icon

Neviem ako ďalej vo vzťahu s priateľkou

fil1p21
Včera o 12:31

Zdravim, neviem ani ako začať, založil som si účet na modrom koníku kvôli jednej veci ktorá ma dosť trápi. Mám 21rokov, odkedy som zmaturoval tak som šiel pracovať do zahraničia už to bude druhý rok. Priateľka má 21 rokov, nezamestnaná. Spoznali sme sa pred pol rokom a na začiatku bolo všetko fajn no poslednú dobu sa väčšinou chytneme na somarine. Prvá vec čo ma trápi tak je tá že nepracuje, keď som sa pýtal prečo si nehľadá prácu tak vravela že hľadá si prácu ale takú kde nebude musieť robiť manuálne. Pracovala 3 týždne v nejakom sklade ale po 3 týždňoch sa nato vykašľala lebo ju to nebavilo.
To bolo ešte v lete. No už bude ochvilu nový rok a ona stále nechodí do roboty. Vravel som jej ešte v septembri či už našla nejakú prácu a odpovedala mi nato že je veľmi unavená po dovolenke že v septembri nebude môcť. V októbri ak som sa spýtal či už našla nejakú prácu tak reagovala dosť agresívne že čo sa do toho starám že ona má dosť peňazí... Tak som sa spýtal či plánuje ísť tento rok do práce a povedala že asi nie lebo začína zima a ona v zime nepôjde do roboty lebo chce tráviť čas s rodinou, vraj peniaze niesu všetko že to neskôr aj ja pochopím. Kvôli ďalšej veci čo sme sa hádali tak mi stále vyčítala keď som bol v zahraničí že prečo chodím do zahraničia že ona by ma chcela mať doma, tak som jej odpovedal že by som si chcel zarobiť na bývanie a mi začala vyčítať že stále len na prácu myslím že peňazí nebudem mať nikdy dosť a vec je taká že som dosť mladý a keď mám možnosť mať vlastné bývanie v 25 rokov tak nevidím dôvod prečo to nevyužiť. Spomenul som jej že sa mi naskytla od nového roka práca z inej firmy za lepšie peniaze s tým že by som si na to bývanie mohol zarobiť ešte skôr ale kvôli frajerke som to musel zrušiť lebo s tým nesúhlasila, vraj by sme sa videli len pár dní v mesiaci. Spýtal som sa jej že ako mám našetriť na vlastné bývanie a odpovedala že peniaze mi dajú buď moji rodičia alebo jej a keď som odpovedal že si na bývanie chcem zarobiť sám tak bola nasratá. Ak som na turnuse v práci tak s ňou volám skoro každý deň. Sú dni kedy sa mi nechce volať lebo som dosť unavený z práce keďže začínam v práci o 6:00 a končím o 18:00 a vtedy nastane hádka že keď sa mi niekedy nechce volať lebo som fakt unavený z roboty čo ona to nepochopí keďže nepracuje a ja behám celý deň po stavbe tak mi vyčíta že čo sa jej nevenujem a keď jej poviem že som unavený tak napíše že má ona až tak unavuje že nechcem volať... Ak som doma tak sa jej venujem každý deň no momentálne som ochorel a dneska som jej napísal že sa nechcem stretnúť žeby som ju nenakazil a mi napísala že je veľmi sklamala že pri nej by som sa hneď uzdravil. Včera som bol s ňou celý deň a večer ak mi volal kamarát s ktorým som sa už vyše mesiaca nevidel tak bola nasratá že čo mi volá kamarát že teraz som pri nej. Ďalšia vec čo ma trápi tak sa pohadame kvôli tomu že niekedy si chcem ísť aj s kamošmi užiť vonku do mesta a to ju dosť trápi, robí drámu, píše slohovky jak ju neľúbim a podobne...
Ak som jej povedal že chcem mať aspoň nejaký voľný deň tak namna vyletela že ona mňa má na prvom mieste že to čaká aj odomna že ju budem mať na prvom mieste.
Neviem čo mám robiť, ďakujem vám za každú radu lebo som už z toho dosť zúfalý 😞

Strana
z5
anonym_234e84
Včera o 23:51
@fil1p21

@anonym_234e84 normálne dievča možno už ani nenájdem a nechcem ostať sám, mám len 21 rokov to je pravda ale nájsť normálne dievča v dnešnej dobe ktoré má nejaké ciele, ambície je dosť ťažké...

