icon

Neúctivé správanie mužov voči ženám na verejnosti

meduzzzka
1. jún 2025

Ahojte, dnes aj viaceré dní som svedkom toho, ako neúctivo sa muži na verejnosti správajú voči svojim ženám. Príklad z dnes, samoobslužné pokladne, manželka plný košík snaží sa nahadzovať tovar a vedľa nej "buran" ktorý ju tam 10 minút kritizuje s poznatkami "načo si sem išla keď to nevieš", "nevieš čítať?!", "si úplne neschopná", žena tam spotená vystresovaná sa snaží nahodiť tovar a čo najrýchlejšie utiecť a pán tvorstva kričí na celú predajňu. Nakoniec popri komentovaní pána dokonalého manželka pobalí sama tovar ktorý si sama opäť naloží naspäť do košíka a mieria do auta, kde opäť ten istý scenár. Bolí ma srdce. Čo sa deje s mužmi v tejto dobe? Prečo mi ženy si toto všetko necháme? Ja si neviem predstaviť čo sa deje doma za zatvorenými dverami bez svedkov... ja len taký výkrik do prázdna toto ...

lion777
3. jún 2025

Učí ju sebahodnote. Ona to nechá zájsť úplne ďaleko a hlboko a bude to trpieť, roky rokúce jej bude trvať, než na to príde a ďalšie roky odhodlanie, než od neho odíde. Niektoré to nepochopia ani do konca života, znovu sa narodia a zas stretnú tohto istého muža. Pokiaľ ona nič nespraví, cyklus sa bude stále krútiť dookola, to znamená, bude sa cyklit. To že to ty vidíš a boli ťa srdce, znamená, že si empatická.

sense
3. jún 2025
@meduzzzka

@martinka17 je to chyba ženy, súhlasím a tebou na 100% ale to fakt ten muž si neuvedomuje že sa správa ako "chuj"?

@meduzzzka nuž problémom nie sú len tí muži ale aj ich ženy že si to nechajú . ..

petulda333
3. jún 2025
@lucka_ke

ja si skôr všímam opačné správanie ako ženy (staršie) doslova psychicky deptajú svojich mužov, napríklad v autobuse (3hodinová cesta) celý čas doňho hučala za každú prkotinu, nedávno v čakárni u lekára žena do svojho muža o dvoch paličkách (že prečo sa rozťahuje po celej čakárni a podobné drísty) a tí muži sklopili uši a boli ticho... mne bolo trápne aj za nich

@lucka_ke presne to som chcela aj ja napisat. Tiez vidim skor zeny sa spravat hrozne k muzom

lion777
3. jún 2025
@romi0310

@vler urcite nie je jediny 🙂 ale ja som teda v spolocnosti kazdy den a taketo spravanie vidim mozno 1X za 2-3 mesiace. Ja som sa naprijlad velakrat stretla zas s opacnym problemom. Zena tvorkyna sveta huci po chlapovi, ktory len tisko skloni hlavu. Mne sa zas nepaci toxicky feminizmus, ktory sa coraz viac pretlaca v spolocnosti zien. Nepotrebujem chlapa lebo vsetci su neschopny a radsej budem sama. A su dobri len na darovanie spermii. Pritom si staci pozriet dolezite zamestnania, kde su v 90% zamestnani muzi. Akoze teraz som dost odbehla od temy, ale iba som chcela napisat, ze sa extremne v dnes ej dobe zhadzuju muzi. Su vykreslovani ako neschopni, narcisticki a pod. Pritom si myslim, ze je to aj vyrovnane so ženami. Len to uz nie je take cool pre spolocnost.

@romi0310 tie ženy sú samé, kvôli zraneniu , nie preto že by si mysleli, že sú niečo viac. Muži majú všetkého viac, lebo žijeme v patriarchalnej spoločnosti, sú preferovaný vo všetkom, čo si spomenula. 🙂

lion777
3. jún 2025

Niektoré ženy sú typ generál, to som videla u tých starších generácií. To je tiež otras.

natalka81
3. jún 2025
@meduzzzka

@martinka17 je to chyba ženy, súhlasím a tebou na 100% ale to fakt ten muž si neuvedomuje že sa správa ako "chuj"?

