Nerešpektujúci manžel
Mamme 2 auta staru dodavku za 3000 na stavbu a primarne auto ktore ma teraz hodnotu tak 13000.
Manzel sa rozhodol ze kupi dodavku za 6000 a tu co mame preda.. nova dodavka ma byt o 3 roky mladsia a ma mat klimu je to vlastne ten isty model v lepsej vybave. Dodavka sa pouziva 2x do mesiaca. Niekedy ani tolko...povedla som nie povedala som radsej predajme vsetko a kupme pre nas lepsie auto. Alebo to nechajme tak...
No a on kupil dodavku teraz mame 2 a osobne auto...som z toho strasne nazlostena lebo ma nerespektoval a okrem toho minul 5000 a este 1000 na nu minie. Snazila som sa to nejak neriesit ale neda mi to.. ja si nic nekupim ani za 200 eur aby o tom on nevedel a nerozpravali sme sa o tom.
A teraz takyto podraz. Ako by ste sa zachovali vy?
Uz neplati, ze cas su peniaze? Pri pozicani dodavky treba ist z domu do pozicovne, nechat tam odparkovane osobne auto, pozicat si dodavku, ist kupit material, zaviezt material na stavbu, ist dotankovat palivo do pozicanej dodavky, vratit dodavku do pozicovne, vratit sa domov. Alebo si nechat doviezt material dopravcom z obchodu a cakat na sms v ktory den ho dovezu a potom v ten den cakat dalsiu sms o kolkej ho priblizne +- 3 hodiny dovezu.
@anonym_238108 nepoznam nikoho zo znamych, kto staval a kupil dodavku, jedine co sme kupili, bola miesacka na beton za 300 eur.
@anonym_238108 uplne v pohode sa to da a kolko krat to bolo treba? vacsinou vzdy priviezli priamo z obchodu, ked to bolo nieco velke, tehly, dlazba atd zlozili a nechali tam, pozicovnu mame v meste, chodime tam tak ci tak, natankovanie je kolko? 5 minut. Ekonomicky nas to vyslo urcite menej ako dodavka za 6000
@zuzana76 pocitas nakupnu cenu dodavky a kde je jej predajna cena po dokonceni stavby?
@anonym_238108 uplne v pohode sa to da a kolko krat to bolo treba? vacsinou vzdy priviezli priamo z obchodu, ked to bolo nieco velke, tehly, dlazba atd zlozili a nechali tam, pozicovnu mame v meste, chodime tam tak ci tak, natankovanie je kolko? 5 minut. Ekonomicky nas to vyslo urcite menej ako dodavka za 6000
@zuzana76 my sme kupovali maly valnik za 1000 a po skonceni stavby sme ho predali za 1700
@anonym_autor nerozumiem, kde je problém🤔 ak sa rad vozí na dodávke, tak nech ich ma aj 10.🤷♀️ ty máš osobne auto…. Ak chceš nové, kup si ho. Či kde je problém?
Môj muž zabudol na moje meniny a v deň menín kúpil sebe motorku🙈 stavajú sa aj horšie veci… klud, nohy hore. Pekný deň 💗
@zuzana76 pocitas nakupnu cenu dodavky a kde je jej predajna cena po dokonceni stavby?
@anonym_238108 my sme stavali rok a pol, dodavku sme nemali, ani nebolo treba, auto nenabera na cene tak, ako nehnutelnosti, opotrebuva sa, musi platit poistku, da sa to vyriesit inak, kupit auto raz tak drahe, ked jedno mal a ta klima na 20 minut, autorka pise, ze nechodi na jazdy dlhe stovky kilometrov
Ak ju fakt vyuzivate tak malo, tak je to blbost. Auto starne velmi rychlo, mali ste dostavat na tej starej a potom predat a neplatit poistku zbytocne. Veru mas pravdu, radsej na dovolenku ste mohli minut, lebo o rok cena novsej bude v cene tej starej, aspon by ste si tie peniaze uzili.
