Nemám rada nevychované deti z rodiny
Baby ,neviem čo s tým robiť, nemám ich rada, normálne sa mi otvára nožík vo vrecku, keď majú k nám prísť...áno , vadí mi že som taká, nie je mi to jedno ..
Mám dve dievčatká a oni prídu a všetko nam ničia..všetko , skáču po nábytku , posteli, gauči , povieš im ,že u nás sa to nerobí, ako hrách na stenu hádzať ..nič ,žiadna výchova..rodičia s nimi nikam nechodia , podľa toho sa správajú ,ako opice..keď ich vypustia do výbehu ..s mužom sa hádame ,lebo ja ich u nás nechcem , minule maléj donicili hračky za jednu návštevu asi 4..mužovi je to blbé s bratom riešiť , ale ja už mám veľké nervy ..lezú mi na nervy ani vidieť ich nemôžem , silné slová viem ..ale je to tak..jeden má 9 a druhý 6 ,tak už nie bábätká..oni môžu doma všetko , pomalovat steny , rozbiť playko, televízor ,proste všetko , donicili dvere na izbách a na terase lebo tak s nimi trieskaju že tie dvere majú rok a už donicene...a oni nevedia potom prepnúť že sme na návšteve budeme normálny ..nie su vychovaný ..a vadia mi u mňa ..
Neviem,to sa zdá iba mne....vždy sú to manželovho súrodenca deti,nezachytila som,že by sestrine,bratove🤣🤣🤣🤣to bude "svokra syndróm" ľahšia verzia
@maciatkolulu aj bratove sú divosi ale po tých môžem vrieskať a viem si s nimi spraviť poriadok ..poslúchajú potom
Si nespomínala....iba,že neznášas tieto tu. To je blbé,že u vás viete vychovávať iba vy. Okolie ma satanov. A prečo nevieš povedať aj druhým,nie? U nás sa to nerobí? A to fakt doma ničia všetko,aj playko? Proste berú to rád za radom? Rodičia im kupujú každý kvartál jedno,či ako?
Chalani su celkovo iny ako tie tvoje dievcatka...plus ich zavriet na maly priestor do bytu a nevenovat sa im znamena - robia hovadiny z nudy.. Mam dvoch synov a dve dcery a take veci ako napadnu ich by dievca v zivote nenapadli a to pri rovnakej vychove... Trvaj na stretavani vonku a bude dobre. Bud neprijdu alebo sa prisposobia. Kazdopadne nebudes ta,co stretavanie zakazala.
A ja som myslela, ze si bezdetna a len nemas k detom vztah. Ked sme boli na navsteve po korone s malym 3 rocnym, tiez bol ako z divych vajec. Milion x som mu mohla povedať, netrhaj kvietky a podobne. Ale on nenicil nic inak, len neusedel.
Ale teda 6 a 9 rocny? Sestra ma trochvchalanov a vedia sa divocit ale teda nie takto!
To treba zvizit rodicov alebo idealne sa stretavat len u nic ci vonku.
Netolerovala by som to! Moze sa stat, ze pri sarvatke rozbiju telku ale nema to patrit k dibremu tónu.
No jludne nech sa na eru ale nedosli by k mam. By som na oplatktu znicila rodicom najiblubenejsiu vecc, trebars auto nech si uvedomia. Jasne ze realne nie ale mala by som 109 chuti, hlavne ak by potrebovali hned nove a su bez penazi, ze by ich to bolelo...
@letfenixa nepozyvame vôbec
@svetlonos minule jeden zhodil televízor, a muž brat kývol s rukou že to je len televízor ,nič viac ,tak si domysli, za 2 dní mali nový
my sme mali takých bratrancov. My sme si hračky vážili, šetrili, stavebnice, vláčiky... Tetka. ich nezvládala, tak hajde k nám hrať sa. Zničili, čo im prišlo pod ruku, Kazisvet... nám ostávali len smutné oči a tváre. Mama im to nedokázala nikdy povedať a zatrhnúť. Radšej sa potom zamlčala, že nie sme doma. Už ako dieťa som to vnímala krivdu, že sa nedokázala postaviť za svoje deti a majetok, len preto, aby sa oni neurazili. A radšej klamala ako sa konfrontovať 👆 Áno takúto trpkú emóciu si pamätám... Asertivita moja neopúšťaj ma!!!
My sme mali raz takú návštevu a posledný x. Patrične som deti umierňovala, rodičia nič. Tak. som zahlásila, že keď sa nevedia na návšteve správať, tak nemusia z deťmi ani z domu vychádzať. Dovidenia. Môj byt nie je kôlnička 😉
Svoj majetok, seba, odpracovaný čas, si vážim určite viac ako opice vypustené z klietky.
PS: pritom ja mám deti veľmi rada, pracovala som s nimi, nachystám sa na návštevu = malá pozornosť, aktivity, kreslenie, omaľovánky, nálepky, karty, knižky... ale ak sa správajú ako urvané z reťaze, nech sa páči, dovidenia.
