Neviem sa vyrovnať s narcistickým partnerom
Ahojte. Mám partnera už vyše desať rokov. Má silné narcisticke prejavy- všetko musí byť podľa neho, za tie roky sa to zmiernilo, dovolim si tvrdiť že mojím pričinením, predtým som s tým bojovala, teraz ma to vôbec nerozhodi. Ale... lešti si ego dopisovanim so svojimi kamarátkami, dennodenne., napriek tomu že sme mali posledné obdobie naozaj veľmi pekné, plné lásky, vášne. Viem že s nimi nič nemá, len si píše, aj keď môžem len tipovať o čom. Lenže teraz si dal novú profilovku na WhatsApp, z našej poslednej spoločenskej udalosti kde sme boli spolu a bolo nám úžasne - az na to, že z tej NAŠEJ spoločnej fotky ma odrezal, asi sa na nej páčil sám sebe a tešil sa na komentáre. Ja som vybuchla totálne, toľko pocitov vo mne- zúrivosť, sklamanie, hnev. Odišla som z jeho domu kde roky žijeme a mám tam všetky veci, vrátila mu kľúče aj prstene. Je to čerstvé, cez víkend sme ešte spolu spali, a o dva dni urobil toto. Pre mňa klinec do rakvy, aj keď ho veľmi ľúbim. Bola som prchka či hysterická? On na Tom samozrejme nevidí nič zlé.
Každá žena si zaslúži lásku a úctu. Tým, že vypisuje iným ženám ukazuje, že si ťa neváži, neváži si váš vzťah, tvoju lásku. Zaslúžis si viac. Neviem, v akej dobe to žijeme, keď sa žena pýta, či je hysterka. Ale, daj pozor. Akonáhle mu dôjde, že to myslíš vážne, začnú sľuby a sľuby. Ale, slová bez skutkov, sú vždy len prázdne slová
@anonym_autor Ženy, dokedy, dokedy? Dokedy si budete takto ničiť zivoty?
Dať si do profilovky len seba, mi príde normálne. Netreba všade pchať kolektívne fotky. Aj tak je to v tom krúžku v chate ledva vidno. Avšak spôsob, akým to urobil... No... Aj chápem, že po tom, čo tomu predchádzalo, si vybuchla.
A čo si vypisuje s tými zenami? Ukáže ti to, či schováva a maže? Možno sa za teba hanbí, tak ťa odstrihol.
@anonym_autor si hlavne hlupa, ked viac ako 10r trpis jeho spravanie a utesujes sa nejakymi peknymi momentami. Takto zdravy a laskyplny vztah nevyzera.
dobre, ze si odisla, teraz uvidis bud sa spamata, alebo nie, potreboval vidiet, ze tvoje hranice boli prekrocene, nevien kolko mas rokov, ale moja rada ako predist utrpeniu je nerobit si iluzie o chlapoch, vacsine kvalitne drbe, su emocne nezreli a potrebuju vypisovat inym
Dať si do profilovky len seba, mi príde normálne. Netreba všade pchať kolektívne fotky. Aj tak je to v tom krúžku v chate ledva vidno. Avšak spôsob, akým to urobil... No... Aj chápem, že po tom, čo tomu predchádzalo, si vybuchla.
@anonym_ddd541 ale mne by nevadilo keby tam mal samostatnú, aj ja ju mam- takú zdiaľky - vadí mi že použil našu spoločnú a mňa odstrihol
dobre, ze si odisla, teraz uvidis bud sa spamata, alebo nie, potreboval vidiet, ze tvoje hranice boli prekrocene, nevien kolko mas rokov, ale moja rada ako predist utrpeniu je nerobit si iluzie o chlapoch, vacsine kvalitne drbe, su emocne nezreli a potrebuju vypisovat inym
@anonym_fc5280 už stredný vek sme. On starší odo mňa pár rokov
A čo si vypisuje s tými zenami? Ukáže ti to, či schováva a maže? Možno sa za teba hanbí, tak ťa odstrihol.
@anonym_fb1e4a samozrejme neukáže, to by som ani nežiadala. Nemyslím vôbec že sa za mňa hanbí, to skôr naopak. Že sa rád chváli. A nie je spoločenský, najradšej je doma na gauči. Ale až keď máme hotovú záhradu, robotu...