@meduzzzka nieje to chyba jeho ženy. Vždy je to chyba jeho rodičov. Odkiaľ prišiel, toto si v sebe priniesol. A správa sa tak, ako si myslí že je normálne

Keď ho jeho ponižovaná žena opustí, on svoje správanie nezmení

slovakboy
3. jún 2025

@meduzzzka to nie je pán tvorstva, ale zbabelec. Ženy sú roky pod systematickým psychickým nátlakom (čo znižuje sebadôveru a schopnosť odísť. Zodpovednosť za deti, financie, hypotéka. Spoločnosť ich často odsudzuje ako aj tu na koniku. Veria že sa to znení, tyran sľubuje hory doly. To že si si to všimla je skvelé. Vyjadruješ odpor voči normalizácii násilia. Ďakujem, že si to napísala. Si hlas, ktorý niekto práve teraz potrebuje počuť. A možno si tým niekomu práve zachránila dušu – alebo odvahu konať. A možno to tu prečíta aj podobný muž a začne na sebe pracovať. Skutočná sila nie je v ovládaní iných ale seba.

danieli
3. jún 2025
@meduzzzka

Vždy so mnou lomcuje keď som svedok takéhoto správania ale ticho som, nechcem tej žene pridávať nakoľko neviem čo by sa dialo doma za zavretými dverami. A zase na druhej strane mám obrovskú túžbu vyjadriť takejto žene podporu v jej ťažkej situácii

@meduzzzka v takejto situacii by som sa pana “dokonaleho” opytala, ci nema karticku daneho obchodu, lidl kauf tesco, trosku mu porozpravala, ze ja tie karty mam, ale stale vezmem inu penazenku a bla bla bla, zabavala ho chvilku a takto by som ziskala manzelke cas, vydychnut, spamatat sa a pozbierat aspon stipku hrdosti

damira90
3. jún 2025

Je to povaha, geny geny geny..ak nie priame preskocia ( dedko - vnuk) muz po mame, dcera po otcovi.
Alebo rozmaznanec ktorý sa takto zle.choval k vlast ej mame čo mu odpušťala,
Alebo
Rozmaznanec čo ho tak vychoval tatko. Primitiv a jeho splodený synacik. Honič ega č.2.

Geny a geny.
Zenske majú sklony byt v pasci, takým,su trpitelky tak su oblbnuté že si nato zvykli a posunuli si hranice tak, že sa ti nesníva. Ked nemaju vlastny byt neodidu.

damira90
3. jún 2025

A žena čo nosí nohavice. Tiež gény. Chudak chlap vtedy. Pocuva ako psík.

322sima123
3. jún 2025
@rejka7

Presne tak, búrani vždy boli sú a aj budú. Ja by som pridala štatistiky, každá tretia žena v EU zažila týranie v partnerskom vzťahu. Každá 20-ta bola znásilnená. Na Slovensku je každá piata žena vo vzťahu týraná či psychický, fyzicky, sexuálne, alebo finančné. Každý, naozaj každý deň tu na konikovi čítaš neuveriteľné príbehy otrasného zaobchádzania mužov so ženami. Je to skrátka fakt, ktorý tu existoval a bude existovať ako bude ľudstvo. Aj tak sme na tom lepšie ako väčšina sveta. V Rímskej ríši ženy neboli subjektom práva, aby sme všetci rozumeli, nemohli dediť, voliť, rozhodovať o deťoch, peniazoch, o ničom. Boli na úrovni vecí. S príchodom kresťanstva sa situácia vôbec nezmenila v stredoveku, neexistovalo žiadne pravo, ktoré by ženu chránilo, keď ju muž stlkol za nepodarený večeru tak ju stlkol. Ženícha jej vybrali, musela rodiť a robiť, bez žiadneho slová. To len posledné 100 ročie je ženu kus viacej, ale aj tak je to bieda. Pre zaujímavosť na Slovenku zabije každý mesiac jeden muž ( partner,) svoju ženu ( partnerku. Podotýkam, že sa jedná o štatistiku, realita je kus horšia.

