icon

Neviem ako ďalej vo vzťahu s priateľkou

fil1p21
Včera o 12:31

Zdravim, neviem ani ako začať, založil som si účet na modrom koníku kvôli jednej veci ktorá ma dosť trápi. Mám 21rokov, odkedy som zmaturoval tak som šiel pracovať do zahraničia už to bude druhý rok. Priateľka má 21 rokov, nezamestnaná. Spoznali sme sa pred pol rokom a na začiatku bolo všetko fajn no poslednú dobu sa väčšinou chytneme na somarine. Prvá vec čo ma trápi tak je tá že nepracuje, keď som sa pýtal prečo si nehľadá prácu tak vravela že hľadá si prácu ale takú kde nebude musieť robiť manuálne. Pracovala 3 týždne v nejakom sklade ale po 3 týždňoch sa nato vykašľala lebo ju to nebavilo.
To bolo ešte v lete. No už bude ochvilu nový rok a ona stále nechodí do roboty. Vravel som jej ešte v septembri či už našla nejakú prácu a odpovedala mi nato že je veľmi unavená po dovolenke že v septembri nebude môcť. V októbri ak som sa spýtal či už našla nejakú prácu tak reagovala dosť agresívne že čo sa do toho starám že ona má dosť peňazí... Tak som sa spýtal či plánuje ísť tento rok do práce a povedala že asi nie lebo začína zima a ona v zime nepôjde do roboty lebo chce tráviť čas s rodinou, vraj peniaze niesu všetko že to neskôr aj ja pochopím. Kvôli ďalšej veci čo sme sa hádali tak mi stále vyčítala keď som bol v zahraničí že prečo chodím do zahraničia že ona by ma chcela mať doma, tak som jej odpovedal že by som si chcel zarobiť na bývanie a mi začala vyčítať že stále len na prácu myslím že peňazí nebudem mať nikdy dosť a vec je taká že som dosť mladý a keď mám možnosť mať vlastné bývanie v 25 rokov tak nevidím dôvod prečo to nevyužiť. Spomenul som jej že sa mi naskytla od nového roka práca z inej firmy za lepšie peniaze s tým že by som si na to bývanie mohol zarobiť ešte skôr ale kvôli frajerke som to musel zrušiť lebo s tým nesúhlasila, vraj by sme sa videli len pár dní v mesiaci. Spýtal som sa jej že ako mám našetriť na vlastné bývanie a odpovedala že peniaze mi dajú buď moji rodičia alebo jej a keď som odpovedal že si na bývanie chcem zarobiť sám tak bola nasratá. Ak som na turnuse v práci tak s ňou volám skoro každý deň. Sú dni kedy sa mi nechce volať lebo som dosť unavený z práce keďže začínam v práci o 6:00 a končím o 18:00 a vtedy nastane hádka že keď sa mi niekedy nechce volať lebo som fakt unavený z roboty čo ona to nepochopí keďže nepracuje a ja behám celý deň po stavbe tak mi vyčíta že čo sa jej nevenujem a keď jej poviem že som unavený tak napíše že má ona až tak unavuje že nechcem volať... Ak som doma tak sa jej venujem každý deň no momentálne som ochorel a dneska som jej napísal že sa nechcem stretnúť žeby som ju nenakazil a mi napísala že je veľmi sklamala že pri nej by som sa hneď uzdravil. Včera som bol s ňou celý deň a večer ak mi volal kamarát s ktorým som sa už vyše mesiaca nevidel tak bola nasratá že čo mi volá kamarát že teraz som pri nej. Ďalšia vec čo ma trápi tak sa pohadame kvôli tomu že niekedy si chcem ísť aj s kamošmi užiť vonku do mesta a to ju dosť trápi, robí drámu, píše slohovky jak ju neľúbim a podobne...
Ak som jej povedal že chcem mať aspoň nejaký voľný deň tak namna vyletela že ona mňa má na prvom mieste že to čaká aj odomna že ju budem mať na prvom mieste.
Neviem čo mám robiť, ďakujem vám za každú radu lebo som už z toho dosť zúfalý 😞

fil1p21
autor
Včera o 16:36
@anonym_95f2e5

@fil1p21 Vsak tato nie je normalna,nechat sa zivit rodicmi,a potom ,tebou,tak ,ked s nou budes zit, tak si hned objednaj pobyt na psychiatrii,,lebo tuto lenivu mlandru,, ktora este povie, ze pred prarcou ma byt ona prva, tak to je na prasky, Prosim ta, vsak si mnaducky,, neboj sa,ozenis sa , tuto nechaj , lebo ona nebude robit asi ani na dochodok,

@anonym_95f2e5 to aj viem že nebude nikde pracovať keď takého výhovorky hľadá. Asi som naivný že čakám nato že sa zmení...

elz1920
Včera o 16:36

Čo ty vieš, kde na teba šťastie čaká? Možno už o týždeň múdra a šikovná krásavica na káve na benzínke, ktorá pôjde za hranice zarobiť si na vlastné bývanie.

