icon

Nevysvetliteľné prepojenie na novú prácu a kolegov

28. aug 2024

Neviem si vysvetliť pocity ktoré mám. Nastúpila som do novej práce. Dá sa nazvať menšia firma, do cca 20 zamestnancov, celkom lukratívna pozícia. Úplne bez známosti.Vysledky mi mali dať vedieť do 2 týždňov ale písali mi ešte v ten večer že som prijatá. Uchádzačov bola asi 20cm kopa na stole.
Keď som vchádzala do budovy môj prvý dojem bol taký zvláštny, akoby som išla domov.Je to väčší rodinný dom z cca 40-50 rokov. (1940-1950)
Niektorých kolegov a kolegyne akoby som poznala celý život.Skoro celú poradu som sa nedokázala sústrediť. Neustále premýšľam nad tým odkiaľ ich poznám. Je normálne že vám je niekto povedomí, ale 15 ľudí z 20
Väčšina sú 45+
Nechápem.Doslova ma niektoré typy nevysvetliteľné priťahujú, hlavne šéfka tá mi je akoby sme niekedy boli najlepšie kamarátky. Poznám jej mimiku, gestikuláciu, presne viem čo si myslí a čo chce povedať. Nerozumiem tomu. Som tam necelé 2 týždne ale pocity akoby som tam bola celý život.Cítim sa tam ako doma a akoby som všetko poznala až ma z toho mrazi.Prečo sú mi tak povedomí?Dala by som krk na to, že ich už dávno poznám.Nikdy sa mi niečo podobné nestalo a ak mi bol niekto povedomý tak jeden človek.

autor
28. aug 2024

Aj oni sa správajú ku mne ako k starej známej samozrejme pri vsetkej úcte. Mám ich tak strašne rada a to ich poznám len pár dní.

anjelicek26
28. aug 2024

Sadla si im a oni tebe, ved idealny stav...uzivaj si to a moc to neanalyzuj 👍

olivia_c
28. aug 2024

Ano, sadlo ti pracovisko. Inak, aj mne sa to stalo, nezdielam sice tak silne emocie ako to mas ty, ale ked som nastupila do novej prace, tak mne vsetci v time sedeli, tiez som mala pocit, ze ich poznam... kazdym dnom sa mi kazdy z kolegov zdal povedomy, lebo sa mi ponasal na osoby z mojich byvalych zamestnani alebo sa ponasali na mojich blizkych, ktorych mam rada - mimika, sposob vyjadrovania, zmyslanie, vyzor a podobne. Uzivaj 🙂

mojemenonikto
28. aug 2024

Takto ako si to opísala väčšinou začínajú horory 😂

slovakboy
28. aug 2024

Mozog spája známe tváre s novými a z tých nových robí známe. Uloží sa ti to do šuflíka starý známi a hoci ti rozum vraví, že to nemôže byť logicky možné, mozog si myslí svoje. Vnímanie reality je subjektívne. Mozog funguje na predstavách a fikciách. S realitou a pravdou narába len cez zmysly a logiku. A ešte aj tie prefiltruje fikciami, pocitmi, predsudkami, takže ani tie zmysly nakoniec nevidia svet taký aký je ale taký aký má mozog nastavenie, skúsenosti atd.

anketkarka
29. aug 2024

Tomu sa povie osudová práca. Zažila som to na jednom sústredení. Máš pocit, že si na správnom mieste.

lujza123
29. aug 2024

Myslím si ze v týchto menších firmách si často šéfovia vyberajú ľudí ktorý im osobnostne sadnú, zapadnú do kolektívu a budú kamosi. Potom sa stáva ze ta partia je super a nový ľudia sa tam cítia dobre, pretože ostatný sú mu podobný

No a potom moze byt aj opačná situácia, ze prídeš a na pracovisku 20 debilov. To býva hlavne vo firmách kde nikto prícetny dlho nevydrží

autor
29. aug 2024

Ďakujem všetkým za milé odpovede. Len ste ma utvrdili v tom čo som si myslela. Veľmi sa teším.

@mojemenonikto 😂 hororov sa nebojím takže je to v poriadku

ss1908
29. aug 2024

Snazila si sa o tu pracu nejak dlhsie alebo si o tej pozicii niekedy snivala? Mne sa podobne stava, ked nieco silno manifestujem, zacnem si predstavovat to okolie aj ludi popri tom a potom ked sa to vyplni tak mi to pride cudne povedome. Ale to su len moje 2 centy , neviem ci veris v manifestaciu 🙂