@fil1p21 ťažké, no nie nemožné

anonym_3cea1c
Včera o 23:53
@fil1p21

@personality ďakujem za podporu 😀 už som napísal frajerke že zajtra sa potrebujeme o niečom vážnom porozprávať. Radšej budem aj chvíľu sám jak strácať s ňou čas lebo to do roboty nepôjde...

@fil1p21 pozri, môj muž s podobnou žil, nerobila 16 rokov. A keď sa s ňou chcel rozísť ešte na začiatku, ukecala ho jej matka, aké dobré dievča to je, bol v podobnom veku ako ty, mladý, naivný.

anonym_30d19a
Dnes o 00:10
@fil1p21

@moonlight1210 aj som jej povedal či by sa nechcela začať učiť nejaký cudzí jazyk tak odpovedala že jej to netreba a mne vraj stačí anglický jazyk že ďalší cudzí jazyk je zbytočný. Ak som jej navrhol pozerať filmy po anglický tak odpovedala že ona také pozerať nebude že je to zbytočne a nevie to preložiť.

@fil1p21 Si cielavedomy a ona ta taha dole. Vykaslala by som sa na nu. V tomto vztahu pre teba nie je ziadne pozitivum. Obcasny sex zozenies aj inde. Takto mas lenivu pijavicu s inymi hodnotami ako mas ty, neochotnu cokolvek zmenit.
Priala by som si mat znovu 21 rokov a dnesny rozum.

martinadomianova
Dnes o 05:02

@fil1p21 ten opis mi čiastočne pripomína mňa samú pred mnohými rokmi. Inak na tvojom mieste by som sa s ňou pekné rozlúčila. Si ešte dosť mladý a tá pravá príde. Zarob si kým môžeš. Pretože nikdy nevieš čo sa môže stať. Okrem toho na mladého človeka máš dobré nastavené myslenie. A tvoja priateľka to očividne nevie pochopiť. Myslím, že ona potrebuje k sebe iného chlapa, čo by s ňou bol skoro nonstop a venoval sa jej. Fakt daj od nej radšej ruky preč. A nezahadzuj kvôli nej ani prácu v zahraničí, ani učenie sa cudzieho jazyka. To Ťa posúva vpred.

ria_sprout
Dnes o 05:50

Tak s ňou ostan, viac ju poslúchaj a ober sa o možnosť nájsť si nejaku normálnu. Nechápem či si čakal nejakú zázračnú radu ako prestaviť súčasnu priateľku na pracovitu slečnu. Také čary neexistujú a keď nič nespravis, tak budeš mať rozmaznanu frajerku. Tvoje rozhodnutie

fil1p21
autor
Dnes o 08:05
@anonym_3cea1c

@fil1p21 pozri, môj muž s podobnou žil, nerobila 16 rokov. A keď sa s ňou chcel rozísť ešte na začiatku, ukecala ho jej matka, aké dobré dievča to je, bol v podobnom veku ako ty, mladý, naivný.

@anonym_3cea1c ja to ukončím radšej teraz kým niesu deti lebo časom by to bolo horšie a zas keď jej matka ju neženie do roboty ale podporuje sedieť doma a sa starať o 21 ročné dievča jak o malé bábätko tak to sa nikdy nezmení...

iffushka
Dnes o 08:15

@fil1p21 V dnešnej dobe je ťažké nájsť normálne dievča? A to tvoje je podľa teba normálne? Tak načo sem píšeš?

fil1p21
autor
Dnes o 08:23
@iffushka

@fil1p21 V dnešnej dobe je ťažké nájsť normálne dievča? A to tvoje je podľa teba normálne? Tak načo sem píšeš?

