icon

Neviem ako ďalej vo vzťahu s priateľkou

fil1p21
26. dec 2025

Zdravim, neviem ani ako začať, založil som si účet na modrom koníku kvôli jednej veci ktorá ma dosť trápi. Mám 21rokov, odkedy som zmaturoval tak som šiel pracovať do zahraničia už to bude druhý rok. Priateľka má 21 rokov, nezamestnaná. Spoznali sme sa pred pol rokom a na začiatku bolo všetko fajn no poslednú dobu sa väčšinou chytneme na somarine. Prvá vec čo ma trápi tak je tá že nepracuje, keď som sa pýtal prečo si nehľadá prácu tak vravela že hľadá si prácu ale takú kde nebude musieť robiť manuálne. Pracovala 3 týždne v nejakom sklade ale po 3 týždňoch sa nato vykašľala lebo ju to nebavilo.
To bolo ešte v lete. No už bude ochvilu nový rok a ona stále nechodí do roboty. Vravel som jej ešte v septembri či už našla nejakú prácu a odpovedala mi nato že je veľmi unavená po dovolenke že v septembri nebude môcť. V októbri ak som sa spýtal či už našla nejakú prácu tak reagovala dosť agresívne že čo sa do toho starám že ona má dosť peňazí... Tak som sa spýtal či plánuje ísť tento rok do práce a povedala že asi nie lebo začína zima a ona v zime nepôjde do roboty lebo chce tráviť čas s rodinou, vraj peniaze niesu všetko že to neskôr aj ja pochopím. Kvôli ďalšej veci čo sme sa hádali tak mi stále vyčítala keď som bol v zahraničí že prečo chodím do zahraničia že ona by ma chcela mať doma, tak som jej odpovedal že by som si chcel zarobiť na bývanie a mi začala vyčítať že stále len na prácu myslím že peňazí nebudem mať nikdy dosť a vec je taká že som dosť mladý a keď mám možnosť mať vlastné bývanie v 25 rokov tak nevidím dôvod prečo to nevyužiť. Spomenul som jej že sa mi naskytla od nového roka práca z inej firmy za lepšie peniaze s tým že by som si na to bývanie mohol zarobiť ešte skôr ale kvôli frajerke som to musel zrušiť lebo s tým nesúhlasila, vraj by sme sa videli len pár dní v mesiaci. Spýtal som sa jej že ako mám našetriť na vlastné bývanie a odpovedala že peniaze mi dajú buď moji rodičia alebo jej a keď som odpovedal že si na bývanie chcem zarobiť sám tak bola nasratá. Ak som na turnuse v práci tak s ňou volám skoro každý deň. Sú dni kedy sa mi nechce volať lebo som dosť unavený z práce keďže začínam v práci o 6:00 a končím o 18:00 a vtedy nastane hádka že keď sa mi niekedy nechce volať lebo som fakt unavený z roboty čo ona to nepochopí keďže nepracuje a ja behám celý deň po stavbe tak mi vyčíta že čo sa jej nevenujem a keď jej poviem že som unavený tak napíše že má ona až tak unavuje že nechcem volať... Ak som doma tak sa jej venujem každý deň no momentálne som ochorel a dneska som jej napísal že sa nechcem stretnúť žeby som ju nenakazil a mi napísala že je veľmi sklamala že pri nej by som sa hneď uzdravil. Včera som bol s ňou celý deň a večer ak mi volal kamarát s ktorým som sa už vyše mesiaca nevidel tak bola nasratá že čo mi volá kamarát že teraz som pri nej. Ďalšia vec čo ma trápi tak sa pohadame kvôli tomu že niekedy si chcem ísť aj s kamošmi užiť vonku do mesta a to ju dosť trápi, robí drámu, píše slohovky jak ju neľúbim a podobne...
Ak som jej povedal že chcem mať aspoň nejaký voľný deň tak namna vyletela že ona mňa má na prvom mieste že to čaká aj odomna že ju budem mať na prvom mieste.
Neviem čo mám robiť, ďakujem vám za každú radu lebo som už z toho dosť zúfalý 😞

katrin21
29. dec 2025

@fil1p21 utekaj , toto nie je zena do zivota, hlada len animatora,co ozivi jej nudny zivot doma, necha sa zivit, je leniva este aj teba stiahme dole. Najdi si rozumnejsie dievca a nenechaj sa ovplyvnit jej prizemnym pohladom na zivot. Tvoj pristup k zivotu je ok.

