icon

Neviem ako ďalej vo vzťahu s priateľkou

fil1p21
Včera o 12:31

Zdravim, neviem ani ako začať, založil som si účet na modrom koníku kvôli jednej veci ktorá ma dosť trápi. Mám 21rokov, odkedy som zmaturoval tak som šiel pracovať do zahraničia už to bude druhý rok. Priateľka má 21 rokov, nezamestnaná. Spoznali sme sa pred pol rokom a na začiatku bolo všetko fajn no poslednú dobu sa väčšinou chytneme na somarine. Prvá vec čo ma trápi tak je tá že nepracuje, keď som sa pýtal prečo si nehľadá prácu tak vravela že hľadá si prácu ale takú kde nebude musieť robiť manuálne. Pracovala 3 týždne v nejakom sklade ale po 3 týždňoch sa nato vykašľala lebo ju to nebavilo.
To bolo ešte v lete. No už bude ochvilu nový rok a ona stále nechodí do roboty. Vravel som jej ešte v septembri či už našla nejakú prácu a odpovedala mi nato že je veľmi unavená po dovolenke že v septembri nebude môcť. V októbri ak som sa spýtal či už našla nejakú prácu tak reagovala dosť agresívne že čo sa do toho starám že ona má dosť peňazí... Tak som sa spýtal či plánuje ísť tento rok do práce a povedala že asi nie lebo začína zima a ona v zime nepôjde do roboty lebo chce tráviť čas s rodinou, vraj peniaze niesu všetko že to neskôr aj ja pochopím. Kvôli ďalšej veci čo sme sa hádali tak mi stále vyčítala keď som bol v zahraničí že prečo chodím do zahraničia že ona by ma chcela mať doma, tak som jej odpovedal že by som si chcel zarobiť na bývanie a mi začala vyčítať že stále len na prácu myslím že peňazí nebudem mať nikdy dosť a vec je taká že som dosť mladý a keď mám možnosť mať vlastné bývanie v 25 rokov tak nevidím dôvod prečo to nevyužiť. Spomenul som jej že sa mi naskytla od nového roka práca z inej firmy za lepšie peniaze s tým že by som si na to bývanie mohol zarobiť ešte skôr ale kvôli frajerke som to musel zrušiť lebo s tým nesúhlasila, vraj by sme sa videli len pár dní v mesiaci. Spýtal som sa jej že ako mám našetriť na vlastné bývanie a odpovedala že peniaze mi dajú buď moji rodičia alebo jej a keď som odpovedal že si na bývanie chcem zarobiť sám tak bola nasratá. Ak som na turnuse v práci tak s ňou volám skoro každý deň. Sú dni kedy sa mi nechce volať lebo som dosť unavený z práce keďže začínam v práci o 6:00 a končím o 18:00 a vtedy nastane hádka že keď sa mi niekedy nechce volať lebo som fakt unavený z roboty čo ona to nepochopí keďže nepracuje a ja behám celý deň po stavbe tak mi vyčíta že čo sa jej nevenujem a keď jej poviem že som unavený tak napíše že má ona až tak unavuje že nechcem volať... Ak som doma tak sa jej venujem každý deň no momentálne som ochorel a dneska som jej napísal že sa nechcem stretnúť žeby som ju nenakazil a mi napísala že je veľmi sklamala že pri nej by som sa hneď uzdravil. Včera som bol s ňou celý deň a večer ak mi volal kamarát s ktorým som sa už vyše mesiaca nevidel tak bola nasratá že čo mi volá kamarát že teraz som pri nej. Ďalšia vec čo ma trápi tak sa pohadame kvôli tomu že niekedy si chcem ísť aj s kamošmi užiť vonku do mesta a to ju dosť trápi, robí drámu, píše slohovky jak ju neľúbim a podobne...
Ak som jej povedal že chcem mať aspoň nejaký voľný deň tak namna vyletela že ona mňa má na prvom mieste že to čaká aj odomna že ju budem mať na prvom mieste.
Neviem čo mám robiť, ďakujem vám za každú radu lebo som už z toho dosť zúfalý 😞

anonym_916d15
Včera o 14:58
@fil1p21

@svetlonos ako je to pravda že som finančné inteligentný a na somariny nedávam peniaze, mám už našetrených 40k v čistom na to bývanie...