@anonym_autor
Mne sa nepacila jej 7 rocna Q2 tak som jej "vymenil" za
novy GLC, to bolo zurenia konecne sa mi jej aute dobre jazdi 😆( plus ona je technicky antitalent a volala preco ked je to v P auto jej nejde to dala do P za jazdy a nieje blondina 😁)
@anonym_89759e to bolo este v pohode, niektore auta zenam nefunguju v noci, lebo D je den a N je noc.
@anonym_autor pan manzel si plní chlapčenský sen o dodávke a pani manželka si chce plniť dievčenské sníčky o lepšom aute 🤣🤣🤣🤣... no vy ste sa našli - on nepotebuje dodávku a ty lepšie auto keďže je vaše zánovné a spolahlivé....
No tak tu je to nepopularny nazor, ale my nemame spolocny ucet, takze muz si moze za svoje kupit co chce, ak mu vyjde na uato, nech sa paci, z mojich penazi by to neslo, rovnako si ja kupim co potrebujem. Ale taketo velke nakupy riesime aj tak spolu dohodou.
Takze urcite by ste sa mali o vyuziti penazi dohodnut. Ak mas pocit, ze muz ta vydeluje z penazi, ze mina na svoje veci a ty nemas to co potrebujes (ze on si minie za 6000 a ty nemas ani 200 e pre seba?), tak nic ine ako rozhovor a nastavenie pravidiel vam nepomoze. Alebo sudom urcite vyzivne na manzelku a pripadne na deti, ak chces ist do extremu.
Ale ked on nie je ochotny o tom hovorit, tak nic ine ako prestat byt na nom financne zavisla ti poradit nemozem.
@anonym_0098d3 my mame tiez kazdy svoje, ale cisto hypoteticky - ak si tvoj muz kupi “hracku” za taku sumu, ze potom cely mesiac alebo aj dlhsie nebude mat na zakladne potreby, vydavky na domacnost, stravu, dieta budes tahat len ty, este si aj vypyta na benzin, lebo on uz minul, budes s tym v pohode? Lebo za tychto okolnosti by som ja nebola. Akoze asi by som ho poslala k mame alebo spat do auta 😂 ale problemu s financnou negramotnostou a vztahu to nepomoze. Ja napriklad muzove peniaze absolutne nepotrebujem, po financnej stranke by ma to netrapilo, ale vadil by mi dovod, pre ktory su vsetky ucty na mne. Oni ako par maju nastavene spolocne hospodarenie ale to neznamena, ze jeden bude setrit a druhy to nasetrene nezmyselne rozhadzovat.
Uz neplati, ze cas su peniaze? Pri pozicani dodavky treba ist z domu do pozicovne, nechat tam odparkovane osobne auto, pozicat si dodavku, ist kupit material, zaviezt material na stavbu, ist dotankovat palivo do pozicanej dodavky, vratit dodavku do pozicovne, vratit sa domov. Alebo si nechat doviezt material dopravcom z obchodu a cakat na sms v ktory den ho dovezu a potom v ten den cakat dalsiu sms o kolkej ho priblizne +- 3 hodiny dovezu.
@anonym_238108 ty si si este asi nikdy auto ci dodavku nepoziciaval, ze? Lebo to funguje aj tak, ze otvoris web stranku, ak sa rad rozpravas tak zavolas do pozicovne a oni ti auto aj pristavia kde potrebujes, aj vyzdvihnu. Dokonca ked si strasne lenivy, tak ho ani nemusis dotankovat, proste ti to douctuju. Nemusis nikam jazdit svojim autom, nechavat ho tam a bla bla bla. Take jednoduche to dnes je.
@anonym_238108 ty si si este asi nikdy auto ci dodavku nepoziciaval, ze? Lebo to funguje aj tak, ze otvoris web stranku, ak sa rad rozpravas tak zavolas do pozicovne a oni ti auto aj pristavia kde potrebujes, aj vyzdvihnu. Dokonca ked si strasne lenivy, tak ho ani nemusis dotankovat, proste ti to douctuju. Nemusis nikam jazdit svojim autom, nechavat ho tam a bla bla bla. Take jednoduche to dnes je.
