľudom som mu povedala. Vieš čo, beriem späť. Nechaj tak, už to nerieš.
Čo si o tom myslíte? Bežne muži takto reagujú, keď od nich niečo potrebujete?

autor
31. júl 2025
@nikaeli

@anonym_autor tak v stredu alebo v pondelok?

@nikaeli sorry, v stredu, ale ani pondelok nema nic 🙂. Jedine v piatok.

prasiatko30
31. júl 2025

Tvoja komunikacia je absolutne matuca pre chlapa. Cely tyzden pocuva nejake nejasne bzucanie v okoli tvojej hlavy a pritom rozmysla o tom ako pojde s kamosmi na pivo/na futbal/ vyrazi si na bike /nehodiace sa preciarknite/. Treba jasnu komunikaciu - jožo vidim, ze v stredu mas volno, pojdes so mnou na vysetrenie, lebo mi idu testovat novy liek a koli moznej alergickej reakcii muis ist niekto so mnou. Super, ze mas volno a ze ma budes doprevadzat. Vyrazame rano o 9.00

autor
31. júl 2025
@tykat

@anonym_autor "...že by bolo fajn, ak by NIEKTO išiel so mnou, ak by som zareagovala..."
Takze ako som si myslela, nejasne naznaky, obkecavacky... toto chlap ani nepocuje.
A teda travite dovolenku spolu? Ci on ju ma naplanovanu sam?

@tykat maju odstavku vo vyrobe, ma dovolenku a bude doma. Ja som mzdarka, mna sa dovolenka do 15teho netyka.

autor
31. júl 2025
@prasiatko30

Tvoja komunikacia je absolutne matuca pre chlapa. Cely tyzden pocuva nejake nejasne bzucanie v okoli tvojej hlavy a pritom rozmysla o tom ako pojde s kamosmi na pivo/na futbal/ vyrazi si na bike /nehodiace sa preciarknite/. Treba jasnu komunikaciu - jožo vidim, ze v stredu mas volno, pojdes so mnou na vysetrenie, lebo mi idu testovat novy liek a koli moznej alergickej reakcii muis ist niekto so mnou. Super, ze mas volno a ze ma budes doprevadzat. Vyrazame rano o 9.00

@prasiatko30 on nechodi s kamosmi na futbal, ani na pivo, bude bud u mami alebo doma pozerat telku.

januska12323
31. júl 2025

Ja neviem ale ak niečo potrebujem rovno oznámim. "Idem na vyšetrenie tam a tam vtedy a vtedy, potrebujem doprovod, zariaď si to." Ty si sa len vykecávala, on má dovolenku z nejakého dôvodu a ešte sa urazíš. (tak v pondelok či v stredu? Keď vymýšľaš aspoň si pamätaj)

anonym_5e4b15
31. júl 2025

Chodím všade samá, pokiaľ to nie je niečo fakt závažné. Ja by som si 60 min posedela v čakárni a potom išla domov. K lekárom chodím ako na klavír, neviem si predstaviť, že by všade so mnou chodil muž. Ani by mu Pčka nevyšli. A ani nerobím dopredu zbytočnú paniku.

nyusika
31. júl 2025
@anonym_5e4b15

Chodím všade samá, pokiaľ to nie je niečo fakt závažné. Ja by som si 60 min posedela v čakárni a potom išla domov. K lekárom chodím ako na klavír, neviem si predstaviť, že by všade so mnou chodil muž. Ani by mu Pčka nevyšli. A ani nerobím dopredu zbytočnú paniku.

