icon

Nemanželské dieťa

henikapetko
22. jún 2023

Dobrý deň ,chcem sa spýtať...s manželom som 10 rokov z toho 9 sme manželia.Mame 9 ročnú dcérku
Keď sme sa zoznámili ,manžel mi hneď na začiatku povedal že ma tušenie ,že jeho bývalá priateľka má s ním dieťa (jemu povedala,že nieje jeho),nieje ani uvedený v rodnom liste.Ona sa vydala za údajného otca.Vyzera ako naša dcéra ,podobnosť je neskutočná.9 rokov sme žili úplne normálny život.Jeho bývalá sa teraz rozvádza ,na súde jej manžel vytiahol DNA testy,kde stojí,že mala nieje jeho.Hned v ten deň došiel za mnou domov resp.hladal manžela.Chcel vedieť čioj muž o Tom vedel.Manzel si chcel dať spraviť testy ,ale odhovorili ho od toho viacerí aj ja.Dohodli e sa ,že keď bude chcieť bývalá vedieť či je on otec ,nech si ona poda na súd ohľadom určenia otcovstva.Jej mala má 11 rokov.Manzel to vie týždeň ,že dieťa nieje jej muža.Ona tvrdí,že s iným nespala len s nimi dvoma,čo jej ja neverím
aj teraz podvádza svojho ešte manžela..Ide o to,že zatiaľ nemáme v ruke testy DNA všetko sú to zatiaľ len dohady.
Ide o to,že ja to zvládam veľmi ťažko Jej muž sa vyjadril,že pokiaľ nezíska deti (majú dve mladšia ma 3) do svojej starostlivosti vzdá sa otcovstva.Aj keď som o Tom "vedela resp.tusila"dotkli sa ma to.Ublizilo mi to.Boli sme.len my traja sme boli rodina a zrazu sa možno budem starať o cudzie dieťa.Lebo pre mňa je cudzie.Meviem ako to prijme naša malá ,lebo osobné si myslím že ta podobnosť medzi deťmi nieje náhodná.Neviem čo mám robiť snažím sa pochopiť manzela ale aj seba.nechvrm aby sa stretli pokiaľ nemá testy.Co by ste robili poradte,som zufala

Strana
z4
lenkakravcova
22. jún 2023

@henikapetko počkať čo??

"Manzel to iba tušil keď sa narodila naša malá to za prvé a za druhé nechcel ničiť fungujúcu rodinu."

???

Fungujúca rodina znamená spať s iným mužom, resp s dvomi naraz? 😶😀
Nechápem, čo na tomto bolo akože fungujúce..
Pekna výhovorka tvojho muža k neprebratiu zodpovednosti.

adrianka2606
22. jún 2023

@zuzanka.zuzu To "cudzie dieta" je dieta jej manzela a surodenec jej dietata a hlavne, ona o dietati od zaciatku vedela.
Niekedy je lepsie byt ticho, ako pisat taketo "empaticke bludy"

zuzanka.zuzu
22. jún 2023

@adrianka2606 je to úplne cudzie decko a ty si buď empatická koľko chces 🙄

podmostom
22. jún 2023

@henikapetko ja by som urobila to, že by som sa s ňou stretla,s jej mamou myslím a porozprávať sa ako ďalej. Ak sa vaše deti napadne podobajú, tak zrejme jeho bude. Šanca ze by to tak nebolo je veľmi malá. Myslím že hlavne tvoj muž by sa k tomu mal postaviť ako chlap. Mal by trvať na testoch a zaujímať sa o osud svojej dcéry a byť v jej živote prítomný. Veď je to, s veľkou pravdepodobnosťou, jeho dieťa, mal by sa oň postarať, ak to bude treba. Určite je to situácia náročná, ale s pomocou psychológa by ste ju myslím dokázali zvládnuť a poprípade si aj zvyknúť na nové pomery. Dajme tomu že by bola s vami každý druhý víkend. Ja by som to dieťa vnímala ako dar. Držím palce, aby si to po prvotnom šoku zvládla. Proste stalo sa, treba to riešiť také ako to je. Tvoj muž má za tu malú zodpovednosť a ona má právo na svojich rodičov.

henikapetko
autor
23. jún 2023

@lenkakravcova očividne necitate poriadne

vanilkovazmrzka
23. jún 2023

A preco by ste sa o nu museli starat? Ked sa jej jej papierovy otec vzda, stale ma matku a s vami nema nic spolocne.