Moja sestra vzdychala, že sa nevydá, vydala sa mladá a potom, že ešte nie je hneď tehotná a nakoniec sa horko-ťažko zbavila alkoholika, ktorý sa o deti vôbec nezaujíma. Už sú dospelé.

Si mladý, trochu popri práci si uži voľnosť, spoznávaj rôznych ľudí a nenalep si na seba takú hnidu, ktorá sa k ničomu normálnemu nemá.

fil1p21
autor
Včera o 16:38
@anonym_abdcbd

@fil1p21
To sa nedá čítať ty si daaky vadný že stracas cas s takou kravou jalovou, prepáč ale ísť slušne zdá ze si sedíš na kabloch , v tvojom veku som frajerky na každom prste jednu.

@anonym_abdcbd ale ako čítam vaše komentáre tak máte pravdu. Som rád že som si založil účet na modrom koníku a mohol vidieť názory iných...

fil1p21
autor
Včera o 16:39
@anonym_8ef5e8

@fil1p21 na prvom mieste je vždy rodina (aj tvoja vlastná) a aj práca ktorá bude živiť teba aj tvoju rodinu. Uvedom si, že dôchodok je ďaleko a očividne tvoja priateľka nemá žiadne ciele a ambície. Vymenil by som ju. Bude ťa využívať. Mal som nejaké vzťahy až pokiaľ som si nenašiel aktuálnu manželku (sme spolu 10 rokov z toho bude už 7 rok manželia) a ver, že som to mal podobne. Vymeň ju kým nebude neskoro. Nájdeš si inú, hodnotovo seberovnú.

@anonym_8ef5e8 máš pravdu.

fil1p21
autor
Včera o 16:42
@elz1920

Čo ty vieš, kde na teba šťastie čaká? Možno už o týždeň múdra a šikovná krásavica na káve na benzínke, ktorá pôjde za hranice zarobiť si na vlastné bývanie.

Moja sestra vzdychala, že sa nevydá, vydala sa mladá a potom, že ešte nie je hneď tehotná a nakoniec sa horko-ťažko zbavila alkoholika, ktorý sa o deti vôbec nezaujíma. Už sú dospelé.

Si mladý, trochu popri práci si uži voľnosť, spoznávaj rôznych ľudí a nenalep si na seba takú hnidu, ktorá sa k ničomu normálnemu nemá.

@elz1920 možno nikde namna nečaká šťastie a naozaj mám skončiť sám 😞 veď ak raz má človek smolu tak ju bude mať stále

lemka
Včera o 16:47

@fil1p21 pre pána jána 🫣 s touto osobou to nemá budúcnosť. Beeeeeeež

laila22
Včera o 16:47
@fil1p21

Zabudol som napísať že ešte sa učím ďalší cudzí jazyk(NJ) keďže ho potrebujem k práci, dokonca som si zaplatil lektorku tak bola nasratá vraj je to zbytočnosť že sa mám radšej venovať jej...

@fil1p21 ani som to nedočítala.. zbav sa jej.

klotildabazarik
Včera o 16:56
@fil1p21

Zabudol som napísať že ešte sa učím ďalší cudzí jazyk(NJ) keďže ho potrebujem k práci, dokonca som si zaplatil lektorku tak bola nasratá vraj je to zbytočnosť že sa mám radšej venovať jej...

@fil1p21 ukonci to cim skor tym lepšie, taku lenivu priatelku nepotrebujes, radsej si nasetri na byt

fil1p21
autor
Včera o 16:59

Máte pravdu, dokonca aj keď sa s ňou snažím o niečom komunikovať tak sa rýchlo urazí že frajerka ma byť na prvom miesto...

anonym_928a50
Včera o 17:05

@fil1p21 načo ti je taká frajerka? 🫣 kopni ju do zadnice… snáď nebudeš sedieť doma s ňou. Potom plakať….

fil1p21
autor
Včera o 17:10
@anonym_928a50

@fil1p21 načo ti je taká frajerka? 🫣 kopni ju do zadnice… snáď nebudeš sedieť doma s ňou. Potom plakať….

@anonym_928a50 to bude asi najrozumnejšie rozhodnutie

stefi_k
Včera o 17:10
@fil1p21

@stefi_k pozitívne len to že javila záujem voči mne taký záujem jak nijaké iné dievča a preto som si ju vybral ale bola to chýba...