@anonym_5e4b15 no vidis...a s niektorymi z nas ti chlapi (a niekedy aj kamosky, surodenci) chodia, lebo poziadat o pomoc je uplne normalne.

autor
31. júl 2025
@januska12323

Ja neviem ale ak niečo potrebujem rovno oznámim. "Idem na vyšetrenie tam a tam vtedy a vtedy, potrebujem doprovod, zariaď si to." Ty si sa len vykecávala, on má dovolenku z nejakého dôvodu a ešte sa urazíš. (tak v pondelok či v stredu? Keď vymýšľaš aspoň si pamätaj)

@januska12323 veď som mu to už 3x takto povedala a on nič. Tak som už dnes ráno skúsila takto. Ale keď jeho mama zavolá, že potrebuje doprovod na odber krvi, dobre ze nie celodenne osetrenie kvoli tomu zoberie.

letfenixa
31. júl 2025

Tiež hovorím priamo, keď niečo potrebujem.

anonym_5e4b15
31. júl 2025
@nyusika

@anonym_5e4b15 no vidis...a s niektorymi z nas ti chlapi (a niekedy aj kamosky, surodenci) chodia, lebo poziadat o pomoc je uplne normalne.

@nyusika však aj so mnou ide keď treba. Tuto jej doktor povedal, že reakciu môže mať do 60 min. Už len z vlastnej zodpovednosti by som tam 60 min čakala. Je jednoduchšie keď mi je zle zaklopať na dvere, nech ma ratujú ako sadnúť do auta a ísť preč. Som zvedavá ako by ju partner kriesil pri anafylaktickom šoku sám niekde na diaľnici. Predtým ako idem na vyšetrenie a zdujem sa na muža aj použijem mozog. Navyše autorka reaguje na chlapa ako malé decko. Namiesto jasnej požiadavky.

autor
31. júl 2025
@anonym_5e4b15

@nyusika však aj so mnou ide keď treba. Tuto jej doktor povedal, že reakciu môže mať do 60 min. Už len z vlastnej zodpovednosti by som tam 60 min čakala. Je jednoduchšie keď mi je zle zaklopať na dvere, nech ma ratujú ako sadnúť do auta a ísť preč. Som zvedavá ako by ju partner kriesil pri anafylaktickom šoku sám niekde na diaľnici. Predtým ako idem na vyšetrenie a zdujem sa na muža aj použijem mozog. Navyše autorka reaguje na chlapa ako malé decko. Namiesto jasnej požiadavky.

@anonym_5e4b15 odstavil by auto na krajnici, volal by 112 a pichol mi epi pen.

anonym_fe92cc
31. júl 2025

@anonym_autor ak on nevie tak opýtaj kamarátky, mamu...možno nechce lebo sa boji ak by si zareagovala ze nebude ti vedieť poskytnúť pomoc

anonym_5e4b15
31. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_5e4b15 odstavil by auto na krajnici, volal by 112 a pichol mi epi pen.

@anonym_autor takže lepšie, je pichať epipen na diaľnici a volať 112 ako si 60 min v kľude posedieť v čakárni. Ok. Už ďalej ani nemusíš písať. Ty si proste iba zdutá na muža a to je celé.

denkabemommy
31. júl 2025
@sissy27

@anonym_autor neviem, podla mna zbytocne komplikovane si to rozviedla, chlapi na to moc nepocuju 😂 Zlato, potrebujem, aby si v stredu medzi 8 a 12 isiel so mnou k lekarovi, sprav si prosim cas, dakujem. Nemozes? Ok, poprosim mamu, kamosku, hodinu tam posedim v cakarni. Ale hej, skrelo by ma, ze nie je ochotny, to uz ale ty musis vediet, preco si s nim 11rokov. Asi ma svoje kvality a toto je jeho jediny nedostatok 🤷‍♀️

@sissy27 úplne súhlasím 🤣 mám doma 3 chlapov a im treba dať jasné pokyny v odrážkach, toto je príliš komplikovane povedané, že aj ja by som sa stratila, keby to na mňa niekto vybalí

autor
31. júl 2025
@anonym_5e4b15

@anonym_autor takže lepšie, je pichať epipen na diaľnici a volať 112 ako si 60 min v kľude posedieť v čakárni. Ok. Už ďalej ani nemusíš písať. Ty si proste iba zdutá na muža a to je celé.

@anonym_5e4b15 ale ja tam budem 60 minút, ale sám lekár povedal, že ak by sa náhodou reakcia objavila neskôr, je fajn, ak by som pri sebe niekoho mala, obzvlášť keď vie, že idem z iného mesta.

anonym_5e4b15
31. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_5e4b15 ale ja tam budem 60 minút, ale sám lekár povedal, že ak by sa náhodou reakcia objavila neskôr, je fajn, ak by som pri sebe niekoho mala, obzvlášť keď vie, že idem z iného mesta.