@fil1p21 kde si pracoval po skončení školy že si za 2 roky našetril 40k popri tom prispieval rodičom ktorý zarábajú málo a prevádzkoval si auto?

anonym_a6bea6
Včera o 15:01

Vidím že situáciu chápeš veľmi dobre aj sám, ona nie je normálna. Ešte je aj manipulatívna. Takže nepíšem síce nič čo by si nevedel, to len aby si videl že fakt väčšina žien si toto myslí. Ach jaj, takéto "princezné" nám potom všetkým ženám robia blbé meno. Ale fakt je väčšina báb normálnych. Si mlanudnký, venuj sa sebarozvoju. Sám nezostaneš navždy

julia_romeo
Včera o 15:09

To, co opisujes, nie je len tazsie obdobie vo vztahu, ale zasadna nekompatibilita hodnot a nezdrava dynamika. Ty rozmyslas nad buducnostou, pracou, byvanim a zodpovednostou, ona riesi pohodlie, pritomny komfort, emocie a potrebu mat ta stale pri sebe. Ani jedno z toho nie je samo o sebe zle, ale spolu to jednoducho nefunguje. Nie je normalne, aby 21 rocny clovek dlhodobo nepracoval, lebo je zima, alebo lebo sa mu nechce. Nie je normalne brzdit partnera v praci a kariere a zaroven cakat, ze byvanie sa nejako vyriesi cez rodicov. Nie je normalne robit dramy z toho, ze si unaveny po dvanast hodinovej robote, ze chces obcas vidiet kamaratov, alebo mat jeden volny den. To, co ona robi, nie je laska, ale emocionalna zavislost a tlak. Vety typu, ze ta ma na prvom mieste a ocakava to iste, nie su romanticke, ale kontrolne. Ak teraz zacnes ustupovat, rusit pracu, obmedzovat kamaratov a vlastne ciele, o par rokov nebudes mat ani byvanie, ani kamaratov, ani spokojny vztah, len frustraciu a pocit, ze si nieco premarnil. Vztah ma cloveka podporovat, nie brzdit. Partner ma byt spolujazdec, nie rucna brzda. Najrozumnejsie je sadnut si s nou a pokojne povedat, co chces ty od zivota. Ak to bude odmietat, zlahcovat, alebo ti da ultimatum typu bud ja, alebo tvoja cesta, odpoved uz vlastne mas. Len sa jej bojis.

elz1920
Včera o 15:09
@fil1p21

@pribinak v dnešnej dobe je ťažko nájsť normálne dievča...

@fil1p21 normálnu ešte len nájdeš. Normálna ťa bude podporovať v tvojich snahách zarobiť si na bývanie.

Ona je z nejakého paláca, z kráľovskej rodiny, že nevystrčí nos von v zime za prácou?

marca12
Včera o 15:16
@fil1p21

Zabudol som napísať že ešte sa učím ďalší cudzí jazyk(NJ) keďže ho potrebujem k práci, dokonca som si zaplatil lektorku tak bola nasratá vraj je to zbytočnosť že sa mám radšej venovať jej...

@fil1p21 Pane boze,zbav sa tejto prizivnicky. Tato zena ta taha dolu. Milujuca partnerka podpori priatela,vytvori mu priestor na sebarealizaciu a tesi sa,ked sa ti dari. Ved to robis pre vas dobuducna. Ty si sikovny,pracovity a ona rozmaznane,lenive hovno.

marca12
Včera o 15:19
@fil1p21

@moonlight1210 není nijaká modelka ani nič také, normálne dievča ako ostatné. Zapáčilo sa mi na nej že na začiatku mala omna dosť veľký záujem, preto som si ju vybral a chcel s ňou skúsiť niečo viac ale asi to nebol dobrý nápad.
Myslím si že nevyzeram tiež nijak zle, cvičím, starám sa o seba. Skôr by som chcel nájsť nejaké verne dievča ktoré má bude tiež ľúbiť ale taký záujem jak momentálna frajerka nejavilo ešte nijaké dievča a bojím sa že už nestretnem nikoho a zostarnem sám 😞