@iffushka není normálne.

fil1p21
autor
Dnes o 08:24
@ria_sprout

Tak s ňou ostan, viac ju poslúchaj a ober sa o možnosť nájsť si nejaku normálnu. Nechápem či si čakal nejakú zázračnú radu ako prestaviť súčasnu priateľku na pracovitu slečnu. Také čary neexistujú a keď nič nespravis, tak budeš mať rozmaznanu frajerku. Tvoje rozhodnutie

@ria_sprout myslel som si že sa zmení po čase...

fil1p21
autor
Dnes o 08:33
@anonym_30d19a

@fil1p21 Si cielavedomy a ona ta taha dole. Vykaslala by som sa na nu. V tomto vztahu pre teba nie je ziadne pozitivum. Obcasny sex zozenies aj inde. Takto mas lenivu pijavicu s inymi hodnotami ako mas ty, neochotnu cokolvek zmenit.
Priala by som si mat znovu 21 rokov a dnesny rozum.

@anonym_30d19a To som si všimol že ma ťahá dole, veď jedine pozitívum z toho všetkého je len to že prejavila na začiatku veľký záujem, nič viac. Nemôžem tvrdiť že v sexe je nejaká úžasná ale väčšinou jej musím všetko ukázať kde dať ruku, aké pohyby urobiť lebo stojí jak drevo. Minule si namna sadla a začala vravieť jaká je úžasná že lepší sex s nijakou inou už nezažijem a párkrát sme to robili na gauči tak z neho spadla ani som jej radšej nič nehovoril žeby sa zas neurazila.

fil1p21
autor
Dnes o 08:36
@martinadomianova

@fil1p21 ten opis mi čiastočne pripomína mňa samú pred mnohými rokmi. Inak na tvojom mieste by som sa s ňou pekné rozlúčila. Si ešte dosť mladý a tá pravá príde. Zarob si kým môžeš. Pretože nikdy nevieš čo sa môže stať. Okrem toho na mladého človeka máš dobré nastavené myslenie. A tvoja priateľka to očividne nevie pochopiť. Myslím, že ona potrebuje k sebe iného chlapa, čo by s ňou bol skoro nonstop a venoval sa jej. Fakt daj od nej radšej ruky preč. A nezahadzuj kvôli nej ani prácu v zahraničí, ani učenie sa cudzieho jazyka. To Ťa posúva vpred.

@martinadomianova veď keď som jej povedal že na prvom mieste je rodina a potom práca tak bola urazená a robila drámu, vypisovala že si nezaslúžim, že ju neľúbim a podobne...

fil1p21
autor
Dnes o 08:45

Minule som ju len opravil kvôli gramatike lebo robí neskutočne chyby a tiež sa zato urazila

fil1p21
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_e9d12a
Dnes o 08:57
@fil1p21

@pribinak v dnešnej dobe je ťažko nájsť normálne dievča...

@fil1p21 ale veď táto slečna nieje normálne dievča - pracovať nie iba sebecky chce pozornosť, vieš si predstaviť takýto život v budúcnosti?

watermelon
Dnes o 08:59
@fil1p21
Odpoveď bola zmazaná

@fil1p21 Miesto vypisovania litanii tu na mk, uz si s nou mal hodit rozhovor. Kazda sekunda v tomto vztahu je stratena sekunda. Ja ta vidim na takeho submisivneho chalana, ktory sa postazuje a ostava pod papucou dalej. Keby ale nahodou motyka vystrelila a ty by si skutocne nabral odvahu sa s nou rozist, vidim to na nasledovny scenar - zrazu sa ta tvoja „inteligentna“ zlakne, bude robit nekonecne sceny a nakoniec ta prosikat, ze sa zmeni. Len sa nedaj ukecat.

fil1p21
autor
Dnes o 09:01
@anonym_e9d12a

@fil1p21 ale veď táto slečna nieje normálne dievča - pracovať nie iba sebecky chce pozornosť, vieš si predstaviť takýto život v budúcnosti?

