icon

(Ne)doprovod partnera pri vyšetrení

31. júl 2025

Ahojte, čo by ste si o tomto mysleli? Mám partnera, nie sme manželia, ale žijeme spolu dlho. Budúci týždeň mám testovanie na alergoimunológii v inom meste ( 40 km), je to testovanie na liek, nie na peľové alergény apd. Lekár povedal, že bude lepšie, keď budem mať nejaký doprovod, keby som zareagovala aj po odchode od neho, aj keď mi povedal, že anafylaxia sa prejaví do 60 minút od podania látky. Ale tak budem mať epi pen, keby náhodou. Ale predsa len, počas jazdy skolabovať nie je bohviečo.

Partnerovi som o tom vravela už 3x. Aj ako som si vybavovala termín, aj ako bol promptný lekár a dal mi termín na budúci týždeň, aj ako som si zháňala látku kade- tade, aby ma mohli otestovať. Viem, že v ten deň bude mať voľno, celý týždeň má dovolenku.

Dnes mu teda hovorím ráno, že v stredu budúci týždeň idem na to testovanie do iného mesta a že by som bola rada, ak by si našiel čas také max. tri hodiny a že by išiel so mnou, pre istotu, ak by som zareagovala po ceste späť. A že teda ak bude všetko v poriadku, tak tam môžeme skočiť pozrieť do mesta, niekde na kávu alebo zákusok, alebo do obchodu, alebo len pôjdeme odtiaľ domov.

Čakala som, že povie, jasné, rátaj so mnou, samozrejme, že pôjdem.
A z neho vyšlo, parafrázujem: "Hm, kedy? V stredu? Musím sa pozrieť do kalendára, či môžem vtedy. A čo ti tam idú robiť? A prečo ti to idú robiť? Ako dlho to bude trvať?
No neviem, či v stredu, môžem... ale tak ešte uvidím ako budem na tom s časom."

Zastala som, a s kľudom som mu povedala. Vieš čo, beriem späť. Nechaj tak, už to nerieš.
Čo si o tom myslíte? Bežne muži takto reagujú, keď od nich niečo potrebujete?

motylik2559
31. júl 2025
@anonym_autor

@motylik2559 vyšetrenie mám na obed, čiže nemusí vôbec vstávať. Ja ešte budem riadne pol dňa robiť. Ja už na toto nebudem mať energiu a zariadim sa. Čo iné mi zostáva.

@anonym_autor Radsej sa ozaj zariad po svojom a necakaj na jeho vyjadrenie, ked uz 4x ti povedal neviem😐🙄 Asi by som po tomto nevedela s nim ratat do buducna na dalsie vysetrenia s doprovodom...zariadila by som sa inak po tomto. Lebo ozaj sa doprosovat partnerovi, ktory ta vraj lubi pri takejto dolezitej veci by ma trosku zlomilo. V tomto sa ozaj zachoval idiotsky a zvlast ked ma volno.

venom19
31. júl 2025

Mozno len nepocuval, taki su chlapi, jednym uchom dnu, druhym von. Nieco dolezite mu oznamite uz druhy krat a on sa tvari, ze o tom este nepocul. Proste mu treba po lopate vysvetlit a zopakovat. 🙂 nerobte si zbytocne problemy z jedneho skor nedorozumenia ako neochoty.

astrobot
31. júl 2025

@anonym_autor ja ti poviem tak,chlap ktorý ťa miluje,alebo aspoň každý normlany chlap,by sa automaticky hneď ako sa dozvie,že ťa čaká vyšetrenie automaticky pýta a trvá na Tom,že tam pôjde s tebou..ak by to malo byť hociaké vyšetrenie...

basulaak
31. júl 2025

Mna nehal ist na amnio s mojim otcom. Lebo si nechcel brat volno…kazda tam mala manzela, nie otca. Bolo mi trapne ze so mnou tam bol taky stary dedko. No iste veci su muzmi brane za samozrejmost…dodnes ma to stve. Keby som mohla vratit cas by som mu doslovne ako hotentotovi povedala aby siel so mnou. Ziadne hry na dovtipenie. Aspon za mna. Urcite sa s nim o tom este porozpravaj.

autor
31. júl 2025
@astrobot

@anonym_autor ja ti poviem tak,chlap ktorý ťa miluje,alebo aspoň každý normlany chlap,by sa automaticky hneď ako sa dozvie,že ťa čaká vyšetrenie automaticky pýta a trvá na Tom,že tam pôjde s tebou..ak by to malo byť hociaké vyšetrenie...