magdusaaa
29. dec 2025

@fil1p21 prec od nej ,sam vidis,ze to nieje baba pre Teba!

anonym_59e6f1
29. dec 2025

No a ja mam dcéru v tvojom veku,pracuje ,býva sama v podnájme a má opačný problém,všetci chalani v okolí sa len chcú baviť,opíjať a budúcnosť im je fuk.Vzťahy len povrchné chcú,ako keby vernosť a manželstvo boli staromódne.

anonym_f86f6d
29. dec 2025

Píšeš že je ťažké nájsť normálne dievča, tak ver tomu, že na teba ešte niekde čaká, lebo toto normálne nie je ani zďaleka 😉

anonym_2a2ee8
29. dec 2025
@fil1p21

@januska12323 čas mám ale veď ak chcem založiť rodinu tak sa chcem s dievčaťom poznať zopár rokov a ak to skúsim s inou a po pár rokov sa rozídeme ta skončím v 30 sám 😞

@fil1p21 ty si myslis ze 30 a 40rocny clovek uz je na voziku s alzahimerom? To su mladi ludia na vrchole sily, kariery a hlavne dozretí (vacsina).. Daj si cas dozriet, budes vediet co chces, koho chces, ake hodnoty chcec, ty si nevyberas len priatelku a zenu ale aj matku svojich deti.. A fakt chces takyto vzor pre svoje deti? To naozaj? Ked si vezmes toto stvorenie, skoncis o 10-15rokov sam, s alimentami.. A to len este uvidis ako tazko sa hlada zena ked mas zavazky.. Lebo deti su vacsie zavazky ako manzelstvo.. Pozri sa.. Toto cudo co sa na teba nalepilo pust k vode, a ver nam, ze mas dobrych 15 rokov najst si babu a zakozit rodinu kde tvoje deti nebudu musiet trpeit.. Neboj sa toho, boj sa radsej toho co si chces zavesit na krk...

lenkakamen
29. dec 2025

@fil1p21 pusti ju k vode, prídeš mi ako normalne zmýšľajúci mladý chlapec na túto dobu super ...sorry, ale z opisu tvojej priateľky mi príde ako rozmaznané lemrave, decko ....jej rodičia to tolerujú? Ty ju živis? Len prosím ťa nemajte dieťa, lebo to konec.....sama mám dvoch synov, bože a presne tohto sa bojím čo mi domov donesú predstaviť...

sarah2437
29. dec 2025
@fil1p21

@pribinak v dnešnej dobe je ťažko nájsť normálne dievča...

@fil1p21 Tvoja priateľka nie je z tých normálnych dievčat, žiaľ.

lucka243
29. dec 2025

keď už nečítate celú diskusiu, tak aspoň komentáre od autora, pred dvomi dňami sa rozišli

anonym_e54c35
29. dec 2025

Nečítala som všetky komentáre a áno je pravda že slečna je rozmaznaná a asi nemá núdzu o peniaze tak si ich ani neváži no na druhej strane mne by sa tiež nepáčil vzťah na diaľku, kamoši keď mame byt spolu atď … ale Tvoj vek to vysvetľuje. Podľa mňa ešte skús venovať pozornosť sebe ale neskor určite prehodnoť to, čo Ti ona teraz hovorí: peniaze niesu všetko …

marionete
29. dec 2025
@fil1p21

@pribinak v dnešnej dobe je ťažko nájsť normálne dievča...

