icon

Nerovnováha vo vzťahu: Ako zladiť očakávania a realitu?

2. júl 2026

Ahojte. Chcela by som sa postazovat a zazdielat svoje pocity. Mam 28 rokov, priatel 33 a sme spolu 3 roky. Zijeme spolu s priatelom v mojom byte (ja si platim hypo) a ideme poslednu dobu vsetko na polovicu.. co ma vsak frustuje je to, ze priatel vela pracuje a tym pádom doma nepomaha, ja varim, upratujem, nakupujem lebo on pride neskoro vecer z prace a este ocakava aj ze budem vzdy dobre naladena, bude mat dobry s*x a ze vzdy budem dokonale upravena. Potrpi si na mani, pedi a viac menej to vyzaduje. Samozrejme chodim do fitka, ale to by som chodila tak ci tak, ja cvicim od mala, ale naposledy padla poznamka, ked som mesiac nebola, pretoze som nestihala a bolo toho vela v praci, ze kedy pojdem. Ja som kedysi okrem svojej prace si privyrabala aj líčením a učila som v jednej jazykovke nemcinu, nakoľko som tam ako malá zila 8 rokov, cize jazyk vyborne ovladam. Momentalne nestiham jazykovku, nelicim takmer vobec, lebo sa staram o domacnost a vlastne robim jemu komfort zadarmo. Prosila som ho ci mi nemoze poslat kedze ide leto 150 eur, ze pojdem na mani, pedi a nieco si na seba kupim, co stale pocuvam ako jemu sa pacia upravene zeny (ale nieco to aj stoji vsakze)… na toto mi neodpovedal a vyhybal sa odpovedi a potom z neho vyletelo preco mi ma platit veci.. ja si vsetko platim sama ale mam pocit ze sa odomna vyzaduje vela a nic z toho… mam pocit, ze sa to cele otocilo… čo ma stve je to, ze ta suma nie je prenho vela, on zaraba fakt dobre.. a dodam ze ja zarabam polovicu co on. dnes som uz v stave, ze mam chut plakat.

Strana
z2
anonym_b400cc
2. júl 2026

@anonym_autor čo ta drží pri tom kretenovi… že on si potrpí na manikúru, pedikúru… som najskôr myslela, že on chodí… ale asi si to myslela, že to chce od teba… ako ti napadlo skákať ako nejaký chlap píska? Čo je ho do tvojich nechtov? A prečo ho prosis o pomoc ako taká chudera? Však mu povedz Jožo, toto nie je hotel. Odteraz je toto, toto a toto tvoja povinnosť v domácnosti, večeru vari raz jeden raz druhý. Nepáči sa ti: dovi dopo!

luccys
2. júl 2026

Toto je presne ten typ, co bude chciet od zeny na rodicaku, aby zaplatila "svoju polovicu". Chod do toho, je to muz roka🤭😄

anonym_f81e27
2. júl 2026

to čo je za muž , že nedá svojej žene peniaze aby bola pekná, aby si niečo kúpila. Pekná žena je jeho vizitka. Pre mňa je to úbožiak a nie milujúci chlap.
Ešte šťastie že mám normálneho chlapa. Zatiaľ mi dopraje, máme spolu 3 deti.

earlgrey
2. júl 2026

Vďaka bohu za môjho chlapa, ktorému sa najviac páčim nenalíčená, so strapatými vlasmi, vo vyťahanom tričku 🙏🙏🙏

bomba36
2. júl 2026

Ani sa mi veriť nechce že si samostatná žena dobrovoľne domov nasťahuje takého chruňa.. Ak to teda nie je vymyslená téma, už dávno mal mat kufre za dverami a ty vymenený zámok.

autor
2. júl 2026
@bomba36

Ani sa mi veriť nechce že si samostatná žena dobrovoľne domov nasťahuje takého chruňa.. Ak to teda nie je vymyslená téma, už dávno mal mat kufre za dverami a ty vymenený zámok.