@rejka7 to mate teda dost mylne informacie lebo v krestanstve sa mali aj maju zeny dobre, Pan Jezis hovori, spravaj sa k druhemu tak, ako chces aby sa on spraval k tebe, aby muzi milovali svoje manzelky, aby za ne dali aj svoj zivot podobne ako On za svoju cirkev... vid Sv. Pismo.. takze tak.. asi ste chceli napisat u moslimov chlap zbije zenu za kazdu blbost, to je doteraz

dora281
Autor odpoveď zmazal
pikachu999
3. jún 2025

@meduzzzka ty vole to riadny pako..takto keby sa ku mne správa tak si nákup skenuje bali odnáša sám..ja by som si šla niečo pekne kúpiť

tramtada31
3. jún 2025

Jak keby ženy neboli rovnake, že zdrbu manzela úplne za vsetko

dooodka
3. jún 2025
@martinka17

@meduzzzka nemyslíš že je to tiež chyba tých žien? On jej nadáva a ona miesto aby ho nechala a odišla - drží ústa a ešte sa snaží mu " vyhovieť"? Kde sú silné ženy, ktoré majú vlastnú hlavu a vážia si samé seba? Ľahšie je nechať sa ponižovať? Hlavne že mám chlapa, čo pomáha platiť účty?
V podstate si každý chlap dovolí to, čo mu dovolí jeho žena, nemyslíš?

@martinka17 nemyslím, absolútne nesuphlasím, ak Vám (vyjadrenie aj k iným komentom súhlasiacim s tým, že je to vina ženy) niečo hovorí syndróm týranej ženy, vedeli by ste, že často je takáto žena, veľmi jednoducho je úplne mimo, toho chlapa zbožňuje a ešte je schopná ochraňovať, zastávať si ho. Je jedno či je týraná fyzicky/psychicky alebo aj aj. Tý ľudia si to neuvedomujú. A ešte chcem autorke podotknúť, že osobne poznám aj chlapov, čo sa k ním takto správajú manželky. A nie, to niesu chlapi pod papučou, sú to chlapi s dobrým srdcom a ženou tyrankou.

322sima123
3. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 tak pre nich su zeny rovne uzitocnym zvietam asi.. som rada ze som sa tam proste nenarodila a nezazila to.. uprimne lutujem zeny ktore tak maju..

earlgrey
3. jún 2025
@lucka_ke

ja si skôr všímam opačné správanie ako ženy (staršie) doslova psychicky deptajú svojich mužov, napríklad v autobuse (3hodinová cesta) celý čas doňho hučala za každú prkotinu, nedávno v čakárni u lekára žena do svojho muža o dvoch paličkách (že prečo sa rozťahuje po celej čakárni a podobné drísty) a tí muži sklopili uši a boli ticho... mne bolo trápne aj za nich

@lucka_ke Presne...ja to vidím tiež v obchode, hlavne u starších ľudí...žena vrieska po mužovi na celý obchod...a muž mlčí jak teľa...

majarumm
3. jún 2025

Niektorí chlapi takí sú, no tie ženy si ich vybrali tak museli vedieť 😊

dasenka26
3. jún 2025

@meduzzzka ak jej toto robí v obchode, doma je to oveľa horšie. Bohužiaľ mám niečo podobné. A je to VS vzdelaný človek. Stačí impulz deti niečo rozhadzu, rozsypu..a už sa to valí na mňa aká som neschopná atď. Posledný polrok riešim aj opravy auta lebo keď chcem na aute chodiť mám sa o auto starať. Ale ok už som dosť samostatna, a môžem fungovať aj bez neho.

kaca222
3. jún 2025

Moji rodičia sa takto k sebe správali 😡
Ja mám podobné pocity, keď prídem z obchodu, ale nie o mužoch, ale o matkách. Naposledy mi zdvihli tlak hneď tri. Prvá navrieskala na syna, že ešte raz vystúpi z autíčka, tak dostane na zadok. Druhá na asi 15r dcéru, že kde sa furt šuchce, že jej všetko trvá a načo ju volala, že bola už pri pokladni a všetci ju predbehli (pritom vôbec pri pokladni nebola). Tretia na malého syna tiež za nejakú hlúposť.
Vždy, keď to vidím, malé zranené dieťa vo mne trpí. Tak rada by som tým deťom dopriala rodičov, ktorí sa k ním budú správať s rešpektom. Možno keby boli z domu zvyknuté na rešpekt, nenechali by si v budúcnosti skákať po hlave od takého blbca, akého si ty videla pri pokladni

jakubrianka
4. jún 2025

Ja som zažila pred 15timi rokmi predo mnou v obchode situáciu, kedy sama predavačka upozornila kupujúceho, ktorý mal ku tridsiatke, že sa zle správa k partnerke. Bolo vidno, ako veľmi bola pohoršená jeho otrasným chovaním k nej. Povedala niečo v štýle- to čo si ďovoľujete? - Veď si to normálne zoberie….Ste mali vidieť, ako ten mladý buran aj ústa zabudol zavrieť a sklopil uši. Verím, že dovtedy nič podobné nezažil, aby ho niekto uzemnil, nieto drobná staršia predavačka. Situácia bola pre mňa pamätná a nikdy na ňu nezabudnem. Ukázala mi, aké je dôležité (ak to situácia dovoľuje) dať slabšiemu hlas, keď ho stratil. Zahanbujúce to bolo pre neho hlavne preto, že bol v malých potravinách v malom meste kde ho každý poznal. Asi si myslel, že jeho správanie zostane bez povšimnutia.