@anonym_e9d12a neviem preto to dneska ukončím.

fil1p21
autor
Dnes o 09:03
@watermelon

@fil1p21 Miesto vypisovania litanii tu na mk, uz si s nou mal hodit rozhovor. Kazda sekunda v tomto vztahu je stratena sekunda. Ja ta vidim na takeho submisivneho chalana, ktory sa postazuje a ostava pod papucou dalej. Keby ale nahodou motyka vystrelila a ty by si skutocne nabral odvahu sa s nou rozist, vidim to na nasledovny scenar - zrazu sa ta tvoja „inteligentna“ zlakne, bude robit nekonecne sceny a nakoniec ta prosikat, ze sa zmeni. Len sa nedaj ukecat.

@watermelon dneska to s ňou ukončím.

watermelon
Dnes o 09:10
@fil1p21

@fil1p21 tak to ti drzim palce a bud silny. Ta tvoja hysterka bude robit sceny, ale prosim ta, nenechaj sa do toho vtiahnut. Urob jeden cisty chirurgicky rez a blokni ju. Nieze si s nou budes potom vypisovat! Ani pismenko, rozumies?

anonym_f4f2cf
Dnes o 09:26
@fil1p21

Zabudol som napísať že ešte sa učím ďalší cudzí jazyk(NJ) keďže ho potrebujem k práci, dokonca som si zaplatil lektorku tak bola nasratá vraj je to zbytočnosť že sa mám radšej venovať jej...

@fil1p21 Prosim ta, najlepsie, co mozes spravit je rozist sa s nou.

anonym_39d363
Dnes o 09:50

@fil1p21 ved to dievča Ťa neguje v kazdej jednej veci čo robiš. Prosim kopni ju do zadku kym je cas a kym neostane tehotna. Mohol by si vekovo byť moj syn. Takze keby moje dieťa zazivalo taketo vydieračky od partnera ,tak poradim to iste. Laska nie je ostať pricucnuty na niekom.

anonym_e53147
Dnes o 10:09

@fil1p21 sak ty si uplne perspektivny chalan. najdi si babu na svojej urovni. tvoja priatelka este nedozrela a nikdy ani nedozreje, ak jej ciel bude sa na niekoho zavesit a vsetku kritiku iba manipulativne otocit na partnera. keby ste aj mali tu moznost, ze zostane doma, ok, aj to moze niekomu vyhovovat. ale nie takto, je proste strasne leniva, nezrela a velmi manipulativna. som si ista, ze najdes ine mile, charakterne a pracovite dievca… len si neznizuj svoje sance na zivot s dobrym dievcatom tym, ze zostanes s terajsou. si velmi mlady, casu dost na najdenie dobrej zeny. najhorsie je uzavriet dozivotny zavzok s niekym, s kym sa budes roky iba trapit. ked je to uz teraz zle, ked by to malo byt uzasne, tak v ziadnom pripade zasnuby. nie si predsa masochista.

a este jedno. baby ti tu pozdvihli sebavedomie (pravom). zostan pokorny, ale zaroven vedomy si svojej hodnoty. lebo druhy extrem su namysleni chlapi, ktorych je dnes ako maku, a ktori rovnako ako tvoja priatelka maju problem prijat kritiku. a tak to potom aj dopada… najdi si seberovnu, ktora bude chciet nielen s tebou byt, ale aj budovat zivot, byvanie.. s tebou ❤️