@fil1p21 Vies,preco javila zaujem? Lebo je psycho. Najskor si ta namota a teraz ta zoziera zaziva. Je na tebe zavisla. Jej nejde o teba,ale o status matnpriatela. Zrejme jej toho aj dost platis a vyuziva to.

saraxyz
Včera o 15:23

@fil1p21 ty normalnejsiu nájdeš. To mi ver. Toto tupelo Ťa ťahá iba dolu. Krásne Ťa manipuluje ako vidím. myslim si, že vieš čo máš robiť. Držím palce 😉

saraxyz
Včera o 15:25

A ináč, páči sa mi "že je veľmi unavená po dovolenke že v septembri nebude môcť". Už som čítala všeličo, ale toto ma riadne pobavilo 🤣

momo00
Včera o 15:27

Autor neviem ako o nej môžeš povedať, že je normálna baba. Moja dcéra brigáduje od 16 rokov. Má 20 tento rok maturuje a ide na vysokú. Angličtinu ovláda na C1 a nemčinu má tiež. Ale na dovolenky a svoje veci si zarobí sama. Partnera nemá, pretože v tejto dobe nájsť normálneho nie je ľahké. Ale zatiaľ má čas. A ty si v takomto veku chceš zavesiť túto osobu na krk. Je to tvoja vec ale v tomto vzťahu budeš trpieť ty. Keď má takú istú matku, ktorá nepracuje, tak ona bude na tom tak isto. Ty jej budeš platiť poistenie a aj dôchodkové len aby ona nemusela do práce. A to ani domácnosť jej nič nehovorí. Tak si premysli, čo ty chceš od života, či ti toto dievča bude vyhovovať. Sú určite rozumné a normálne dievčatá ale táto podľa tvojho opisu to nie je

stefi_k
Včera o 15:30

Co je na nej normalne ? Co je na nej pozitivne a prinos ?

anonym_95f2e5
Včera o 15:38
@fil1p21

@fil1p21 Vsak tato nie je normalna,nechat sa zivit rodicmi,a potom ,tebou,tak ,ked s nou budes zit, tak si hned objednaj pobyt na psychiatrii,,lebo tuto lenivu mlandru,, ktora este povie, ze pred prarcou ma byt ona prva, tak to je na prasky, Prosim ta, vsak si mnaducky,, neboj sa,ozenis sa , tuto nechaj , lebo ona nebude robit asi ani na dochodok,

fil1p21
autor
Včera o 15:39
@anonym_916d15

@fil1p21 a niečím ťa niekedy prekvapila, vymyslela niečo sama od seba, naplánovala výlet, zistila aké sú tam možnosti, vstupné proste je akčná alebo kde ju položíš tam je a muchy zjete si ma? je schopná sama cestovať, alebo len ju rodičia vyvážajú?

keď je naučená doma nič nerobiť, myslíš že v spoločnej domácnosti s tebou bude niečo robiť? jednoducho budeš mať na krku dospelé dieťa o ktoré sa budeš kompletne starať, z toho nebudeš v živote šťastný

tam hrozí že ešte aj o novorodenca sa budeš ty starať popri práci

ešte si dosť mladý, zmenia sa ti priority v živote aj myslenie tak si potom hľadaj takú s ktorou sa zhodnete na životných postojoch, neplač že ostaneš sám

@anonym_916d15 tak vyvážať ju musia rodičia keďže nemá vodičák a ak vymyslí výlet tak skočím po ňu na aute aj do kina alebo ak ideme niekde do mesta tak ju tiež vozím a odveziem aj domov, nikdy som ju nenechal ísť samu na autobuse alebo vlakom. Aj keď sme niekedy vonku ta jej volá sestra že kde je či sa nič nestalo či netreba náhodou po ňu prísť... Žeby si niečo sama vybavila to asi ťažko keď len k zubárovi musí ísť s rodičmi...

fil1p21
autor
Včera o 15:41
@rozculena

@fil1p21 naozaj si chceš zavesiť na krk túto pijavicu?? Chlapče,neblázni!
Radšej sám ako s hentakou!