jakubrianka
4. jún 2025
@kaca222

Ja mám podobné pocity, keď prídem z obchodu, ale nie o mužoch, ale o matkách. Naposledy mi zdvihli tlak hneď tri. Prvá navrieskala na syna, že ešte raz vystúpi z autíčka, tak dostane na zadok. Druhá na asi 15r dcéru, že kde sa furt šuchce, že jej všetko trvá a načo ju volala, že bola už pri pokladni a všetci ju predbehli (pritom vôbec pri pokladni nebola). Tretia na malého syna tiež za nejakú hlúposť.
Vždy, keď to vidím, malé zranené dieťa vo mne trpí. Tak rada by som tým deťom dopriala rodičov, ktorí sa k ním budú správať s rešpektom. Možno keby boli z domu zvyknuté na rešpekt, nenechali by si v budúcnosti skákať po hlave od takého blbca, akého si ty videla pri pokladni

@kaca222 stalo sa, že sme museli usmerniť (viacerí) jednu mamku v obchode, lebo sa na jej neprimerané chovanie nedalo pozerať bez reakcie. Dcéra (2-3r.) jej pri pokladni v dlhśom rade na dohľad odbehla a keď sa vrátila, tak ju jej matka krikom vyháňala pred všetkými krikom preč. Dievčatko začalo strašne plakať, viac krát sa pokúsilo vrátiť, no matka pokračovala aj keď dieťa bolo od nej 3 m na ústupe a stále na ňu kričala. Bolo evidentné, že majú nejaké problémy a vybíja si svoje napátie na dieťati 😢. Nedá sa opísať slovami, ako veľmi neprimerané to k 2 -3 ročnému dieťaťu bolo, ale po našom upozornení, sa aspoň v obchode uvedomila. Veľmi mi bolo ľúto toho dievčatka 💔.

jakubrianka
4. jún 2025
@meduzzzka

@jogy1984 úplne s tebou súhlasím. Pracujem v ženskom kolektíve. Cca 12 žien a jedna teroristka dokáže zmeniť ovzdušie tak, že dusno sa dá krájať. Ja som dlho bola najmladšia, takže som bola centrom jej šikany. Medzitým som to dotiahla na povýšenie, po roku som mala plat ako ona po 5 rokoch, pracujem tam 5 rokov ale stále mi chce dať pocítiť aká som nula, ale ja si ju nevšímam. Ženy reagujú emocionálne, väčšina z nich má doma presne tohto burana a preto v kolektíve šikanuje tých o ktorých si myslí že sú slabší. Ja som ťažká povaha, ja sa nedám. Týmto mojim postom som absolútne nemyslela že ženy sú sväté, mne sa zdá že žena sa takto na verejnosti správať nebude, robí to sofistikovanejšie. Navonok si buduje určitý charakter dobrá milá, ale zvnútra je to zhnitá žumpa 🙈

@meduzzzka autorka, akurát som ti chcela napísať presne to, čo píšeš, že násilie sa posúva “zhora, dole” . Ak sa muž cíti viac, môže si to dokazovať na žene, alebo ho v práci šikanujú kolegovia/ šéf a žena, ak k tomu inklinuje, alebo je v slabej chvíli to ďalej posúva v kolektíve žien, prípadne na deti :(.
Stále tvrdím, že charakter človeka spoznať podľa toho, ako sa správa k slabším a bezbranným.

martinka17
4. jún 2025
@dooodka

@martinka17 nemyslím, absolútne nesuphlasím, ak Vám (vyjadrenie aj k iným komentom súhlasiacim s tým, že je to vina ženy) niečo hovorí syndróm týranej ženy, vedeli by ste, že často je takáto žena, veľmi jednoducho je úplne mimo, toho chlapa zbožňuje a ešte je schopná ochraňovať, zastávať si ho. Je jedno či je týraná fyzicky/psychicky alebo aj aj. Tý ľudia si to neuvedomujú. A ešte chcem autorke podotknúť, že osobne poznám aj chlapov, čo sa k ním takto správajú manželky. A nie, to niesu chlapi pod papučou, sú to chlapi s dobrým srdcom a ženou tyrankou.