@anonym_autor Autorka, malo si napisala o jeho spravani sa k tebe...napr.dokaze uznat, ked spravi chybu a ospravedlni sa? Depta ta? Teraz nepisem o poslednych chvilach plne "lasky". Vseobecne, ked ma svoje nalady, ci ako to slusne nazvat. Prekruca realitu? Ide o to, ze napr. toto narcisti (psychopati, manipulatori) robievaju. A tiez podstatna vec je, ze striedaju obdobia, kraaasne obdobie plne "lasky" sa zrazu dokaze zo dna na den, alebo kludne aj z hodiny na hodinu zmenit na obdobie hororu. Ked je obdobie lasky, tak to obet v sebe uz vnima ako taku odmenu od neho, z ktorej tazi a preto zial vela krat pretrpi aj velmi zle obdobie, lebo vie, ze ta odmena pride a navravaju si,ze ved ma lubi lebo inak by tie dni v tom obdobi neboli take krasne...a takto je to ako zacarovany kolotoc, a preto sa vela krat ta obet nevie odstrihnut, opustit svojho tyrana. Kazdopadne spravila si dobre, ze si odisla a nebud taka naivna a hlupa, aby si sa k nemu vratila nech by sa pred tebou plazil a prosil. Ocividne si si s nim prezila vcelku dost,kedze si si zvykla,ze vsetko je podla neho-co tiez o niecom svedci u teba aj u neho. Drzim palce a nestrat hlavu!
@anonym_fc5280 už stredný vek sme. On starší odo mňa pár rokov
@anonym_autor prepáč, ale si normálna? Stredný vek a toto riešiť? Na čo ti je muž s pubertánymi prejavmi? Ani by ma nenapadlo sa vracať, maximálne pre veci. Možno tam niekde pod posteľou nájdeš zahrabanú aj svoju hrdosť
Ano si prchka a hystericka ale len v tom ze si mu vratila vsetky prstene . Si si mala nechat . Za 10r ti nedal ten Lord of the rings prsten co vladne vsetkym prstenom . 😃Obrucku. A cely cas si vypisuje kto vie s kym .To ze ta vystrihol z fotky je len spicka ladovca toho co ti vo vztahu vadi / chyba . Na jednej strane sa tvari Akoby bol single . Akoby ta mal cely cas len na to aby Nebol sam kym najde nieco “ lepsie .” Len to bude trapas ked sa vratis a tie prstene zas das na prsty . Ze ake zbytocne teatralne to bolo .
@anonym_autor Nejaka trapna profilovka by ma vobec nevzrusovala. Tak si ta odstrihoval, je to jeho profil. Mna by zaujimal obsah sprav s danymi zenami. Nech ti ich ukaze, lebo to je len krocik k nevere.
@anonym_autor Autorka, malo si napisala o jeho spravani sa k tebe...napr.dokaze uznat, ked spravi chybu a ospravedlni sa? Depta ta? Teraz nepisem o poslednych chvilach plne "lasky". Vseobecne, ked ma svoje nalady, ci ako to slusne nazvat. Prekruca realitu? Ide o to, ze napr. toto narcisti (psychopati, manipulatori) robievaju. A tiez podstatna vec je, ze striedaju obdobia, kraaasne obdobie plne "lasky" sa zrazu dokaze zo dna na den, alebo kludne aj z hodiny na hodinu zmenit na obdobie hororu. Ked je obdobie lasky, tak to obet v sebe uz vnima ako taku odmenu od neho, z ktorej tazi a preto zial vela krat pretrpi aj velmi zle obdobie, lebo vie, ze ta odmena pride a navravaju si,ze ved ma lubi lebo inak by tie dni v tom obdobi neboli take krasne...a takto je to ako zacarovany kolotoc, a preto sa vela krat ta obet nevie odstrihnut, opustit svojho tyrana. Kazdopadne spravila si dobre, ze si odisla a nebud taka naivna a hlupa, aby si sa k nemu vratila nech by sa pred tebou plazil a prosil. Ocividne si si s nim prezila vcelku dost,kedze si si zvykla,ze vsetko je podla neho-co tiez o niecom svedci u teba aj u neho. Drzim palce a nestrat hlavu!
@motylik2559 presne si to vystihla. Nevie si uznať chybu, keď je problém nevie komunikovať, hovorím len ja a on mlčí, aj keď na ňom vidím že si to vnútri uvedomuje, neospravedlnil by sa ani za svet. A presne, často prepína nálady, jeho výbuchy som riešila tak že som odišla do inej izby, nehadala sa.
Ano si prchka a hystericka ale len v tom ze si mu vratila vsetky prstene . Si si mala nechat . Za 10r ti nedal ten Lord of the rings prsten co vladne vsetkym prstenom . 😃Obrucku. A cely cas si vypisuje kto vie s kym .To ze ta vystrihol z fotky je len spicka ladovca toho co ti vo vztahu vadi / chyba . Na jednej strane sa tvari Akoby bol single . Akoby ta mal cely cas len na to aby Nebol sam kym najde nieco “ lepsie .” Len to bude trapas ked sa vratis a tie prstene zas das na prsty . Ze ake zbytocne teatralne to bolo .