@rozculena máš pravdu aj poväčšina z vás čo ste tu písali komentáre, rozmýšľal som o tom celom našom vzťahu a naozaj to je pijavica.

fil1p21
autor
Včera o 15:49
@moonlight1210

@fil1p21 toto dievca hlada kohokolvek, na kom by sa zviezla. Kto by ju zivil.

Je na tebe, ci toto chces. Predstav si seba, ze nebudes moct zarabat (havarka, choroby, cokolvek,…).

Ako budete zit, ak ona chce iba “udrziavat vztah”?
Z coho, ked nikde nebude robit, vzdelanie slabe, skusenosti ziadne?
Uzivi vas ako trebars radova postarka? A co ked ju ani to nebude bavit, behat s kapsou, lebo ju ruka boli?

@moonlight1210 máš pravdu. Aj keby bolo nebodaj dieťa tak ona by sa oňho nepostarala, musel by som sa ja starať. Bolo mi zvláštne že o rok už chcela plánovať svadbu. Radšej jej zavolám a poviem narovinu že ma trápi tá jej lenivosť a neochota robiť.
Ešte v tom sklade kde pracovala tak ju tam chceli nechať dlhšie ale odišla lebo ona v zime nechce pracovať. V lete si pamätám že išla s rodičmi na dovolenku a som sa jej opýtal či bude zháňať prácu tak povedala že pred dovolenkou nebude hľadať robotu, pritom to bol možno mesiac pred dovolenkou...

fil1p21
autor
Včera o 15:51
@personality

@fil1p21 prestávas sa mi zdať reálny. Vo všetkom si taky uvedomely, len vo vybere partnerky si úplne mimo? 🤔

@personality veď som písal že na dievčatá nemám šťastie, možno je to aj kvôli tomu že som hanblivý a bojím sa že má odmietne dievča poprípade ak oslovim dievča a nebude chcelo zájsť ani na kávu 😞

fil1p21
autor
Včera o 15:52
@alenka58

@fil1p21 no horšiu ako je táto podľa mňa už nestretneš, si mladý osloboď sa

@alenka58 bojím sa že ostanem sám a už nestretnem dievča 😞 je mi z toho všetkého do plaču

fil1p21
autor
Včera o 15:57
@xenia65

@fil1p21 Ak je ona podľa teba normalna, tak čo sa sťažuješ?

@xenia65 to nieje, len prejavila záujem jak ešte žiadne iné dievča ale ak nad tým rozmýšľam tak ma len brzdí. Sú aj horšie dievčatá, alkoholičky alebo čo podvádzajú partnerov, možno stretnem takú ktorá ani nebude mať omna záujem a čo potom, ostanem sám a budem stále smútiť že nemôžem nájsť normálne dievča s ktorou by som si založil časom rodinu ? 😞

alenka58
Včera o 16:01
@fil1p21

@alenka58 bojím sa že ostanem sám a už nestretnem dievča 😞 je mi z toho všetkého do plaču

@fil1p21 ja si myslím, že na to ako sa snažíš, sám nezostaneš, ja by som sa v tomto veku nad tým moc nezamýšlala

fil1p21
autor
Včera o 16:07
@anonym_916d15

@fil1p21 kde si pracoval po skončení školy že si za 2 roky našetril 40k popri tom prispieval rodičom ktorý zarábajú málo a prevádzkoval si auto?

@anonym_916d15 Anglicko, Nemecko a od nového roka ak mi vyjde ta lepšia práca v Amerike tak budem musieť vytvoriť sro kvôli vysokému príjmu, za 2 roky sa 40k dá našetriť ak je človek rozumný a nemiňa na somariny. Neživim dráhu značku auta...

zmrzlinka8
Včera o 16:08
@fil1p21

@fil1p21 ale táto normálna nie je

fil1p21
autor
Včera o 16:11
@anonym_a6bea6

Vidím že situáciu chápeš veľmi dobre aj sám, ona nie je normálna. Ešte je aj manipulatívna. Takže nepíšem síce nič čo by si nevedel, to len aby si videl že fakt väčšina žien si toto myslí. Ach jaj, takéto "princezné" nám potom všetkým ženám robia blbé meno. Ale fakt je väčšina báb normálnych. Si mlanudnký, venuj sa sebarozvoju. Sám nezostaneš navždy

