Neviem sa vyrovnať s narcistickým partnerom
Ahojte. Mám partnera už vyše desať rokov. Má silné narcisticke prejavy- všetko musí byť podľa neho, za tie roky sa to zmiernilo, dovolim si tvrdiť že mojím pričinením, predtým som s tým bojovala, teraz ma to vôbec nerozhodi. Ale... lešti si ego dopisovanim so svojimi kamarátkami, dennodenne., napriek tomu že sme mali posledné obdobie naozaj veľmi pekné, plné lásky, vášne. Viem že s nimi nič nemá, len si píše, aj keď môžem len tipovať o čom. Lenže teraz si dal novú profilovku na WhatsApp, z našej poslednej spoločenskej udalosti kde sme boli spolu a bolo nám úžasne - az na to, že z tej NAŠEJ spoločnej fotky ma odrezal, asi sa na nej páčil sám sebe a tešil sa na komentáre. Ja som vybuchla totálne, toľko pocitov vo mne- zúrivosť, sklamanie, hnev. Odišla som z jeho domu kde roky žijeme a mám tam všetky veci, vrátila mu kľúče aj prstene. Je to čerstvé, cez víkend sme ešte spolu spali, a o dva dni urobil toto. Pre mňa klinec do rakvy, aj keď ho veľmi ľúbim. Bola som prchka či hysterická? On na Tom samozrejme nevidí nič zlé.
@anonym_autor toto vazne dalsi pripad 😂 to treba riesit jedinou ucinou cestou odchodom
@motylik2559 presne si to vystihla. Nevie si uznať chybu, keď je problém nevie komunikovať, hovorím len ja a on mlčí, aj keď na ňom vidím že si to vnútri uvedomuje, neospravedlnil by sa ani za svet. A presne, často prepína nálady, jeho výbuchy som riešila tak že som odišla do inej izby, nehadala sa.
@anonym_autor No autorka, takze tomuto uz rozhodne dalsie sance nedavaj. Vaz si seba, aj svoj zivot. Keby ti hovoril 100x prepac, taky clovek to prevazne nemysli vazne, len ta chce zas dostat pod svoje pazure, aby si skakala ako on piska...zas par dni by bolo peknych na zalepenie oci, a potom zle.. ten vecny kolobeh. Teraz sa musis zamerat na seba, aby si nadobudla sebauctu. Za tolko rokov s takymto clovekom ju zrejme mas na bode 0. Pozri, ked sa das doporiadku a je jedno ci ti to potrva polroka, rok, kludne aj tri, kazdy ma svoj individualny cas kolko potrebujes, tolko si dopraj. A raz ked sa budes na to citit este kludne mozes stretnut ozaj niekoho, kto si ta bude vazit. Tento si ta nevazi VOBEC a na to mysli, nevracaj sa. Na lasku nikdy nie je neskoro, je jedno ci mas 30, 40 alebo aj 60. Velmi ti drzim palceky, bud silna, zvladnes to!🍀
zavesit toto na modry konik je chovanie narcisa, aj spolu s tym co pises, tak je jasne ze si nerozumiete ked ste obaja rovnakí..
Dobre si spravila. Radšej neskoro ako nikdy.
@anonym_25f647 inak, zaráža ma Tvoj výsmech, Ty by si veci po 10 rokoch spolunažívania dokázala naložiť do jedného auta? Tu nejde len o oblečenie či kozmetiku, mám tam svoj nábytok, riady, klavír, šijací stroj....
@anonym_autor napísala si naložila som prvé veci do auta a odišla.
Poslala by som po nabytok a zvysne veci kamosa alebo pribuzneho . Uz by som tam nesla osobne. Nestalo by mi to za to.
@anonym_autor uz sa k nemu nevracaj.
@anonym_autor No autorka, takze tomuto uz rozhodne dalsie sance nedavaj. Vaz si seba, aj svoj zivot. Keby ti hovoril 100x prepac, taky clovek to prevazne nemysli vazne, len ta chce zas dostat pod svoje pazure, aby si skakala ako on piska...zas par dni by bolo peknych na zalepenie oci, a potom zle.. ten vecny kolobeh. Teraz sa musis zamerat na seba, aby si nadobudla sebauctu. Za tolko rokov s takymto clovekom ju zrejme mas na bode 0. Pozri, ked sa das doporiadku a je jedno ci ti to potrva polroka, rok, kludne aj tri, kazdy ma svoj individualny cas kolko potrebujes, tolko si dopraj. A raz ked sa budes na to citit este kludne mozes stretnut ozaj niekoho, kto si ta bude vazit. Tento si ta nevazi VOBEC a na to mysli, nevracaj sa. Na lasku nikdy nie je neskoro, je jedno ci mas 30, 40 alebo aj 60. Velmi ti drzim palceky, bud silna, zvladnes to!🍀
@motylik2559 ďakujem moc❤️ ja si zatiaľ verím, a vážim si každú podporu aby som to vydržala, vídame sa totiž každý deň v práci
@anonym_autor máš vôbec seba rada? Píšeš ze ho ľúbiš ale pritom on ta ušlape do zeme....neviem ako máš pomiešame bývanie ci peniaze ale ozaj by som sa nevracala načo aj.
@motylik2559 ďakujem moc❤️ ja si zatiaľ verím, a vážim si každú podporu aby som to vydržala, vídame sa totiž každý deň v práci
@anonym_autor Za malicko♥️ no nemas to lahke,ked este aj v praci...neda sa mu tam vyhnut, prip.vidat uplne minimalne? Presne tak, ver si, zvladnes to uvidis, len ozaj uz nesmies mu podlahnut na sladke reci. Vzdy si spomen, cim ti naublizoval a hned ta to prejde.

Vydržala si dosť dlho. Kedy prestases riešiť jeho a začneš riešiť seba? On dobre vie že urobíš teatro a potom sa vrátis. Takýchto príbehov tu už bolo xy. Keď vám toto ženy stačí k životu a keď ty si takto v pohode a spokojná čo s tým? To čo on robí je pre neho úplne v poriadku. A s tebou nacvicuje a baví ho to. Nie si hysterická normálna reakcia na desať rokov zneužívania. Nie nezmení sa. Nikdy. Akurát ty budeš stále viac zničená s toho stresu a ženy niekedy s toho aj vážne ochoreju. Aj keď odídeš definitívne zo dňa na deň to nebude úžasný život po tomto seba aj svoje fungovanie budeš musieť vybudovať znova. Máš možnosť dávať energiu do vzťahu ktorý existuje iba v tvojej hlave a robiť niekomu zábavný park alebo sa postarať o seba ale to už je len na tebe.