@bomba36 asi to tak spravim. Uz sme sa pohadali..

anonym_255bf9
2. júl 2026

Zeny, co mate v hlave? To je ten status "byt zadana" taky dolezity, ze strpite vsetko? Ja to nechapem...

gribka1
2. júl 2026

Ani si si nevšimla, kam ťa dostal? Teda všimla, ale ak s ním ostaneš, budeš všetko robiť tak, ako in chce, a to ťa časom omrzí a aj tak skončí.

januska12323
2. júl 2026

Tých 50:50 je podľa teba čo? Bývanie má zadarmo, domáce práce robíš všetky ty, skrášľovanie si máš platiť sama, nejak mi to nevychádza. Len preboha neotehotni.

marci9
2. júl 2026

Žije v tvojom byte a všetko platíte na polovicu? A ešte vyžaduje full servis? Ty si kde nechala rozum? Ja som svojmu partnerovi dovolila nasťahovať sa do môjho domu len pod podmienkou, že bude platiť stravu a drogériu nám obom, TV a internet. Samozrejme platí aj benzín a všetky výdavky spojené s /jeho/ autom, na ktorom sa ja vozím. Ak by s tým nesúhlasil, v tom prípade by som od neho požadovala, aby mi platil nájomné za to, že býva v mojom dome. Minimálne 500 eur/mes. určite. Takých by bolo, čo by sa radi nasťahovali a ešte si so ženy urobili slúžku. Nebuď hlúpa!

autor
2. júl 2026
@marci9

Žije v tvojom byte a všetko platíte na polovicu? A ešte vyžaduje full servis? Ty si kde nechala rozum? Ja som svojmu partnerovi dovolila nasťahovať sa do môjho domu len pod podmienkou, že bude platiť stravu a drogériu nám obom, TV a internet. Samozrejme platí aj benzín a všetky výdavky spojené s /jeho/ autom, na ktorom sa ja vozím. Ak by s tým nesúhlasil, v tom prípade by som od neho požadovala, aby mi platil nájomné za to, že býva v mojom dome. Minimálne 500 eur/mes. určite. Takých by bolo, čo by sa radi nasťahovali a ešte si so ženy urobili slúžku. Nebuď hlúpa!

@marci9 ja som nechcela do toho ist rozumom a verila som, ze sa to da nejak dokopy. Mne od zaciatku neprisiel ako lakomec, najprv robil nakupy a predtym ked sme byvali kazdy u seba tak som byvala ja stale unho a on sa staral. Az teraz posledny rok sme takto a ide to len dole vodou. Predtym mi dokonca sam daval penaize na manikuru, kupoval mi sminky aj za 100 euro.. ale ked vtacka lapaju.. viem viem

anonym_94c1eb
2. júl 2026

@anonym_autor on ta len vyuziva a pouziva. Budem ta chciet iba ked budes taka a robit toto. Posli ho do prdele, vies si predstavit mat este aj deti a vsetko stihat a vyzerat tip top na jeho zelanie? A co urobi ked nie? Vymeni ta za milenku?

anonym_c37df0
2. júl 2026

Urob s ním poriadok. V prvom rade ak od teba vyžaduje nechty na rukach a na nohach, bude ti ich platiť, inak na to budeš kašlať. Variť budete na polovicu, pôjdete min raz do týždňa vonku na večeru a raz do týždňa si objednáte donášku. Zbytok sa budete striedať a budú aj suché večere. Upratovanie a práce si rozdeľte - on nech vysáva, postará sa o riad, umývačku,, vynáša smeti, ty utrieš prah, vytrieš podlahu, operieš, vyžehlíš. Sex bude, keď budete mať obaja chuť, nie keď chce on. Toľko na začiatok. Neskôr si rozdeľte financie proporčne podľa toho, kto koľko zje a kto ma aký príjem. Tu odporúčam 55%:45% alebo dokonca 60%:40. Ak s tým bude mať problém, pobaľ mu kufre a zatvor za ním dvere.

sense
2. júl 2026

Mani , pedi a podobne by som nechcela od chlapa aby mi financoval ale ani by si nebola s chlapom, ktorý by to vyžadoval. A teda nepotrebujem aby ma chlap živil ale keď financie 50/50 tak ak domácnosť. V opačnom prípade o koľko menej v domácnosti o toľko viacej financií. Keď fifty fifty, tak fifty fifty. V opačnom prípade dovi dopo. Žiadne že financie fifty fifty lebo rovnoprávnosť. Ale domácnosť je ženská robota.