@fil1p21 a túto čo máš považuješ za "normálnu"? Vzťah je aj o kompromisich ale očividne tvoja priateľka nechce pristúpiť na žiaden. Ako tu písali mnohé vykašli sa na ňu. Si mladý, nájdeš si lepšiu.

zuzikak
29. dec 2025

no tusim ti tu toho popisali moc a ja sa k nim pridam tiez. Otvor oci a spytaj sa sam seba co z nej mas lebo evidentne si z nej uplne zufaly. Pracujes lebo mas ciel (vlastne byvanie) - ona ten ciel nema (naco pracovat ked ju zivia rodicia. Taka sa do prace hrnut nebude ani ked budete spolu byvat. Bude ocakavat, ze ju budes zivit a tahat vsetko ty.) Ucis sa jazyk co je super. Podla nej zbytocnost lebo ona je dolezitejsia nez tvoj rozvoj ? Ona je dolezitejsia nez tvoje zdravie (ked sa citis zle a potrebujes sa vyliecit a nabrat sily po chorobe?) Ona je dolezitejsia nez tvoji kamosi ? Cize ani v buducnosti nebudes mat vo vasom vztahu priestor sam pre seba, svojich znamych a konicky ? Ona len chce aby bola stredobodom tvojho sveta. Len financna negramotnost u nej vyhrava. Caka ze sa za nu vyriesia sami od seba vsetky vydavky ? Normalna rozhodne nie je ak sa bojis toho,ze si inu nenajdes. Do 35 rokov vobec nemusis stresovat aj keby si ostal sam. Podla toho co si popisal je skor gula na nohe. Vztah ma cloveku pomahat k rozvoji, kludu, napredovani, k spolocnym cielom....ja by som radsej bola sama ako s gulou na nohe, ktora ta vecne vo vsetkom obmedzuje a ty sa len so spolocnych rozhovorov citis zle. Pracujes daleko. Jednoduchy dovod na rozchod mas. Proste pracu na zivot potrebujes a takyto vztah nezvladas. Bodka. Pohnes sa dalej a uvidis,ze ked si budes kupovat to vlastne byvanie pochopis, ze ti to za to stalo.

chelgi
29. dec 2025
@fil1p21

@elz1920 možno nikde namna nečaká šťastie a naozaj mám skončiť sám 😞 veď ak raz má človek smolu tak ju bude mať stále

@fil1p21 ale prestaň.. Mas 21..ja som svojho manzela stretla v 26... Mas casu 🙂

fil1p21
autor
29. dec 2025
@evansova

@fil1p21 Chlapče zlaty, tu je len jedna rada: ber nohy na plecia a utekaj od nej tak ďaleko ako sa dá. Je to nemakacenko, poriadne robiť nikdy nebude, celý život by si ju mal na krku.
Viem, láska, ale ako hovoria bratia Česi: Pro jedno kvití slunce nesviti!

@evansova áno to mi doplo preto som to s ňou ukončil. 😀

fil1p21
autor
29. dec 2025
@okm221

Rozísť sa, načo byt v takom toxickom vzťahu, v ktorom si nerozumiete, ak by prišli deti tak co potom? Čím skôr sa rozidze. Co sa chceš dobrovoľne trápiť? Môj muž aj ja sme si mysleli ze si nikdy nikoho normálneho nenájdeme a sme spolu 9 rokov (muž mal vtedy 22r) Spoznali sme sa čistou náhodou a sadli sme si neskutočne. Určite nájdeš 100x lepšiu

@okm221 áno preto som to už ukončil, bolo to dosť toxické 😀

david294
29. dec 2025

@fil1p21 tu stačí iba jedno utekaj od nej kade ľahšie. Dievča nepozná co je život. Očividne doma neprispieva na chod a mysli si ze jej budú padať pečene holuby do huby. Utekaj kade ľahšie kým sa dá. Nájdi si priateľku ktorá ťa bude rešpektovať.

fil1p21
autor
29. dec 2025
@anonym_0dc604

@fil1p21 neboj sa ...neostaneš sám

@anonym_0dc604 v to dúfam, preto začnem chodiť častejšie do mesta s kamošmi,poprípade na zábavy a spoznávať nových ľudí... 😀 Už som sa s ňou rozišiel

fil1p21
autor
29. dec 2025
@lienka9

@fil1p21 dobre si spravil.ani som prispevok nemusela docitat do konca a rovno som sa pretukla na zaver.a som rada,ze si to zvladol spravit a nenatahoval si to vo vlastnom zaujme..urcite si najdes lepsiu,nie lemru lemravu 🙂