@anonym_autor no tak to tvojmu mužovi jasne povedz. Keď ti tu všetky napíšeme, že je necitlivé hovädo, nejako to vyrieši tvoju situáciu?

januska12323
31. júl 2025

Nepovedala si to jasne inak by nebol prekvapený a ty zdutá.

autor
31. júl 2025
@januska12323

Nepovedala si to jasne inak by nebol prekvapený a ty zdutá.

@januska12323 nakoľko krát predtým som mu povedala jasne, že idem ku lekárovi, termín mám na 12.30, že potrebujem odísť z domu o 11.30 a že potrebujem, aby išiel so mnou. Keďže odpoveď bola len uvidím. Tak som mu dnes opäť povedala, že idem v stredu na vyšetrenie, bude to trvať celé max 3 hodiny a potrebujem aby si urobil čas a išiel so mnou. A jeho odpoveď bola takáto.

anna777115
31. júl 2025

Však, mu normálne povec, že podmienka, toho vyšetrenia je, že budeš mať so sebou doprovod. A, že počítačaš s ním, tak nech sa podľa tohto zariadi.

diewcatqoo
31. júl 2025

No neviem, na to, ze ste spolu 11 rokov, tak nevies s nim vobec komunikovat. "Zlato, pod so mnou buduci tyzden na vysetrenie. Musi tam so mnou niekto byt, lebo mi moze prist zle."

autor
31. júl 2025
@anna777115

Však, mu normálne povec, že podmienka, toho vyšetrenia je, že budeš mať so sebou doprovod. A, že počítačaš s ním, tak nech sa podľa tohto zariadi.

@anna777115 veď som mu to normálne povedala a on, že načo tam idem, čo mi tam budú robiť, a že sa pozrie do kalendára, či niečo nemá. V kalendári - stolovom na mikrovlnke - má napísaného lekára v piatok o 09.00h.

unicornlady
31. júl 2025

Napíš do kalendára na stredu seba, aby to videl.

nikaeli
31. júl 2025
@anonym_autor

@anna777115 veď som mu to normálne povedala a on, že načo tam idem, čo mi tam budú robiť, a že sa pozrie do kalendára, či niečo nemá. V kalendári - stolovom na mikrovlnke - má napísaného lekára v piatok o 09.00h.

@anonym_autor ok, tak za ním choď ešte raz s jasnou otázkou - pôjdeš so mnou alebo nie? keď sa začne vykrúcať, zariaď sa inak.

anonym_5e4b15
31. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Feri, v stredu mám doktora a 10.00 v Žiline. Doktor kázal, že musím mať doprovod. Nemám ísť sama. Rozumieš? Zober si P. Zavolám ti ešte cez deň, aby si nezabudol. A zavolám mu aj 3x do roboty pre istotu. Už máš to P vybavené?

anna777115
31. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tak, mu povec že lekár, už vie, čo ti má robiť, že to stačí. Od neho, očakávaš, že ťa tam odvezie a dovezie domov, to je všetko, čo od neho chceš a ak mu to robí problém a nemôžeš sa v živote na neho spoľahnúť v dôležitých situáciách, tak sa do budúcnosti zariadiš tak, ako to bude vyhovujúce pre teba.

autor
31. júl 2025
@anonym_5e4b15

@anonym_autor Feri, v stredu mám doktora a 10.00 v Žiline. Doktor kázal, že musím mať doprovod. Nemám ísť sama. Rozumieš? Zober si P. Zavolám ti ešte cez deň, aby si nezabudol. A zavolám mu aj 3x do roboty pre istotu. Už máš to P vybavené?