@anonym_a6bea6 to je pravda. Skúsim nájsť normálne dievča ktoré bude mať tiež nejaké ambície v živote a nebude ma len brzdiť. Len som smutný z toho že som si ešte nenašiel normálne dievča 😞

anonym_abdcbd
Včera o 16:19
@fil1p21

@viestta ja by som bol najradšej zato žeby si našla prácu a mi dala trochu voľnosť keďže ani kamarátov nestíham lebo tvrdí že ju musím mať na prvom mieste

@fil1p21
To sa nedá čítať ty si daaky vadný že stracas cas s takou kravou jalovou, prepáč ale ísť slušne zdá ze si sedíš na kabloch , v tvojom veku som frajerky na každom prste jednu.

fil1p21
autor
Včera o 16:20
@julia_romeo

To, co opisujes, nie je len tazsie obdobie vo vztahu, ale zasadna nekompatibilita hodnot a nezdrava dynamika. Ty rozmyslas nad buducnostou, pracou, byvanim a zodpovednostou, ona riesi pohodlie, pritomny komfort, emocie a potrebu mat ta stale pri sebe. Ani jedno z toho nie je samo o sebe zle, ale spolu to jednoducho nefunguje. Nie je normalne, aby 21 rocny clovek dlhodobo nepracoval, lebo je zima, alebo lebo sa mu nechce. Nie je normalne brzdit partnera v praci a kariere a zaroven cakat, ze byvanie sa nejako vyriesi cez rodicov. Nie je normalne robit dramy z toho, ze si unaveny po dvanast hodinovej robote, ze chces obcas vidiet kamaratov, alebo mat jeden volny den. To, co ona robi, nie je laska, ale emocionalna zavislost a tlak. Vety typu, ze ta ma na prvom mieste a ocakava to iste, nie su romanticke, ale kontrolne. Ak teraz zacnes ustupovat, rusit pracu, obmedzovat kamaratov a vlastne ciele, o par rokov nebudes mat ani byvanie, ani kamaratov, ani spokojny vztah, len frustraciu a pocit, ze si nieco premarnil. Vztah ma cloveka podporovat, nie brzdit. Partner ma byt spolujazdec, nie rucna brzda. Najrozumnejsie je sadnut si s nou a pokojne povedat, co chces ty od zivota. Ak to bude odmietat, zlahcovat, alebo ti da ultimatum typu bud ja, alebo tvoja cesta, odpoved uz vlastne mas. Len sa jej bojis.

@julia_romeo ona to nepochopí lebo v živote nerobila od rána do večera v robote a proste sú dni kedy proste nevládzem a nemám ani chuť volať po práci lebo tá práca je náročná ale snažím sa ako sa dá lebo vidím za tým úspech. Zas tu drámu čo dookola robí sa mi nepáči, ak o 18:00 končím, ideme na nákup, okupem sa, urobím večeru, poučím sa nemčinu ta už je skoro 20:00 a ona nervózna že čo sa neozvývam ale to sa proste nedá. Cez víkend mám v nedeľu jeden voľný deň a to aj tak sa stále sťažuje že som sa jej nevenoval že či z nej som tak unavený... Už ma to nebavi. No na to byvanie mi odpovedala že veď rodičia dajú peniaze ta načo chodiť do zahraničia a mňa takáto odpoveď zaráža keďže ma to demotivuje...

fil1p21
autor
Včera o 16:21
@elz1920

@fil1p21 normálnu ešte len nájdeš. Normálna ťa bude podporovať v tvojich snahách zarobiť si na bývanie.

Ona je z nejakého paláca, z kráľovskej rodiny, že nevystrčí nos von v zime za prácou?

@elz1920 tak jej mama tiež nikde nepracovala, asi podporuje aj svoju dcéru v tom ale ta 2 roky sedieť doma a ani sa nesnažiť ? Len výhovorky hľadať ? Veď to je choré 😞

fil1p21
autor
Včera o 16:25
@marca12

@fil1p21 Pane boze,zbav sa tejto prizivnicky. Tato zena ta taha dolu. Milujuca partnerka podpori priatela,vytvori mu priestor na sebarealizaciu a tesi sa,ked sa ti dari. Ved to robis pre vas dobuducna. Ty si sikovny,pracovity a ona rozmaznane,lenive hovno.