@sissy27 no to si potom mozem objednat dodavku aj so soferom teda nakladne taxi, to je super vec, ani soferovat nemusim
@anonym_0098d3 my mame tiez kazdy svoje, ale cisto hypoteticky - ak si tvoj muz kupi “hracku” za taku sumu, ze potom cely mesiac alebo aj dlhsie nebude mat na zakladne potreby, vydavky na domacnost, stravu, dieta budes tahat len ty, este si aj vypyta na benzin, lebo on uz minul, budes s tym v pohode? Lebo za tychto okolnosti by som ja nebola. Akoze asi by som ho poslala k mame alebo spat do auta 😂 ale problemu s financnou negramotnostou a vztahu to nepomoze. Ja napriklad muzove peniaze absolutne nepotrebujem, po financnej stranke by ma to netrapilo, ale vadil by mi dovod, pre ktory su vsetky ucty na mne. Oni ako par maju nastavene spolocne hospodarenie ale to neznamena, ze jeden bude setrit a druhy to nasetrene nezmyselne rozhadzovat.
@sissy27 ved som napisala, ze my si spolu velke vydavky prejdeme 🤷🏻♀️ To co ma autorka s muzom mi pripada divne, samozrejme v pripade, ze zarabaju tak normalne, vtedy je 6000 velky vydavok a mali by sa na nom dohodnut.
Len pre niekoho je velky vydavok aj 200 €, co my napriklad do 1000 neriesime a ziadne povolenia si od druheho nepytame.
@anonym_238108 ano, moze 😃 kde je problem?
@sissy27 Minimálna cena výjazdu je 60€, to je fakt lepsie ako platit pzp cca 100€ rocne za auto, ktore potom este predam a nic netratim.
https://www.stahovanie-extra.sk/nakladne-taxi-b...
@sissy27 Minimálna cena výjazdu je 60€, to je fakt lepsie ako platit pzp cca 100€ rocne za auto, ktore potom este predam a nic netratim.
https://www.stahovanie-extra.sk/nakladne-taxi-b...
@anonym_238108 nic nestratis? dodavka za 3000 eur je aka? to je uz nejaka haraburda s XY najazdenymi km, uz len ked kupis nove auto a vyjdes von z predajne, uz stratilo na hodnote, to nie je nehnutelnost. Ziadne auto co sme mali sme nepredali za taku cenu, aku sme ho kupili ale nizsiu, ovela nizsiu. On kupil auto za 6000 a dalsie za 3000 im stoji na dvore, to rpeda mozno za 2000, ak bude mat stastie za 2500
@anonym_238108 nic nestratis? dodavka za 3000 eur je aka? to je uz nejaka haraburda s XY najazdenymi km, uz len ked kupis nove auto a vyjdes von z predajne, uz stratilo na hodnote, to nie je nehnutelnost. Ziadne auto co sme mali sme nepredali za taku cenu, aku sme ho kupili ale nizsiu, ovela nizsiu. On kupil auto za 6000 a dalsie za 3000 im stoji na dvore, to rpeda mozno za 2000, ak bude mat stastie za 2500
@zuzana76 opakujem svoj skorsi prispevok: my sme kupovali maly valnik za 1000 a po skonceni stavby sme ho predali za 1700
Na Slovensku platí, kto zarába viac, viac môže minúť 😀 Preto chlapi majú zvlášť účty, aby im ženy do toho nezasahovali, ale oni tej žene môžu samozrejme zasahovať. Čo na tom, že tá žena drie v práci a druhú prácu má domácnosť a deti. Plus určite pomáha makať aj na tom nedostavanom dome. Ale má držať hubu a krok a muž si môže robiť čo sa mu zapáči, aj keď je to totálna neekonomická hovadina.