@fil1p21 mozem ti nieco poradit, zacni zit, pretoze budovat svoju celu existenciu len na tom co by mohlo byt je somarina. Je dobre, ze rozmyslas o byte a chces byt zabezpeceny, ale pride my, ze si fixovany na to ci by mohlo byt miesto toho, ze zijes realitu. Aj pri frajerke, miesto toho aby si vnimal realitu, sa drzis predstavy toho co by si chcel, aby bolo, bez ohladu na to aka v skutocnosti je. A lamentujes ako stary chlap, sory ale mas 21 a myslienkove pochody 60 rocneho a naivitu 15 rocneho. Preboha si mlady uc sa, objavuj svet a aj si ho pozri, ked tam pracujes.

stefi_k
Včera o 17:16
@stefi_k

@fil1p21 mozem ti nieco poradit, zacni zit, pretoze budovat svoju celu existenciu len na tom co by mohlo byt je somarina. Je dobre, ze rozmyslas o byte a chces byt zabezpeceny, ale pride my, ze si fixovany na to ci by mohlo byt miesto toho, ze zijes realitu. Aj pri frajerke, miesto toho aby si vnimal realitu, sa drzis predstavy toho co by si chcel, aby bolo, bez ohladu na to aka v skutocnosti je. A lamentujes ako stary chlap, sory ale mas 21 a myslienkove pochody 60 rocneho a naivitu 15 rocneho. Preboha si mlady uc sa, objavuj svet a aj si ho pozri, ked tam pracujes.

@stefi_k a este jedna vec, ta tvoja vyvolena nebude nikdy achopna niecoho samostatneho, ako bez urazky ale moja 15 rocna stredoskolacka dokaze viac vybavit a je samostatnejsia. To ty nevadi ? Aku buducnost budes pri nej mat ? A co na to tvoji rodicia ?

fil1p21
autor
Včera o 17:20
@stefi_k

@stefi_k a este jedna vec, ta tvoja vyvolena nebude nikdy achopna niecoho samostatneho, ako bez urazky ale moja 15 rocna stredoskolacka dokaze viac vybavit a je samostatnejsia. To ty nevadi ? Aku buducnost budes pri nej mat ? A co na to tvoji rodicia ?

@stefi_k rodičia vraveli že ju mám nechať lebo není vôbec samostatná na jej vek a tiež tvrdili že má brzdí.

fil1p21
autor
Včera o 17:21
@stefi_k

@stefi_k budúcnosť s ňou úprimne nevidím, keď si pomyslím že by som mal s ňou dieťa a sa staral ešte o frajerku a aj to dieťa ta mi to nepríde správne

stefi_k
Včera o 17:28
@fil1p21

@stefi_k rodičia vraveli že ju mám nechať lebo není vôbec samostatná na jej vek a tiež tvrdili že má brzdí.

@fil1p21 no a co ty hovori 99% ludi tu ? Ako ja ti nezabranim investovat svoj cas a peniaze do nefunkcneho vztahu, len si poloz otazku ci to stoji za to ? Alebo sa o x rokov preberies a budes plakat nad tym, ze si si do... zivot v mladom veku ?

anonym_916d15
Včera o 17:31
@fil1p21

@stefi_k pozitívne len to že javila záujem voči mne taký záujem jak nijaké iné dievča a preto som si ju vybral ale bola to chýba...

@fil1p21 frajerka vie o tvojich úsporách?
ten intenzívny záujem o teba javila predtým ako vedela kde robíš, aké máš úspory alebo až po tom?

fil1p21
autor
Včera o 17:32
@stefi_k

@fil1p21 no a co ty hovori 99% ludi tu ? Ako ja ti nezabranim investovat svoj cas a peniaze do nefunkcneho vztahu, len si poloz otazku ci to stoji za to ? Alebo sa o x rokov preberies a budes plakat nad tym, ze si si do... zivot v mladom veku ?

@stefi_k nie nestojí, dám tomu radšej koniec žeby ani jeden z nás nemrhal časom, Možno vo fitku oslovím nejaké dievča. Možno sa podarí a ak nie tak budem hľadať ďalej

fil1p21
autor
Včera o 17:33
@anonym_916d15

@fil1p21 frajerka vie o tvojich úsporách?
ten intenzívny záujem o teba javila predtým ako vedela kde robíš, aké máš úspory alebo až po tom?

