icon

(Ne)doprovod partnera pri vyšetrení

31. júl 2025

Ahojte, čo by ste si o tomto mysleli? Mám partnera, nie sme manželia, ale žijeme spolu dlho. Budúci týždeň mám testovanie na alergoimunológii v inom meste ( 40 km), je to testovanie na liek, nie na peľové alergény apd. Lekár povedal, že bude lepšie, keď budem mať nejaký doprovod, keby som zareagovala aj po odchode od neho, aj keď mi povedal, že anafylaxia sa prejaví do 60 minút od podania látky. Ale tak budem mať epi pen, keby náhodou. Ale predsa len, počas jazdy skolabovať nie je bohviečo.

Partnerovi som o tom vravela už 3x. Aj ako som si vybavovala termín, aj ako bol promptný lekár a dal mi termín na budúci týždeň, aj ako som si zháňala látku kade- tade, aby ma mohli otestovať. Viem, že v ten deň bude mať voľno, celý týždeň má dovolenku.

Dnes mu teda hovorím ráno, že v stredu budúci týždeň idem na to testovanie do iného mesta a že by som bola rada, ak by si našiel čas také max. tri hodiny a že by išiel so mnou, pre istotu, ak by som zareagovala po ceste späť. A že teda ak bude všetko v poriadku, tak tam môžeme skočiť pozrieť do mesta, niekde na kávu alebo zákusok, alebo do obchodu, alebo len pôjdeme odtiaľ domov.

Čakala som, že povie, jasné, rátaj so mnou, samozrejme, že pôjdem.
A z neho vyšlo, parafrázujem: "Hm, kedy? V stredu? Musím sa pozrieť do kalendára, či môžem vtedy. A čo ti tam idú robiť? A prečo ti to idú robiť? Ako dlho to bude trvať?
No neviem, či v stredu, môžem... ale tak ešte uvidím ako budem na tom s časom."

Zastala som, a s kľudom som mu povedala. Vieš čo, beriem späť. Nechaj tak, už to nerieš.
Čo si o tom myslíte? Bežne muži takto reagujú, keď od nich niečo potrebujete?

Strana
z4
autor
1. aug 2025
@maddie1711

Riadne divná reakcia nie len jeho. Takéto veci s mužom ani neriešime. On keď ma MR s kontrastom pravidelne každý rok. Len mi povie že napr 20teho o 8mej tam už musí byt (dochádzame 100km), ja si len vybavím svojho otca aby hodil syna do školy a ani by ma nenapadlo mu povedať nie. Mne stačí že pri zubárovi mam problém s parkovaním, tak mu len poviem kedy s on si čas nastaví tak aby so mnou mohol ísť. Takéto veci majú byt vo vzťahu zamozrejme, nie že sa budem pýtať.

@maddie1711 no veď to. Keď som kamošovi písala, že potrebujem doprovod, napísal mi, kedy a kde. A to nie je z nášho mesta. Posledná správa, čo mi napísal bola - neboj sa, ja si to zariadim a prídem. A to by som čakala aj od životného partnera.

autor
1. aug 2025
@mamina7070

@anonym_autor a aky liek ta idu testovat?

@mamina7070 na taký, na ktorý som mala už anafylaktickú reakciu.

mamina7070
1. aug 2025
@anonym_autor

@maddie1711 no veď to. Keď som kamošovi písala, že potrebujem doprovod, napísal mi, kedy a kde. A to nie je z nášho mesta. Posledná správa, čo mi napísal bola - neboj sa, ja si to zariadim a prídem. A to by som čakala aj od životného partnera.

@anonym_autor tak si si na figu vybrala partnera co ine chces pocut. Je to len a len tvoje rozhodnutie s kym zijes
za mna divny ste obaja aj ty aj partner (ako to celkovo riesis a tak)

a ak si mala na ten liek anafylakticku reakciu tak naco tonvobec ides dat opakovane testovat, ak potrebujes liecbu urcite to nie je jediny ucinny liek

autor
1. aug 2025
@mamina7070

@anonym_autor tak si si na figu vybrala partnera co ine chces pocut. Je to len a len tvoje rozhodnutie s kym zijes

a ak si mala na ten liek anafylakticku reakciu tak naco tonvobec ides dat opakovane testovat, ak potrebujes liecbu urcite to nie je jediny ucinny liek

@mamina7070 lebo to mohla byt skrizena reakcia. Cize na liek sa potrebujes otestovat. Je to velmi dolezita vec, ktora sa dava pri beznych ukonoch v nemocnici a ak mam na nu alergiu, budem musiet ist zakazdym to celkovej anestezie. Aj pri vybrati znamenia napriklad. Pri vybrati zubu apd.

cacianka
1. aug 2025
@buberova

@anonym_autor tak nakoniec som si dala tú námahu

@buberova koľko žien v produktívnom veku žije na Slovensku ? Nech iba 1 milión, takže je vysoká pravdepodobnosť že veľa žien má podobné problémy.

cacianka
1. aug 2025
@mamina7070

@mamina7070 asi si nezažila alergickú reakciu alebo anafylaktický šok, ja áno. a musela som ísť cca po polroku na testovanie. a v takomto prípade ma vtedy museli hospitalizovať, na tie testy, takže v tomto prípade je este lepšie že to má na 1 deň. Boli to antibiotiká a bola som 10 dní. Tvrdili mi že nemôžem byť doma a basta.

buberova
1. aug 2025
@anonym_autor

@mamina7070 lebo to mohla byt skrizena reakcia. Cize na liek sa potrebujes otestovat. Je to velmi dolezita vec, ktora sa dava pri beznych ukonoch v nemocnici a ak mam na nu alergiu, budem musiet ist zakazdym to celkovej anestezie. Aj pri vybrati znamenia napriklad. Pri vybrati zubu apd.

@cacianka
@anonym_autor

Tak pardon. Možno načerpáš rady z diskusie dámy, ktorá má podobného partnera ako ty.

mamina7070
1. aug 2025
@cacianka

@mamina7070 asi si nezažila alergickú reakciu alebo anafylaktický šok, ja áno. a musela som ísť cca po polroku na testovanie. a v takomto prípade ma vtedy museli hospitalizovať, na tie testy, takže v tomto prípade je este lepšie že to má na 1 deň. Boli to antibiotiká a bola som 10 dní. Tvrdili mi že nemôžem byť doma a basta.

@cacianka praveze zazila preto sa cudujem ze ak tam bola taka vazna reakcia ze jej to robia ambulantne
to nic nemeni na tom ze ma najskor partnera conju nema rad

sense
1. aug 2025
@anonym_autor

@tykat ja samozrejme, že som mu 3x povedala, že idem ku lekárovi a že by bolo fajn, ak by niekto išiel so mnou, ak by som zareagovala. Keďže sa ani raz nevyjadril a neviem či mám ťahať so mnou moju 80 ročnú mamu, tak som mu to teda dnes vo forme otázky povedala zase. Či by mohol teda ísť so mnou.

@anonym_autor keď chcem aby šiel chlap so mnou k lekárovi, nepoviem mu že bolo by fajn, keby si bol išiel so mnou.
Poviem mu vždy potrebujem aby si šiel so mnou keďže sa môže niečo stať a lekár odporučil doprovod. Ani raz neodmietol

Strana
z4