@astrobot presne takto som to mala vo vzťahu predtým. Bez debaty by sa sám ponúkol, že ide so mnou.

luteam
31. júl 2025

@anonym_autor je mi to luto autorka take spravanir partnera nie je normalne. Zjavne ta az tak nemiluje bohuzial...ale tiez si mu mohla dorazne povedat bievo v style: a co moze byt dolezitejsie ako ist so mnou? Videla som tvoj kalendat nic tam nemas. Zalezi ti vobec na mne? Mozno pre niekoho prehnane ale ja by som ss urcite takymto stylom pytala. Lebo mbe naozaj nenapada co by mohlo byt dolezitejsie ako pomoct mojmu partnerovi zvlast ked by sa mu mohlo nieco stat.

autor
31. júl 2025
@luteam

@anonym_autor je mi to luto autorka take spravanir partnera nie je normalne. Zjavne ta az tak nemiluje bohuzial...ale tiez si mu mohla dorazne povedat bievo v style: a co moze byt dolezitejsie ako ist so mnou? Videla som tvoj kalendat nic tam nemas. Zalezi ti vobec na mne? Mozno pre niekoho prehnane ale ja by som ss urcite takymto stylom pytala. Lebo mbe naozaj nenapada co by mohlo byt dolezitejsie ako pomoct mojmu partnerovi zvlast ked by sa mu mohlo nieco stat.

@luteam on vie, ze ked som mu takto odpovedala, co si myslim. Ja sa uz nemusim ani pytat, viem, ze ja som priorita c. 4.

anonym_aa6b8c
31. júl 2025

Jaaaaj zas tieto odpovede 😅 ešte mi tu popri vychvalovani chýba, že im by určite muži aj prestreli červený koberec a kúpili zlatý prsteň.
A k tebe. Dobre vieš, že s tebou pôjde, on vie, že s tebou pôjde. Nechápem tie hysterické tancovačky okolo toho. Načo robíš dramatické vystúpenia, a just nemusíš, beriem späť, blablabla. Mala si zadať jasnú požiadavku a hotovo.
No alebo pocuvni dokonalé ženy s dokonalými mužmi, ktorí by nikdy.... 🥱

autor
31. júl 2025
@anonym_aa6b8c

Jaaaaj zas tieto odpovede 😅 ešte mi tu popri vychvalovani chýba, že im by určite muži aj prestreli červený koberec a kúpili zlatý prsteň.
A k tebe. Dobre vieš, že s tebou pôjde, on vie, že s tebou pôjde. Nechápem tie hysterické tancovačky okolo toho. Načo robíš dramatické vystúpenia, a just nemusíš, beriem späť, blablabla. Mala si zadať jasnú požiadavku a hotovo.
No alebo pocuvni dokonalé ženy s dokonalými mužmi, ktorí by nikdy.... 🥱

@anonym_aa6b8c nepôjde so mnou, lebo ho poznám. Už som si dohodla kamaráta.

anos18
31. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a to mu nevadí, že pôjdeš s kamarátom?

cacianka
31. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor v takomto prípade by som sa do budúcna zariadila. ale tak že by čumel on. Keby nemohol z práce, že je niečo urgent, alebo sa nedá vymeniť smena, prípadne má nejaký svoj problém ktorý mu bráni, tak ešte OK, ale počas dovolenky sa hrať na vyťazeného vorkoholika menežéra mega firmy, že nevie či má okienko v diári ?! Aj keby len prejavil záujem, opýtal sa ako to môžete riešiť, ale on veľmi dobre vie aký máš problém s alergiou, že ôlekári nevisia na vešiaku že chcem-idem, aj to že vyšetrenie môže mať nečakané komplikácie. Tomuto nerozumiem, a teda ani ty. Ja by som to môjmu dala fest pocítiť, nie pomstu, ale zrkadlenie.

autor
31. júl 2025
@anos18

@anonym_autor a to mu nevadí, že pôjdeš s kamarátom?