@lienka9 niekedy je lepšie sa prekuknúť na koniec 😀 chápem že nie každému sa chce čítať celá diskúsia preto sa snažím reagovať na každý komentár 😀

fil1p21
autor
29. dec 2025
@evkatk

To ti ešte nedošlo, že je to psychicky chorá osoba? Takáto bezdôvodná žiarlivosť, nechuť (v podstate neschopnosť) pracovať, únava zo všetkého aj z toho, na čo pomyslí, nezodpovednosť k životu (nepotreba práce, peňazí,...)rozčúlenie sa pre maličkosti, atď. sú prejavom veľmi ťažkej dedičnej choroby schizofrénie, ktorá sa začína prejavovať až v puberte. Tvrdenie, že má dosť peňazí, nie je schopná posúdiť či to postačí, či je to veľa alebo málo znamená o probléme so súdnosťou. Je možné, že poberá invalidný dôchodok (takí poberajú) a tiež vedome ju živia aj rodičia vediac, čo jej je. Poznáš jej rodičov? Zisti o nej viac, ale odporúčam čím skôr s ňou skončiť i keď sa bude vyhrážať samovraždou a pod. Buď nekompromisný zachráň svoj zatiaľ normálny život. Schizofrenici majú veľmi bujné fantázie, týkajúce sa nevery partnera spojené s halucináciami a vtedy sú schopní aj zabíjať a to premyslene, plánovane s tým, že ak partnera nemá ona len pre seba, potom nech ho nemá nikdy žiadna. Oni v takom štádiu samovraždy nerobia, ale naopak, oni zabíjajú.

@evkatk už to mám za sebou, vďaka za podporu ! 😊

fil1p21
autor
29. dec 2025
@anonym_642428

Ty sa bojis, ze nestretnes tu pravu, ale ty si ju rste nestretol pretoze tato nie je ta prava. Je majetnicka, klamarka, zrejme manipulatorka a podla vsetkeho leniva.
Vykasli sa na nu, pracovity rozumny chalan s vlastnym byvanim si zenu najde aj keby nechcel, v tridsiadke budes na roztrhanie, ked vsetky tie Zuzky zistia, ze stratili par rokov s hlupakmi 🙂
Kamaratov evidentne mas, samotou trpieť nebudes a s tymto uvazovanim si naozaj rste na vazne kroky prilis mlady. Mam syna presne v tvojom veku a moja nocna mora je, ze si uviaze na krk podobnu osobu ako popisujes, ale upokojilo ma to, taku podobnu lemru lenivu uz poslal do zadku.

@anonym_642428 to máš pravdu. Urobil som chybu že som si ju vybral len kvôli tomu že prejavila na začiatku veľký záujem ale už niesme spolu čiže je to v poriadku. Život ide ďalej 😀

fil1p21
autor
29. dec 2025
@amima

@fil1p21 prosím ťa, si rozumný a zodpovedný chalan. Ona má nejaké pomýlené hodnoty. Rýchlo preč od nej

@amima len je rozmaznaná. Jasné že nepôjde do roboty keď nemusí a rodičia ju v tom podporujú v nich nerobení...

fil1p21
autor
29. dec 2025
@amima

@fil1p21 tak táto veta nie je pravdicá a brzdí ťa v tvojom rozhodovaní. Nájdeš si a oveľa rozumnejšiu, čo si bude vážiť tvoj prístup k životu.

@amima dúfam že áno, ak nájdem normálne dievča ktorá bude chcela budovať budúcnosť tak mám splnený sen 😁

fil1p21
autor
29. dec 2025
@amima

@fil1p21 tak táto veta nie je pravdicá a brzdí ťa v tvojom rozhodovaní. Nájdeš si a oveľa rozumnejšiu, čo si bude vážiť tvoj prístup k životu.