89michaela89
23. jún 2023

@henikapetko Ako ti radil niekto vyssie, vy nepodnikajte nic, ak DNA testy, tak potom jedine cestou sudu a sudneho znlaca, ziadne domace testy a pod.. Inak ta podoba sa Ti moze zdat, pretoze vies o tej moznosti, clovek si toho vela vie nahovorit..drzim palce..chran hlavne seba a svoju dcerku, je to tvoj zivot ty sa v nom musis citit komfortne a nie pisatelky na modrom koniku, zbytocne ti niekto bude vnucovat svoje nazory

vikiki29
23. jún 2023

@adrianka2606 to “cudzie dieťa” je iba cudzie dieťa. Nie, nie je to manželove dieťa. Má svojho otca, ktorého mu vybrala mamička, ktorý je zapísaný v rodnom liste, ktorý to dieťa vychovával 11!!! rokov. Tu to nie je o zodpovednosti/nezodpovednosti bio otca. Ten bol len darcom spermií. Teraz je to len o vychcanosti a vypočítavosti mamičky, ktorá dala prednosť lepšie zabezpečenému oteckovi a teraz keď sa to prevalilo tak je zrazu dobrý hocikto, lebo reálne hrozí, že ostane bez výživného.

adrianka2606
23. jún 2023

@vikiki29 Darca spercii? Darca spermii, ktory mal s mamou dietata vztah a na 99% ju mal rad. Mala ma pravo poznat svojho otca a byt s nim v kontakte.
A som si ista, ze scenar bol taky, ze mama dietata otehotnela, nieco sa tam udialo, otec si nasiel novu znamost, teraz uz manzelku, povedal jej hned na zaciatku, ze dieta, ktore sa ma narodit bude jeho, ale kedze pani buduca manzelka si nechcela kazit vztah, tak mu povedala, nech to necha tak a neriesi.
A teraz budu zli vsetci naokolo a dieta, ktore za nic nemoze budeme oznacovat za cidzie decko? NIe, nie je to cudzie decko, je to dieta jej manzela, ci sa vam to paci alebo nie.

vroni
23. jún 2023

@vikiki29, teraz ta tu moralistky teoretičky zožerú.

vroni
23. jún 2023

@adrianka2606, jasne, ta matka svätica vôbec nespavala naraz s dvomi a ten druhy sa prihlásil k otcovstva z čistej lásky a už všetky na koni vedia výsledky DNA. Ak je manžel autorky skutočne biologickým pôvodcom dieťaťa (co vôbec nie je jasné), tak momentálne to pre neho skutočne je (pocitovo) cudzie dieťa. A nie je jej "otcom", lebo otcom sa človek stáva starostlivosťou o dieťa a nie výmenou telesných tekutín. A po vyhláseniach, ako sa "pôvodný" otec chce vzdať otcovstva a matka je celkom veselá v rozkroku by som pred súdne nariadenymi testami DNA nerobila vôbec nič, ani len tu paniku. Lebo všetko môže byť celkom inak. A plky o tom, ako mal "už dávno" mat urobene testy sú tak na úrovni červenej knižnice. Nemajú nič spoločné s realitou.

adrianka2606
23. jún 2023

@vroni Ja som nikdy nepovedala, ze matka je svatica. To, co robi urcite nie je spravne, ale treba si uvedomit, ze tu je dieta obet, ktore plati za chyby rodicov a vyznieva to uplne bezcitne, oznacovat ho, ako cudzie decko. Manzel autorky sa mal hned na zaciatku k celej situacii postavit ako chlap a nemuselo toto vsetko vzniknut.

vroni
23. jún 2023

@adrianka2606, 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️, k tomuto po rokoch ťažko čosi povedať.... Možno si matka vtedy bola istá, možno ho nechcela, podľa autorky tvrdila, ze nie je otcom. Ktohovie....
Podľa mňa je teraz najhoršie do toho dieťa ťahať, stretávať sa s matkou a riešiť možné otcovstvo, proste kým to nebude jasne a nemenné, je to pre dieťa len ďalší potenciálny zdroj stresu.