@anos18 vôbec netuším, lebo to neriešim. Kamoš býva 60 km opačným smerom. Zavolala som mu, vysvetlila situáciu a spýtal sa ma, kde a kedy má prísť po mňa.

anos18
31. júl 2025
@anonym_autor

@anos18 vôbec netuším, lebo to neriešim. Kamoš býva 60 km opačným smerom. Zavolala som mu, vysvetlila situáciu a spýtal sa ma, kde a kedy má prísť po mňa.

@anonym_autor nerobíš to trošku aj z trucu? Akože, ja to chápem, no aby si si nenarobila vo vzťahu zbytočne problémy. Ale je divné, ako sa tvoj partner zachoval a najmä, keď má dovolenku. My s mojím chodíme jeden s druhým k lekárovi, ak máme čas, aj keď sa nejedná o nič závažné. A takto do iného mesta by sme to poňali zároveň ako malý výlet.

autor
31. júl 2025
@anos18

@anonym_autor nerobíš to trošku aj z trucu? Akože, ja to chápem, no aby si si nenarobila vo vzťahu zbytočne problémy. Ale je divné, ako sa tvoj partner zachoval a najmä, keď má dovolenku. My s mojím chodíme jeden s druhým k lekárovi, ak máme čas, aj keď sa nejedná o nič závažné. A takto do iného mesta by sme to poňali zároveň ako malý výlet.

@anos18 nie, štandardne keď potrebujem nejakú pomoc a neviem si poradiť, vždy sa na neho obrátim, ako aj on na mňa. Sme veľmi dobrí priatelia už presne 26 rokov 🙂

anos18
31. júl 2025
@anonym_autor

@anos18 nie, štandardne keď potrebujem nejakú pomoc a neviem si poradiť, vždy sa na neho obrátim, ako aj on na mňa. Sme veľmi dobrí priatelia už presne 26 rokov 🙂

@anonym_autor aha,tak potom ok. Len škoda, že tvoj partner nie je ochotný.

mogaa
31. júl 2025

tak na druhej strane ak má vtedy volno, je rád že si užije voľný deň a nie že strávi pol dňa s tebou u lekára....pozrela by som sa na to trochu aj z jeho poľladu, ty budeš mať paragraf, čiže platený deň v práci, on má volný deň akoby nedeľu a ty chceš aby ho strávil niekde čakaním u lekára.....

anos18
31. júl 2025
@mogaa

tak na druhej strane ak má vtedy volno, je rád že si užije voľný deň a nie že strávi pol dňa s tebou u lekára....pozrela by som sa na to trochu aj z jeho poľladu, ty budeš mať paragraf, čiže platený deň v práci, on má volný deň akoby nedeľu a ty chceš aby ho strávil niekde čakaním u lekára.....

@mogaa bez ohľadu na to, že mám voľný deň, keby mal môj partner nejaké vyšetrenie, kde by sa mohlo niečo stať, urcite by som šla. Veď ten jej ma celý týždeň dovolenku. A budú v inom meste, môžu ísť na obed, na kávu, spraviť si z toho výlet

autor
31. júl 2025
@mogaa

@mogaa on bude celý týždeň ležať doma pri telke, sedieť na balkóne a fajčiť alebo sedieť u mami na gauči. Takto vyzerá jeho dovolenka. Ja nemám paragraf, beriem si dovolenku pol dňa. Keď on naposledy potreboval niečo vybaviť, tak som si zobrala dovču a išla s ním. Keď potreboval ísť na CT s kontrastom, tak opäť voľno v práci na 3 hodiny a išla som s ním. Myslela som si, že keď máš niekoho rád, tak sa o neho staráš, zaujímaš a chceš byť s ním.

anos18
31. júl 2025
@anonym_autor

@mogaa on bude celý týždeň ležať doma pri telke, sedieť na balkóne a fajčiť alebo sedieť u mami na gauči. Takto vyzerá jeho dovolenka. Ja nemám paragraf, beriem si dovolenku pol dňa. Keď on naposledy potreboval niečo vybaviť, tak som si zobrala dovču a išla s ním. Keď potreboval ísť na CT s kontrastom, tak opäť voľno v práci na 3 hodiny a išla som s ním. Myslela som si, že keď máš niekoho rád, tak sa o neho staráš, zaujímaš a chceš byť s ním.