anonym_11c42a
2. júl 2026

Keby si mala nejakeho parazita - pasomnicu a pod - pestujes si ju? Nie je to parazit. No tak nejaku taku skrkavku mas doma na gauci … schopna zena, ale kvoli chvostu chova cele prasa … no teraz si len blby neplateny personal …od upratovacky az po vytriasacku

anonym_ed50b2
2. júl 2026

@anonym_autor presne takúto " vzorku" som mala, že vraj sa mám reprezentatívne obliekať a cvičiť vo fitku a podobne. Veľmi si dávaj na to pozor, takýto chlap hľadá ideál a ty mu nie si dosť, teba ako osobu neprijal a nemiluje takú aká si, chce ťa kontrolovať, meniť. Bohužiaľ, vtedy som bola mladá a tupá a nebol žiaden Koník. S hňupom som si urobila dieťa a bohužiaľ, všetko čo tu písali ženy je pravda. Všetka domácnosť len na mne, všetko aby som si platila ja, doma robila a ešte mal výhrady ku môjmu vzhľadu po pôrode. " Však sa na seba pozri, ako vyzeráš". Veru, som si užila, vykopať treba hňupa sebeckého smrada skôr ako bude neskoro. ,🤬

anonym_ca41da
2. júl 2026

@anonym_autor Určite každej žene v takejto situácii by bolo do plaču.Lebo toto nie je normálne ,je to neúnosné.Fakt je to ako v zlom vtipe: čo je tvoje je aj moje, čo je moje do toho ťa nič.
On sa správa veľmi sebecky a teba veľmi ponižuje a využíva.

Ďalšia vec je, každý človek sa chce cítiť hodnotný a mať pocit dôležitosti.To by bolo v poriadku.Ale, čo je cez čiaru, že tvoj priateľ si svoju hodnotu dokazuje " tvojím výkonom" . Intimita, atraktivita,tvoja peňaženka a pod.

Kritizuje ťa.Kritika je ďalší spôsob ako ťa dáva " dolu" aby sa on cítil " hore" .Že je " viac" ako ty. Keďže každý človek potrebuje zažívať a poznať svoju hodnotu, tak on to bude robiť,dokedy mu to nestopnes.

Máš obrovskú hodnotu! Nedaj sa neustále ponižovať a využívať.

anonym_16f128
2. júl 2026

@anonym_autor a takto to začína požiadavky na vizáž, variť, upratovať nemať čas na seba ty buď rada, že nemáš dieťa to by si počúvala ako si sa zmenila, ako dobre vyzerajú iné ženy, ako nič nestíhaš.Dobre si rozmysli či s ním budeš pokračovať, lebo toto dopadne zle.Varit môže cez víkend aj upratať to nebude pracovné vyťažený uvidíš aká bude reakcia.Ty choď na majú, pedi za svoje s kamarátkou na kávu a on nech robí doma čo ty cez týždeň.

mamatroch
Včera o 08:57

@anonym_autor @anonym_autor najvyssi cas sa spytat, akym je on pre Teba prinosom. Ty sa mas
- starat o svoj zovnajsok, byt dokonala uz na prvy pohlad (a co ked z dovodu ochorenia ci napr. liekov priberies? co ked pridu prve vrasky, zmenena postava po porode... vymeni Ta za mladsiu verziu?)
- starat komplet o domacnost
- byt vzdy ready na jeho chutky
- hradit 50% nakladov
- realne, kolko € Ti zostane po "nutnych" vydavkoch vratane fitka, mani a pedi, kadernicky....? ja viem, ze aj nebyt jeho nechodila by si strapata neumyta... ale keby si bola sama a bol by zly mesiac, tak by si halt nesla ku kadernicke napr. ci na manikuru... s nim nemyslitelne. neodpovedaj mne, napis si pre seba na papier kolko € Ti ostava

a teraz on, aky je jeho prinos do vztahu?
- 50% nakladov... to je vsetko?
- kolko € ostane jemu mesacne? znovu, ja to nepotrebujem vediet, napis si to na papier a porovnaj.

a co buducnost? ked pridu deti, Ty budes mat len rodicak a on prijem xy € , tiez pojdete 50/50? budes este po nociach pracovat cez pc / rucne prace robit a predavat, aby si vobec tych 50% dala dokopy?

tento vztah je taky, ze tam uz aj skoda slov, jeho pristup nie je malickost typu ze nedava spinave ponozky do pradla, ze ok, vydiskutujeme a ideme dalej. toto je jeho pristupk Tebe a k zivotu.

vyuziva Ta, ma sa 100x lepsie ako keby zil sam, Ty mu operies, navaris, upraces, aj sex ma kedykolvek chce, aj peknu upravenu zenu vzdy pri sebe, ten sa musi citit ako majster sveta a v duchu sa tesit, ako lacno vsetky tieto "sluzby" ma. otazka je, co do toho vztahu investuje on?