adrianka2606
23. jún 2023

@vroni Toto je presne to, ze "podla autorky". Mozno by sme boli velmi prekvapene, keby sme poculi nazor manzelka autorky a matky malej.

vroni
23. jún 2023

@adrianka2606, volne konspirujeme 😉, ale tomu dieťaťu bol za otca 11 rokov iny muž. Nie podla autorky ale podľa rodného listu. Prečo zrazu okamihom rozvodu otcom byt nemá je otázka. Možno zistil, ze mal celý čas aj "spolukandidata", možno zistil, ze vôbec nie je biootec a možno je to len veľkohuby magor, ktorý sa pred rozvodovo vyhráža. Ale kým nie je vyriešená táto časť, nedá sa riešiť otcovstvo ci neotcovstvo autorkinho manžela.

adrianka2606
23. jún 2023

@vroni Ake konspiracie? V uvodnom prispevku je jasne napisane, ze muz, ktory je zapisany v rodnom liste dietata si dal spravit DNA testy a otcom dietata nie je a sama autorka priznava, ze dieta vyzera uplne rovnako, ako jej dieta, ktore ma s manzelom. A, manzel si chcel dat spravit testy otcovsta a autorka ho odhovorila.
Akoze co je toto za charakter, ze on jej na zaciatku vztahu povie, ze dieta moze byt jeho a ona ho odhovori od testov otcovsta? A teraz este napise, ze to cele zle znasa?
Tak bohuzial, ako sa hovori, co das to dostanes. Jej sa len teraz vracia, co navarila pred rokmi.

henikapetko
autor
23. jún 2023

@adrianka2606 vôbec to tak nebolo ja keď som sa s manželom zoznámila už ona bola vydatá a mala dieťa a rozisli sa pre to,že ho podvádzala na každom kroku

henikapetko
autor
23. jún 2023

@adrianka2606 vy ste aj čítala moje komentáre????Sa mi rozum zastavuje nad niektorými...ja som ho odhovorila len od "domáceho testu" nakoľko to stojí nemalé peniaze a aj tak keď ho raz ona bude chcieť uviesť ako otca dieťaťa tak to musí ísť cez súd a s tými "domácimi testami" si môže vytapetovat izbu.Povedala som mu,že ak to chcú zistiť nech to dá ona oficiálne na sud

adrianka2606
23. jún 2023

@henikapetko Citala a hnevas sa uplne zbytocne. Ak tvoj manzel chcel dat spravit test DNA, mala si ho nechat. Asi na to peniaze mal, ak to chcel. Preco si ty rozhodla, ze to ma dat oficialne na sud matka? Bohuzial, cele zle.

mondolina
23. jún 2023

tak ja by som pravdu chcela vedieť, a myslím že aj manžel autorky.
nedá sa donekonečna zakrývať oči.
a možno je dieťa niekoho úplne iného a môžete pokojne žiť ďalej.

vroni
23. jún 2023

@adrianka2606, autorka hovorí, ze nejaký chlap vytiahol na súde pri rozvode nejaký test, ktorý akože dokazuje, ze nie je biologickým otcom dieťaťa. Toto je tak maximálne dôkaz toho, ze ten chlap je magor, ničoho iného. Na základe takýchto hysterickych vykrikov by som aj ja sakramentsky namietala, aby sa môj muž podroboval nejakým testom na vyhonenie ega nejakého cudzieho chlapa. Nech sa páči, nech manžel bývalej dá zaprieť súdne otcovstvo a matka dieťaťa môže označiť manžela autorky za možného otca. Potom súd nariadi DNA testy a uvidí sa, ci otcom je ci nie. Robiť čokoľvek inou cestou je mimo, morálne i právne. Zmagorit dieťa, ze je manžel autorky otcom a keď nie je? Tak skúsia výmenu oteckov na tretí pokus? Ved to je šialene. Právne tiež nemôžu prepisovať rodný list na základe pokútneho DNA testu. A že sa o oficiálnu cestu zatiaľ nikto nezaujímal (manžel autorky NEMÁ možnosť sa oficiálne hlásiť k dieťaťu), pripadá mi to celé skôr ako pokus o nového sponzora na dieťa. Chcela by som vedieť pravdu, ale z nezávislého zdroja, to je v tomto prípade súd a oficiálne DNA testy.

