Neúcta a problémy vo vzťahu: Ako riešiť konflikt?
Ahojte, chcela by som vám napísať, čo sa mi vlastne stalo, lebo sama už neviem, ako to celé vnímať.
S priateľom sme spolu skoro dva roky. Minuly tyzden bol vonku so svojimi kamarátmi, s ktorými ma chcel pôvodne aj zoznámiť. Ja som však nemala náladu ísť, tak som povedala, že nepôjdem. Zároveň som mu povedala, že mám trochu strach, že sa zase opije, a kvôli tomu sme sa začali hádať už počas toho, ako bol vonku.
Počas hádky mi povedal, že so mnou už nebude ďalej tú debatu riešiť, a následne si ma zablokoval všade – aj na telefóne, takže som sa mu už vôbec nevedela dovolať. Bola som z toho veľmi vystresovaná a volala som mu viackrát, pretože som nevedela, čo sa deje.
Potom som mu napísala, že jeho správanie bude mať následky pre náš vzťah. Myslela som tým, že to bude mať následky pre náš vzťah a že takéto správanie budeme musieť riešiť medzi sebou, nie že by som sa mu vyhrážala.
A následne mi z jeho telefónu prišla správa od jeho kamarátov. Títo ľudia ma vôbec nepoznajú, nikdy ma nevideli.
Viac nasledkov . Martin ťa miloval. Podporoval ťa. Ako sa vôbec opovažuješ správať sa k nemu takto? Vieš, že si zaslúži oveľa viac. Pojeb sa.
Na tú správu som vôbec nereagovala.
Najviac ma na tom celom asi bolí, že ľudia, ktorí ma nikdy nevideli, nepoznajú ma a nepoznajú náš vzťah, ma odsúdili na základe toho, čo od neho počuli, a ešte mi takýmto spôsobom nadávali. A zároveň neviem, ako mám riešiť to, že môj partner ich nechal vstúpiť do nášho konfliktu a následne s nimi ďalej komunikoval a komunikuje, akoby sa nič nestalo.
Nechcem nikoho očierňovať ani tvrdiť, že som vo všetkom bez chyby. Viem, že som bola v emóciách a že som mu volala veľakrát. Ale celý spôsob, akým sa to odohralo, ma veľmi zranil a momentálne vôbec neviem, čo si o tom mám myslieť.
Za mňa to je vyhrotený konflikt. Tebe sa nechcelo on išiel. A to že si mu povedala nech nepije ok, stačí povedať raz a dovidenia už to je na ňom či bude alebo nie. Zakazovať mu nič nemôžeš to že sa to nevie nepáči a on to vie tak to už je druhá vec. Na tvojom mieste už keď tak by som si robila svoje a urobila večer podľa seba. A on nech si robí čo chce. Zbytočne si ho otravovala telefonátmi a vlastne si pritiahla pozornosť jeho kamarátov. Nakoľko určite sa pýtali čo také dôležité rieši alebo prečo mu vyzváňať telefón…
Volal ta von, nechcelo sa ti a ked sa tebe nechce, on nema co chodit von. A pohadali ste sa. Potom si mu ako stihacka vyvolavala a bola "vystresovana", aj ked si vedela, kam ide a co bude robit a ze ta tam vola ... Nespravas sa prilis majetnicky? Nie je maly chlapec, ktoremu ty dovolis, co smie a co nie.
@anonym_4ad0b5 absolútne súhlasím, ta neucta sa v prvom rade prejavila u autorky. Priateľ ju pozve von, jej sa nechce a ešte mu to stretnutie s kamošmi bude aj ničiť dikovanim toho ci a koľko smie piť, kontrolovanim a nutkavou potrebou zrovna v tom okamihu riešiť vzájomný vzťah.
Pobavilo ma, že jeho kamoši ju nepoznajú a dovoľujú si ju súdiť na základe toho, čo im o nej povedal, ale pist na koňa a nútiť ľudí robiť závery a vyjadrovať názor na základe jej verzie je už úplne v poriadku, lebo to je niečo iné.