@anonym_5e4b15 má dovolenku, bude ležať doma pri telke alebo sedieť u mami na gauči. Momentálne som sklamaná a naozaj nemám záujem už, aby išiel so mnou. Nebudem nikoho nútiť do niečoho. Ak nechce, nemá záujem a je mu to jedno, beriem na vedomie.

motylik2559
31. júl 2025

Ahoj autorka, ked si mu to oznamila uz 3x,ze potrebujes doprovod a toto je 4ty, tak ja by som sa mu nevnucovala uz po tom 2-3 raze oznamenia a hladala si ako doprovod niekoho ineho. Zareagoval naozaj divne na to,ze vam to inak klape a lubite sa ako pises🤷‍♀️ Co je dolezitejsie ako zdravie a bezpecnost po takom vysetreni? Bud je taky blby,ze mu to z tolkych razov nedochadza alebo ta ma v tomto smere na haku, lebo sa videl pri nejakom inom programe, o ktorom zatial este nevies...mozno sa mu nechce vstavat rano, len tv pozerat a mozno nieco celkom ine. No kazdopadne sa v tejto veci nechova teda zodpovedne voci tebe ako partnerke, zvlast, ked vie o co ide a ze musis aj domov odsoferovat.

autor
31. júl 2025
@motylik2559

Ahoj autorka, ked si mu to oznamila uz 3x,ze potrebujes doprovod a toto je 4ty, tak ja by som sa mu nevnucovala uz po tom 2-3 raze oznamenia a hladala si ako doprovod niekoho ineho. Zareagoval naozaj divne na to,ze vam to inak klape a lubite sa ako pises🤷‍♀️ Co je dolezitejsie ako zdravie a bezpecnost po takom vysetreni? Bud je taky blby,ze mu to z tolkych razov nedochadza alebo ta ma v tomto smere na haku, lebo sa videl pri nejakom inom programe, o ktorom zatial este nevies...mozno sa mu nechce vstavat rano, len tv pozerat a mozno nieco celkom ine. No kazdopadne sa v tejto veci nechova teda zodpovedne voci tebe ako partnerke, zvlast, ked vie o co ide a ze musis aj domov odsoferovat.

@motylik2559 vyšetrenie mám na obed, čiže nemusí vôbec vstávať. Ja ešte budem riadne pol dňa robiť. Ja už na toto nebudem mať energiu a zariadim sa. Čo iné mi zostáva.

sissy27
31. júl 2025
@anonym_autor

@januska12323 nakoľko krát predtým som mu povedala jasne, že idem ku lekárovi, termín mám na 12.30, že potrebujem odísť z domu o 11.30 a že potrebujem, aby išiel so mnou. Keďže odpoveď bola len uvidím. Tak som mu dnes opäť povedala, že idem v stredu na vyšetrenie, bude to trvať celé max 3 hodiny a potrebujem aby si urobil čas a išiel so mnou. A jeho odpoveď bola takáto.

@anonym_autor no ale už sa v tom trošku zamotávaš 😀 lebo aj v úvodnom príspevku a aj potom neskôr píšeš, že si mu povedala "že by mal ísť niekto s tebou" a zrazu "som mu povedala jasne" 😀 tak ako teda? lebo pre chlapa "niekto by mal ísť so mnou" a "poď so mnou" veľký rozdiel. Chlapi nechcú naznačovanie, chlapi si nechcú domýšľať, chlapi potrebujú jasné inštrukcie. A tie si nedala, ale máš očakávania, že on tvoje "jasné signály" pochopí. Plot twist: nie sú jasné a nepochopí.

lucia13022023
31. júl 2025
@sissy27

@anonym_autor no ale už sa v tom trošku zamotávaš 😀 lebo aj v úvodnom príspevku a aj potom neskôr píšeš, že si mu povedala "že by mal ísť niekto s tebou" a zrazu "som mu povedala jasne" 😀 tak ako teda? lebo pre chlapa "niekto by mal ísť so mnou" a "poď so mnou" veľký rozdiel. Chlapi nechcú naznačovanie, chlapi si nechcú domýšľať, chlapi potrebujú jasné inštrukcie. A tie si nedala, ale máš očakávania, že on tvoje "jasné signály" pochopí. Plot twist: nie sú jasné a nepochopí.

@sissy27 haha presne 😅😅