greywolf
Dnes o 10:14

@fil1p21 je to lemra lemrava vekom sa to zhorsi utekaaaaj kym nie ste svoji

motylik2559
Dnes o 11:01

@fil1p21 Ahoj, necitala som vsetky komentare, ale pridavam sa k zenam, ze urcite sa s nou rozid. Ty si rozumovo uplne niekde inde ako ona. Mas nejake ciele, tu lepsiu pracu si mal vziat hned bezohladu na nu. Spravna priatelka ta bude podporovat a nebude taka majetnicka. Ak sa ti da, tak tu lepsiu pracu urcite vezmi. Vobec neplac nadtym,ze ostanes sam. Pozri, aj keby si sam ostal na nejaky cas, kym sa zabezpecis a splnis si sen vlastneho byvania, na tom nie je nic zle. Zivot je nevyspytatelny a nikdy nemozes vediet, kedy natrafis na to spravne dievca do zivota. Hlavne ked uz aj casom nejaku spoznas, tak nech je to presny opak tejto skatule lemravej. Dievca, ktore bude pracovat, ktora bude mat hodnoty rovnake alebo podobne tvojim. Za kazdu cenu sa nevrhaj do dalsich vztahov, dopraj si cas. A ked to s touto ukoncis, tak vobec neber ohlad na to, ak by na teba spravila vylev krokodilych slz. Takato zenska v zivote este zaplace, alebo raz nejaky jej buduci partner-ak vobec niekto pri nej vydrzi. Je to rozmaznana nána, ktora nedokaze vybavit ani prd v gatoch. Daj pripadne vediet ako si dopadol s rozchodom, drzim ti velmi palce🍀🍀🍀

margotka17
Dnes o 11:09

@fil1p21 ouuuu, takáto žena ťa bude ťahať dole so sebou. Nemá motiváciu napredovať a ešte od toho odhovara aj teba. To ak vám bude treba zaplatiť INKASO, dobehne za rodičmi, že potrebuje vyplatiť 250 € a na nákup 100 € a mamka otvorí peňaženku a dá jej peniaze? Toto dievča ešte nedospelo. Doma žije z príjmu rodičov a tak si myslí, že všetko sa deje mimo nej a peniaze jej netreba. Ty zas naopak, napriek mladému veku chces svoje bývanie a si ochotný urobiť maximum, zmeniť prácu za lepšie platenú, naučiť sa radi cudzí jazyk. Fakt chces takúto ženu? Žena musi posúvať muza dopredu, ale ona ťa bude brzdiť. A áno, aj kamarátov potrebuješ, no ona to ich zarazí. Myslím si, že je čas na zmenu ak nechceš preslapovat na mieste. Veľa šťastia ti prajem a držím palce k lepšej frajerke 😉 👍.

moonlight1210
Dnes o 11:46
@fil1p21

@fil1p21 urobis dobre.

Aj na tej gramatike vidis, aky ma pristup. Vsetko potom, potom, potom, neskor. Nie je ochotna robit nic, vsetko odklada, nic sa jej nechce zlepsovat, pracovat na sebe.
Este to otoci, ze to ty ju neprijimas taku, aka je (nevzdelana).

A vsetko, kde jej niekto navrhne zlepsenie, povazuje za utok a kritiku. Lebo ono to naozaj utoci na jej pohodlie a nic nerobenie, flakanie sa. Preto je hned agresivna a obvinuje. Robi zo seba obet.

Jej mozog je uz tak naprogramovany. Nic nerobit. Na riti sediet, dat sa zivit, predstierat akoze aktivitu a snahu, ale s tym: ano, ano, ale vsetko potom, neskor.
Nezmyselne odlozene terminy na neurcito.
Uz sa neoplati do Vianoc, po sviatkoch zas treba pockat, lebo firmy maju naval a dovolenky. Potom je tu zrazu za chvilu Velka noc, zas sa neoplati cosi zacinat. Po Velkej noci mozno.
Za chvilu zase leto, dovolenka, zas az potom… a takto sa sa ist celych 365 dni v roku s vymyslanim dovodov, preco este nie, preco az potom.

Potom si raz najde pracu na tri tyzdne a cele mesiace o tom budes pocuvat, ze vsak ona sa predsa snazila.

martin96321
Dnes o 11:52

@fil1p21 Chodis do prace,zarobil si uz nieco,tak si kup poriadne bezecke topanky a utekaj co najdalej od nej.

Strana
z5