Nerozumeli sme si vo vzťahu, v preklade slova platenie.
Skusim napisat co som zazil v mojom ukoncenom vztahu, a zaujima ma vas nazor. Spoznal som ju na internete, krasnu zenu Ukrajinku. Stretli sme sa po dvoch dnoch na prvom rande a ked som ju videl nazivo, zamiloval som sa po usi. Ona mi od zaciatku dala snad vsetko, jej bozky ma hriali, objimat ju bolo nadherne, drzat ju v naruci, ako ma opina stehnami, vzrusujce. Milovanie sialene, romanticke až divoke. Nastahovala sa ku mne po dvoch mesiacoch s tym, ze som bol presvedceny, ze je to laska ako hrom. Nastahovala sa ku mne s dvoma detmi vo veku 5 a 8 rokov. Po asi pol roku zacali prve nezhody a dovodom bola chyba komunikacie ci" preklade". V slovencine slova znamenaju inak ako v jej jazyku. Stali sme pri pokladni. "No ved uz zaplat, ponahlame sa". Boli sme v restauracii, kabelku s penazenkou nechavala schvalne v aute. Bolo treba nieco surne kupit, uhradit ci opravit, cakala na mna. Bolo treba natankovat, mal som ist ja. Chyba v preklade vznikala iba pri slove platenie a peniaze. Ostatne slova nadalej fungovali fajn. Nas vztah sa po dvoch rokoch dostal do bodu, ze som jej dal na vyber. Bud ma zruinuje a moje nasetrene uspory sa minu hned, alebo budeme zit standardne a vydavky platit spolocne a jej zivot bude stastny i nadalej. Pracovala, dostavala tiez svoju vyplatu, no brala to skor ako svoju rezervu, ak by sa musela vratit, alebo ak by ostala sama. Pametam si este nas posledny spolocny den, Deti chceli na veceru pizzu a dal som jej tym poslednu sancu. Pizza-man prisiel a poslala otvorit mna, nemala peniaze pripravene, nereagovala na to. Tak som pizzu vyplatil, deti sa najedli a povedal som. "Zbalte sa postupne. Vybrala si si moznost zruinovat ma namiesto stastneho zivota, tak koncime"... Bum... a bol koniec... Ano, poviete si, som zly, som hlupy, som necitlivy, alebo ze nie som muz, ked chcem od zeny, aby sa podielala na chode domacnosti a jej detoch. Poviete to, lebo je toto zenske forum. Ale povedzte mi niektora... co ine som mal urobit, ak som neurobil dobre?
@anonym_f41068
Ešte sme zabudli na takú maličkosť, ten chlap to robil dobrovoľne a teraz fňuká na internete
@anonym_38fe2f nič to nemení na fakte že ho tá zlatokopka len využila.