@dooodka ja som sama bola týraná žena, ja preto veľmi dobre viem o čom píšem. Už som to tu raz písala. A obe vieme že tých týraných žien je menšie percento ako tých pohodlných, ktoré proste nemajú odvahu sa osamostatniť.

pipimonterova
4. jún 2025

Je to jej vyber chlapa.Vedla koho zijeme-tak sa aj mame.Tu vidime,ze DOBRY partner je alfa omega vsetkeho nasho bytia...Bud budeme znicene,alebo v laske a ucte velebene.No a toto bol asi manzelsky par ale tych buranov je ovela viac aj mimo manzelstva,kde aky cudzi chlap co tu zenu ani osobne nepozna,si dovoli sa k nej spravat nevhodne.Nemyslim sexualne nasilie,myslim ponizovanie tej zeny.Napr pracovny vztah podriadenej a nariadeneho v ktorom si kde aky premotivovany debil neviem co dokazuje...

mooonika1975
4. jún 2025

@meduzzzka že vraj v tejto dobe 😅 skús mi povedať akl sa k žene správali v stredoveku?
Patriarchátu tu vládne stále , asi to bude preto že mužská lebka je o kustik väčšia akl ženská 😜😜😜

ravehami
4. jún 2025

@meduzzzka jak su hovada muzi, tak su havada zeny 🙂 … horsie vsak je, ze ludia sa uz boja toho druheho zastat aby nahodou aj oni nemali riadnu sprsku pripadne nedostali po hube :(

rejka7
5. jún 2025
@322sima123

@rejka7 to mate teda dost mylne informacie lebo v krestanstve sa mali aj maju zeny dobre, Pan Jezis hovori, spravaj sa k druhemu tak, ako chces aby sa on spraval k tebe, aby muzi milovali svoje manzelky, aby za ne dali aj svoj zivot podobne ako On za svoju cirkev... vid Sv. Pismo.. takze tak.. asi ste chceli napisat u moslimov chlap zbije zenu za kazdu blbost, to je doteraz

@322sima123 a že cirkev upaľovala ženy na hranici ako čarodejnice, si už počula? A o kňazoch pedofiloch si už tiež niekedy počula? Alebo počúvaš len v kostole a správy napríklad z televíznych novín, kníh a historických prameňov ti nič nehovoria???? Ach jaj.

322sima123
5. jún 2025
@kaca222

@kaca222 aha tak to urcite nemate vlastne deti lebo keby ste vedeli ako vela a dlho dokaze dieta provokovat a hnevat rodica tak by ste sa nad tym tak nezastavovali.. respekt k comu? Ku komu? Dnesne deti furt len cosi vymyslaju, skusaju hranice, spekuluju, zlotu robia a co tam mam respektovat? Casto ked clovek po nich nehuci alebo nevytiahne varechu tak ani nevedia ze su rodicia.. su z tych chemii a cukru co jedia vystrelene jak z dela a este tie dnesne rozpravky ich blaznia ze nemaju hranic.. tu tvrda ruka a vysvetlovanie musia byt ruka v ruke.. moj nazor.. este dodam aby sa tu nepohorsovali na slove varecha - vychovne capnutie, nie bitie, tyranie. Dakujem.

kaca222
5. jún 2025
@322sima123

@kaca222 aha tak to urcite nemate vlastne deti lebo keby ste vedeli ako vela a dlho dokaze dieta provokovat a hnevat rodica tak by ste sa nad tym tak nezastavovali.. respekt k comu? Ku komu? Dnesne deti furt len cosi vymyslaju, skusaju hranice, spekuluju, zlotu robia a co tam mam respektovat? Casto ked clovek po nich nehuci alebo nevytiahne varechu tak ani nevedia ze su rodicia.. su z tych chemii a cukru co jedia vystrelene jak z dela a este tie dnesne rozpravky ich blaznia ze nemaju hranic.. tu tvrda ruka a vysvetlovanie musia byt ruka v ruke.. moj nazor.. este dodam aby sa tu nepohorsovali na slove varecha - vychovne capnutie, nie bitie, tyranie. Dakujem.

@322sima123 milujem ako sa matky oháňajú tým, že capnutie nie je bitka. Je. A je ozaj nechutné, že sa to ešte verejne snažíte brániť.