predpokladam, ze je taky krasny, ze ked idete po vonku, vsetky zeny cestou na Teba hadzu zavistlive pohlady a zastavuju vas, ci si s tymto krasavcom mozu urobit selfie. urcite ma tiez krasnu vysportovanu postavu, svaly take, ze nosi vsetky nakupy len on v jednej ruke a v druhej Teba. kedze Ty sa staras o bezny chod domacnosti, on robi vsetky tie tazke "muzske" prace a neustale doma nieco upravuje, rekonstruuje... kedze cez tyzden on "pracuje" a Ty to iste s tym ze riesis ajdomacnost, urcite Ta nechava celu sobotu oddychovat / chodit s kamoskami von a chopi sa vysavaca, okna poumyva, periny prezlecie ...on... v nedele Ta dufam zoberie do restiky na ranajky, obed aj veceru, kedze zvysok tyzdna sa staras o stravu Ty... lebo ved 50/50, financie aj vsetko... ci nie?
ak to tak nie je, prosim Ta este dnes mu zacni balit kufre s tym, ze Ty si si hladala rovnocenneho a schopneho zivotneho partnera a neadoptovala si si kojenca, ktory len mrnci, ked sa mu nieco nepaci ale realne od neho ziadny prinos k chodu domacnosti cakat nemozes. u kojenca kvoli veku,u neho hm... z vypočítavosti? lenivosti?
a nech Ta netrapi Tvoj vek a ze stespolu uz dlho a ci mas zahodit x rokov... radsej x rokov ako dalsie desatrocia. on sa nezmeni, to je jeho sposob zivota, taky je.

anonym_4c39ab
Včera o 16:46

Ahoj. Pocuj, mam 32, s manzelom som uz straaaasne dlho. 5 rokov som doma s dvoma detmi. Prosim ta, myslim to uprimne a najlepsie ako viem.. nechaj ho. Neboj sa, najdes si partnera do zivota. Toto nie je muz, toto nie je partner.
Ak planujes deti a budes tehotna. Ty budes ta co vynosi dietatko, ktora mozno (snad nie) bude mat aj zdravitne problemy, bolesti chrbtice, opuchy, nebude dobre spat. Ty budes ta co sa po porode bude zotavovat, ty budes ta co nebude spat, ty sa budes starat aj o dietatko aj o domacnost. Ty das bokom seba a karieru, tebe sa maximalne zmeni zivot. Aj vtedy od teba bude ziadat 50/50. Ak sa mas rada, rozid sa s nim.

tiezjedna
Včera o 17:14

s týmto expertom rovnováhu vo vzťahu nenájdeš... ten už tak výrazne vychýlil misky váh, že ti musí vnútorný alarm hučať na plné pecky. Poslúchni ho...

miui
Včera o 20:49

@anonym_autor ja som stale prekvapena, s akymi hov.. nami si vedia zeny nicit zivot. Vymen zamky, krasotinke vyloz veci pred dvere a moze si ist hladat sponzora s pedikurou 🙂

anonym_cf2498
Včera o 20:57

@anonym_autor No co Ti ja viem, na take marnotratne zbytocnosti by som od priatela peniaze nepytala urcite. A sla by som na mani pedi a pod. len keby som proste na to mala. To nie je nutne mat kazdu chvilu nove nechty, mihalnice a pod. Neviem, no. Ja nie som taky ten typ paradnice takze mne to pride divne na to minat peniaze. Ale niekto je. ale tak nech si to cvaka sam predsa. A to ze je na to zvyknuty a vyzaduje to...no, to si ho v podstate ty naucila, ze to musi byt. Keby Ta spoznal bez tychto somarin, mozno by to ani nevyzadoval a pacila by si sa mu aj bez toho. Je to skor o tebe, ze ty sa takto lepsie citis podla mna.

marca12
Včera o 21:01

A co si ty luxusna sluzka? Ze vyzaduje mani, pedi, usmiatu, dokonalu zenu na poziadanie s roztiahnutymi nohami. A on co ponuka? Debil. Dobry je mozno na sex,ale na rodinny zivot urcite nie. Vo vztahu sa nemas citit ako vyuzivana prostitutka.

silvike
Včera o 21:02
@earlgrey

Vďaka bohu za môjho chlapa, ktorému sa najviac páčim nenalíčená, so strapatými vlasmi, vo vyťahanom tričku 🙏🙏🙏