To, čo opisujete, na mňa nepôsobí ako príbeh „zlého muža, ktorý nechcel živiť ženu a jej deti“. Skôr v ňom vidím vzorec, ktorý je veľmi ľudský: na začiatku ste si veľmi rýchlo spojili silnú príťažlivosť, sexuálnu chémiu a pocit bezpečia s presvedčením, že ste našli životnú lásku. Po dvoch mesiacoch už bývala u vás aj s deťmi. To je obrovské zrýchlenie vzťahu, v ktorom ešte nebol čas zistiť, ako spolu fungujete pri peniazoch, zodpovednosti, strese a konfliktoch. Nebola to „chyba v preklade“. Bol to náraz dvoch odlišných očakávaní od partnerstva, pri ktorom sa vášeň zamenila za spoločné hodnoty. Na začiatku ste zažili intenzívne opojenie, rýchle sťahovanie, silnú fyzickú príťažlivosť a pocit, že ste našli dokonalú lásku. Táto podmienená blízkosť spôsobila, že kým bolo všetko zaliate romantikou, prehliadali ste zásadné témy, ako sú hranice, zodpovednosť a materiálne fungovanie rodiny. Vzorec, do ktorého ste sa dostali je ako „záchranár vs. vykorisťovaný“. Vstúpili ste do vzťahu s rýchlym záväzkom voči žene s dvoma deťmi, pričom ste podvedome očakávali, že vaša veľkorysosť bude prirodzene opätovaná rovnakou mierou partnerstva. Keď sa tak nestalo, finančné témy sa stali bojiskom, kde sa namiesto otvorenej dohody hralo tiché pretláčanie, vy ste platili a zbierali hnev, ona mlčala a držala si svoju vlastnú poistku. Ukázalo sa niečo, čo romantika zakryla, nemali ste rovnakú predstavu o tom, čo znamená partnerská zodpovednosť. Pre vás bolo platenie prejavom férovosti a spoločného života. Pre ňu možno peniaze predstavovali predovšetkým istotu a ochranu pre prípad, že vzťah nevydrží. To neznamená automaticky, že jeden z vás bol dobrý a druhý zlý. Znamená to, že ste mali zásadne odlišné nastavenie. Nie ste zlý ani necitlivý za to, že ste chceli, aby sa dospelá partnerka podieľala na chode domácnosti a životných nákladoch. To je absolútne legitímna požiadavka. Chyba však nenastala pri tej poslednej pizzi, ale podstatne skôr, v tom, ako ste nastavili a komunikovali svoje hranice. Ak človek pasívne platí pol roka, rok či dva a vyjadruje svoj nesúhlas len tichým očakávaním, že to druhej strane „dôjde“, dáva tým mlčky súhlas s nastaveným stavom. Prísť až do bodu ultimát a čakať na to, či za pizzu zaplatí ona, bol len test, v ktorom ste už obaja prehrali. Ultimáty totiž vo vzťahu nefungujú, fungujú len včasné, jasné a pokojné dohody vymedzené ešte pred tým, než v človeku vyhorí posledná iskra trpezlivosti. Pizza bola pravdepodobne iba posledná kvapka v nádobe, ktorá sa plnila oveľa dlhšie. O peniazoch sa malo hovoriť otvorene ešte pred spoločným bývaním. Zodpovednosť za tento príbeh neleží iba na nej. Vy ste boli ten, kto po dvoch dňoch rande prežil „lásku ako hrom“ a po dvoch mesiacoch umožnil spoločné bývanie aj s dvoma deťmi. Ona možno využívala systém, ktorý jej vyhovoval. Vy ste však ten systém na začiatku spoluvytvorili tým, že ste veľmi rýchlo dali veľa dôvery, priestoru a zdrojov bez toho, aby ste si najprv overili, či máte rovnaké hodnoty. Prečo ste potrebovali až moment, keď ste sa cítili finančne ohrozený, aby ste si dovolili nastaviť hranicu, ktorú ste mali nastaviť už dávno? Ak na ňu odpoviete naozaj úprimne, možno pochopíte o tomto vzťahu viac než z otázky, kto mal zaplatiť účet.
@anonym_autor ahoj, dobré si urobil a nič si nevyčítaj. Keby ťa mala aspoň trochu rada, tak
by bola vďačná, že si ju vôbec prichýlil .
A od koho mala tie 2 deti? Nebola vydatá?
Myslím, že s nasporenymi peniazmi by aj tak odišla skôr, či neskôr k tomu svojmu.Vyuzila prestupnú stanicu.
Nad rozliatym mliekom neplač, máš ponaučenie do života. Buď rád, že to prešlo tak hladko.
Tieto veci si treba dohodnut a nastavit na zaciatku pri nastahovani. Kedze si bol zalubeny, zvykla si na tvoju stedrost a logicky snaha ziadna z jej strany. Ako tu pisu, je to u nich bezne, ziju v cudzej krajine, rozmyslaju inak? Kamoska ma taky pripad v rodine, svagor si domov tiez hned nastahoval Ukrajinku s dietatom, podrobnosti nechcem pisat, ale vidno, ze sa chce mat dotycna dobre. Cize bud by to pokracovalo s tym, ze financne to tahas ty alebo koniec a radsej byt sam ako sa nechat vyuzivat. Treba sa poucit a ist dalej.