@anonym_916d15 o úsporách nevie, javila záujem od prvého momentu.

petronelag
Včera o 18:10

Keď máš ešte len 21 rokov a toto je prvá známosť, netreba sa nikde ponáhľať, toto nie je perspektívna známosť, to je skôr brzda. Rodičia sú skúsenejší a tiež to tak vidia. Máš dosť času hľadať druhú a iste sa nájde taká, s ktorou budete mať podobné ciele.

anonym_44643c
Včera o 18:23

@fil1p21 Rozísť sa s ňou. Ona ti nemá čo ponúknuť. Si ešte mladý, veď nemusíš mať ešte dievča silou mocou. Šetri si peniaze, choď na výlety a možno stretneš tú pravú.

enmery
Včera o 18:26

Ste charakterovo, osobnostne, vývojovo nieže na inej úrovni, vy nie ste ani v rovnakej budove. Obrazne povedané. Zbytočne budeš stracas čas. A ona tiež, nech si dokaka život sama, k tomu nemusí ťahať teba. Správny partner Ťa podporuje, je pyšný, ťahá hore, teší sa z tvojich úspechov a chce napredovať spolu s Tebou. To si zapamätaj do budúcnosti.

barborab1411
Včera o 18:57
@fil1p21

@pribinak v dnešnej dobe je ťažko nájsť normálne dievča...

@fil1p21 bud si istý,že tvoja priateľka nie je prototyp normálnosti

fil1p21
autor
Včera o 19:01
@barborab1411

@fil1p21 bud si istý,že tvoja priateľka nie je prototyp normálnosti

@barborab1411 veď toto

fil1p21
autor
Včera o 19:01
@petronelag

Keď máš ešte len 21 rokov a toto je prvá známosť, netreba sa nikde ponáhľať, toto nie je perspektívna známosť, to je skôr brzda. Rodičia sú skúsenejší a tiež to tak vidia. Máš dosť času hľadať druhú a iste sa nájde taká, s ktorou budete mať podobné ciele.

@petronelag to je pravda.

fil1p21
autor
Včera o 19:03
@anonym_44643c

@fil1p21 Rozísť sa s ňou. Ona ti nemá čo ponúknuť. Si ešte mladý, veď nemusíš mať ešte dievča silou mocou. Šetri si peniaze, choď na výlety a možno stretneš tú pravú.

@anonym_44643c chodím často do fitka a sú tam aj dievčatá v mojom veku, skúsim sa nejakej ozvať možno z toho niečo bude.

fil1p21
autor
Včera o 19:06
@enmery

Ste charakterovo, osobnostne, vývojovo nieže na inej úrovni, vy nie ste ani v rovnakej budove. Obrazne povedané. Zbytočne budeš stracas čas. A ona tiež, nech si dokaka život sama, k tomu nemusí ťahať teba. Správny partner Ťa podporuje, je pyšný, ťahá hore, teší sa z tvojich úspechov a chce napredovať spolu s Tebou. To si zapamätaj do budúcnosti.

@enmery ona ma nikdy nepodporila ohľadom práci, stále keď som jej spomenul novú ponuku tak mi to vyčítala čom riešim stále prácu. Ešte aj keď blbý film pozeráme tak musíme v slovenskom dabingu a aj to má dosť serie že nemôžme si ho pustiť v anglickom dabingu + titulky, raz sme tak pozerali film aj som jej celý film prekladal a ju to nejako nebavilo vraj je to zbytočne že žijeme na Slovensku a pozeráme filmy v angličtine

personality
Včera o 20:18
@fil1p21

@personality veď som písal že na dievčatá nemám šťastie, možno je to aj kvôli tomu že som hanblivý a bojím sa že má odmietne dievča poprípade ak oslovim dievča a nebude chcelo zájsť ani na kávu 😞

@fil1p21 ty keby si bol aj hanblivý, ale pracovitý a snaživý ako píšeš, tak Ta nejaká sama lapne, toho sa neboj 😀 a čím starší budeš tým viac bude Tvoja cena na trhu randenia stúpať. Takže kľudne sa jej môžeš zbaviť. Horšiu už snáď nenájdeš.

fil1p21
autor
Včera o 20:26
@personality

@fil1p21 ty keby si bol aj hanblivý, ale pracovitý a snaživý ako píšeš, tak Ta nejaká sama lapne, toho sa neboj 😀 a čím starší budeš tým viac bude Tvoja cena na trhu randenia stúpať. Takže kľudne sa jej môžeš zbaviť. Horšiu už snáď nenájdeš.

@personality ďakujem za podporu 😀 už som napísal frajerke že zajtra sa potrebujeme o niečom vážnom porozprávať. Radšej budem aj chvíľu sám jak strácať s ňou čas lebo to do roboty nepôjde...

la_dolce_vita
Včera o 20:53
@fil1p21

@personality ďakujem za podporu 😀 už som napísal frajerke že zajtra sa potrebujeme o niečom vážnom porozprávať. Radšej budem aj chvíľu sám jak strácať s ňou čas lebo to do roboty nepôjde...

@fil1p21 dobre si urobil...