@amima viem že není normálna. Nikde som nepísal že je to normálne dievča... 😀

fil1p21
autor
29. dec 2025
@ikuska27

Vykašli sa na ňu... vyzeráš byť múdry chlapec a táto by ťa iba zničila...ver, že na teba čaká niekde niečo lepšie....nie tak hnilé, ako terajšia priateľka... držím palce 🍀

@ikuska27 už aj teraz som cítil že ma ťahá dole, preto som si založil účet na modrom koníku a chcel porozprávať môj príbeh, vďaka za podporu ! 😀

fil1p21
autor
29. dec 2025
@maya_hi

@fil1p21 chápem, že túžiš po tom mať pri sebe niekoho, mať priateľku, ale toto? Stojí ti to za to? Spíš si na papier klady a zápory, čo ti tento vztah prináša. Nejde len o to, že nemá prácu, budú aj také chvíle, keď prídu deti. Ona sa jej ale očividne úplne vyhýba. A rovnako aj akémukoľvek rastu. Hľadaj si partnerku, ktorá ťa bude podporovať a nebude ťa ťahať ku dnu. Aj keď viem, že v dnešnej dobe to musí byť nesmierne náročné 🫤

@maya_hi jasné že tuším mať priateľku a časom aj ženu ale nie takúto... Vďaka za podporu ! 😊

fil1p21
autor
29. dec 2025
@lucka243

@fil1p21 správne rozhodnutie, podarilo sa ti aj získať späť tú pracovnú ponuku? 🙂

@lucka243 áno bolo to správne rozhodnutie. 20 januára by som mal nastúpiť do práce čiže dobre to dopadlo 😊 už aj na nemeckom jazyku makám ! Vďaka za podporu

fil1p21
autor
29. dec 2025
@katrin21

@fil1p21 utekaj , toto nie je zena do zivota, hlada len animatora,co ozivi jej nudny zivot doma, necha sa zivit, je leniva este aj teba stiahme dole. Najdi si rozumnejsie dievca a nenechaj sa ovplyvnit jej prizemnym pohladom na zivot. Tvoj pristup k zivotu je ok.

@katrin21 už som ušiel, vďaka za podporu ! 😊

fil1p21
autor
29. dec 2025
@anonym_59e6f1

No a ja mam dcéru v tvojom veku,pracuje ,býva sama v podnájme a má opačný problém,všetci chalani v okolí sa len chcú baviť,opíjať a budúcnosť im je fuk.Vzťahy len povrchné chcú,ako keby vernosť a manželstvo boli staromódne.

@anonym_59e6f1 mám kamarátov v mojom veku a úprimne ani sa vašej dcére nečudujem... Nejaký chalani sú hrozní ale nie všetci 😀

fil1p21
autor
29. dec 2025
@anonym_f86f6d

Píšeš že je ťažké nájsť normálne dievča, tak ver tomu, že na teba ešte niekde čaká, lebo toto normálne nie je ani zďaleka 😉

@anonym_f86f6d dúfam v to ! 😀 Ďakujem za podporu

fil1p21
autor
29. dec 2025
@anonym_2a2ee8

@fil1p21 ty si myslis ze 30 a 40rocny clovek uz je na voziku s alzahimerom? To su mladi ludia na vrchole sily, kariery a hlavne dozretí (vacsina).. Daj si cas dozriet, budes vediet co chces, koho chces, ake hodnoty chcec, ty si nevyberas len priatelku a zenu ale aj matku svojich deti.. A fakt chces takyto vzor pre svoje deti? To naozaj? Ked si vezmes toto stvorenie, skoncis o 10-15rokov sam, s alimentami.. A to len este uvidis ako tazko sa hlada zena ked mas zavazky.. Lebo deti su vacsie zavazky ako manzelstvo.. Pozri sa.. Toto cudo co sa na teba nalepilo pust k vode, a ver nam, ze mas dobrych 15 rokov najst si babu a zakozit rodinu kde tvoje deti nebudu musiet trpeit.. Neboj sa toho, boj sa radsej toho co si chces zavesit na krk...

@anonym_2a2ee8 máš pravdu. Ďakujem za podporu 😊

fil1p21
autor
29. dec 2025
@lenkakamen

@fil1p21 pusti ju k vode, prídeš mi ako normalne zmýšľajúci mladý chlapec na túto dobu super ...sorry, ale z opisu tvojej priateľky mi príde ako rozmaznané lemrave, decko ....jej rodičia to tolerujú? Ty ju živis? Len prosím ťa nemajte dieťa, lebo to konec.....sama mám dvoch synov, bože a presne tohto sa bojím čo mi domov donesú predstaviť...

@lenkakamen no, rodičom keď som o nej povedal tak neboli šťastní... Ale už to mám za sebou, vďaka za podporu ! 😀