@miadi no on si tu profilovku ani nedá preč, podľa mňa z dôvodu, že sa ho budú ,,kamarátky" vypytovať, prečo si dal preč takú peknú fotku. A to nechce, to radšej obetuje mňa. Bola som tam včera po nejaké veci, a keď videl že som si začala baliť šatník a vypratala celý môj nočný stolík, bol viditeľne zaskočený že to myslím vážne. On si myslel že keď poviem že idem si po veci ktoré potrebujem, že to je odo mňa zámienka byt s ním a že tam zostanem. Nie, naložila som prvé veci do auta a odišla
@miadi no on si tu profilovku ani nedá preč, podľa mňa z dôvodu, že sa ho budú ,,kamarátky" vypytovať, prečo si dal preč takú peknú fotku. A to nechce, to radšej obetuje mňa. Bola som tam včera po nejaké veci, a keď videl že som si začala baliť šatník a vypratala celý môj nočný stolík, bol viditeľne zaskočený že to myslím vážne. On si myslel že keď poviem že idem si po veci ktoré potrebujem, že to je odo mňa zámienka byt s ním a že tam zostanem. Nie, naložila som prvé veci do auta a odišla
@anonym_autor a to si kedy stihla? Príspevok, že tam máš veci si písala včera hodinu pred polnocou a ráno o šiestej už píšeš, že si u neho vypratala šatník, aj nočný stolík a naložila do auta. A už si aj doma a píšeš to na koňa

@anonym_autor a to si kedy stihla? Príspevok, že tam máš veci si písala včera hodinu pred polnocou a ráno o šiestej už píšeš, že si u neho vypratala šatník, aj nočný stolík a naložila do auta. A už si aj doma a píšeš to na koňa
@anonym_25f647 veď to ešte predtým, písala som keď som sa odtiaľ vrátila, lebo aj na mňa to doľahlo, aj keď som sa tam tvárila za hrdinku
Ja som vacsinou ta, ktora dava rady ako zachranit vztah. Ale narcista sa neda zmenit, trpela by si pri nom aj v starobe. Toto som videla na tete, v 60t-ke potom dostala rakovinu lymf. uzlin, co mi pripisujeme celozivotnemu vnutornemu stresu z partnera. Prezila si s nim 10r, naozaj stacilo, zivot je kratky.
Prosim, kvolie sebe samej, nevracaj sa k nemu.
Ja som vacsinou ta, ktora dava rady ako zachranit vztah. Ale narcista sa neda zmenit, trpela by si pri nom aj v starobe. Toto som videla na tete, v 60t-ke potom dostala rakovinu lymf. uzlin, co mi pripisujeme celozivotnemu vnutornemu stresu z partnera. Prezila si s nim 10r, naozaj stacilo, zivot je kratky.
Prosim, kvolie sebe samej, nevracaj sa k nemu.
@veklipo viem že sa zmeniť nedá, ale už som s ním vedela žiť, ja sa zase nedám a vždy si poviem svoje- aj keď tam niekedy ako hrach o stenu. A priznám sa, že bolo to za tie roky nemalo krát, čo som odišla no vrátila sa. Jeho slová,,odchody, tie ti idú ". Vnútorný stres mám ale tiež roky z neho veľký
@anonym_autor škoda že mi adminky zmenili názov témy, ktorý nevystihuje moju otázku ani mňa. Pôvodný bol ,,Som hysterka?"
Žijete v jeho dome, znamená co? Ze zveladujes, upratujes a financujes jeho nehnuteľnosť? Celé zle..máš vyšší vek, máš svoje mini bývanie, máš úspory? Začni sa zameriavať na toto...lebo ak to aj dáte do kopy, a raz ta vyhodi, alebo odides o dalsich 10 rokov, ty nemáš nárok na nič vek beží.. .
@anonym_25f647 inak, zaráža ma Tvoj výsmech, Ty by si veci po 10 rokoch spolunažívania dokázala naložiť do jedného auta? Tu nejde len o oblečenie či kozmetiku, mám tam svoj nábytok, riady, klavír, šijací stroj....