@zuzana76 opakujem svoj skorsi prispevok: my sme kupovali maly valnik za 1000 a po skonceni stavby sme ho predali za 1700
@anonym_238108 my sme ziadne auto nepredali za viac, teraz maju dodavky dve, urcite im ich treba, ktovie kedy preda to druhe. Mozno ak ste stavali svojpomocne niekolko rokov a vsetko vlacili sami, tak ok, ale auta bezne stracaju na hodnote. Autorka sama je nestastna, asi by tie peniaze bodli aj inde, teraz ma v autach 9000 eur.
@anonym_238108 my sme ziadne auto nepredali za viac, teraz maju dodavky dve, urcite im ich treba, ktovie kedy preda to druhe. Mozno ak ste stavali svojpomocne niekolko rokov a vsetko vlacili sami, tak ok, ale auta bezne stracaju na hodnote. Autorka sama je nestastna, asi by tie peniaze bodli aj inde, teraz ma v autach 9000 eur.
@zuzana76 ked sme potrebovali strk do betonu, tak za dovoz pytali viac ako bola cena za strk.
Vsak staru nech preda🛻 dockas sa aj noveho auta, neboj. Len ci bude donho co natankovat🤣RF sa prave zlutovala nad Cubou a poslala im tanker s ropou zo stareho priatelstva. Uz sa prepadali o 2 storocia ⬇️ ▪️
@anonym_238108 stavala som dva domy a nikdy sme nekupovali dodávku, ani nepožičiavali z požičovne.
@anonym_238108 stavala som dva domy a nikdy sme nekupovali dodávku, ani nepožičiavali z požičovne.
@anonym_2f7a48 autorka riesi dodavku, tak asi stavaju aj svojpomocne a nemaju dost financii na to, aby si dali vsetko urobit na kluc.
@anonym_2f7a48 autorka riesi dodavku, tak asi stavaju aj svojpomocne a nemaju dost financii na to, aby si dali vsetko urobit na kluc.
@anonym_238108 tiež sme stavali svojpomocne, ak prišla firma, materiál si priviezla. Stavala si dom?
@anonym_238108 cize ked nemaju dost financii treba na dva krat do mesiaca kupit dodavku raz tak drahu, lebo dva krat nevydrzi pan manzel asi polhodku v dodavke bez klimy
@anonym_238108 tiež sme stavali svojpomocne, ak prišla firma, materiál si priviezla. Stavala si dom?
@anonym_2f7a48 ano, firma material priviezla, taky, co sa kupoval na paletach, alebo bol dlhsi ako 4 metre, ale co sme robili svojpomocne, tak sme si doviezli sami, napriklad obklady, dlazby, roxory do plotu, lepidla, farby z colorstudia, strk a cement na zalievanie plotoviek, sdk profily, umyvadla, wc, tekutu hydroizolaciu...
@anonym_2f7a48 ano, firma material priviezla, taky, co sa kupoval na paletach, alebo bol dlhsi ako 4 metre, ale co sme robili svojpomocne, tak sme si doviezli sami, napriklad obklady, dlazby, roxory do plotu, lepidla, farby z colorstudia, strk a cement na zalievanie plotoviek, sdk profily, umyvadla, wc, tekutu hydroizolaciu...
@anonym_238108 tak my sme si ppzicali oar krat dodavku na nieco, co nedovowzli a to bolo skor az pri stavbe plotu, alebo par veci mozno do domu, inak na vsetko bol rozvoz, aj zahradnici si priviezli travnik, stromy, kriky, sadenice, ti co robili plot, tk tiez si priviezli, vlastne naozaj nam ziadnu dodavku nebolo treba, tych par krat sme si pozicali.
@anonym_238108 tak my sme si ppzicali oar krat dodavku na nieco, co nedovowzli a to bolo skor az pri stavbe plotu, alebo par veci mozno do domu, inak na vsetko bol rozvoz, aj zahradnici si priviezli travnik, stromy, kriky, sadenice, ti co robili plot, tk tiez si priviezli, vlastne naozaj nam ziadnu dodavku nebolo treba, tych par krat sme si pozicali.
@zuzana76 zalezi to od objemu prac, ktore sa robia svojpomocne. Ak by sme vsetko davali robit firmam, stalo by to nasobne viac ako bola cena starej dodavky/valnika.