icon

Nevhodný darček pre partnera

10. aug 2025

Ahojte potrebujem to zo seba dostať lebo až mi prišlo do plaču. Bola som na dovolenke s rodinou. Mám priateľa ktorý na dovolenku ísť nemohol kvôli financiám aj rodinným problémom. Obaja sme boli v pohode s tým že teda nebudeme tam spolu.

Išla som si hlavne oddýchnuť opalit sa vykúpat sa zregenerovať sa. Nešla som tam na nákupy a aj bolo treba ísť za obchodmi ďalej ale keďže som myslela na tých ktorých mám rada tak som zohnala aspoň magnetky a pohľadnice. Naozaj nikde nič čo by ohúrilo dospelého človeka nebolo. Alkohol neuznávam takže ten som nehľadala a išli sme lietadlom tam hocičo tiež nemôžem. Je to síce drobnosť ale poteší a človek vie ze na neho ktosi myslel.

Priateľ sa ma "zo srandy" opýtal čo som mu kúpila. Hovorím ze mam magnetky a pohľadnice ze je tu ťažko niečo zohnať a treba ísť ďalej. Napísal len - aha. Ďalej sme to neriešili.

Dnes som sa dozvedela od spoločného známeho ze priateľ sa mu sťažoval aká som to žena ze mu kúpim len magnetku ci mi fakt za viac nestojí a koľko toho on mne kupuje atď samozrejme všetko čo pre mňa urobí aj vytkol.

Zamrzelo ma to. Mne keby len strhol kvietok miesto náhrdelníka potešila by som sa. Keď by dakde išiel a doniesol "len" magnetku bola by som spokojná a šťastná lebo je to niečo autentické z toho miesta kde bol a kde sa mal dobre. Neviem ci som typ človeka co sa teší aj z obyčajných veci alebo som fakt taka zla žena ze som mu nekúpila drahší darček

Strana
z3
earlgrey
13. aug 2025

Tak v úvode píšeš, že kvôli financiam a rodinným problémom nešiel a potom píšeš, že dovolenku mal zaplatenú ale lekárom zakázaný let 🤔🤔🤔
Zaujímavé....

liv1
13. aug 2025
@lucylaw

Akože ja sa mu ani nečudujem,priniesť chlapovi z dovolenky magnetku je trochu cez,z čoho si vychádzala,keď si si myslela,že za to,že magnetka poteší teba,tak poteší aj jeho? 🤔 Akože ja som zberateľ magnetiek,takže mne všetci nosia z dovolenky magnetky,ale ja ju prinesiem len tomu,o kom viem,že ich zbiera..Na letisku sa určite dalo kúpiť aj niečo osobnejšie,či už spomínaná čokoláda alebo niečo typické pre danú krajinu,možno že aj ten alkohol by ho potešil (toto je zase smiešne,že ty alkohol neuznávaš,tak ho proste neprinesieš)..Pre porovnanie,ja som bola s frajerom mesiac,bola som na 6 dní v Londýne a priniesla som mu figový džem a čokoládky..Moja kamarátka bola vo Vietname a okrem magnetky mi priniesla vejár,drevené paličky,vietnamskú mastičku..A to je kamarátka,takže okrem tej magnetky som fakt nič iné nečakala..

@lucylaw cokolada, alkohol alebo dzemy su podla teba osobne dary? 🙈 to je rovnaka uroven ako magnetka - aspon nieco. Nie je to o nic viac osobnejsie.

natalka13
13. aug 2025

Uprimne, nosit darceky z dovoleniek mame harampadia plny dom.🙈
Najblizsie idem do chorvatska neviem co take by som tam frajerovi kupovala.
Muz ked cestuje niekam a viem ze nieco odtial chcem napisem poslem presnu foto nech kupi. Napriklad mi dochadza parfum ide letecky kupi na letisku, ide do mexica pisem kup vanilkovy extrakt.
Ked nic nepotrebujem nic neprinesie.
Mali ste denne videohovor /za mna az moc ale budis/ takze urcite si si na neho spomenula 1x za den minim.
Mmch on ta s cim privital?

lucylaw
13. aug 2025
@liv1

@lucylaw cokolada, alkohol alebo dzemy su podla teba osobne dary? 🙈 to je rovnaka uroven ako magnetka - aspon nieco. Nie je to o nic viac osobnejsie.

@liv1 No,tento tvoj hejt ti trošku nevyšiel,pretože zrovna tie čokolády a ten džem môj frajer miluje,na Slovensku sa nepredávajú,takže som vedela,že ho to poteší,preto som mu to kúpila a aj ho to potešilo 😉 alkohol som uviedla ako príklad,ja osobne ho nekupujem ako darček z dovolenky,ale ak by dotyčná vedela,že jej frajer má rád napríklad dobré víno a ona by bola niekde v Taliansku alebo vo Francúzsku alebo v inej krajine,kde majú výborné vína,prečo by mu ho nemala kúpiť,ak by mu tým urobila radosť? Lebo "ona alkohol neuznáva",tak ho za just nekúpi,aj keby si ním niekomu urobila radosť?Ja vyberám darčeky zásadne podľa toho,kto má čo rád,napríklad tento rok som priniesla mojej mame z Londýna gumenú kačicu,ktorá má na sebe Tower Bridge..Pre 99% ľudí úplná blbosť,ale moja mama tie kačice zbiera a nosí si ich z dovoleniek,takže som vedela,že ju poteším..A o tom tie darčeky majú byť,nie,že povinne ľuďom nakúpiť hocičo,len aby sa nepovedalo..