@earlgrey Ze ? Ja si neviem predstavit zeby moj riesil dajake manikury pedikury a ci spolu nechty ladia ...omg...wtf...nechapacka. Ale asi su ja taki chlapi. Ja takeho detailistu snad ani nepoznam. Ja vacsinou poznam chlapov, ktorých partnerky su radi, ze si vobec vsimnu nejaku zmenu na nej (kadernik, farba, iny strih a aj tie nechty, mihalnice) ale to ci to ladi...iny level toto

marca12
Včera o 21:02
@anonym_cf2498

@anonym_autor No co Ti ja viem, na take marnotratne zbytocnosti by som od priatela peniaze nepytala urcite. A sla by som na mani pedi a pod. len keby som proste na to mala. To nie je nutne mat kazdu chvilu nove nechty, mihalnice a pod. Neviem, no. Ja nie som taky ten typ paradnice takze mne to pride divne na to minat peniaze. Ale niekto je. ale tak nech si to cvaka sam predsa. A to ze je na to zvyknuty a vyzaduje to...no, to si ho v podstate ty naucila, ze to musi byt. Keby Ta spoznal bez tychto somarin, mozno by to ani nevyzadoval a pacila by si sa mu aj bez toho. Je to skor o tebe, ze ty sa takto lepsie citis podla mna.

@anonym_cf2498 Ked to od nej vyzaduje,tak nech priespieva. Zrejme neprispieva na nic ani na domacnost.

anonym_cf2498
Včera o 21:06
@anonym_autor

@marci9 ja som nechcela do toho ist rozumom a verila som, ze sa to da nejak dokopy. Mne od zaciatku neprisiel ako lakomec, najprv robil nakupy a predtym ked sme byvali kazdy u seba tak som byvala ja stale unho a on sa staral. Az teraz posledny rok sme takto a ide to len dole vodou. Predtym mi dokonca sam daval penaize na manikuru, kupoval mi sminky aj za 100 euro.. ale ked vtacka lapaju.. viem viem

@anonym_autor Jooj, prepac, mne je az zle z toho tvojho chlapa, sak to taky sliziak, jakeby mu len a len na dokonalom vzhlade zalezalo. To aj o seba sa tak prehnane stara ?

earlgrey
Včera o 21:17
@silvike

@earlgrey Ze ? Ja si neviem predstavit zeby moj riesil dajake manikury pedikury a ci spolu nechty ladia ...omg...wtf...nechapacka. Ale asi su ja taki chlapi. Ja takeho detailistu snad ani nepoznam. Ja vacsinou poznam chlapov, ktorých partnerky su radi, ze si vobec vsimnu nejaku zmenu na nej (kadernik, farba, iny strih a aj tie nechty, mihalnice) ale to ci to ladi...iny level toto

@silvike Môj si všimne všetko. Ale aj napr. dnes, vôbec som nič nestíhala, v práci som bola doobedu, potom s dcérou von, behali sme po obchodoch, dohodnutá som s ním bola na určitý čas, ako vždy prišiel skôr 🤣 otvorila som mu so spotenými vlasmi, machule pod očami (akurát som si dávala dole make up a chystala sa do sprchy) a on keď ma zbadal povedal, aká som krásna 🤣 a vlastne či mám make up, či nemám, proste on mi stále povie, že som krásna a že ma ľúbi. Ja sa na tom smejem, lebo mu pri tom tak žiaria oči, ako malému chlapcovi. Muža, ako autorka opisuje by som nikdy nechcela.

silvike
Včera o 21:28
@earlgrey

@silvike Môj si všimne všetko. Ale aj napr. dnes, vôbec som nič nestíhala, v práci som bola doobedu, potom s dcérou von, behali sme po obchodoch, dohodnutá som s ním bola na určitý čas, ako vždy prišiel skôr 🤣 otvorila som mu so spotenými vlasmi, machule pod očami (akurát som si dávala dole make up a chystala sa do sprchy) a on keď ma zbadal povedal, aká som krásna 🤣 a vlastne či mám make up, či nemám, proste on mi stále povie, že som krásna a že ma ľúbi. Ja sa na tom smejem, lebo mu pri tom tak žiaria oči, ako malému chlapcovi. Muža, ako autorka opisuje by som nikdy nechcela.

@earlgrey Tak toto je take krasne 😍 takto ma byt, presne. Ze ten muz je hotovy zo zeny proste furt. Ci nalicena ci odlicena, ci s mani ci bez. A nie ze to vyzaduje lebo inak, bububu...nechapem. Ani ja by som takeho nemohla mat ako ma autorka, na mna posobia strasne odpudzujuco takyto chlapi.

Strana
z2