Mrzelo by ma, že som premárnila desať rokov svojho života s niekým, kto si ma neváži. Tvoj životný partner má byť človek, s ktorým sa cítiš príjemne a ľahko, pri ktorom nemusíš premýšľať čo povieš a ako to povieš. Domov sa máš tešiť, má to byť tvoje bezpečné miesto, nemáš tam chodiť so stiahnutým žalúdkom s akou náladou ťa tam narcistický partner čaká. Viem, že ti je smutno, ale ber to ako šancu na nový "ľahší" život. Vybav si auto, pomocníkov a naraz si pober všetky svoje veci. Máš kam ísť?
@anonym_25f647 inak, zaráža ma Tvoj výsmech, Ty by si veci po 10 rokoch spolunažívania dokázala naložiť do jedného auta? Tu nejde len o oblečenie či kozmetiku, mám tam svoj nábytok, riady, klavír, šijací stroj....
@anonym_autor mne by nevadila ta fotka, moj muz ma tiez v profile svoju hlavu z nasej spolocnej fotky. u vas je vsak iny problem a toto bola tvoja posledna kvapka v plnom pohari. vypisovanie s kadekym, to by mi vadilo. a kedze viac o vas nevieme, tazko sa vyjadrit. ak si rozhodnuta to ukoncit, tak si postupne prevezies veci a hotovo. nerozumiem ale tomu vrateniu klucov predtym, ako sa prestahujes. to naozaj trochu zavana tym, ze chces, aby bol pritomny v case tvojho stahovania, lebo kto ti inak odomkne? tento krok vnímam ako hysterický, áno. veci (aj rozchod) treba riesit s chladnou hlavou.
@anonym_autor
Prepac, ale ked sa clovek stahuje zo sharovaneho bytu, tiez si bere aj nabytok, proste to, co je jeho. S tvojim priatelom ste vo faze chodenia a spolubyvania, nie je dovod to tak prezivat a hlavne si komplikovat zivot.
Preco chces svoje najkrajsie roky zivota premarnit? Mozno sa takto pripravis o moznost mat manzela, ktory ta bude skutocne milovat, mat s nim deticky, mat proste fungujuci a harmonicky zivot.
Iba ty urcujes svoju zivotnu cestu. Ani tvoj sucasny priatel za to nezuodpoveda.
Rozchod ta stoji - 20 sekund. iba oznamis. A zacnes riesit odstahovanie a vsetko okolo toho ale uz ste proste rozideni a nie ste frajeri, len cisto spolubyvajuci.
no keď si ochotná tolerovať vypisovačky s kamoškami, tak jedna fotka by ťa rozhodiť nemala, veď už si vycvičená v posúvaní hraníc. Ja osobne by som netolerovala ani jedno. Daj si nejaký čas na rozmyslenie a potom sa rozhodni, či ešte chceš túto horskú dráhu emócií zažívať opakovane.
Úprimne , prežila som narcistu stále sa dávam dokopy, po toľkých rokoch čoho je človek schopný urobiť, je nepredstaviteľné a totálne kruté, utekaj pokým môžeš bolo to najťažšie rozhodnutie,plakala som kričala ničila sa , ten pocit že nemôžeš odísť lebo tá urobil závislou je krutý,ale lepšie rozhodnutie v živote sa mi ani nemohlo stať.Začinam si užívať život a maličkosti a rodinu od ktorej ma odtrhol a priateľov.Samej mi je ťažko sa pozerať na to v čom som žila a ako som sa do toho dostala….uzdravujem sa.Narcistické zneužívanie by mal byt trestný čin .
Áno tvoj odchod bol hysterický. Mala si odísť už dávno s chladnou hlavou a všetkými vecami.
@anonym_fb1e4a samozrejme neukáže, to by som ani nežiadala. Nemyslím vôbec že sa za mňa hanbí, to skôr naopak. Že sa rád chváli. A nie je spoločenský, najradšej je doma na gauči. Ale až keď máme hotovú záhradu, robotu...
To ako vážne táto veta?
‘’samozrejme neukáže, to by som ani nežiadala.’’
Keby si nevypisoval prasaciny, tak ti komunikaciu bez problémov ukáže.Nema tajnosti.Zoznami ta s nimi.A neverím, ze ta s nimi nepodvadza
Môže mat človek priateľov opačného pohlavia, ale to musi mat prísne pravidla
Ty máš sakra posunuté hranice.Dufam, ze aj ty si vypisuješ s kamosmi, komunikaciu neukážes a on sa len prizerá a ma to na haku 😁
@anonym_autor

100 maličkostí zabije aj vola.Tvoj pohar trpezlivosti pretiekol,podľa mňa dosť neskoro,ale predsa.Hlavne sa uz nevracaj.Zasluziš si chlapa,ktorý nevypisuje kamaratkam a neodstrihuje partnetku na fotkach.