@simka2723 Toto kamaratom nemal dovolit. Je to nezrele. Nech by bol vas konflikt akykolvek, je len vas a kamaratov do toho nic. Urobil to raz, bude to robit vzdy...zatahovat kazdeho koho stretne do vasho konfliktu. Slovom, vase spinave pradlo bude vzdy prepierane verejne.
@beata_k a autorka robí čo?
napisala som mu " jeho správanie bude mať následky pre náš vzťah."
ako sorry, ale toto je vyhrazka. :D Mala by si trochu vylepsit komunikaciu, ak nechces zostat sama.
@anonym_4ad0b5 absolútne súhlasím, ta neucta sa v prvom rade prejavila u autorky. Priateľ ju pozve von, jej sa nechce a ešte mu to stretnutie s kamošmi bude aj ničiť dikovanim toho ci a koľko smie piť, kontrolovanim a nutkavou potrebou zrovna v tom okamihu riešiť vzájomný vzťah.
Pobavilo ma, že jeho kamoši ju nepoznajú a dovoľujú si ju súdiť na základe toho, čo im o nej povedal, ale pist na koňa a nútiť ľudí robiť závery a vyjadrovať názor na základe jej verzie je už úplne v poriadku, lebo to je niečo iné.
@anonym_1ce15c Je povinnost prijat kazde pozvanie von? OK, ona ma podiel viny. Ale rozoberat spinave pradlo medzi priatelmi je cez ciaru.
@simka2723 no čo, 🤔 tak to treba nejako dôstojne prijať, že je koniec. Inak ma celkom zaujímavých kamošov "pojeb sa", by ma fakt dostalo. 🤣Nič v zlom, ale, ... je koniec, no.
Zjavne ste mladí ľudia, aj keby sa opil vonku s kamošmi, tak čo? Nie si jeho mama, ak sa to stáva pričasto alebo sa potom nevie správať, je tvoje rozhodnutie, či s ním zotrváš vo vzťahu, ale zakazovať mu nič nemôžeš a hádať sa kvôli tomu nemá zmysel... to bu bu bu ako bude mať jeho správanie následky pre váš vzťah je smiešne, nech si to myslela akokoľvek, znie to veľmi zle a navyše mu toto vypisovať, keď je vonku s kamošmi? mali ste to riešiť s chladnou hlavou neskôr... nuž, aj tvoje správanie malo následky pre váš vzťah... jeho reakcia ťa zablokovať a následne reakcia jeho kamarátov, ale tiež bola rozhodne cez čiaru a rozumiem, že ťa to zamrzelo... čo si o tom myslieť? no je na vás, aby ste sa dospelo porozprávali v kľude a osamote, ideálne osobne, že ako ďalej, obaja ste zjavne stratili rešpekt voči tomu druhému
@anonym_1ce15c Je povinnost prijat kazde pozvanie von? OK, ona ma podiel viny. Ale rozoberat spinave pradlo medzi priatelmi je cez ciaru.
@beata_k neucta nie je neprijat pozvanie. Neucta spočíva v tom,že niekomu, kto pozvanie prijal, ona cítila povinnosť diktovať, ako sa ma správať- neopit sa - a ešte mu ten večer aj zneprijemnovala -telefonatmi, správami, neviem presne.
A čo sa týka prania špinaveho prádla- svet je malya toto nie je prípad, ktorý by sa nedal spoznať.to,že ty autorku nepoznáš, neznamená, že niekto ju v tom nespozná. Minule tu bola diskusia, ako zamestnankyňa nepovedala pri nástupe do zamestnania o tehotenstve a zamestnávatelka, ktorá príspevok písala skonštatovala,že jej za august nedá variabilnu zložku, keďže už medzičasom išla aj na PN. Po X stranách diskusia skončila tým, ze sa zamestnankyňa ozvala, že ďakuje za potvrdenie, že pomsty nedostane variabilnu zložku a ide to dat na inšpektorát. Aj to bolo anonymné,ale na verejnom fóre. Takže áno, autorka verejné premiéra svoje špinavé prádlo.
@simka2723 no. Takže dostala si len to, co si si zaslúžila. Teraz to už načo riešiš?