adrianka2606
23. jún 2023

@vroni Autorka hovori, ze si dal spravit testy DNA muz, ktory sa ozenil s matkou dietata, cize nie nejaky chlap. A on asi vedel, preto to spravil. Testy DNA pouzil na sude, cize to neboli hocijake testy. A hlavne, manzel autorky od zaciatku vedel, ze to dieta moze byt jeho a pravdepodobne je. Nemam vobec pocit, ze by manzel matky dietata nieco hystericky vykrikoval, isiel na to pragmaticky, dal spravit testy a pouzil ich na sude. Chybu tu spravil manzel autorky, ze sa nechal zbalachat, aby to neriesil, vedel, ze dieta moze byt jeho, mal sa k tomu postavit ako chlap.
Znovu hovorim, keby sa vyjadril manzel autorky a matka dietata, cela situacia by sa dostala do ineho svetla. Autorka je teraz na nervy, asi sa jej nepaci, ze sa moze potvrdit, ze je otec jej manzel a bude platit vyzivne, delit cas medzi dalsie dieta a nedajboze v buducnosti dedit. Toto je uz asi konspiracia, ale myslim si, ze velmi realna.

vroni
23. jún 2023

@adrianka2606, na súde a pri rozvode nemôžeš použiť "nejaké testy". Proste nie sú platné. To je niečo také, ako keby si sa domáhala vyplatenia materskej na základe pozitívneho tehotenského testu. A keby ich na súde naozaj vytiahol, ako to tvrdí, tak by vedel, ze ich nemôže použiť. Proste táto historka náramne smrdí klamstvom.

julish
23. jún 2023

@henikapetko nemôže sa jej vzdať len tak. A tebe odporúčam terapeutickú pomoc. Poznám rodinu, kde to žena na tvojom mieste zvládla bravúrne, hoci šlo o neveru. Fotky novej dcéry si podolepovali do rodinného albumu a prijali ju ako sestru, pistupne

cacianka
23. jún 2023

@vroni nevysvetlíš, nenakreslíš, kvázi moralizovanie za obrazovkou je aj nad testy DNA, holt škola života je viac ako právo a paragrafy. Irónia

petkavka
24. jún 2023

@zuzanka.zuzu objasni nam prosim rozdiel v pojmoch : 1. Vlastne dieta 2. Vlastny otec 3. Nevlastny otec 4. Nevlastna matka 5. nevlastna sestra 6. Cudzie dieta. Suhlasim, ze cudzie dieta na dovolenku nikto z nas brat nebude....ale to nie je bohuzial tento pripad, aj ked by si to autorka zelala - je raz manzelka muza, ktory ma dalsie VLASTNE dieta.

zuzanka.zuzu
24. jún 2023

@petkavka nič si nemusím objasňovať, v 99% téma na koňovi sa razí názor (a ja s ním 100% súhlasím), že OTEC je ten ktorý VYCHOVAL, nie ten čo splodil 😉 tu si väčšina prispievateliek s*rie do huby, že však to je "vlastné dieťa" - no je to akurát tak BIOLOGICKÉ dieťa a ešte aj to nevie autorka s určitosťou lebo DNA ešte nemajú 😀 či všetci čo majú doma adoptované nie sú ich??? no nech sa páči, napíš to verejne a priznaj sa k tomu názoru, chcem potom vidieť ten shitstorm čo sa spustí, Peťka 😉

podmostom
24. jún 2023

@zuzanka.zuzu ten kto vychova, áno.. Len adoptivni rodičia vedia že nie sú biologicki rodičia a sú s tým ok. Tuto vychovávateľ nevedel, že má kukucku a môže sa stať že to nerozdycha a o dieťa sa odmietne ďalej starať. Ja ak by mojmu mužovi niekto dokázal, a sam o tom tušil, že má niekde biologické dieťa, tak by som chcela aby sa oň postaral. Ty nie? Autorka spomínala, že aj plánovali druhé, tak predpokladám, že prostriedky by sa ešte našli. Samozrejme, najprv treba ten test, nech sa to celé ďalej ešte viac nekomplikuje. Takže, nie, nese.ieme so do huby. Niektoré z nás by boli ochotné to dieťa prijať.

Strana
z4