Podľa mňa si typ chlapa o ktorého ženy moc nemajú záujem, preto keď prišla ona, takmer nevedela jazyk ale bola prístupná tak si bol z nej celý bez seba a potom si nevidel tie znaky, ktorými sa odlíši dobrá žena od tej vypočítanej
@lindous ale tu slo o pobluznenie, zamilovanost, dnes viem ze tie dva roky ma stali zhruba 12 000 euro , porovnane s minulymi rokmi. Nezlomili mi sice vaz, Ale viem si to aspon prebrat hlavou ze co sa udialo.
@anonym_autor ja ze ako ta vycicala.. ale 12 tisíc za 2roky nie je vôbec vela dat na ženu, to este skromná bola
@anonym_c540cc a čo si čakal, že ti dá zadarmo? Že si bude platiť polovicu bývania, výdaje na deti a seba komplet všetko sama? 😱 A keď dôjde pizza, tak ju zacaluje za svoje?? Keby to tak mala, tak nevidím zmysel v tom, že by s tebou bola, jedine z tvojej strany by tam bol zmysel a síce mať zdarma sex s krásnou ženou🥹 Nechápem, že si nezapojil rozum okrem ehm ... . No nič, budeš musieť zaloviť v slovenských zoznamkách a uspokojiť sa s druho triednym tovarom, čo si platí za seba všetko.
@anonym_31dd17 druhotriedny tovar si platí za seba všetko??
@anonym_autor bol si trulo, ze po 2 mes si si ju nastahoval k sebe a rozmyslal si tym dole a nie hlavou...to prislo az neskor.
Kedze mala pracu a peniaze, tak samozrejme ze sa mala podielat na vydavkoch aj ona. Dal si jej na vyber, vybrala si. Nie si asi milionar, aby si mohol vsetkych zivit. Dobre si urobil, co ine chces pocut.
@anonym_autor
Správne. Ja som tá nechápavá a ty si potreboval len 2 roky, aby si prišiel na to, že ani keď jej deťom zaplatíš donášku pizze, nebudeš jej životnou láskou.
Ale aspoň sa ti podarilo spustiť ďalší hejt na Ukrajincov, tak snáď budeš lepšie spať
@sss777 ja si práveže myslím, že ona ho fakt ľúbila...ukrajinská povaha je proste taká, že ženy tieto veci od mužov očakávajú.. a ukrajinskí muži sú s tým stotožnení, že sa to od nich očakáva, veď aj ich rodičia tak fungovali... a nevyužívala ho nejako extra, keď si predstavím, koľko míňam ja....
môj brat dáva toľko svojej exmanželke, s ktorou už roky nežije, ich deti už majú rodiny a on ju takto finančne podporuje, aj keď ona už má vzťah, aj on už má vzťah.. dobrovoľne... dlhé roky...
Čiže k tomu celému sa mi najviac hodí jeden starý vtip:
Hana: "Vyspala som sa s Jožkom"
Kamarátka: "A to za peniaze, či z lásky?"
Hana: "Z lásky, veď 100 eur v dnešnej dobe nie sú žiadne peniaze..."
Bývalý ma ukrajinku z tajných zdrojov som sa dozvedela že ho cicá z peňazí. Moj terajší už snubec tiež mal predomnou ukrajinku už spolu aj bývali zo začiatku sa vôbec nechcela podieľať na platení v domácnosti že mu povedala že u nich je to tak že chlap sa ma finačne postarať ale no že on ju hneď stopol teraz ma dakeho starého degeša čo jej sponzoruje drahé darčeky a luxusne dovolenky…

@anonym_autor Potrebovala skrátka sponzora. A aby u teba nežila až tak úplne zadarmo, tak ti roztiahla nohy.