Nič v zlom, ale ty vieš tiež dobre priliať okej do ohňa a potom sa hráš na precitlivelu
Mala si ísť s ním von a toto sa vôbec nemuselo stat
@beata_k neucta nie je neprijat pozvanie. Neucta spočíva v tom,že niekomu, kto pozvanie prijal, ona cítila povinnosť diktovať, ako sa ma správať- neopit sa - a ešte mu ten večer aj zneprijemnovala -telefonatmi, správami, neviem presne.
A čo sa týka prania špinaveho prádla- svet je malya toto nie je prípad, ktorý by sa nedal spoznať.to,že ty autorku nepoznáš, neznamená, že niekto ju v tom nespozná. Minule tu bola diskusia, ako zamestnankyňa nepovedala pri nástupe do zamestnania o tehotenstve a zamestnávatelka, ktorá príspevok písala skonštatovala,že jej za august nedá variabilnu zložku, keďže už medzičasom išla aj na PN. Po X stranách diskusia skončila tým, ze sa zamestnankyňa ozvala, že ďakuje za potvrdenie, že pomsty nedostane variabilnu zložku a ide to dat na inšpektorát. Aj to bolo anonymné,ale na verejnom fóre. Takže áno, autorka verejné premiéra svoje špinavé prádlo.
@anonym_1ce15c Boze to je take chytanie sa slamky s tou anonymitou. Ano, autorka to tiez prehnala. S tym suhlasim.
Ty si nájdi takého, čo nepije, on nech si nájde takú, čo nemá nálady a budete obaja spokojní.
Ako detičky na pieskovisku...
Koľko máte vôbec rokov že po dvoch rokoch vzťahu ste takto? Po dvoch rokoch nepoznás jeho kamarátov nikdy si ich nevidela. Chodí sa pravidelne opíjať? Správate sa ako puberťáci.
Určite by som reagovala na správu nasledovne:” ako sa opovazujes pliesť sa do nášho vzťahu? Kto si ty? Ty ma živíš? Ja som tvoje dieťa? Alebo on? Láskavo sa nepleť do toho, do čoho sa nemáš pliesť!”
Si toxická stíhačka
Byt na mieste toho chalana, vezmem nohy na plecia, zablokujem ťa všade a v živote viac by som sa k tebe nepriznávala. Veď toto je choré, čo stvaras
Urobte si dieta. To zaberie vzdy🤪
Správanie ani jedného nie je ok.
Mňa by ale dostala správa od úplne cudzieho človeka, ze "poj.. sa". Ak toto tvoj priateľ nirkomu dovolil (ano dovolil, inak by ti nevedel napísať), tak toto by bolo pre mňa totálne cez čiaru.
on je nevyzrety, a ty ako upata stara pani
pises, ze zase sa opije, to znamena, ze to robi bezne, tebe sa to nepaci
styl, akym pises o tebe prezradza, ze ste uplne odlisni ludia, co sa k sebe vobec nehodia
Dám ti radu nájdi si vyzreteho partnera co nepije..
Určite by som reagovala na správu nasledovne:” ako sa opovazujes pliesť sa do nášho vzťahu? Kto si ty? Ty ma živíš? Ja som tvoje dieťa? Alebo on? Láskavo sa nepleť do toho, do čoho sa nemáš pliesť!”
@anonym_8f3481 dobrá hysterka 😝😝😝 však to je úplne voda na mlyn ozratym chlapom a tomm frajerovi by sa ešte 100 rokov smiali
@simka2723 vyser sa na alkoholika. Ešte k tomu dovolí kamarátom, aby ti písali také kraviny. Máš na lepšieho.
Ak by toto mne vyvádzal chlap, keď idem vonku, tiež si ho zablokujem. A ak by mi napísal, že toto bude mať následy na náš vzťah, už by o mne nepočul.

Volal ta von, nechcelo sa ti a ked sa tebe nechce, on nema co chodit von. A pohadali ste sa. Potom si mu ako stihacka vyvolavala a bola "vystresovana", aj ked si vedela, kam ide a co bude robit a ze ta tam vola ... Nespravas sa prilis majetnicky? Nie je maly chlapec, ktoremu ty dovolis, co smie a co nie.