@marca12 ja som jej hovoril že to robím pre budúcnosť a budúcu rodinu. Bola nazlostena že riešim v mladom veku už takého vecí že práca bola aj bude že môžem ostať aj doma že by bola radšej, ďalšia vec včera som sa učil nemecky jazyk 20 min a už mi volala že čo toľko robím či som už naučený že sa učím vraj dlho.

anonym_8ef5e8
Včera o 16:26
@fil1p21

Komunikovať s ňou som sa o tom snažil ale tvrdila že na prvom mieste má byť priateľka a žiadna práca, rodina. Ak zahodím náš vzťah tak možno už nestretnem ani ďalšie dievča a ostanem sám 😞

@fil1p21 na prvom mieste je vždy rodina (aj tvoja vlastná) a aj práca ktorá bude živiť teba aj tvoju rodinu. Uvedom si, že dôchodok je ďaleko a očividne tvoja priateľka nemá žiadne ciele a ambície. Vymenil by som ju. Bude ťa využívať. Mal som nejaké vzťahy až pokiaľ som si nenašiel aktuálnu manželku (sme spolu 10 rokov z toho bude už 7 rok manželia) a ver, že som to mal podobne. Vymeň ju kým nebude neskoro. Nájdeš si inú, hodnotovo seberovnú.

fil1p21
autor
Včera o 16:28
@marca12

@fil1p21 Vies,preco javila zaujem? Lebo je psycho. Najskor si ta namota a teraz ta zoziera zaziva. Je na tebe zavisla. Jej nejde o teba,ale o status matnpriatela. Zrejme jej toho aj dost platis a vyuziva to.

@marca12 to som si už všimol že somnou len manipuluje a stále hľadá výhovorky prečo neísť do práce, ak som kolegovi spomenul že má to trápi že nejde do práce lebo potrebuje preniesť nábytok tak sa smial že on s terajšou ženou keď sa sťahoval tak chodili obaja do práce a nikto takého vecí nevymýšľal.

fil1p21
autor
Včera o 16:30
@saraxyz

A ináč, páči sa mi "že je veľmi unavená po dovolenke že v septembri nebude môcť". Už som čítala všeličo, ale toto ma riadne pobavilo 🤣

@saraxyz veď to keď som hovoril mamke tak sa z toho smiala že je nejaká divná že mám dať tomu čas a ak sa nezmení tak dať ruky od nej preč. V zime zas je jej zima ta ja neviem už...

fil1p21
autor
Včera o 16:33
@momo00

Autor neviem ako o nej môžeš povedať, že je normálna baba. Moja dcéra brigáduje od 16 rokov. Má 20 tento rok maturuje a ide na vysokú. Angličtinu ovláda na C1 a nemčinu má tiež. Ale na dovolenky a svoje veci si zarobí sama. Partnera nemá, pretože v tejto dobe nájsť normálneho nie je ľahké. Ale zatiaľ má čas. A ty si v takomto veku chceš zavesiť túto osobu na krk. Je to tvoja vec ale v tomto vzťahu budeš trpieť ty. Keď má takú istú matku, ktorá nepracuje, tak ona bude na tom tak isto. Ty jej budeš platiť poistenie a aj dôchodkové len aby ona nemusela do práce. A to ani domácnosť jej nič nehovorí. Tak si premysli, čo ty chceš od života, či ti toto dievča bude vyhovovať. Sú určite rozumné a normálne dievčatá ale táto podľa tvojho opisu to nie je

@momo00 máš pravdu. Už na začiatku mi malo dopnuť že strácam čas len pekne má zmanipulovala

fil1p21
autor
Včera o 16:34
@stefi_k

Co je na nej normalne ? Co je na nej pozitivne a prinos ?

@stefi_k pozitívne len to že javila záujem voči mne taký záujem jak nijaké iné dievča a preto som si ju vybral ale bola to chýba...