@anonym_autor no veď presne. Je to sebecké od neho

nikaeli
31. júl 2025
@mogaa

@mogaa nemyslíš vážne? hodina v čakárni by ho snáď nezabila! žijú spolu 11 rokov, nie 11 dní. A keď po ceste skolabuje? potom za ňou bude plakať? čo je to za vzťah, keď on bude radšej ležať na gauči pri telke, zatiaľ čo jeho partnerka pôjde s dlhoročným kamošom?

anonym_5e4b15
31. júl 2025

Darmo sa sťažuješ, keď si si našla takého trkvasa. Pred týmto vyšetrením bol určite galantný džentlmen. Si tu pofrfleš a pôjdeš v starých koľajach.

buberova
31. júl 2025

Však ty si tu už viackrát písala? Nepomohli ti ostatné témy spraviť si názor?

autor
31. júl 2025
@buberova

Však ty si tu už viackrát písala? Nepomohli ti ostatné témy spraviť si názor?

@buberova nepísala som tu, kde zase?

autor
31. júl 2025
@anonym_5e4b15

Darmo sa sťažuješ, keď si si našla takého trkvasa. Pred týmto vyšetrením bol určite galantný džentlmen. Si tu pofrfleš a pôjdeš v starých koľajach.

@anonym_5e4b15 nie darmo, už som mu dnes dala najavo, že aký požičiaš, taký vráť.

mamina7070
31. júl 2025

a vy byvate spolu v jednej domacnosti 11 rokov? ako za mna cele divne on asi neberie vas vztah vazne a neberie ta ako partnerku

ja osobne chodim na vysetrenia sama pokial sa da a skor moj muz chce chodit vsade so mnou (a to chodim dost po vysetreniach) ale ak je muz napr v tom case na sluzobke a potrebujem doprovod tak sa dohodnem s kamoskou kolegynou a pod

maddie1711
31. júl 2025

Riadne divná reakcia nie len jeho. Takéto veci s mužom ani neriešime. On keď ma MR s kontrastom pravidelne každý rok. Len mi povie že napr 20teho o 8mej tam už musí byt (dochádzame 100km), ja si len vybavím svojho otca aby hodil syna do školy a ani by ma nenapadlo mu povedať nie. Mne stačí že pri zubárovi mam problém s parkovaním, tak mu len poviem kedy s on si čas nastaví tak aby so mnou mohol ísť. Takéto veci majú byt vo vzťahu zamozrejme, nie že sa budem pýtať.

buberova
1. aug 2025
@anonym_autor

@buberova nepísala som tu, kde zase?

@anonym_autor nechce sa mi to hľadať ale isto som už takú diskusiu čítala..

autor
1. aug 2025
@buberova

@anonym_autor tak nakoniec som si dala tú námahu

@buberova tá pani má priateľa, s ktorým nebýva a chodí po urgentoch a po lekárocg, lebo jej je asi zle, ak som správne pochopila. Ja mám partnera/druha, s ktorým žijem dlhé roky a idem na alergológiu testovať liek a potrebujem doprovod. Inú súvislosť tam nevidím.

mamina7070
1. aug 2025
@anonym_autor

@buberova tá pani má priateľa, s ktorým nebýva a chodí po urgentoch a po lekárocg, lebo jej je asi zle, ak som správne pochopila. Ja mám partnera/druha, s ktorým žijem dlhé roky a idem na alergológiu testovať liek a potrebujem doprovod. Inú súvislosť tam nevidím.

@anonym_autor a aky liek ta idu testovat?