adreena
13. aug 2025

Kebyže ťa miluje, tak sa nepýta, čo si mu doniesla, ale povie, že chvalabohu, že si už doma a že si sa mu vrátila živá a zdravá. Pre mňa je toto, čo urobil red flag 🚩 Potom bude mať tridsiatku alebo štyridsiatku, ty mu kúpiš darček, a on ťa poohovára po rodine a známych, že si mu "iba" to a to kúpila, že načo vydržiava takú ženskú, veď on má naviac, nie? U mňa by šiel k vode chlapec.

huxy
13. aug 2025
@adreena

Kebyže ťa miluje, tak sa nepýta, čo si mu doniesla, ale povie, že chvalabohu, že si už doma a že si sa mu vrátila živá a zdravá. Pre mňa je toto, čo urobil red flag 🚩 Potom bude mať tridsiatku alebo štyridsiatku, ty mu kúpiš darček, a on ťa poohovára po rodine a známych, že si mu "iba" to a to kúpila, že načo vydržiava takú ženskú, veď on má naviac, nie? U mňa by šiel k vode chlapec.

@adreena kebyze ona miluje jeho, tak mu donesie niečo osobnejsie a nie magnetku ako aj ostatným (asi miluje aj ich 😁)

adreena
13. aug 2025
@huxy

@adreena kebyze ona miluje jeho, tak mu donesie niečo osobnejsie a nie magnetku ako aj ostatným (asi miluje aj ich 😁)

@huxy my s manželom sa milujeme ako kone, sme manželia 15 rokov , a nedávame si darčeky žiadne. Muž mi donesie kvety . Niekto by povedal, že nudné, málo nápadité. Keď má rodina sviatok, samozrejme im kúpime darček a gratulujeme. Podľa tvojej logiky sa máme radi navzájom menej ako máme radi rodinných príslušníkov. Pre nás lásku nereprezentujú materiálne veci.

liv1
13. aug 2025
@adreena

@lucylaw ale ved to nie je hejt, je to realita. To ze tvoj miluje cokoladu a dzemy neznamena, ze niekto iny ju miluje tiez. Navyse v horucave cokoladu? A ano, nevidim dovod kupovat vina, alebo cokolvek velke, ked nema narodeniny ani iny sviatok. Nejak ste tu materialne zalozene podla mna, az prilis. Kupovanie darov z dovolenky nie je povinne. A velakrat je to aj velmi zbytocne a miesto zaberajuce.
Nehovorim ze ak sa trafi ze nepotesi, ale takto to vyzadovat? Strasne trapne.

@adreena za mna je to tiez red flag takyto muz, vyslovene trapny este aj s tym ohovaranim, tym to zaklincoval. Keby jej milo povedal, ze by ho potesil nabuduce nejaky osobnejsi dar, este ako tak. Ale toto..

adreena
13. aug 2025
@huxy

@huxy a asi som staromodna, ale v začiatkoch chodenia, keď ma muž "dobíjal", tak on mi nosil dary, kvety, nechával odkazy. Bol gentleman jednoducho. On by sa radšej od hanby prepadol, akoby sa ma spýtal, čo som mu doniesla.

huxy
13. aug 2025
@adreena

@huxy my s manželom sa milujeme ako kone, sme manželia 15 rokov , a nedávame si darčeky žiadne. Muž mi donesie kvety . Niekto by povedal, že nudné, málo nápadité. Keď má rodina sviatok, samozrejme im kúpime darček a gratulujeme. Podľa tvojej logiky sa máme radi navzájom menej ako máme radi rodinných príslušníkov. Pre nás lásku nereprezentujú materiálne veci.

@adreena vôbec nerozumieš tomu, čo píšem, alebo ako to myslím. Ja tiež neočakávam od priateľa dary. Ale už keď niekto kupuje magnetky pre známych, tak je snaď schopný kúpiť niečo osobnejšie svojmu priateľovi.

ibrunova
13. aug 2025

Možno to vôbec tak nepovedal, len to niekto prekrútil.

huxy
13. aug 2025
@adreena

@huxy a asi som staromodna, ale v začiatkoch chodenia, keď ma muž "dobíjal", tak on mi nosil dary, kvety, nechával odkazy. Bol gentleman jednoducho. On by sa radšej od hanby prepadol, akoby sa ma spýtal, čo som mu doniesla.

@adreena ja som zas človek, čo rad obdarúva blízkych. Mňa by hanba fackovala doniesť 1 magnetku priateľovi, keď by som to isté doniesla kolegyniam napr.
A ja si nepotrpím na dary, mimo sviatkov ich od priateľa nedostávam, ale svoj záujem mi prejavuje inak.

zenazaba
13. aug 2025

Priatel je soplave decko, rovnako ako kazdy, kto caka s natrcenou rukou, ze mu dakto prinesie darcek z dovolenky.

Strana
z3