Vlastne také už k nám nechodia 😄
@maciatkolulu áno len tieto , bratove mi problém nerobia lebo oni poslúchnu keď treba skriknem ..to je rozdiel ,keď vieš v medziach držať alebo nevies
Priserne!! Mala by som velke nervy a hoci som za dobre vztahy z rodine, toto by mi nestalo za to. Na co je taka navsteva? Ziada sa mi napisat, ze dnes deti nemaju hranice, ale zazila som uz ako dieta, ze deti z rodiny nam zdemolovali izbu tak, ze bola ako vybuchu. Neskor sme uz vsetko zamykali, ale neboli to ani drahe veci, hoci nas to mrzelo. Nechapem ani tych rodicov, je im to jedno? Co z nich vyraste? ☹
@maciatkolulu ale viem im povedať nie ,ale neraz sa stalo že sa neskutočne urazili alebo potom maju taktiku číslo 2 a to je ignor...
Ale ved nech sa urazia a ignoruju. Je to ich problem, nie tvoj.
@la_dolce_vita napríklad ja chápem, že deti sú živé, hravé, hlučné, zvládnem aj susedinho ADHD chlapca (8 rokov) ktorého jej sem - tam postrážim, dokonca aj úlohy si spravíme, prelustrujeme knižky, fotoalbum, encyklopédie. Normálne ho dokážem udržať na nitke pozornosti, aj sa naje, aj odpočinie. Všetko je o prístupe, trpezlivosti, komunikácii a hlavne o venovanom času deťom. A áno, bez pardónu a urážky, sú rodičia kt. sa deťom nevenujú a áno, zjavne im je to jedno. Vo svojom okolí poznám mnoho rodín a detí, že celé zle a asi len 4 rodiny, ktoré sú v rámci výchovy, fungovania, komunikácie, rešpektu, lásky, úcty, slušnosti... 👌
@letfenixa oni povedia že prídu a mužovi je blbo povedať že nie
Nepozyvat. Alebo ak, tak bez deti. Normalne by som im povedala, nech si najdu strazenie, lebo mate vsetko ponicene. Ze si to neprajete.
@jamimo tie deti su v podstate chudaci, pretoze nikto ich neusmerni, nevychova a oni budu bohuzial neoblubeni. Je to prirodzena reakcia a urcite nie si jedina. Nech si robia co chcu, ale ku mne by nechodili.
@la_dolce_vita áno, ja nikdy napr. nehovorím, že zlé deti... lebo tie deti nevedia a nikdy neboli vedené k tomu čo je správne a čo nie v rámci spoločenského a sociálneho nažívania, kontaktu, fungovania... Pre nich štýl= urvaní z reťaze je vlastne štandard. Ale ak upozorňujem, slušne sa u seba doma vyjadrím, že nono toto teda nie a rodičia ani obraz ani zvuk, tak dovidenia...
A áno, máš pravdu, tie deti za to nemôžu a je mi ich úprimne ľúto 🤔
@jamimo rodicov nechapem, hanbila by som sa za takych nevychovancov..
@la_dolce_vita hanbila by som sa sama za seba, nie za svoje deti 😉 Deti sú zrkadlo.
Ja to tiež nedokážem pochopiť, čo by som 3 hlavy mala ako glóbus 🤷♀️
Keď muž nevie povedať nie, povedz ty.Moj dom môj hrad ,nepáči sa vám nemusíte chodiť a muž, ak bude niečo hovoriť, tak mu povedz,že polovica z každéj veci je tvoja a tebe sa nepáči či robia
Ďakujem baby, som si myslela že mi väčšina napíše ,že sú to len veci , som rada že nemám jediná ,taký názor ,že to nie je normálne
Ja to za teba vybavím 🙏🙂 nemám problém povedať niekomu niečo do očí, aj za predpokladu že zduju hubu 🦾
A komunikovala si s nimi, čo ti presne vadí a vo od nich pozadujes?
Tak ja mam tiež 2 divokých chalanov. Aj behajú, aj skáču, aj hučia... ALE keď spravím doma krik tak každý do svojej izby a je kľud. Skúšajú ale len pokiaľ dovolím, prestrelia síce občas ale zatiaľ sú ešte ovládateľni 😀 Keď ideme na návštevu, neexistuje, že robia to co im občas povolím doma, je to o výchove a nikdy by som nedovolila aby niečo cudzieho zničili, hračky alebo nábytok. Ja sa ti nečudujem, že ich máš plne zuby ale tie deti za to nemôžu, je to chyba rodičov.
Straší syn mal fázu asi v 2 rokoch, že sa buchal o zem a hučal, obdobie vzdoru. Keď to sravil, ignorovala som ho. V tom období sme nechodili k nikomu lebo som vedela, že toto na návšteve predvádzať nemôže. Takže keď mám neovladatelne deti, beriem ich do lesa, nie k nikomu do obývačky, to by si mali všetci uvedomiť.
Párkrát sa pred návštevou vyhovor a choďte radšej vy k nim, možno to časom pochopia.
Keď je mužovi blbé odmietnuť nech povie, že nie ste doma. Samopozyvacie návštevy a ešte takéto utrhnute z reťaze k tebe chodiť nemusia, stačí sa za seba postaviť. Rodina nerodina v tvojom dome nemôže byť pánom návšteva.
Strrtavajte sa niekde inde.

@zeldia nechcem sa stretávať, kvôli tomu , ja mám normálne stresy z tých detí , nervy , zle mi je keď viem že majú prísť..aby sa človek modlil aby neprišli je myslím že je dostatočný dokaz